Börjar vakna?

Ja, som jag skrev har höst/vinter-tröttheten slagit sina klor i mig.. men jag tror att det sakta börjar vända? Receptet verkar vara mer sömn, mer mat, lite järntillskott och lagom mycket träning. Och ingen stress! Stress är väl det värsta man kan lägga på en redan existerande trötthet.

Jag jobbar på med skola (litegrann), tränar (lite mer), tar det lugnt (mest) i stort sett.

I helgen var vi i Hofors och hälsade på nära och kära. Jag har inte varit där på två månader så det var skönt med ett avbrott i det vanliga. Umgicks, vilade, hälsade på mormor (och fick ännu en ny historia om hennes liv i Polen under andra världskriget adderad i högen, spännande!).. och gick på Mora träsk också!

Julpyntat lite smått har jag gjort också. Jag har dock upptäckt att det räcker med några få, stora, men klassiska (!) pynt för att jag ska känna advents-/julkänslor. Nu saknas bara några nejlikeapelsiner och lite mer bak så blir det bra.

Annars försöker vi att lägga till lite andra saker om dagarna som bryter av det som man oftast gör. Vi spurtar igenom bra serier, spelar Wii (just nu jobbar vi oss fram i Starwars Lego), äter ute på olika ställen (idag på Värmlands museums lunchbuffé - supergott!) och mer.

Och inte att förglömma träningen! Jag har ett, för mig, stort mål för nästa år, så det är bara att börja jobba. Det har gått sämre några veckor (trööött ju) men det kommer nog igång snart det också. Nu ska jag snart iväg på ett syrkepass första gången på två veckor - det kan ju bli intressant..


Vinterstudion med längd/alpint/skyttet har dratt igång! Hurra!


Julpynt; adventsljusstake/ar, julblommor och ett par stora stjärnor blir perfekt.

Det är inte bara i fönster stjärnor kan hänga.. (här till höger är för övrigt resultatet av mitt pyssel jag skrev om för ett par månader sen, älskar såna här tavle/foto-väggar där man blandar ihop alt möjligt. Iofs ser hela vårt hem ut så, finns nog inget stilrent alls här hemma.)


Lite inför jul-/julklappsshopping har jag hunnit mer, men mer behövs!


Var på Mora träsk med bästis och sötaste lilltjejen. Här ett par bilder innan gubbarna satte igång, jättekul var det!
Hemresan i söndags var blåsig, och efter Borlänge svängde vi ner mot monstermolnet. Konstigt nog var det lugnt, varmt och stjärnklart när vi kom fram till Karlstad, medan Hofors hade fått ett rejält snöväder några timmar efter att vi åkt! Lite surt att vi missade det..

HöstTRÖTT

Goddag!

Höstmörkret har verkligen bitit sig fast i mig - jag kan inte komma ur denna hemska trötthet! Förra året kände jag knappt av det, men innan dess har jag alltid blivit trött och lite neråt under hösten, innan ljuset börjar komma tillbaka i januari igen. Allt känns så tungt just nu.. Laga mat, vattna blommor, gå till affären, PLUGGA, ja, bara att hitta på vad man ska äta känns som att jag är i skolan och ska skriva ett prov. - Jag vet inte hur man ska rycka upp sig ur detta? Förra året tränade jag mig igenom tröttheten, men det verkar inte hjälpa denna gång, då jag ju tränar minst lika mycket nu..

Igår var jag och Björn på ett Boxpass! Vi brukade gå på box när vi precis flyttat hit till Karlstad, några gånger, så det var kul att göra det igen - nu mycket bättre tränad än då. Sitter här med en träningsvärk som heter duga och undrar om jag ska ta en lunchlöprunda med hunden idag, men tror faktiskt att jag avstår. Den råkalla, fuktiga luften ute lockar inte så mycket..Hösthund?

Nu är jag tillbaka här igen. Min käraste fixade min dator, så nu har jag äntligen kunnat kasta det mest värdelösa OS ever i sjön (dvs. windows VISTA) och börjat leka med ett nytt och betydligt mer välfungerande; windows 7. Massa mer utrymme på datorn har jag också, hurra! Så nu klarar jag mig ett tag till med min gamla skruttdata.

Vi inleder denna återuppståndelse (av blogg) med lite fina höstbilder jag tog i veckan. Leiavovvan är ett mycket tacksamt fotomotiv, väldigt enkelt att få det fint med en så snygg hund, därför är hon standardmotivet när jag fotar.. - För övrigt kan man ju  undra vad det är för årstid nu egentligen. Nästa helg är det första advent och det "värsta" i väderväg har hittills varit några finfina frostmornar? Kom igen nu då vintern!Krasch

Nu har det varit ett l[ngt uppeh[ll h'r. Hmm.. Vaf;r blir [ och ' och ; inte a med cirkel eller prickar och o med prickar tro.. Jag orkar inte fixa detta nu allts[. F;r ett par dagar sen kraschade min dator..Eller kanske r'ttare sagt mitt windows. Bj;rn lyckades [teruppliva den med hj'lp av linux och har kopierat ;ver det mesta vikiga p[ min externa h[rddisk. Men jag vill inte ha linux.. jag vill ha windows. Mitt tangentbord har varit glappt sedan i somras och min musplatta har inte fungerat heller.. ja ni ser ju var detta lutar. Men f;r att f[ en ny dator beh;ver man pengar. Och det 'r n[got av en bristvara just nu. Jag m[ste l;sa dettta p[ n[got s'tt allts[..

