Advent

Ja, då har nedräkningen börjat. Tidigare, när man var liten var det till julklapparna. Nuförtiden är det till maten. Haha, näe. Det är ju till allt, såklart. Myset, julgranen, snön, lovet, vänner, familj, skidor, sockor, filmer, spel, den polska julmaten (och lite den svenska), julafton, skogen och allt annat.
Jag har bakat lussebullar och pepparkakor. Har ätit pepparkaksdeg till förbannelse, nu räcker det för ett par år framöver. Har faktiskt ätit ganska mycket sånt i helgen, det fungerade inte att baka och vara ensam och inte äta. Nu ska jag snart hämta hem Björn från tåget, hoppas jag. Självklart blir SJ:s tåg försenade så fort det snöar mer än tre snöflingor. Bjuder på två av de finaste julsångerna så länge. Glad advent!







Heart-Shaped Glasses

Vad tråkigt det är när Björn inte är här! Det är ju bra att jag får koncentrera mig helt på det jag måste göra, men ändå. Det värsta är nog att laga mat. Till sig själv bara. För mig blir det nästan aldrig att jag lyckas göra något ordentligt om jag är själv iaf.
Jaja, nog med klagomuren. Jag har haft bra med tid för att fixa med lite ändringar i projektarbetet och också skrivit klart en uppgift. Imorrn måste jag göra klart en simuleringslab om alleler vi gjorde på evolutionen. Man simulerar inavel och dominanta och recessiva alleler och så vidare och ser hur de ändrar sig i en population. Japp, det är så svårt som det låter. Eller mest krångligt. Men ja, livet på jorden är ju uppbyggt av DNA och RNA och ska man läsa biologi så måste man väl lära detta också.
Städat har jag gjort och försökt tagit promenader med Leia, men hon är ju nästan helt omöjlig. Det är som att gå ut och gå med en kantig studsboll som väger 32 kg. Och har muskler. Och en hjärna. Som samverkar och drar åt ett håll. Ja, helt enkelt som att gå ut med en busig och snart löpande (tror jag) ungtik. Hon ser spöken, blir rädd för typ allt, markerar ofta (en gång ställde hon sig mot ett träd som en hanhund!) och har smakat på hundkiss någon gång. Gaah. Kan det bara sätta igång så att vi slipper detta? Å andra sidan vet jag inte om hon varit så gosig och mysig inomhus någon gång sen hon var bara några månader. Pluttan min.

Nu sitter jag och tittar på en bättre film; From Dusk til Dawn. Det var lääänge sen man såg den första gången och har sett den måånga gånger efter det. Har Tarantino någonsin misslyckats? Har inte sett en dålig film han gjort alltså.. Har någon annan gjort det så säg till! ..älskar det komiska som ligger i bakgrunden hela tiden.



Loves Great Adventure

Sen så har ju min älskade lillasyster gått och blivit vuxnare än mig (som om du inte redan var det) genom att ha förlovat sig med sin Magnus! Är så glad för eran skull! Men också för min för då får jag, inom en överskådlig framtid, gå på bröllop!
Om man ser på förlovning som jag gör i alla fall. Det är ju meningen att en förlovning är ett "löfte" om ett bröllop vilket ska komma inom ett år ungefär, och både jag och Björn är överens om detta. Skulle nog inte förlova mig bara för att vara förlovad, som många verkar göra - men det kanske var när man var yngre som det var så man gjorde?
Helt underbart är det i alla fall!



Sleepwalk

Sådär, nu är jag lite tillbaka igen. Har kämpat på med ett projektarbete i min Djurhållningskurs och fick igår äntligen in mitt första utkast för att få det ganskat av andra som går kursen innan det ska in till läraren på söndag. Om ekologisk slaktkyckling. Eller avsaknaden av den snarare. Såå skönt. Av någon anledning fixade tidsomptimisten i mig så att jag trodde att jag hade massa tid på mig, men sen när evolutionskursen började så blev det kaos och panik. Näe, måste sluta tro att jag har mer tid på mig än jag har - nu är jag ju lite efter i den nya kursen också bara för det.

