Söndag - söndag.

Hej och hå.

Jag har massa saker att göra hela tiden, listan tar aldrig slut. Så tråkigt att livet ser ut på det här sättet tycker jag - jobba och stressa hela tiden, för att ha en stunds lugn och sen igång igen. Har tänkt på det många gånger och önskar att det såg ut på ett helt annat sätt detta.. Skulle mycket hellre försöka jobba ihop mitt eget liv, min egen mat och jobba bara några timmar i veckan på ett arbete.
PÅ tal om det längtar jag tills man bor där man ska bo (en bra bit utanför någon ort eller stad) och jag får skaffa mina höns jag planerar att ha. Jag äter både ägg och kött från höns och mår dåligt av att tänka på hur de har det. Inte ens ekologiska ägg är ju bra: "frigående höns inomhus som äter ekologiskt foder och har tillgång till utevistelse". Okej? Det säger mig ingenting?! Höns lever egentligen i grupper där antalet nog inte överstiger max 15 stycken, de äter en mycket varierad föda och undersöker mycket med näbben, de sover på pinnar (i träd) och så vidare. Hur mycket av sånt kan de ha i den produktionsuppfödning som existerar?
Ja, visst är det bra att de äter ekologiskt - besprutade saker vill man ju inte stoppa i sig alltför mycket - men sen då? En sak jag fått lära mig är att höns - om de har möjlighet - plockar ihop sin egen sammansättning av föda. Varje höna äter den mängd av just de och de fröna och insekterna och vad det nu är, efter hur det passar dem och deras behov. VARFÖR glömmer människor att djur är levande varelser? JO, för att vi inte har tid att tänka på sånt! För att sättet som detta masskonsumtionsliv är uppbyggt på ger inte tillfälle till mycket liv ..  Köttproduktionen av höns har vi ju redan tittat på. Jag vet att mamma brukar köpa ekologisk kyckling ibland (vilket är mycket godare! precis som de ekologiska äggen) men jag kan inte hitta det någonstans. Så - för att återgå till det jag började med - det ska bli hur bra som helst att ha egna fjäderfän att ta ägg och så småningom kött från. Jag är väl medveten om problem som kan uppstå i fel sammansatta hönsgrupper och nya kullar och så vidare så man kommer nog inte ha det lätt - men när man väl får det att fungera kommer det nog att ge lön för mödan. Måste bara försöka lära mig ett och annat av mammas gröna fingrar nu också så man kan odla en del själv också. Alltså, vad minns man av sitt liv när (om) man blir gammal? Att man jobbat och stressat med ungar och heminredning och tv-program och shoppat i köpcentrum? Jag skulle känna mig så himla mycket mer nöjd om jag arbetat ihop min mat om jag levade mer i och av naturen, tror jag i alla fall. Att jag mindes naturvyer, årstider, djur som lever naturligt - att jag kunde känna i kroppen att jag arbetat fram mitt liv och inte bara träningsvärken av för tunga shoppingpåsar.

Jaaha. Söndag står det ju i rubriken.. Idag började jag med en "toapromenad" med Leia (=en promenad på högst 15-20 min så att hon får göra det hon ska) sen städade jag badrummet, vilket jag skjutit på alltför länge, sen frukost och så packade vi ihop spritkök, mackor, pulversoppa och lite köttben till Leia och åkte ner till den lilla tågstationen nedanför universitetet. Därifrån gick vi längs vänern till en grillplats som har fixats på ett jättemysigt ställe alldeles vid vassen på några klippor (när vi precis flyttat hit och brukade gå där så var inte grillplatsen så fixad och jag tyckte att det var en perfekt plats där man kunde ställa en sommarstuga i närheten). Leia hade superskoj och det kändes kul att kunna slå ihop långpromenad, lunch och umgänge alla tre på samma gång.

Jag har en del skola att ta tag i nu - två av de tre nya kurserna har börjat (den tredje börjar andra perioden av terminen), plus att jag bestämde mig för att ta tentan i projektledning nästa gång den ges. Känner att jag vill kunna "stå" för att jag läst den kursen, jag vill kunna säga att jag KAN det liksom. Har börjat betala kåravgifter och sånt nu, men pengar är en rejäl bristvara just nu. Gick dock in och kollade på csn för några dagar sen och i och med att registreringarna är färdiga så får jag pengar imorrn! Skönt att kunna betala alla jäkla räkningar och kunna köpa mat utan att fundera och plussa varje gång man lägger en vara i korgen.

Nu ska jag försöka ta tag i min garderob, det är alldeles för trångt där..

(Måste lägga till att jag inte försöker visa mig bättre på att konsumera mindre eller så, jag handlar en hel del kläder och köper min mat i vanliga affärer - vilket ju är lika värdelöst som allt annat - men nånstans måste man ju börja, eller hur?)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0