Löpande tik.

Leia.. Hormonerna spökar nog som värst just nu i hennes kropp. Jag hoppas verkligen inte att hon mår dåligt, det verkar inte som det - men hon vet nog ibland inte riktigt vad hon ska ta sig till.
På en lite längre promenad brukar hon normalt kissa två gånger, nu ligger normalantalet kissningar på ca tio - varav de flesta är med ett ben i luften. Ofta smakar hon på kiss, både sitt eget och andras, som hon sen smakar extra noga på i munnen genom att producera massa saliv och "vibrera" med munnen, som sen blir stora dreggel-luftbubblor som sticker ut ur munnen på henne. Detta har jag sett hos andra löpande tikar, och hanar och har med det vomeronasala organet (jacobsons organ) som sitter uppe i munhålan. Hos hästar har jag för mig att det kallas att de "flemar".
Att ha Leia kopplad nu är inte något hon märker av, hon ska fram till varje doft, så man dras vackert hit och dit av henne. Ganska svårt att få henne motiverad till träning, antingen är nosen uppe och fångar minsta vindpust, eller i backen och fångar minsta grästrå.
Här hemma trampar hon runt som en osalig ande med jämna mellanrum. Hon har hittat på en ny "lek" där hon puttar till vardagsrumsdörren (som gnisslar ganska högt) fram och tillbaka, fram och tillbaka. I förrgår tjöt hon till och med till ett par gånger när dörren gnisslade, haha. Helknasig alltså. Leia är inte så värst "tjutig" av sig, som en del andra tikar jag träffat, så att hon tjuter ikapp med en gnisslande dörr är ganska mystiskt. För en stund sen kollade jag ut i hallen och såg badrumsdörren flyga upp. Sen kom Leia fram bakom den, la huvudet mot den och slängde igen den igen. Den gnisslar inte, så det kanske är därför hon inte gjort det mer än en gång.

..Jaa, så kan det se ut. Jag hoppas att detta är toppen av löpet och att det snart börjar lugna sig.
Nu börjar det bli dags för sömn, även där är Leia duktig på att märkas.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0