Lchf pannkakor, igen
Nu har jag testat ännu ett recept på pannkakor, och det är nog det bästa och godaste hittills. Blandade ihop lite av olika recept jag hittat, så jag har ingen direkt källa. Detta behövs i alla fall för till en lunch för 2 personer;
- 4 ägg
- 1 dl vispgrädde
- 1,5 dl mjölk
- 1,5 dl mandelmjöl
- 1 msk fiberhusk
- salt, ca 1/4 - 1/2 tsk
- vaniljpulver, en nypa
Vispa ihop allt och låt det sedan stå i ca 10 minuter.. Fiberhusken sväller så att smeten blir tjockare. Stek sedan på strax ovanför medelvärme. Jag använde ekologisk kokosolja, men det går säkert lika bra med rapsolja eller smör. Tips är att inte göra hela pannkakor, utan mer som plättar, då lchfpannkakor går sönder lättare eftersom de inte får den där bindande "gummieffekten" som vetemjöl ger.
- 4 ägg
- 1 dl vispgrädde
- 1,5 dl mjölk
- 1,5 dl mandelmjöl
- 1 msk fiberhusk
- salt, ca 1/4 - 1/2 tsk
- vaniljpulver, en nypa
Vispa ihop allt och låt det sedan stå i ca 10 minuter.. Fiberhusken sväller så att smeten blir tjockare. Stek sedan på strax ovanför medelvärme. Jag använde ekologisk kokosolja, men det går säkert lika bra med rapsolja eller smör. Tips är att inte göra hela pannkakor, utan mer som plättar, då lchfpannkakor går sönder lättare eftersom de inte får den där bindande "gummieffekten" som vetemjöl ger.
Jag åt med vispad grädde (som smälte av pannkaksvärmen) och tinade jordgubbar/blåbär. Annat "sött" som kan vara gott till (som inte är proppat med socker) är créme fraiche, banan, mörk choklad - smält kanske?, andra bär, keso, kanel, äpple tex.
Kommentarer
Trackback