Spår med Leia..

Idag var jag och Leia alltså ute och spårade en sväng. Vi åkte ut i skogen, jag la spåret och sen gick vi ut och gick och busade medan det fick lägga sig under kanske 30 minuter. Som sagt så blåste det ordentligt, vilket inte är det optimala när man lägger spår - men Leia ska ju kunna spåra även när det blåser.

Jag la spåret i enkel terräng men med en 90 graders vinkel efter två tredjedelar av spåret ungefär. Leia är jätteduktig på vinklar, och så även idag. Vinden blåste i ryggen på mig så det blev att Leia tog spåret i en vidare kurva än vad jag lagt det, vilket man ju kan förstå eftersom doften lägger sig längre bort om det blåser.
Om det är någon som inte vet hur man gör, så börjar jag med att markera (med spårband som jag knyter upp) en startplats, sen går jag bara och markerar med jämna mellanrum var jag gått, och i slutet slänger jag en eller två (den andra ett par meter efter utifall hunden skulle missa den första) leksaker som är själva "målet" med spåret. Hon spårar alltså min doft. Sedan väntar man MINST en halvtimme, helst 45 minuter (om inte längre; timmar och ibland en dag går också bra) innan man sätter igång.

Det var ganska svårt att fota - men ett par bilder fick jag till.

"Kom igen nu då"


Förväntansfull..




Det var svårt att fota så jag kom lite långt efter..


Yey, hittade båda bollarna! Hon tog faktiskt den längst bort i spåret först, men gillar bättre den stora (som låg först) och kände ganska snabbt att den låg i närheten..


Väntar på att få springa och leka lös med sitt "byte"



Kul är det i alla fall - sticker nog ut första bästa dag igen när det är mindre blåst ute.
Skulle såå gärna vilja testa på viltspår/blodspår också, men vet inte var man kan köpa blod? En klöv (som man brukar lägga i slutet) tycker jag inte behövs - men det skulle inte vara ovälkommet. Om någon vet var man kan få tag på det så säg gärna till! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0