Puls

Är på jobbet och har det roligt som sjutton igen. Fast inte riktigt.. ville helst ligga kvar med mina hjärtan. Jag känner mig helt omotiverad till nånting alls nu. Tycker att jag borde känna lite mer go då jag ju inte vet alls vad som händer med mitt liv om en månad, men nej, det är alldeles tvärtom. Tomt och konstigt.

Jag gick omkring och kollade läget här nere före lunch, innan jag satte mig ner på en stol och kollade pulsen; 52 slag per minut. Tyckte det var lite lite för att ha gått omkring alldeles innan. Och vad har man när man sover om man har 52 då? Visserligen har jag betydligt bättre kondis nu än vad jag nånsin haft så det är kanske som det ska vara. Joggingen blir allt roligare.. I fredags lyckades jag ta mig runt hammardammen i 45-min tempo vilket jag känner mig riktigt nöjd med. Det är iofs bara dryga 3 km, men ändå! Igår joggade jag, Björn och Leia en mil, vilket också gick bra, utom för Leia. Hon är så otroligt seg nu efter löpet och när det är varmt ute och så. Håller tummarna för att vi slipper en skendräktighet denna gång bara. Ikväll kör jag (förhoppningsvis) ett kettlebellspass, sen får det bli vila ett tag.

Annars händer inte så speciellt mycket måste jag säga. Jag väntar på fortsättningen till boken "Hungerspelen" som jag beställt från adlibris (skynda!), då jag måste få veta vad som händer. Jag hade precis läst ut en ungdomlig vuxenbok på engelska på x antal sidor när jag började läsa hungerspelen på svenska, och tänkte att det kändes som att jag satt och läste godnattsaga för ett barn, men efter två sidor var jag fast och läste i den så ofta jag kunde under två dagar. Anar att jag slukar de resterande två böckerna i trilogin ungefär lika snabbt - och kan knappt bärga mig tills jag får se filmen (den ligger mellan bio och dvd nu så jag får vänta..) - rekommenderas till dem som inte läst!

Moln och träning

Aaaah. Har precis avverkat en joggrunda på 10 km (strax under timmen och då gick, och studsade - "värmde upp" - jag faktiskt första kilometern) så det känns bra i kroppen nu. Lägger man till en finfin festlördag med mina tjejer, 4,5 timmars sömn på det, följt av ännu en halvt sömnlös natt, följt av denna gråa urtråkiga jobbdag (verket står still), så kan jag tycka att rundan gick riktigt bra, åtminstone delvis. Och sedan jag dumpade mina nya asics 2160 och introducerade mina kayano för utomhusträning så har mitt knä samarbetat!
 
Kände att jag behövde sträcka ut mig lite så jag stretchade en del på gräsmattan efter också. Sedan jag befinner mig i Hofors så har det blivit si och så med stretch (i Karlstad strechade man grundligt efter varje gruppass, här går stretchen på ca 5 min efter såna pass, vilket är alldeles för lite.. - fast med det sagt menar jag inte att passen på något sätt är dåliga här, tvärtom! Riktigt effektiva.) men jag försöker stretcha igenom åtminstone en gång i veckan, vilket jag tycker att de flesta kanske ska göra. Många skador och/eller smärtor och problem - t ex ryggproblem - kommer nog gärna om man är lite obalanserad.. dvs. kortare i musklerna på något ställe exempelvis. På onsdag siktar jag på att ta mig till ett yogapass, jag tror att det blir en lagom komplettering till min utstretchningsteori. Älskar verkligen att kunna träna, det är bland det bästa som finns. Faktiskt.
 
Fina regnbågar över dammen för en månad sen

På jobbä.

Sitter på jobbet och har det lugnt för tillfället så jag tänkte att jag kunde testa på lite mobilbloggning. Det verkar fungera!

Längtar lite smått till lunchen; jag gjorde en riktigt god kesokaka igår efter träningen med grädde och jordgubbar, och tog med hälften hit. En portion består av ett ägg, en och en halv dl keso och lite honung (plus att man kan tillsätta vad man vill som smak och så; jag tog vaniljpulver, kokosflingor, krossade linfrön och hackade valnötter) som rörs ihop och läggs i en ugnsform. Och sen gräddas den i ugnen i 200° tills den fått fin färg och är ganska fast, min tog 14 minuter. Tips!

Är helt mör idag efter ett pass kombat plus ett kortpass core direkt efter. Funderar dock på att ta mig på ett steppass idag också då jag inte känner för något joggingpass idag riktigt (vilket annars kanske hade passat bra kan man tycka). Jaja, ha det.
 

