Nejlikeapelsiner

Skrev igår att jag "tillverkade" så kallade nejlikeapelsiner, för att få fram ännu mer mysig juldoft här hemma. Jag vet inte vad de kallas, om de ens har något namn?.. men om det mot förmodan är någon som inte gjort såna någon gång så är det väldigt enkelt, och görs såhär:
Skaffa fram några fina apelsiner, behövs egentligen inte mer än ett par stycken, men beror lite på hur stort man bor och hur mycket man vill att det ska dofta. Skaffa också fram en - två påsar nejlikor, de finns på kryddhyllan i affären. Eventuellt behövs också något fint band (rött?) eller snöre.

Tryck sedan in nejlikorna i apelsinerna i det/de mönster som önskas, knyt eventuellt runt något band - speciellt om de ska hängas upp kan det vara bra att göra det innan nejlikorna sticks i. I så fall knyts de lättast upp med en sån där vanlig paketinslagning, fast runt apelsinen då.


Såhär blev mina. Inte så vackra och jag hade varken rött band eller plats någonstans att hänga dem, så de får ligga rätt upp och ner bara. Men de luktar så gott!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0