Tonfisksallad


Nu är det dags för lunch. Idag äter jag denna supergoda tonfisksallad (mammas recept), som jag gjorde och åt även igår. Väldigt enkel sallad som räcker åt två till fyra peroner, beroende hur och med vilka tillbehör man äter. Den består av 1-2 portioner kokt ris, 1 stor burk tonfisk i vatten, 2-3 dl frysta ärter/majs/paprika, sallad, salt, peppar, olja och gärna lite rödlök - och så rör man ihop allt. Att det inte är så noga med mängden är för att det ju beror på hur man vill ha det. Jag tar t ex. mindre ris, mer grönsaker och häller på ganska mycket olja. Hos mamma äter vi med nyrostat vitt bröd, men det kan man ju göra som man vill - ett ägg passar perfekt. Och dressing kan man ju också ha om man vill, men den är inte torr eller så utan heller.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0