Dream on

En video med "visdomsord" från Will Smith, som jag såg på bloggen "therunner" som jag länkar till här till höger (bortse från den kassa kvalitén och den dåliga musiken, lyssna på vad han säger istället..).



Anledningen att jag tipsar om denna är att han säger något viktigt. Det jag tänker när jag ser den är det att jag tycker att folk ställer till med större problem än vad de egentligen har/behöver ha. Att det handlar om inställningen till situationen, inte om hur mycket du kan klaga och analysera problemet. Jag säger inte att det inte finns problem/svårigheter och att du inte får bli påverkad av dem. Självklart får du det. Men sen måste du bestämma dig för hur du ska hantera det.
Det blir en helt annan sak om man ser på problemet, tänker på vad man kan göra åt saken och sedan väljer - vilken väg ska jag gå? än att sitta och älta, med att sucka och säga "ja det är förjävligt" gång på gång hjälper ingen, defenifitvt inte dig själv.

Vill du göra något, men tänker att "nej det går inte, hur ska jag kunna göra det som inte har pengar, har barn, inte har tid, är så tjock, är för gammal" osv? Men vänd på det då! Tänk istället; jag vill göra det här - vad krävs? Hur kan jag uppnå det? Finns minsta lilla möjlighet? Jamen dåså! Vem har sagt att något kul/spännande man vill göra alltid skulle vara lätt att uppnå? Av min erfarenhet så känns det så sjukt mycket bättre när man uppnått något som var jobbigt att nå, än något som man bara fick.


Det kanske är så att (nu hittar jag bara på ett enkelt exempel) du vill börja löpträna, och klara av att springa 5 km utan stopp.. men du tycker att du inte har någon bra kondition och du har något, t ex barn, som tar upp din tid, och du har inga bra löpskor/kläder och barnen gör dig så trött att du ändå inte orkar för då du är ledig vill du vila och göra sånt som du inte hunnit tidigare, du har ingen barnvakt?
För det första: vad kräver målet du vill uppnå?
Ja, det handlar om prioriteringar. Prioriterar du att se på de där två serierna på kvällen som det går åt 1-2 timmar till, ja då kanske du inte har tid. Men om du kan hoppa över ena serien (
överhuvudtaget kan de flesta slänga dumburken i väggen många gånger, det är så sjukt mycket onödigt man sitter och glor på kvällarna i ända) då kanske du plötsligt har en timme över? Det krävs inte mer än två gånger i veckan för det målet. Då har vi två problem lösta; barnen sover, tiden finns. Barnvakt/sambo går att fixa för de flesta två gånger i veckan, en timme/gång. Orken kommer att komma ju mer du tränar - träning ger alltså inte det som man kan tro; trötthet, utan massamassa mer energi - fråga mig, jag vet. Okej, tredje problemet löst. Konditionen är det samma med. Sen var det det där med skor och kläder. Bekväma klder har väl de flesta, funktionskläder är verkligen inte så noga, och skor kan man få hjälp med - idag finns massa bra skor och alla sportaffärer har kunniga inom vilka skor som kan passa. Det finns ju i alla priser också och det är rea flera gånger om året. Skulle det fortfarande vara så att det är svårt att få ihop pengar? Ja, skippar du chipsen, cigaretterna, snuset, det där linnet som du redan har sjuttio stycken av från HM osv, så kommer extrapengar snart att finnas. Finns några problem kvar? Nepp. Nu handlar det bara om att man vill och att man inte går in med inställningen att man kommer kunna löpa efter två gånger. Räkna med 50 gånger istället. Men sen är du där du vill.


Jag hoppas att ingen tar det jag skriver personligt som om jag skriver om just dig/din situation, det är inte det det handlar om. Det kan lika gärna handla om en kurs i et språk eller hur man stickar. Jag vet hur jobbigt det är att börja - jag har i många år haft en tanke om att jag vill bli riktigt vältränad och känna mig både stark och full av energi. Jag har innan jag kom in i det jag är nu haft många träningsperioder som egentligen bara kändes jobbiga, även om jag ju mådde bra av det. Men jag ville verkligen slippa flåset efter att ha gått upp tre-fyra trappor, ville inte få ont i ryggen när jag suttit som en säck eller burit på något tungt en lång bit osv. Och nu är jag påväg. Nästan varje gång jag går uppför de tre trapporna hem till oss så tänker jag "oj vad lätt det gick". Jag är absolut inte där jag vill vara än, som ni vet är det låångt kvar med konditionen och mitt mål handlar om utseende också på ett hörn - jag vill ha synliga muskler (inte biff dårå) och dit är det en bra bit. Men jag är igång, och det får mig att må bra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0