MUFFINS x 2

Hello där!

Jag har de senaste två dagarna ägnat mig åt ingenting typ.. Har blivit frisk och fixat med hemmet och slappat bara. Och så har jag bakat muffins. Stora muffins är ju bland det bästa som finns. Nu är ju jag ett riktigt godis-kak-snacksmonster så allt är ju gott, men det är ju nästan alltid muffins jag köper om man ska fika ute och det är oftast muffins jag bakar hemma.

I onsdags bakade jag chokladmuffins med chokladglasyr:




Och igår (torsdags) bakade jag bärmuffins med vanlijströssel:


(var tvungen att ta med den andra för att Leia ser så rolig ut - fullt fokus på muffinsen!)
Dessa ser inte såå goda ut, inte alls lika fina som chokladmuffinsen (som för övrigt Björn tyckte var barnmuffins - men jag tycker att det är både fint och gott med frosting och strössel, så att..), men de var hur goda som helst. Ungefär som hallongrottor i muffinsform. Som ni ser så har de bubblat över kanten, det såg ut som minivulkaner där inne i ugnen, men jag tycker ändå att alla ska göra dem.
Så här är receptet:

Muffins med hallon (eller valfritt bär) och vanlijströssel
- 7 stora eller ca 11-12 små
125 g smör
4 1/2 dl vetemjöl
1 1/4 dl strösocker
3 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 ägg
1 1/4 dl mjölk
1 1/4 dl filmjölk
2 dl hallon
Vanlijströssel:
1 1/4 dl vetemjöl
3/4 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
60 g smält smör

Sätt ugnen på 180*. Smält smöret och låt det svalna.
Blanda vetemjöl, socker, bakpulver och salt i en skål.
Vispa upp ägget och vispa i smör, mjölk och filmjölk.
Blanda i de torra ingredineserna i äggblandningen. 
Fördela smeten i formarna nästan upp till formkanten. Fördela bären och tryck ner dem i smeten.
Blanda alla ingredienserna till vaniljströsslet och strössla över det på de ogräddade muffinsarna.
Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter för stora muffins och något kortare tid för de mindre. Känn med sticka.


Yep. Gå och baka!

Kommentarer
Postat av: Monkan

goott! vaniljmuffinsen såg godast ut. eller choklad. ja vet int ja. men gott iaf! duktig syster!

2009-11-13 @ 17:22:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0