Söndagsgött

Dagen började med en morgonjogg med hunden på 8 km, i ungefär 6min-tempo. Kanske snabbare, men det känns inte så viktigt då vovvan är med, det går liksom inte att styra vad som händer, med stopp då något intressant ska nosas på, hundmöten, koppla henne, släppa lös henne och så vidare. Avslutade med att trampa uppför alla trappor och sen köra lite armhävningar och magövningar innan dusch och frukost. Söndagen har sedan ägnats åt storstädning varvat med Game of thrones (håller på att kolla igenom säsong 3 igen, inför s4 som väl börjar snart - hoppas jag.....) och hundpromenad. Har också ätit massa godsaker, vilket jag tänkte dela med mig av och tipsa om.
 
Kände för gröt idag (var hungrig efter träning och gröt är ju förbaskat mättande), och till den ägg med kaviar och resorb sport blandat med en järnbrus.
 
Jag gjorde havregrynsgröt som vanligt och hällde i lite vaniljpulver och krossade linfrön. När den kokat färdig ploppade jag i ett ägg och kokade upp igen. Och sen kanske en halv dl kokosmjölk också och värmde/sjudade (? sjöd?) ihop den. När det var klart rörde jag i lite valnötskross. På gröten hade jag tinade lingon, flytande honung och bipollen. Och mjölk senare också. Verkligen jättegod blev den. Tror att det var kokosmjölken som gjorde det. Och bipollen är verkligen ett trevligt och nyttigt tillskott - här står det lite om det, och här är det bipollen jag använder.
 
Här är ett till tips (som jag funderade på att ha till gröten, men som ju blev lite överflödigt) - sylt utan tillsatt socker. Ja, det står ju på burken vad som är i. Finns i flera smaker. Apelsin och ingefära är fin!
 
Den som inte blir avis på denna lunch säger tuppenja. "Kallröktlax med pepparrot/färskost rullat i sesamfrön"-rullar och så bönor och oliver marinerade i olja med massa vitlök och örter. Viktigt med citronen till som bryter av det tunga i vitlöken och laxrullarna.
 
Och eftermiddagsfika - varm choklad som jag gjorde genom att koka (sjuda) ihop mjölk, lite grädde och mörk choklad. Tog choklad med apelsinsmak vilket blev rätt kul. Som att dricka mörk choklad. Ungefär fem rutor choklad med typ 2,5-3 dl mjölk och grädde tillsammans.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0