Possibly Maybe

Tidigare har jag mest skrivit om mina dagar, om skolan ibland, om mat ibland osv. På något sätt har det känts helt meningslöst vilket har resulterat i att jag knappt skriver något här.. Man kan gå in på kanske 95 % av alla bloggar och läsa ungefär samma sak.. Därför har jag ändrat lite inriktning. Jag ska skriva om min träning om träningsresultat medan jag tränar inför loppen jag ska springa. Jag veeet, det finns massor av träningsbloggar också, men nu gör jag detta för min egen skull.. för att hålla koll.
Det blir som en träningsdagbok där jag försöker skriva upp det mesta jag tränar, hur det går och jämförelser med tidigare resultat, vad jag äter och något recept eller så (älskar ju skriva om maten som ni vet). Det blir en del om Leia också, känner att jag gärna vill ha något att gå tillbaka och läsa om henne - och hon är ju delvis involverad i träningen då hon ofta är med! Kommer säkert att skriva om annat också, men fokus blir på träningen!

Kan börja med att dokumentera de senaste två träningstillfällena;

I fredags: Styrketräning med Björn och Monika i ca 1 timme och 15 min. Det gick jättebra, har som sagt inte tränat i styrkehall sedan högstadiet (10 år sedan, är ju lastgammal), och träningsvärken som hägrat i tre dagar har inte varit att leka med. Det jag märkt är att det framförallt är muskler som jag knappt fått träningsvärk i alls från styrkepasset på kauif som smärtat mest. Önskar att man kunde komplettera de passen med ett sådant här rent styrkepass också, men det är alldeles för dyrt..

I söndags: Löpning/Jogging med Monika i 8 km, 58 min. Vet inte om jag vill kalla det löpning då det var väldigt långsamt. Monika fick ont så vi gick ett par-tre gånger under tiden vilket drog ner tiden en hel del. Det jag främst märkte var att jag efter en lite flåsigare period i början inte var mer andfådd än när jag går raskt trots att jag joggade! Kändes som att jag hade kunnat hålla på hur länge som helst i den takten. MEN jag vet ju att det inte är från det jag kommer att bli bättre och snabbare utan jag måste köra igång med intervallträning och framförallt pressa mig till det yttersta hela tiden.

Annars? Sitter och äter frukost med Björk på högsta volym; skinkrullar (tomat och färskost inrullade i skinka), kallrökt lax och ägg - och ska strax sätta igång med plugget. Sen går jag nog "hem till Björn" och umgås med mina två kära resten av dagen.
I lördags när jag gick morgonpromenaden med Leia så måste något ha hänt på en av hennes klor (kanske skaren som hon trampade igenom ett antal gånger?) för en stund efter det upptäckte vi att hon hade en grov spricka genom hela klon! Ser verkligen hemskt ut då den går rätt igenom från klospetsen och ända in till där klon börjar. Man kan se pulpan intakt där innanför.. Det kom någon bloddroppe och har varit lite "blött" (var?) någon gång, men hon har inte ont och det ser, med tanke på sprickan och var den är, otroligt rent ut. Hundarnas pulpor i klorna har ju en tendens att nästan spruta blod, så jag tror att det kan vara tack vare att den är hel som det inte är värre. Vi ligger lågt med träning och långpromenader med Leia för ett tag framöver i alla fall..

Ha en bra dag alla!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0