Frukost.

Jag är så himla seg idag efter skidåkningen. Hade en tanke på att träna ikväll, när vi kommer hem till Karlstad, men jag tror inte det. Jag funkar nog bättre med flera vilodagar här och där än träning konstant.. behöver den där uppbyggnadstiden tror jag. Eller inbillar jag mig bara?

Dagens frukost bestod av bröd (surdeg - inte min favorit, har ätit det nästan hela mitt liv då mamma alltid bakat, och tröttnat lite) med mosad avokado, skinka och paprika, och så ägg och äpple. Enkelt och gott, men nu ska det bli skönt att "slippa" allt bröd och liknande som det blir att man äter när man är här hos mamma och pappa, åtminstone till frukost.
Ha en bra dag!



IGÅR. Submarine.

Skrev igår att jag skulle kika på Submarine, men tittade inte färdigt förrän alldeles nyss. Gillar alltmer brittiska filmer, de är mer äkta och "smutsiga", än det man oftare ser när man ser en film (hollywoodfilmer). Submarine var dock lite mer "förfinad", eller ja, gjord som lite sagoaktig.. När man lägger in små sekvenser av rollfigurens tankar/fantasier exempelvis. Jag började tänka på mer fransk film (moderna sådana), som t ex Amélie, eller Le hérisson. Helt klart sevärd i alla fall.



Så otroligt, väldigt trött nu. Najt.

IDAG. Frusen men nöööjd

Sådärja, då är skidåkningen avklarad!

Det blev lite konstigt idag allting. Vi bestämde oss för att åka i Högbo så hunden skulle få dra. Kom dit och upptäckte att slingan där man får ha hund (vissa dagar) var pistad (eller blir det opistad? den hade inga spår och var tillplattad), vilket försvårade saker lite för mig. Jag åker inte fristil (än!) så det är väldigt klurigt att åka klassiskt när det inte finns spår, men ändå är alldeles platt. Då bestämde vi att Leia kunde dra mig istället för Björn som var tänkt från början.. Men hon var så taggad och fick upp en sådan fart så jag flög iväg i första riktiga kurvan.

Nu låter det som jag är väldigt kinkig och klen, men det vill jag inte riktigt påstå själv.. :) Jag har precis börjat bli ok på klassisk skidåkning: tex. stå upp och stå kvar i branta snabba backar med studsiga gupp eller dåliga spår, kunna trampa runt lite och ta kurvor i nedförsbacke, eller trampa runt där folk åkt ur spåren (där ens egna skidor annars kan åka med ur spår) osv.

Nåväl, vi kom fram till att vi skulle åka här i Hofors istället, så vi väntade tills vi fick hundvakt efter 15 och åkte sen. 2 mil på 2 timmar blev det - jag är riktigt nöjd! Har aldrig åkt 2 mil i ett förut. Jag ramlade några gånger för mot slutet var det nästan svart i skogen - det var verkligen en lättnad när vi kom tillbaka till elljusspåren igen, efter ca 17-18 km. Och ännu bättre var det när man fick dricka läsk och duscha bort iskylan (som verkligen kommer så fort man stannar) efteråt.


 


Uppladdningsfrukost


Havregryn/råggröt med banan och valnötter (och mjölk som inte är påhälld här), hårdkokta ägg - och så det ständiga vattenglaset på morgonen..

IMORGON. Skidor

Min käre Björn anser att vi, istället för att åka längdskidor på 2-milsslingan här, ska åka till Högbo och traggla oss fram där istället. Framförallt för att det är hundtillåtet där imorgon och då kan Leia vara med och kanske dra en av oss. Jag vet inte vad jag tycker. Men jag har en känsla av att det är många människor där, och då speciellt många som är "seriösa" i sin skidåkning. Jag som är ganska kass och ramlar ofta.. Nåja. Man kanske ska försöka ignorera den där skäms-känslan som kommer när man ramlar? Alla har ju trots allt haft det lite svårare att åka någon gång i deras skidåkningstid.


En bild på B och Leia från förra året då Leia fick dra oss på skidor.
[Minns för övrigt inte vad det var hon stod och kikade på där..]


Jag är så himla trött efter idag, men vill nog titta lite på en film, och bestämde mig för Submarine. Hoppas på en bra filmupplevelse. Naijt.

Solig vinterdag.

Idag har det varit en helt underbar vinterdag alltså. Precis som det ska vara. 5 minusgrader, strålande sol och blå himmel - och i det, promenad och sen 1 mils skidåkning.



IDAG. Fika ensam?

