Bitterbranches

Hej hej hallå.

Nu var det ett tag sen igen. Hela förra veckan har gått, och då är det plugg, hundklo, Kalmar och onyttigt som kan sammanfatta den skulle man kunna säga.

Plugget har jag kämpat på med, hade en del att få in - både uppgift och frågor inför helgträffen.

Leias klo ser inte så mycket bättre ut, den ser faktiskt ganska konstig ut, men det är ingenting uppsvullet eller varmt, så det ska kanske vara så? Ska kolla upp det. Lindat tassen och stoppat i henne smärtstillande har vi gjort i alla fall. Nu får hon inte mer metacam och i helgen ska det inte lindas mer heller.. får se hur det blir. Man kan ju lugnt säga att vi vet hur man lindar en tass nu iaf.

Kalmar kom jag för några timmar hem ifrån. Tågförbindelser med Karlstad är verkligen dåliga, det är alltid en massa byten man måste ha för sig.. Skulle chansa på att det förmodligen har med att det inte går att åka tåg direkt mellan Örebro och Karlstad, men jag kan ha fel.. Helgträffen har varit väldigt intressant - mycket långa dagar: 8-17 lördag och söndag - fullproppade med intressanta föreläsningar. Det var MYCKET information och det är mycket mycket man ska lära sig. Känns som jag bara börjat skrapa på ytan när det gäller det här med djurskydd, trots att jag snart är klar med den extrautbildning som länsstyrelsen kräver för djurskyddshandläggare.

Jag har ätit sååå dåligt. Egentligen har jag inte återhämtat mig sedan jul när man helt tappade den jag hela året innan hållit i - att äta väldigt måttligt av sötsaker och snacks och liknande, att minska på kolhydrater som potatis/ris/pasta/bröd, fast inte helt sluta, och byta ut mot annat lite oftare. Jag har ganska bra hållit i detta i perioder under våren, men när jag började träna mer så började jag äta mer "normalt", alltså mer som den gamla tallriksmodellen då det krävs när man tränar mycket, men nu har det under några veckor gått överstyr. Jag undrar om jag är lite sockerberoende? Jag kan verkligen inte sluta när jag fått in rutinen - utan det ökar istället - t ex. om jag börjar med att äta några godisar en dag så sitter jag där med två bullar, tre kakor och en godispåse efter en-två veckor. Helt sjukt. Så nu blir det striktare; fredag, lördag är tillåtna godisdagar i begränsad mängd.
-Jag klarar inte att träna ordentligt när jag gör såhär; nästan bara tomma kolhydrater (socker, mjöl potatis) är ingenting att bygga en kropp som man vill ska orka med något på.

Träningen har också varit dålig under förra veckan (och att jag åt dåligt gjorde att den kändes ännu sämre) men jag hann med:
Tisdag: Tränade styrka 75 min. Detta är nog det jobbigaste styrkepasset som ges under hela veckan, mycket kondition och kombinerade rörelser med, vilket gör att man inte orkar lika mycket tyngd på vikterna. Vilket är både bra och dåligt, beroende vad man är ute efter..
Onsdag: Löpning, 5 km, 35 min. Gick alltså inte alls så bra! Vet inte varför det gick så dåligt/sakta - jag vill ju öka hastigheten, inte minska den. Kanske berodde på trötthet från dagen innan?
Lördag: Tränade på hotellets gym ca 60 min. 30 min var det crosstrainer (tror jag att det heter? Den som man typ springer på fast fötterna går runt runt?) och sen nästan 30 min styrka.

På återseende!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0