Annars tr'nar jag p ganska bra nu. Har inte f[tt n[gon mer kallelse f;r j'rnp[fyllning, dvs. det som kallades ferinjectinfusion, s[ jag antar att mina v'rden 'r b'ttre nu! Min kondis k'nns betydligt b'ttre, i fredags tog jag och Leia en backintervarll tur i skogen, vilken var riktigt kul. F;rra s;ndagen sprang jag, Leia och B 15 km, och jag har nog aldrig f[tt ut en s[dan effektiv l[ng joggrunda som d[, det gjorde s[ sjukt ont i n[gra dagar, men p[ helt r;tt st'llen, och inte i n[gon sena eller s[, som det annars brukar vara.
Tr'nar ungef'r 3/4/5 g[nger i veckan nu f;rutom utvistelser med Leia varje dag, s[ jag 'r n;jd. Men BETYDLIGT mer beh;vs f;r jag m[ste orka h[lla p[ i timmar om jag ska klara de m[l jag har f;r n'sta [r.

"HH! "r det n[gon som klarar l'sa detta liksom. F[r se om jag l;ser detta p[ n[got s'tt. Hej hej.


Gammal bild som inte har med detta att g;ra alls.. Men fin 'r hon.

Lilla ladyn Leia

Hittade dessa två kort igår när jag kikade i gamla foton..


Här är Leia snart fyra månader. Så söt. Stora tassar och långa ben!


Och här hade en klo råkats klippa för kort (närmast kameran) som gjorde att Leia pep högt och blev ganska stressad. Björn satte sig med henne och gav henne tuggpinnar (sån som ligger i hyllan brevid hans huvud). 6 stycken malde hon ner på några minuter. Stackars liten.


Ny skolperiod

Då är det dags för ny period i skolan. Jag vet inte hur det är på andra "nivåer" men på universitet/högskola är skolåret indelat i fem perioder; två per termin plus en under sommaren.
Den här perioden fortsätter jag med min GIS-kurs som legat lite på is av olika orsaker, men som ska återupptas snarast, och startar nu också upp med de två grundkurserna som jag inte är färdig med än, som jag läste för tre (?!) år sen. Har dock bara tentorna kvar, då jag gjort alla labbar och arbeten, så det är ganska lugnt.. vilket är bra - tror inte att jag klarar alltför högt tempo nu. Det är cellbiologi; prokaryoter (dvs. bakterier) och botanik; anatomi och fysiologi. = Kurserna jag gick innan vi fick hem Leia. Idag började cellbiologin med en förmiddagsföreläsning. Har halvdagar varje dag (utom en som är heldag) närmaste två veckorna i alla fall. - Och som det ser ut nu kommer kommande vår att vara den termin då jag påbörjar det sista i skolan.. men man vet ju aldrig.. speciellt inte med mig. Men jo, så blir det nog.

- Jag har i alla fall kvar allt från förut när jag gick dessa två kurser, och de har inte förändrats mycket, i princip kan jag använda samma föreläsningsanteckningar och OH-bilder, vilket är otroligt skönt för det ger mig möjlighet att nästan bara sitta och lyssna istället för att skriva. Jag är imponerad över hur ambitiös jag var då, det är utförligt skrivet och massa små förklarande bilder ritade på celler och olika växtstrukturer. Men ja, det var en annan tid, känns som hundra år sen! då jag gick grundkurserna (dessa var drygt ett år in på programmet) gick fotfarande ihop med hela klassen, vi hade inte Leia, ingen bil MM. Nåja.. jag tror att jag börjar bli redo för att sakta men säkert avsluta detta och börja på nytt sen.

Några "skol"foton genom åren (biologiprog.)..


Hundfröken fyller tre!

Vår vackra Leia fyller tre år idag. Snart har vi haft henne i tre år! Kan inte förstå hur snabbt tiden går. Man kan sammanfatta åren med att hon första året var en liten tokig bitande, hårande sak i för stora kläder - andra året blev en omvänd, hormonstinn (med dalar och toppar) fröken med stor vilja och lust - och tredje året blev ganska vuxen fakiskt? Lugn, ganska vaktig tik som älskar värme, mat och hopp och spring. Så himla underbar hund, för oss som hon är nära, även om det ibland kan vara svårt att förklara för vissa att hon inte bara äääälskar alla främmande människor, som en del hundar gör. Dock har hon sjukt bra minne, så har hon träffat någon en gång - och mötet blev trevligt - så minns hon det nästa gång. Det är ett antal gånger hon dragit mot någon jag inte vet vem det är, som sen visat sig vara någon Björn och Leia träffat. - Jaja, skulle kunna skriva en hel uppsats om henne, men det tror jag ingen är speciellt intresserad av mer än jag själv. Grattis min fina hund.


En liten valptjej med jätteöron..


..som blivit en stor hundtjej med fortfarande ganska stora öron.


Enklaste och snabbaste lunchen..

Då är vi inne i en ny fas med fröken hund här hemma. Nyss åt hon som en tok och var väldigt närvarande i köket vid matlagningen (min och Björns mat). Nu rynkar hon nästan på näsan åt maten (hennes mat), men bevakar fortfarande nästan lika noggrannt vad som sker i köket.

Maten är kvar i matskålen sedan imorse..

..medan fröken madame ligger bekvämt och följer minsta steg matte tar i köket.

Jag sitter för tillfället och äter en av de enkaste och snabbaste luncher man kan göra, och dessutom är den billig. Perfekt för en student. Eller vem som helst.

Pasta med en makrill-i-tomatsås, med hackad rödlök på plus tomater och sallad med dressing på. Så gott.

RSS 2.0