Kylan

Hur kan -18 i Stockholm kännas betydligt kallare än -18 i Hofors.. Har det med förväntningar att göra? Fukt i luften? Eller klär man sig sämre (vädermässigt) för att man är här? Det bör ju inte vara så... jag går i smyg och skäms/-skrattar åt stockholmarna (vuxna alltså) som har gummistövlar så fort vädret blir lite "tuffare". Snöar det lite, drar de på sig stövlar - är det kallare, drar de på sig stövlar - osv. Hunter hos de yngre (tjejerna) oftast också. Men har också sett skäggiga professorer påväg till universitetet med stövlar på vid rejäl kyla. Dock inte Hunter. - Har väldigt svårt att förstå det där stövelvalet till sånt väder alltså..
 
Hursom är det en pina att vara ute om man inte har bra med kläder. Men att köra någon sorts träning, där man måste andas mest med munnen, är svårt trots bra kläder. Jag försökte mig på ett kort löppass igår, då det var -13 ute. Tyckte att jag hade en bra fart, men det gjorde riktigt ont i hals och andningsvägarna alltså. Gick inte att skyla med buffen heller då den åkte ner. Tänkte dock att när jag kört såhär hårt så bör jag få en bra tid. Men nej, 5 km på strax under 30 min bara? Det kändes nog som snabbare pga smärtan i hals/bröstkorg, och att det gick tyngre pga det. Hostade konstant ett antal minuter när jag kommit in också.. Avvaktar nog med sånt till en dag med något högre temperatur - man vill ju inte förstöra något därinne, även om det just för mig nog är en lång väg till en riktig skada - men astma eller liknande låter inte speciellt lockande.
 
Idag är jag hemma och pluggar! Laddar för långdag i skolan imorgon, ska städa, och tänkte också försöka mig på ett litet styrkepass.
 
En fröken som är glad att matte också fryser utomhus..

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0