Fulufjället och Städjan i Idre

Hej hej.
Tänkte skriva och visa lite om fjällhelgen vi gjorde!
För snart två veckor sen åkte jag, Björn och Leia snett norrut i Dalarna till Fulufjället (som ligger ca 3-5 mil från Idre) för att vandra ett par dagar. På fredagskvällen gick vi några kilometer upp på fjället och slog upp tältet i närheten av några raststugor vid Rörsjöarna. Leia är helt med på att sova i tält och la sig direkt när vi hoppade in för att gömma oss för myggen. Hon vaknade och skällde till en gång mitt i natten dock, men annars var det lugnt.
Under större delen av lördagen gick vi uppe på fjället, lunchade vid Harrsjön och avrundade fulufjället litegrann vid Njupeskärsfallet, som är Sveriges högsta vattenfall.
Sen gjorde vi också ett besök vid regnkatastrofen-området längre ner i fulufjälls nationalpark där vi kokade ihop lite middag i spritköket.
Vi var alla tre riktigt trötta och det regnade så vi bestämde oss för att försöka hitta något vandrarhem att sova på, vilket vi också hittade i Särna, 2 mil från fulufjället, efter några försök.
På söndagsmorgonen brummade vi iväg till Idre, 3 mil bort och tog en tur upp på Städjan där. Det var så himla fint där uppe, vädret var perfekt och renarna vandrade omkring. Lite obehagligt var det iofs då det var rätt brant och Leia hela tiden drog mot kanten för att nosa.. förmodligen efter renarna.

Starten på fredagskvällen..


Björnstatyer som Leia skulle lukta i rumpan på och resa ragg för..


 

Frukost.

Tuunga ryggsäckar..

Lunchrast.

Börjar närma oss fallet..

Regnkatastrofen..

Frukost, söndag.

Halvvägs uppe på Städjan.

Nästan uppe..

Leias öron fladdrade så roligt när hon nosade i uppåtvinden..

Uppe på toppen!

Renar som Leia inte brydde sig speciellt om tillslut.


Kommentarer
Postat av: Tess

Hej på er! Gud vilka härliga bilder!! Vill oxå vandra i fjällen.. Vad hon har vuxit till sig damen, riktigt fin nu ju!! Hoppas allt är bra med er och att vi ses snart! Kram Therese

2010-08-04 @ 12:32:55
URL: http://lindathereseandersson.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0