Fredag.

Helo helo.
Jag är kass på att uppdatera, jag vet. Känner inte att jag har något att skriva direkt.. Men jag kör väl på som vanligt och uppdaterar och så.
Sitter för tillfället och kikar på Idol - Mariette är som vanligt såå bra. Tove också - de två jag haft som favoriter hela tiden. Erik är inte min stil när det gäller sång och sånt.. Kan inte se något speciellt hos honom, han låter inte ett dugg orginell, utan som många andra. Tove och Mariette däremot är ju unika - nya liksom. Tråkigt att hon åkte (såg jag precis)..

Annars är jag ensam hemma sen igår förmiddags. Jag och Leia. Lungt och skönt har vi det.. :)
Men såklart så saknar vi ju Björne. Leia är van från vardagarna att Björn kommer hem någon gång mellan 15 och 17 - så även nu. Vid den tiden är hon mycket mer uppmärksam på olika ljud och kan skälla till om det låter som att någon kommer. Lite jobbigt sådär, jag blir lite stressad av att se henne så uppskruvad. En annan sak som är jobbig är att hon drar mig fram på promenaderna nu. Så tråkigt och man får så ont i armarna.
Annars är hon helt underbar min pluppa. Hon har börjat med en ny grej sen någon vecka tillbaka. Hon ska stå upp och tugga på ben. Då är det perfekt, tycker hon, att lägga tuggbenet på typ soffan (delen där man sitter), högtalarna som står på golvet, våra knän om vi sitter nånstans eller liknande.. Så står hon och håller med ena tassen och tuggar. Och allt blir vitt av ben-gegga som torkar in - jag får tvätta mina byxor mycket oftare nu. :P Helst ska man hålla i benet om hon är i knät på en.. för då slipper ju hon. Så hon brukar köra med att komma och lägga benet i knät.. slänger jag det på golvet så tittar hon först ner på det, sen på mig en stund (självklart med rynkad panna), sen tar hon upp benet och lägger det i mitt knä igen. Och så vidare om jag inte håller benet åt henne. Kan bli ganska jobbigt när man inte känner för att hålla i kladdbenet dårå.
Nyss skakade hon på kommando helt själv också!! Vi har tränat på kommandot "skaka" sen hon var liten.. säger det varje gång hon gör det. Jag kör på det fortfarande, att när hon spontant skakar så säger jag skaka. Hon har skakat på kommando när hon har varit blöt och när man tagit tag i nackskinnet på henne och gjort en skaka-liknande rörelse. Nu när vi var ute på kvällsminirundan och gick ur hissen i trappuppgången så sa jag "skaka" - hon tittade på mig en sekund och sen skakade hon. Utan att ha varit blöt. Jag blev så glad så jag stod och hoppade, hade dock inge godis. Men hon blev så taggad av att matte blev så glad, så vi körde en klockren kommandoträningsrunda här inne.. ligg, sitt, stå, stanna, fot, hit, hopp upp, skall.. jätteduktig var hon! Hon blev lite övertaggad en stund så hon började hoppa mot godishanden, men annars perfekt!!
Hon har dock blivit så tunn nu senaste tiden. Trots att hon äter mycket mer så syns revbenen som ränder hela tiden och ryggraden som små pucklar.. Hennes skendräktighet är ju över och då var hon ju nästan lite småmullig (i rr-bemärkelse i alla fall), så nu är det ju sån jätteskillnad. Ska till veterinären för vaccinering på måndag dock, så vi får fråga om det är nåt som bör göras.

Leia gör allt för att få vara i solen..

Nu blir det ett avsnitt av True blood - sen sova.


Kommentarer
Postat av: Monka

hei syster! jag har bloggat lite i smyg. men nu känns det som att jag gör massa inlägg så "ofta" så det är väl lika bra att någon läser. välkommen! ^^

2009-11-28 @ 20:03:05
URL: http://winks.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0