Lördag - Klimatförändringar?

Sitter och tittar på Nyhetsmorgon på tv4 där de nyss pratade om klimatförändringar och att allt fler människor undrar om det egentligen inte alls stämmer, det att jorden blir varmare och varmare. Egentligen pga ett fel i en klimatrapport men i Sverige (privatpersoner?) främst pga att det varit en så kall vinter.. vilket jag skulle vilja koncentrera mig på.
Jag bara undrar: hur kan folk vara så korkade? Ser man bara vad som är precis omkring sig? Öppna ögonen, använd den extremt tillgängliga kommunikation vi ju har med omvärlden idag! Allt handlar inte bara om Sverige och länder runt omkring - det som händer här behöver inte vara samma som överallt. Isarna smälter fortfarande! Tror man att ett års kall vinter bevisar någonting, med tanke på de miljoners miljoner (miljarder, med andra ord) år som jorden funnits och utvecklats? Sjukt, hur igenstängd man verkar vara för omvärlden och verkligheten. Åren ser olika ut och bara för att de är SI något år och SÅ andra år, betyder det inte att det i det stora hela inte faktiskt händer något. Tror människor att de saker vi har för oss i världen inte har något påverkan på jordklotet? Att det vi håller på med är "naturligt"? Helmystiskt i så fall.
Jag hoppas verkligen att den här inställningen inte är vanlig och att barn som går i skolor får lära sig hur det egentligen är. Kan annars inte låta bli att tänka på de religiösa skolor i USA där man fortfarande lär ut att jorden skapades på sju dagar och Eva och Adam var de första människorna på jorden och uppstod samtidigt som alla djur.. att människor levde samtidigt som dinosaurier! ...



Aja, ska få i mig frukosten nu och sakta med säkert försöka komma igång med plugg.. Hej hej.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0