Enkel efterrätt med grädde, hallon, kesella citrus och lakrits

Har haft en väldigt lugn och långsam dag innehållandes seg kropp (sen löpning igår), längdskidtv, låångpromenad i skogen, croissantfika mm. Ikväll gjorde vi en liten finmiddag med kött, vitlökssmör, sallad, potatisklyftor och bea - vilket ju nästan var tvunget att följas av någon god efterrätt. Björn har pratat om denna i ett par veckor nu, vi gjorde den ett par gånger i våras när det stod om den i Buffé, men har inte gjort det sen dess. Fräsch och god, superenkel och perfekt för lakritsälskare; 
 
 
Vispa ett par-tre dl vispgrädde så att den blir lite halvfast. Blanda drygt hälften av den vispade grädden med valfri mängd kesella citrus (jag tog ca 2/3 av en burk). Mortla kanske 5-10 turkisk peppar-karameller. Varva sedan kesellablandning, grädde, hallon och lakritskross i en skål eller på en tallrik. Denna mängd för kanske 2-3 personer? - Perfekta smaker ihop med varandra, och enkelt, som sagt. KAN vara så att det i ursprungliga receptet ska vara någon krossat smul med också - typ digestive eller så. Jag minns tyvärr inte då vi gjorde såhär från början, och receptet inte direkt krävde att man sparade det.. ;)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0