Regn och svamp

 
Det är nog inte bara Hofors som fått denna rejäla påhälsning av Regnet, men ärligt talat, det är lite mer och lite otevligare här. Hofors ligger liksom i en liten dal eller så, och molnen lägger sig som ett lock här över. Man hör att folk runt omkring inte haft något regn, medan man själv suttit och förundrats  över det mäktiga skyfall som intog eftermiddagen. Så har det varit varje dag nu senaste tiden! I måndags när vi var ute och joggade (10 km, nästan en timme..) så fick vi jogga i ett par dec djupt vatten för att ta oss fram. - En positiv aspekt av detta förbenade väder är dock det guldgula godiset som trivs så bra nu. Igår på en kort promenad runt dammen hittade vi dessa små kantarellbebisar (ja, bebisarna är godast alla gånger!), som hemma snabbt förvälldes innan en stor klick smör och lite hackad lök tillsattes, och sedan placerades på ett bröd.
 
I övrigt är det lägenhetsbekymmer som upptar en del av tiden. Eftersom vi båda söker arbete, och ännu inte kan visa upp anställningsbevis för minst 6 månader framåt (vad är det för jäkla regler?! Vi har båda universitetsutbildning, pengar för att betala flera månader framåt, möjlighet att plugga och få csn ett tag om det skulle behövas - men kan ändå inte få en lägenhet? Skulle vi däremot få pengar från soc så skulle det vara okej. Sjukt.) så kan vi inte få kontrakt på lägenhet. Jag känner mig så besviken och allt känns hopplöst och tråkigt. Så mycket tid jag lagt ner på detta senaste månaderna och så får man veta detta nu, när vi fått lägenhet och all planering är igång.. Nåja, ska försöka klättra och krypa igenom detta på något sätt. Tur att man har föräldrar som alltid ställer upp. Vad gjorde man annars liksom? Slog upp ett tält och hoppades på det bästa?
 
Vad trevligt att ni är några stycken som kikar in här förresten, trots frånvaron av uppdateringar. Det blir väl mer senare när jag fått upp farten och tiden litegranna. Nu ska jag pussa på min underbara hund, se nyaste avsnittet av True blood, och sen blir det nog ett combatpass också.

Dagarna går.

Ojoj, uppdateringen är verkligen ingenting att hurra för här.. Jag tänker att jag visst kommer att skriva med jämna mellanrum, även om de är lite större nu under sommaren, men det är svårt alltså. Man har helt enkelt mycket mindre motivation och tid tycker jag.
 
Det händer inte så mycket heller egentligen. Jobb, träning, umgänge, god mat, bakning, fiske och inför lägenhets/flyttfix är det som tiden läggs på.
 
Igår exempelvis, åkte jag, Björn och Leia till Hofors slalombacke för att köra backträning. Förra sommaren blev det ett sånt pass nästan en gång i veckan - men sedan har backträningen i princip legat på is. Hade glömt hur sjukt lång backen är, och hur brant och hög den är (100 meters stigning i höjd bara), så det var en riktig pina igår. Hade planer på att klara fem gånger upp och ner för det var det vi körde förra året ungefär - men det gick inte! Hade mjölksyra efter första uppförshalvan, så det blev riktigt svårt att springa neråt sen med stumma ben. Tre vändor upp och ner, plus en kort bit jogging före och efter slutade det på. Jag vet inte vad som var "fel", kanske vädret med en tryckande, varm och fuktig luft (man bara väntade på åskan), kanske att jag helt enkelt inte tränat det och är i dålig "backlöpningsform". Försöker på fyra vändor nästa gång helt enkelt.
 
Efter backträningen fastnade jag i köket och bakade lite olika saker - inte heller ett bra val i den konstiga luften.. Men sen tog jag och Björn en fisketur på hammardammen på kvällen, och det kändes mer passande för det nappade bra med 6 gäddor för Björn och 4 abborrar för mig. Små fjuttiga var dock mina abborrar, förutom en, så nu har jag som mål att få minst en stor som jag kan ta upp och äta, innan sommaren är slut. - Ja, det kanske är dumt att säga att jag har det som mål, för det brukar ju inte sluta bra när jag sätter upp mina mål. Men kanske denna gång?
 
Leias "fysiska" löp börjar nog sakta men säkert lida mot sitt slut nu i alla fall. Men jag tror att den mentala biten börjar se annorlunda ut nu. Hon är lite piggare, och mer aktiv, äter mindre, kissar mycket med benet lyft och "analyserar" urin (smakar på det) en hel del och så.. Men hon verkar må bra, är hur mysig som helst och glad, så det verkar inte vara något större problem där.
 

RSS 2.0