Lärorik helg

Äntligen hemma! Har hunnit packa upp, tvätta av mig resdammet och fått i mig ett näringsrikt mål (ett halvt rör pringles och ett glas vatten), och nu suger datorn åt sig all min uppmärksamhet. Leia och Björn är inte hemma förrän imorrn, annars hade datorn fått konkurrens.

Helgen har varit så otroligt bra. Jag har varit där fem eller sex gånger nu på helgträffar, sett så många otroligt bra föreläsare (de letar fram de bästa - jämt!), men det känns som att den här var bäst. Det var "bara" fyra olika föreläsare, men föreläsningarna var så bra och relativt ingående så det var alldeles lagom för att vara fullproppad utan att inte tappa orken. För min del var inrikningen helt perfekt; massa djurbeteende och massa evolution - mina två favoritämnen! I biologi är det förstås svårt att skilja olika inriktningar åt - allting hör ju ihop, världen är ju en enhet - men det går ändå att skapa vissa suddiga gränser.
Jag kan inte gå in på vad som sades, då skulle jag få skriva en bok. Men det är roligt att man, trots att man är så trött efter dessa väldigt långa dagar och långa resor, känner sig så fylld av ny energi, motivation och pepp inför att lära sig nya saker.

Nu ska jag varva ner lilla hjärnan med lite Vampire diaries och Big love, innan det blir en - förhoppningsvis - mer ordentligt sömn än vad denna vecka bjudit på.


Det var nästan fullt, i denna stora hörsal - populära kurserPå lördagen föreläste Kenth Svartberg, som är doktor i etologi och som har forskat på hundens beteende, och framförallt om hundens personlighet (- vilket ju är så spännande! Bevisa personlighet hos djur? Vetenskapligt?!) Han har gett ut en del böcker, så jag skaffade mig en, som jag tyckte verkade vara en bra bok att börja med av dem han hade.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0