Katthemmet i Kstad

Jag är medlem i Djurskyddet sedan ganska länge och under något år hade jag tänkt att jag vill hjälpa till på något sätt, mer än att bara betala medlemsavgiften och sånt. Då såg jag på djurskyddet-karlstads hemsida att de sökte helgpassare till djurhemmet som finns här.
De har i stort sett bara katter, så det man gör är att ta hand om dem.. Kattlådor, mat, vatten, städning, gos och möjligen medicin är det man hjälper till och fixar med. I november fick jag äntligen tummen ur och kontaktade dem, och i december följde jag med några erfarna helgpassare och hjälpte till, för att se hur det går till och så. Supermysigt. Alldeles efter det kom det också ut en artikel i Karlstads tidning om djurhemmet och deras arbete.. kul att det uppmärksammas!

Idag åkte jag dit för andra gången, med ännu en ny tjej som bor granne här med mig, och hjälpte till - träffade de två tjejer som jobbar där på vardagarna - och fick jaga katter som inte ville tillbaka in i sina rum, bland annat.

Är man djurintressead och vill göra något för att hjälpa så finns det säkert flera ställen i Sverige som behöver frivilliga.. bara att kolla runt på hemsidor och så, det står säkert något.

Nu ska jag fika och mysa med mitt eget djur här hemma - ha en bra helg alla!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0