Crawl

Imorse när Björn kom hem från morgonrundan med Leia och jag var påväg in i köket för att äta frukost så var golvet alldeles rödprickigt. Precis som en gång när vi klippte Leias klo för kort för länge sen. Det visade sig att hon hade ett sår i trampdynan och hade struttat runt, vilket resluterade i fina spår över hela lägenheten.. som ju bara var att tvätta bort.. Värre var ju med hennes stackars baktass - det är ju ett riktigt strul med uppskurna trampdynor alltså..
Björn åkte med henne till veterinären och kom tillbaka hem utan henne. Hon fick vara där i några timmar då de gav henne lugnande för att kunna undersöka och eventuellt sy.

Vi hämtade en seg och lite ledsen hund med lindad tass. De hade plockat ur en liten glasbit ur trampdynan och sytt ett par stygn. Nu kommer vi får linda tassen några dagar, ge henne smärtstillande fem dagar, ha på henne en sko varje gång vi går ut, inte gå långt med henne och se till att hon tar det lugnt. Hon får absolut inte slicka och det får absolut inte bli blött. Jag vet inte hur detta ska gå till - Leia som springer, antingen med Björn eller lös själv, varje dag, hon verkligen hatar struten på huvudet och hur ska vi sova med den i sängen? Gaah. Jag blir så arg på allt glas som alla fjortisar kastar sönder! Vet inte om det är glas från just något sånt - men chansen är stor då det, speciellt efter specifika festdagar, ligger en hel del ute.. Jaja - Leia mår bra och detta är ju inte för alltid!

Jag var till sjukgymnasten efter veterinären också. Fick kika lite på en skelettarm och ser hur det fungerar med rörelser. Ska röra mig och "träna" ofta ofta - men utan att belasta armen, så kommer det nog bli bra. Tyvärr kommer min vanliga träning defenitivt få läggas på hyllan ett tag nu.. Frakturer läker på ungefär 6-8 veckor, och då bör man inte belasta alltför mycket. Jag kommer nog att kunna träna lite tidigare än så - men ändå! Får köra på konditionspass istället.. men det känns inte alls så kul att inte träna styrka någonting.
Uuh, detta är verkligen inte min vecka.

En positiv sak är i alla fall att min beställda vinterjacka kommit! Jag beställde för ganska länge sen från Asos och de skickade någon manlig väst i samma märke istället för min jacka. Det var hur struligt som helst med att returnera - var tvungen att grejsa med någon faxmaskin och sånt - men nu har jag fått den och är riktigt nöjd. Kul.


Silver

Ooooo - hittade denna supersuperfina klänning nu när jag satt och kikade runt (medan jag "pluggade"). Önskar att man skulle på någon väldigt fin fest eller något bröllop eller så, så att man kunde få ha på sig något dylikt. Tyvärr ser inte närmaste framtiden ljus ut på den fronten så jag får fortsätta att bara titta på den. Finns på Kii!


Beautiful day

Hello!

Sitter och tittar ut genom det regnstrimmiga fönstret och drar mig verkligen för att gå ut med Leia. Ibland känner man inte riktigt för regn.. Men jag ska dra på mig stövlar och jacka på både mig och Leia (ja, inte stövlar på henne då) så går det nog bra.

Försöker plugga under dagarna, men ja, jag vet inte om det är för att jag läst på halvfart nu bara, men det går verkligen inte snabbt. Måste speeda på lite för annars kommer det bli panik nu när jag kommer att ha en heltidskurs plus denna kurs som går på halvfart över hela terminen.. Läsa på 150 % kräver disciplin alltså.. Därför vore det bra om jag kunde minska ner det till åtminstone 125 %.

