"Nothing in biology makes sense, except in the light of evolution"

Jag har börjat försöka spaka mig i baken när det gäller plugget nu.. Har varit "ledig" (läs mer "oförmögen") alltför länge nu. Jag har tänkt göra en tenta i en gammal kurs (Evolution) inom ett par veckor, vilket jag nyligen fick chansen till, och anmälde mig. Känner nu att jag kanske tagit mig vatten över huvudet, då det är både en fördjupningskurs som dessutom är ganska stor, som ska in i huvudet på mycket kort tid. Men jag testar. I värsta fall måste jag bara göra den igen.
..Samtidigt så vill jag ju lära mig detta ordentligt då evolutionskunskap är såpass grundläggande när det gäller liv, att jag inte förstår varför det lärs ut så lite i grundläggande skolkunskap. Överhuvudtaget är det lite biologi i skolan - är det inte självklart att förstå livets uppbyggnad och funktion? Hela samhället är ju så skevt så det är inte klokt i mina ögon. Hur mycket viktigare kan det vara att kunna matcha kläder bra och vara först med trender? Eller sälja flest telefoner och datorer? Men jag kanske är lite partisk i denna fråga.. :) Samtidigt ligger det faktiskt egentligen bara massa biologi i det också, hur mycket vi än försöker inbilla oss att våra beteenden och sätt att leva är så skilda från "det djuriska", eller vad man ska kalla det. Människan är väldigt komplex, men samtidigt så himla mycket enklare än vi tror, om man ser det ur ett biolgiskt perspektiv.
..Det har gjort att jag kan sucka lite åt saker som i andras ögon kan vara så väldigt viktiga; Sitta och analysera en tanke i hundra år (gah! -om den inte är existensiell), psykologiska problem (ta dig i kragen!), relationsproblem och liknande (hur kan man sura när det finns så mycket att vara glad över) osv osv. Det konstiga är att allt detta är sånt som jag verkligen fördjupade mig i förut. Psykologi var ett av det mest spännande under gymnasiet! Jag kunde verkligen sitta och tänka och försöka sätta mig in i egna/andras problem hur mycket som helst. - Vad beror det på? Vändningen och så? Konstigt.. Kanske bara ändrade intressen? Kanske.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0