Utvärdering LCHF - 5 veckor

Jag sitter och skriver på mitt hästarbete hela tiden just nu, och när jag inte gör det så gör jag allt annat som jag måste och vill göra - städa, laga mat, läsa bok (läser just nu Katrin Zytomierskas lchf bok, eheheh..mer om det sen), se film/tv, tränar och annat. Så det blir inte så mycket blogguppdaterande närmaste dagarna, men snart så blir jag nog färdig med hästarbetet. Då kommer jag iofs vara i startgroparna med mitt ex-jobb, men förhoppningsvis blir det en lite lagom mjukstart, åtminstone nu kring påsk.

Idag var jag och Leia ute och joggade - ca 8 km totalt, men jag gick första kilometern plus några gånger under rundan då vi mötte bilar, hundar och rådjur (hon var lös) - men jag tror jag fick till ca 6 km jogg nästan. Och det hela gick på under 50 min, så jag känner att jag hade ett riktigt bra tempo för att inte ha joggat på säkert två veckor? Det kändes iaf riktigt bra, förutom sista kilometern när jag kom ut på asfalt och mitt knä ballade ur igen! SKIT. Fast jag har ju verkligen inte hållit igång så bra som jag borde om jag vill bli bättre på löpning.. Nej, nu blir det skäpning. Testar igen om någon dag, annars är det tillbaka till någon kilometer per gång bara. Orkar inte med knät också - inte nu när ryggen fortfarande är trasig (när jag ska böja mig får jag göra benböj). Ååå, är jag en gammal gumma nu eller vad är det som händer!??!?!

Jjjaaaja, "lchf:n" då? Vet inte hur mycket lchf man kan kalla det då jag, som sagt, äter en-två frukter nästan varje dag, plus alla sorters grönsaker jag vill (ja, även söööta röda pappprikor), plus rotfrukter. Men jag vet inte? Jag tycker att det ändå kan ses som lchf, om man äter sånt plus kött/fågel/fisk/skaldjur, ägg, massa feta saker som grädde; olja; smör; ostar; créme fraiche osv osv., nötter och frön, bär, mjölk, mörk choklad osv. ? Jaaaaadå. Nu är det fem veckor jag hållit på med detta iaf. FEM VECKOR! Kan inte fatta att jag gjort detta så länge? Inget mjöl, bröd, pasta, ris, bulgur, couscous, KAKOR, muffins, GODIS, CHIPS, ljus choklad osv osv. (Jaja, förutom mina *fyra självvalda och helt OK snedsteg; en liten portion créme brulée, en kycklingburgare med vitt bröd, chili cheesebollar och en stor skål med lösgodis) - men hallå, DET på FEM veckor? Det hade jag ätit på en dag, plus en pastalunch och frukost för några månader sen. Minst.

- Och jag mår riktigt riktigt bra! Relativt jämn energi/pigghet om dagarna, inga blodsockerdippar, mycket bättre i magen, inget konstant sockerätande på helgerna (som sen måste vägas upp med chips för att det blir sött) mm. Tycker också att min hy (jag har haft problemhy sen jag var 11 år) är bättre och "jämnare". Att återhämtningen efter träning är bättre.. Jag har gått ner 3 kg. Det är inte mycket, men för mig som inte är överviktig är det ändå en del, även om jag helst skulle hamna på ytterligare 4 kg ner, - och att min kropp är lite omformad. Smalare midja och höfter (jeansen sitter mycket bättre!) och lite tydligare muskler.

Än sålänge känns allt riktigt bra, och jag är helt på det klara med att detta mer eller mindre kommer att vara så jag alltid kommer att äta. (Trots att det faktiskt är ganska jobbigt då vårat samhälle nu är så att vår basföda är kolhydrater..) Visserligen kommer jag att "unna" mig saker då och då sen, fika när man blir bjuden på kalas eller så, och kanske "lyxa" någon gång med en sconesfrukost eller så. Men överlag ska jag äta lchf. Jag kan ju inte inkludera lite kolhydrater normalt, för då går det inte ihop med fettet. Jag tror att det är där folk nog gör fel.. Som de sagt på tv, att hjärt och kärlsjukdomar ökat för att det blivit mer ok i människors ögon att äta fett - ja, men självklart - om man fortfarande äter potatis och bröd, men sen ökar fettintaget så är det inte så konstigt. Lchf inebär Low carb high fat, inte High carb high fat..

Det var det för denna gång. Nu blir det film (Carnage)!


Kommentarer
Postat av: Linn

SV:

Nja, det där är ju lite olika beroende på hur man vill ha dem. Jag brukar göra mina på det viset :)

Är inte nojig inför kolhydrater så jag tänker aldrig så.

2012-04-10 @ 06:34:49
URL: http://halsogladje.blogg.se/
Postat av: Linn

SV:

Jag blandar bara i proteinpulver i slutet av koktiden.

Köper mitt proteinpulver från mmsports.se

Märket är Body Science och kommer i olika smaker, bland annat päronsplit :)

2012-04-10 @ 10:10:30
URL: http://halsogladje.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0