Gul smoothie

Efter sovmorgon, kaffe och långpromenad gjorde jag frukost till oss. Är alltmer inne på nyttiga, intressanta saker från växtriket (eeh, slav under trenderna..?) och har tänkt prova en del olika grejer i smoothies eller soppor.
 
Idag mixade jag ihop en gul en, som blev god! Till två personer mixade jag; en banan, en halv mango, en blodgrape, ca två dl kokosmjölk, en matsked nyponpulver, en tesked bipollen och ca 2 teskedar chiafrön. Rätt söt i smaken, med en viss strävhet från mangon och nyponpulvret och kanske liiiite beska från grapen. Bra mix, men hade gärna haft lite mer syra i - typ citron?
 
 
Frukooost.
 
Just nu sitter jag och segar i soffan - är fortfarande förkyld. Kände mig såpass bra på onsdagen att jag jobbade torsdag fredag, men sakta kom en snorighet och slemhosta (innan dess hade jag en jäklarns rethosta..) som är riktigt jobbiga nu. Fiii. Ikväll är det dock nine inch nails på hovet som gäller, så jag får väl ladda ändå på något sätt..........

Vårar sig sjuk

Åker hit och dit. Jobbar. Umgås. Ser serier. Äter. Jamen fullt upp har jag. Fast på ett bra sätt. Allt bra, förutom träningen. Den blir det inte mycket av. Orken (eller frånvaron av den) sätter stopp. Den frånvarande orken som gör att jag, när jag har tid, har så otroligt svårt att få till en bra träning ändå.. så att jag "fuskar" (gör något kort eller halvdant) eller helt enkelt struntar i den. Gör något annat så att det känns som att jag gjort något vettigt. Ungefär som när en pluggade och borde göra skola, men istället städar eller något sånt. Jajja. Just nu kan jag inte ens träna. Är hemma och är sjuk. Har känt mig upp och ner i någon dryg vecka nu, och ont i halsen sedan i fredags. Var påväg att sjukanmäla mig till jobbet imorse men åkte dit ändå i hopp om att det skulle "gå över". Men nej, det gjorde det inte. Och när jag tillslut åkte hem för att jag inte pallade och måste låta kroppen vila, var det som att jag omedvetet "tillät" mig att bli sjuk sjuk. För nu mår jag sämre än någonsin under denna utdragna sjukprocess. Tror ärligt inte att det kommit fram så om jag stannat och tvingat mig igenom arbetsdagen. Men det är bra. Liksom kanske det blommar ut, puttrar igenom kroppen och så är jag frisk frisk sen, istället för att dra ut på det halvdana några veckor till.
 
Våren är ju finfin, vitsipporna regerar för tillfället och utevistelse går an även om en inte maximerar fysiken under tiden. En långpromenad med två blåbär blev en av söndagens få aktiviteter.
 
 
 

RSS 2.0