fredag; Lussefrukost och morgonpromenad

Goddagens! Vad tiden går snabbt när man inte har något att göra, eller gör något speciellt. Ett par timmar, när man är uppbokad och måste göra saker innan, är ju jättemycket - medan ett par timmar hemma och lalla runt, bara försvinner. Jag har hunnit lika mycket nu, sedan klockan ringde 7.10 imorse, som jag gör på 1,5 h annars när jag ska iväg. Detta sega gör ju också att man blir ännu tröttare tyvärr. Jaja, tur att jag inte har någon tid att passa denna fredag.
 
Morgonpromenad i en mer passande tid (10..) enligt pluppfia.
 
Igår bakade jag lussebullar igen - mest för att få bort en del ingrediensrester som låg i kylskåpet. Bytte ut sockret mot lite stevia strö istället, och det blev precis som vanligt i smaken. Tyvärr tog mitt vetemjöl slut och jag fick arbeta vidare med grahamsmjöl som var det enda jag hade.. Detta gjorde att jag var tvungen att ta lite mer mjöl än tänkt - som det brukar bli med sånt grövre mjöl (antar att det har med storlek på- och antal partiklar att göra, och hur de binder vattenmolekyler till sig?), vilket ledde till att det blev lite mer som bröd än bulle. Ett väldigt luftigt, saftigt och ganska sött bröd då men..
 
 
Så frukosten idag var given: grahamslussebulle med philadelphia, kallrökt lax och paprika, plus ett kokt ägg med smööör. Hade önskat mig pepparrot i färskosten, det hade gjort det hela betydligt bättre, men detta var inte fy skam det heller.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0