Nu är jag hemma igen, och har lite beslutsångest för vad jag vill ägna min kväll åt. Jag har nog bestämt mig att det blir mys i hammarn. Har haft en låång, men trevlig dag. Exempelvis har jag shoppat en klänning med fåglar på, fikat ensam för första gången (funkade perfa, men inte lika kul), haft syster grävandes och limmandes i min mun (såå duktig!) och mer fika - den gången med sällskap..


Köpte en ny temugg.




Vit chokladkaka och gräddrabarberte med skummad mjölk.






Roligt hos värdparet vid den andra fikan:

Mot Gefle

I Karlstad, för ca ett år sedan

Tänkte bara skriva en liten uppdatering om hur mycket jag saknar min fina hundtjej, har inte träffat henne sen i torsdags kväll. Nu är jag och mamma påväg till Gävle. Jag ska kika lite i affärer, men framförallt träffa min tandhygenist till syster och gapa litegranna.

Skidor

Idag har jag och Björn åkt skidor här i Hofors skidspår. 12,5 km blev det, och segt gick det. Det var ganska dåligt fäste och glid (viket egentligen passar mig bra då jag annars ligger ner i nedförsbackarna), plus att både jag och Björn brottas med träningsvärk.. Jag fick mjölksyra i mina axlar/armar/rygg gång på gång och axeln ballade ur lite, men annars var det så mysigt! Lagom mycket snö, alldeles vitt och tyst och snötyngda träd. Saknades bara en blå himmel och strålande sol, men ett svagt snöfall fick vi istället och det var fint det också.

Nu står Soffa snart här utanför och stampar på gasen, så nu pyser jag. Ha en bra helg!



Nätshopping

I brist på annat lekte jag ihop ett suddigt collage, och tänkte jag visa vad jag shoppade igår kväll, på Urban outfitters nätshop. En t-shirt med tryck som jag spanat på i ett antal månader, skärp i snyggt mönster och framförallt snygga detaljer vid spännet - och en mönstrad bikini med små djur på. Bikinin var svindyr, i mina ögon, men jag hade rabatt så det blev ett överkomligt pris. UO finns ju i Sverige, i Stockholm vad jag vet, men det är inte lika bra där tycker jag. Vet inte om det är för att kläderna blir framlyfta på ett annat sätt på hemsidan kanske? - För övigt har urban outfitters rätt "orginella" och snygga kläder tycker jag, och förutom det, en massa snygga och roliga prylar och kökssaker.. - gå in och kika!


(Bilder från http://www.urbanoutfitters.co.uk/)

Dagens smoothie

3


+ 2


= 1 supersmoothie.


Nu ska jag lägga min fanatiska smoothieuppdatering på is ett tag. Ha en bra dag!

Olja i håret

Jag tänke tipsa om hårolja - det är hur bra som helst! Har med jämna mellanrum använt det i 1,5 år nu, och det är sån stor skillnad mellan gånger då jag inte använder olja att jag har det nästan varje gång jag tvättar håret nu.

Man tvättar alltså håret som vanligt med schampo, balsam/hårinpackning eller vad man nu brukar ha - och efter att man handdukstorkat lite så har man i lite olja i håret, som en enkrona i handflatan om man har hår till skuldrorna. Jag torkar aldrig håret med hårtork, utan det får självtorka, så jag vet inte hur det blir med hårtork, men det bör ju vara samma resultat?

Oljan gör så att håret (mitt i alla fall) blir väldigt glansigt och lent, och trasslar mindre och håller sig fräscht (inte tungt och flottigt) längre. Håret blir absolut inte fett av oljan heller. Jag har dock aldrig haft i det i hårbotten så jag vet inte hur det skulle påverka den. Har man tråkigt hår kan man absolut testa. Av de jag provat (3 olika) har "Macadamia Natural Oil" varit bäst, men då inte oljesprayen, utan den man häller i handflatan. Jag tror dock att de flesta olika oljor är bra, bara att prova sig fram. - Jag försöker själv hitta bra ekologiska alternativ, till allt som har med hår och hud att göra.. återkommer om jag hittar något bra.




God morgon

Sitter och äter frukost, med tända ljus och morgonsoffan på i bakgrunden. Har testat en ny smak på smoothie nu (ja, jag är besatt igen): banan, blodapelsin, sharon och röd mjölk. Blev jättegott! Lite som piña colada tros att det varken är ananas eller kokos i.

