Chokladfestival och middagar

I helgen har vi haft fullt upp med besök, umgänge, choklad och annat fint.
 
- Fredagen inleddes med frukost och DN i sängen, och med ett betydligt ljusare humör än hur det sett ut tidigare i veckan -skön t. Björn var på konfrerens också så jag hade hela sängen för mig sjääälv. Syster kom på kvällen, för ett helgbesök hos oss! Och sen kom även brorsan med Anna och Leias "kusin" Nero, över på middag och äppelpaj. Jättemysigt. - Lördagen började med en morgonpromenad med syrran innan vi åkte in till stan och mötte Stina, Josefin och Minja, för att gå på chokladfestivalen. Ja, bortser man från det väldigt stora antal människor där, så hade jag hamnat i paradiset, chokladfrälst som man är. Provsmakningar, presentshopping, praliner, marsipan, lakrits, mörk choklad, vit choklad och allt som hör choklad till ingick i "min" chokladfestival. Senare på lördagskvällen blev det mat och öl på söder med nästan alla ovanstående tjejer. - Söndagen inleddes med en något kortare och regnigare promenad, innan vi åkte till Uppsala för att fira vår andra bror, som fyllt jämnt, i efterskott. God mat och gott fika (en chokladkaka som man dog av), varvades med tv-spel och champange. Och så avslutades södagskvällen här hemma med te, choklad och superfärskt lakrits (inhandlat på chokladfestivalen såklart..) tillsammans med solsidan och skräpfilm på tv. Fin helg!
 
Kommande helg ska nog dock förbli obokad, förutom ett löppass på något fint ställe.. Och så är det ju naturkompaniets skattjakt också. Och en tur utåt skärgården kanske man kan få till. Och så har jag ett par saker jag "måste" baka. Men sen så.
 

Nööjd.

Den goda äppelpajen med kardemumma och citron (superkombo!)


Spanar på vad vovvarna pysslar med, och syster bjuder på snyggaste fotominen.


"Papporna" tröstar och fixar


Leia är något skeptisk.
 

Chokladfestival! Mycket provsmakande blev det såklart.
 

Lakritsmarsipangubbe.

 

Jag köpte en liten chokladslush som var så himla good. Det tyckte syrran också.
 
 
 

Fullastad och chokladnöjd.
 

Det jag köpte bara till mig blev kanske inte så otroligt mycket i slutändan, men jag är nöjd! Mest över chokladkalendern. Valrhona är finfina grejer.
 

Mörk öl är min melodi sedan ett tag tillbaka. Och syrran bjuder på minen igen.
 

Hamburgare på Mest Bar & Kök på söder. Helt okej detta om man ser till helheten, med brie var det klockrent, det måste vi köra på hemma också från och med nu. Börjar man plocka ner måltiden i mindre delar blev köttet och brödet rätt trist tyvärr. Brien och den goda potatisen var det som lyfte det hela.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0