IDAG. Frusen men nöööjd

Sådärja, då är skidåkningen avklarad!

Det blev lite konstigt idag allting. Vi bestämde oss för att åka i Högbo så hunden skulle få dra. Kom dit och upptäckte att slingan där man får ha hund (vissa dagar) var pistad (eller blir det opistad? den hade inga spår och var tillplattad), vilket försvårade saker lite för mig. Jag åker inte fristil (än!) så det är väldigt klurigt att åka klassiskt när det inte finns spår, men ändå är alldeles platt. Då bestämde vi att Leia kunde dra mig istället för Björn som var tänkt från början.. Men hon var så taggad och fick upp en sådan fart så jag flög iväg i första riktiga kurvan.

Nu låter det som jag är väldigt kinkig och klen, men det vill jag inte riktigt påstå själv.. :) Jag har precis börjat bli ok på klassisk skidåkning: tex. stå upp och stå kvar i branta snabba backar med studsiga gupp eller dåliga spår, kunna trampa runt lite och ta kurvor i nedförsbacke, eller trampa runt där folk åkt ur spåren (där ens egna skidor annars kan åka med ur spår) osv.

Nåväl, vi kom fram till att vi skulle åka här i Hofors istället, så vi väntade tills vi fick hundvakt efter 15 och åkte sen. 2 mil på 2 timmar blev det - jag är riktigt nöjd! Har aldrig åkt 2 mil i ett förut. Jag ramlade några gånger för mot slutet var det nästan svart i skogen - det var verkligen en lättnad när vi kom tillbaka till elljusspåren igen, efter ca 17-18 km. Och ännu bättre var det när man fick dricka läsk och duscha bort iskylan (som verkligen kommer så fort man stannar) efteråt.


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0