svingott

Jag har aldrig ätit en "riktig" ceasarsallad - inte som jag vet är känt supergod, från något fint ställe (måste görat någon gång, tipsa gärna!).. Men min egna variant är förbaskat bra den också - och väldigt enkel:
 
 
Skölj och skär upp isbergssallad och gärna någon mer blandsallad eller babyspenat - och lägg på en tallrik - tillsammans med typ tomat, gurka, rödlök, avokado och/eller annat man gillar. Riv parmesan, eller liknande, över salladen. Stek (klippt) bacon i mindre bitar tills det är lite halvfrasigt, och sprid ut över högen på tallriken. Stek, valfritt kryddad, kycklingfilé eller annan del på kycklingkroppen, och placera på toppen av födohögen på tallriken. Rör ihop créme fraiche, majonäs, pressad vitlök, salt och peppar och servera till. Dressingen brukar jag visserligen "strila" på redan innan osten (eller som här, innan kycklingen..), men det gör man väl hur man vill med. Ät upp.
 
 
Förmodligen vet alla hur man gör en sallad, men ibland kommer man inte på vad man ska laga, så kanske detta hjälper någon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0