I lördags var jag, Björn och Leia ute på kvällspromenad och bestämde oss för att gå in i den, av oss, sk. "lillskogen" så att Leia skulle få springa omkring och busa lite. Det var ganska mörkt - eller iaf svårt att se - för både jag och Björn gick och snubblade, och jag påpekade självklart att man måste titta noga så att man inte ramlar.
Ja, vem var det inte som ramlade? Jo jag. Fastnade med foten i en liten stubbe/rot och voltade rätt ner i backen. Tog emot mig med händer/armar, men det blev sån himla fart att jag verkligen slog i dem i marken. Fick sjukt ont i vänster handled, och den domnade bort en stund, men sen flyttades smärtan till armbågen. Så jag höll armen i 90 graders läge resten av kvällen och var så försiktig..
Dagen efter gjorde det fortfarande lika ont och jag kunde knappt röra armen så jag ringde sjukvårdsrådgivningen och fick åka in till akuten där jag röntgades och så. Hade, som tur är, bara en spricka i armbågen och behövde inte gipsa eller något, utan fick recept på smärtstillande och jag ska tydligen röra så mycket som möjligt på armen (utan att belasta) för att den inte ska stelna.
Så nu gör jag det. Kan fortfarande inte räta ut den helt eller vika in den, men det tar sig! Från att ha varit fast i barbie-arm till att snart nästan kunna röra den som vanligt (med viss spänning och smärta) är inte illa. Jag tror att kicken i baken kom när min syster sa att det var vanligt att folk blev stela permanent efter att ha skadat sig. Då bestämde jag mig för att jag INTE skulle bli det.
Tyvärr kommer det nog att dröja innan jag kan belasta armen, vilket känns sååå tråkigt för nu kan jag inte träna styrka med vikter (eller mig själv som belastning)! Jag gick på step i måndags och det fungerade bra - förutom att det såg lite halvt groteskt ut med armen i en konstig vinkel jämfört med den andra - så jag får väl köra på det..
Jag råder folk att inte gå på små knöggliga stigar när det är kväll och mörkt ute!

Igår fick jag äntligen se Flickan från ovan också - så bra och vacker film, gillade den verkligen.

Nåååja, nu ska jag sakta men säkert ta mig ut och sen fixa ihop lite sill och potäter till lunch åt oss. Hej hej!


Min fina lilla tjej utanför universitetet för några veckor sen.



Justja! Min kära Anna har börjat blogga också, ÄNTLIGEN! Den kan man kolla in här.

Hej igen..

Jag har inte riktigt haft tid/lust/ork att skriva, så jag tänkte att jag kollar igenom mobilen och uppdaterar med bilder från de senaste två veckorna.


Mys hos proppan <3



Ute i skogen med två av mina finaste tjejer och plockar svamp!

"Nu kommer jag och tar dig!"


Mosskrig!


Så fina. <3


Och svamp fick vi ihop också.



Höstpromenad runt frödingleden med Leia.





Jag var glad - Leia var ointresserad.




"gå ner" Soldyrkaren är i farten..


"Jaha. Vart ska jag ligga nu då?"



Varje kväll är det bland annat försvarets hudsalva på nu när det börjar bli kallt och spruckna läppar är ett faktum. Leia gillar den också, och man får extra många pussar när den är på.



Jag fick första gången se en Tretåig Hackspett! Gult huvud och vit rygg är kännetecken. En skygg en, enligt fågelboken, men som struntade helt i att Leia struttade runt och jag gapade på henne (jag försöker få henne att sluta jaga fåglar och ekorrar).



Vi hörs sen!

Hoforsweekend.

Jag, Björn och Leia åke till Hofors i fredags, och här är vi nu då alltså och hälsar på litegranna. Vi åker iofs hem igen imorrn på morgonen, så det blev en kort visit bara, men det är ju bättre än ingenting.
I fredags var jag hos Soffa och Stoffe och myste med idol, vin och chips. Kvällen spårade lite ur senare, men det är en annan historia..
Igår var det lugnt mest hela dagen och mys hos Anna med god mat, film och chips. Björn och Leia hade varit ute på långpromenix runt Hofors medan jag latade mig.
Idag ska jag förhoppningsvis, till att börja med, ut med Anna och Selina (och möjligen Leia) i skogen för att leta svamp. Sen senare åker jag och mamma och plockar upp syster för bio och mer mys! En riktig myshelg med andra ord. (eller egentligen med just de orden)

Nu blir det frukost och kanske fortsätter jag läsa i min bok; Dan Browns Den förlorade symbolen. När jag var på den där skåneresan en vecka med skolan i våras så lyssnade vi på den i bilen - men av 19 skivor hann vi ta oss igenom 16 och sen blev det sista liksom bortglömt av mig. Men nu tar jag och läser den igen/istället. Det var första gången jag lyssnade på ljudbok och det var, trots bra bok, lätt att man gled iväg i tankarna och kom på sig själv att man precis missat några minuer.. Men: Väääldigt spännande bok i alla fall - rekommenderas.