Mådde ganska dåligt när jag vaknade, som vanligt. Dagen efter nyårsafton när vi kom tillbaka till Karlstad, fick jag någon mystisk förkylning. Den sitter kvar än! med snor/snuva och ont i halsen på morgonen. Man ska ju absolut inte träna när man har ont i halsen, men när jag väntade med att träna en vecka, och ingenting hände i förkylningen, varken bättre eller sämre så då satte jag igång med träningen igen. Har fortfarande inte blivit bättre eller sämre, så man kan ju undra vad det är för något jag har. Förmodligen ett virus som sitter och släpper ut sina virioner med jämna mellanrum.. På tal om det, undrar när jag får min cellbiologi-tenta tillbaka? Vore skönt att få veta att man kan lägga den kursen bakom sig..

Nu ska jag tvätta, byta sängkläder, dammsuga osv. Imorgon åker vi till Hofors igen (tänkte lämna tillbaka den konstiga förkylningen), och det är ju så mycket trevligare att komma hem och inte behöva städa direkt.



guacamolen!

Jahaja, då har vi kommit till dagens sista mål, som bleeeeeev... TACOS. Vilken mastig dag i matväg måste jag säga. Jag har varit proppmätt mellan varje måltid, jag som annars alltid äter grejer mellan måltiderna.. mörk choklad, nötter, frukt osv. Även om tacos kanske är väldigt vardagsmat så är det ju så gott och festligt. Speciellt om man har gjort (egen!) guacamole till, inget slår den.





(OBS. Det är inte dreggel som syns över min tumme där, utan smält ost)

gorgonzolabiffen

Idag kör jag en matdag här. Frukost, lunch och middag.

Näst på tur står lunchen. Den spenderades på värmlans museums lunchbuffé, och på dennna överfyllda tallrik har jag lyckats plocka på: Tagliatelle med strimlad biff i gorgonzolasås, kryddade klyftpotatisar och "pastapannkakor" (vad heter det?) med fyllning av röd curry-pasta, mango och ost. Och från salladsbordet blev det gurka, sallad, tzatziki, pizzasallad, currysmakande lins- och bönsallad, potatis/purjosallad och skaldjurspastasallad. - Kan inte annat än älska buffé.



Nu ska jag snart pysa iväg på ett balans-pass. Får se hur det går med min mätta mage.

blåbärssmoothien

God morgon. Idag har jag fotat min frukost igen. Den såg ut såhär..

Detta..



OCH detta..



blev detta.. (och lila mun)






Och så resten av frukosten då.. Stenhårt kokta ägg, och "paprikamacka" med ost.


Howl's Moving Castle: Häxan

Haha! Satt och tittade på den övre av bilderna i förra inlägget och funderade på var jag sett något likande förut. Och det var ju i filmen Det levande slottet, när ödehäxan och Sofie tävlar uppför trappan till slottet och häxan blir alltmer svettig och geggig och halsen blir detsamma.

Leia:



Häxan:




Hello hund.

Hej hej.
Idag har jag haft ännu en slö-dag. Eller en mmm-dag kan man också säga.
Jag gick en låång promenad med Leia, på nya ställen, och funderade på .. ja, massa saker.. men främst Leia. Tänkte skriva om det. Men det tar vi en annan dag.


Karlstad har faktiskt lite snö nu.. (dock mindre än detta då det här var någon vecka sen)




Men inte som det var på vårvintern för två år sen (eller ett år sen för den delen)


(- exakt samma ställe, som synes)

Mmmm, Mmmm (låten dårå)

Ja, det är en fin låt. En fin refräng framförallt, den där Mmmm Mmmmm. Av Crash test dummies om någon undrar.

Idag har jag, i mmm-väg, gjort detta:
Tränat step puls (och svettades så sjukt mycket, herregU)
Gått en promenad snöblåsten med mina hjärtan
Tittat på skidor
Gjort köttfärspaj
Gjort kladdkaka med topping (den blev så söt och maffig att vi höll på att gå under både jag och Björn..)

Nu ska vi snart se Tinker Tailor Soldier Spy.. hoppas den är bra. Så att den också hamnar under mmm-listan.

Jag har några bilder på hunden och maten. Här kommer de:













Sjukt tråkigt med yoga..

..när man inte är upplagd för lugn, inre harmoni osv osv. Var nyss på yoga. Jag måste nog säga att det är mer avslappnande att träna hård träning istället för den stretchiga andningsträningen som yoga är. Näe, balans-passet passar mig nog bättre, det är mer fysisk träning där, trots att det är en del andningsfokus och avslappning där också. Såhär var det inte förut med mig och yoga dock.. undrar vad som hänt? Stress?

Annars händer inte speciellt mycket för min del. