Påväg tillbaka

Här är det full fart för mig, sedan vi kom tillbaka till Karlstad i onsdags kväll. Så full fart som jag kan hålla, vill säga. Städning, skurning och allt sådant av hela hemmet, tvättning, avfrostning av frysen (i 3 års tid har det behövts!!), kokning av äppelmos/sylt (?), återupptag av motion och mera. -Det är en upplevelse varje gång jag öppnar frysen alltså, aldrig trodde jag att 7 stora bakskålar med snö/is, slush och vatten skulle vara så befriande. De där tre åren kanske gjorde sitt också. Jag fick allvarligt hacka bort flera kilo is där inne.

Nu har vi precis ätit frukost som bland annat bestod av havregrynsgröt med den gårdagskokade äppelsylten. Jag har aldrig gjort äppelmos/sylt förut, framförallt för att äppelmos verkligen inte hör till någon favorit, men jag tog ett recept på en äppelchutney av mamma, som jag vill göra (och länsade samtidigt föräldrarnas äppelträd innan återfärd till Karlstad) som lät supergott. Nu blev det inte chutneyn jag började med då men.. Efter att ha surfat runt och läst recept så kokade jag ihop något eget - som blev det godaste jag någonsin smakat i äpple + sylt/mos - väg. Vet inte vad jag ska kalla det, därför växlar jag mellan de två. Recept ska jag dela med mig av sen, såklaart.

Min ork börjar sakta komma tillbaka nu. I fredags tog vi en löptur på ca 5 km, vilket var riktigt tungt för mig, men det gick med ett par gåpauser! Om några veckor är jag nog tillbaka där jag var innan jag tappade det hoppas jag.

Om en stund ska vi bege oss ut i skogen för att lägga ett par spår och förhoppningsvis plocka lite svamp. Hoppas att alla har haft en fin helg!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0