Tre bilder på oss när vi var i Mariebergsskogen förra söndagen.
Hmm..







Spår med Leia..

Idag var jag och Leia alltså ute och spårade en sväng. Vi åkte ut i skogen, jag la spåret och sen gick vi ut och gick och busade medan det fick lägga sig under kanske 30 minuter. Som sagt så blåste det ordentligt, vilket inte är det optimala när man lägger spår - men Leia ska ju kunna spåra även när det blåser.

Jag la spåret i enkel terräng men med en 90 graders vinkel efter två tredjedelar av spåret ungefär. Leia är jätteduktig på vinklar, och så även idag. Vinden blåste i ryggen på mig så det blev att Leia tog spåret i en vidare kurva än vad jag lagt det, vilket man ju kan förstå eftersom doften lägger sig längre bort om det blåser.
Om det är någon som inte vet hur man gör, så börjar jag med att markera (med spårband som jag knyter upp) en startplats, sen går jag bara och markerar med jämna mellanrum var jag gått, och i slutet slänger jag en eller två (den andra ett par meter efter utifall hunden skulle missa den första) leksaker som är själva "målet" med spåret. Hon spårar alltså min doft. Sedan väntar man MINST en halvtimme, helst 45 minuter (om inte längre; timmar och ibland en dag går också bra) innan man sätter igång.

Det var ganska svårt att fota - men ett par bilder fick jag till.

"Kom igen nu då"


Förväntansfull..




Det var svårt att fota så jag kom lite långt efter..


Yey, hittade båda bollarna! Hon tog faktiskt den längst bort i spåret först, men gillar bättre den stora (som låg först) och kände ganska snabbt att den låg i närheten..


Väntar på att få springa och leka lös med sitt "byte"



Kul är det i alla fall - sticker nog ut första bästa dag igen när det är mindre blåst ute.
Skulle såå gärna vilja testa på viltspår/blodspår också, men vet inte var man kan köpa blod? En klöv (som man brukar lägga i slutet) tycker jag inte behövs - men det skulle inte vara ovälkommet. Om någon vet var man kan få tag på det så säg gärna till! :)

Bullar!

Hej på er.
Nu är jag sämst med uppdateringen igen. Åå, blir så irriterad.. men av någon anledning passar det ju inte alltid helt enkelt. Ska försöka bättra mig.

Det mesta ser i alla fall ut som vanligt. Jag har tränat ganska mycket och börjar faktiskt känna på träningarna att jag är starkare och kan öka lite med vikter och sånt där - det är kul! Har ett nytt mål också; springa ett lopp nästa sommar. 1 mil blir bra. Tänkte kanske köra vårruset också (5 km) bara för att se hur det fungerar! För tillfället tränar jag ju bara gruppträning, men jag tror att jag snart måste lägga in åtminstone ett löppass i veckan om jag ska kunna komma igång lite smått. Min kondition har jag ju också märkt har blivit bättre - men det är stor skillnad på att träna pass en timme och springa en timme.

På steppasset igår höll jag på att storkna; det var fullpackat i salen plus att jag tryckt i mig ett antal bullar under dagen också. Usch.. är glad att mina godisdagar är begränsade, mår så himla mycket bättre och så mycket piggare de dagar jag inte äter så mycket kolhydrater (förutom de jag får i mig med maten.. som potatis, morötter, frukt, bröd eller vad det nu kan vara). Meeen, det är ju så gott och så även igår. Jag satte igång med bullbaket redan på morgonen och jag måste säga att jag nog aldrig ätit så goda bullar som de jag gjorde den här gången. Tror att hemligheten även denna gång (förutom att knåda degen länge och väl) är att använda Smör och inget margarin eller så. Både i degen och i fyllningen. Visst det är dyrare - men vill man inte hellre äta mycket godare och färre än att äta det dubbla med nåt billigt margarin? Gott var det i alla fall.

Har nyligen kommit hem från en skogstur med Leia där vi även la ett relativt enkelt spår. Tror nog att Leia tyckte det var lite väl enkelt också - med tanke på de superspår som Björn brukar lägga åt henne - men jag vågade inte göra för mycket när det blåser som det gör. Försökte ta lite bilder på det och de lägger jag upp senare!




RSS 2.0