I helgen åker Björn till Hofors på födelsedagsfest och jag och Leia blir kvar här hemma.
Har planerat in att julpynta lite (det är inte så att vi har överdrivet mycket här i vår lilla studentlägenhet, men ljusstake, adventsljusstake och stjärna måste man ju ha!) och baka! Ska baka pepparkakor för första gången tänkte jag, det är ju så himla mycket godare när de är sådär ljusa och milda som när man gör hemma. Tänkte baka lussekatter och vanliga bullar också..
Men lite tveksam är jag. Jag och Björn började äta helt enligt LCHF förra måndagen, och jag hoppade över min godisfredag och lördag som jag brukar ha, vilket var svinajobbigt men nu känns det helt okej. Jag är så himla mycket piggare när jag inte äter sådär sjukt mycket kolhydrater som man gör när man äter "normalt" och även när man är ett chips- och kakmonster som jag är. Det var ju därför det var så bra att jag begränsade mina dagar, då jag är sådär seg i huvudet, trött och uppsvälld, de två dagarna. Men nu hoppade jag över dem och ja, ett par dagar efter helgen är jag alltid rundare om magen för att man får så mycket vatten i kroppen av kolhydraterna, men nu var jag inte det och det kändes mycket bättre. Fast kan man verkligen ignorera glögg, lussekatter och pepparkakor inför julen? Njae.

Träningen går bra och idag tänker jag prova på ett styrkepass igen. Kan fortfarande inte amvända min kroppsvikt på min vänsterarm - men blir det armhävningar får jag väl hitta på något annat. I lördags var jag, Björn och Leia ute och sprang en runda på nästan 5 km. Vi sprang väääldigt sakta, men jag klarade springa typ hela tiden - imponerad av mig själv!

Jaja, avslutar med en fin bild på min älskade cirkushund. Man kan ju fråga sig vad jag gör med henne.. men det är inte så att jag tvingar henne till något. Det var någon gång när hon var liten och jag tränade med henne och hon fick hoppa upp på en ganska smal mur och balansera lite.. Sen dess hoppar hon i princip alltid upp om man går längs murar och sånt. Ops. Här sa jag dock åt henne att hoppa upp, men jag tycker nog att det är lite imponerande för en så stor hund att hoppa och kunna stanna kvar däruppe.


dance. with. somebody.

Hej på er!

Nu tänker jag snabbt börja med att säga att inläggen kommer att komma såhär sporadiskt - ibland en vecka emellan, ibland tre timmar emellan! Har för mycket att tänka på nuuu.
Saknar att uppdatera ofta, det är mysigt, men det går inte helt enkelt.

Skrev ju sist att vi var i Hofors och det blev en riktig kort-helg där, dit fredag kväll och hem söndag. Jag hann umgås med mina fina vänner; en myskväll med idol och spel och en festkväll med en sjukt rolig fest hos Anna följt av dans och sånt på folkan i Hofors. Jepp, där kör vi på folkets hus när det händer grejer! Måste säga att det nog var år sen jag hade en sån rolig "fest"kväll.
Hann också träffa mina fina föräldrar, min älskade mormor och katterna!

I måndags körde min nya heltidskurs igång; Evolution. En C-kurs på 15 poäng. Huu. Jag känner att jag inte förstår varför jag inte tänkt på det tidigare? Evolution är grunden i att förstå livet och utvecklingen som sker och tiden som går helt enkelt. En mycket bra kunskap. Tyvärr så har jag en deadline att passa i min andra kurs så stressen tär på mig.. Men förhoppningsvis blir det bättre.

I måndags tog vi också bort stygnen på Leia. Hon har sen dess haltat lite smått från och till och man har sett att hon haft ont, men igår och idag har det äntligen börjat se bättre ut. Tydligen hade stygnen flyttat sig och jag vet inte om det kanske påverkat hur såret läkt, då det inte var så jättemycket läkt då - men nu kan man se att det börjat gå igen mer. Hon har dock skon på varje gång vi går ut än.

Satt och tittade på idol precis förresten och måste säga att min favorit; Linnea, fortsätter imponera. Hon är riktigt bra, speciellt ikväll - lätt bästa.



Nu blir det film och mer slapp denna kväll - imorrn är det plugg och tvätt för (nästan) hela slanten.

Leia, min solstråle

Idag blir vår älskade hund 2 år gammal. Vi har haft det trassligt med Leias tass de senaste två dygnen, speciellt nu natten till fredag, så att hennes födelsedag glömdes lite bort imorse. Men efter att tassen fixats lite bättre och sånt så kom vi på det, så en korvfrukost fick hon i alla fall. Nu har vi tagit oss till Hofors, och Leia och Björn är hos Björns föräldrar där jag vet att hon fått ett stort ben och att hon har det supermysigt. Grattis mitt älskade lilla ljus, mitt hjärta.


RSS 2.0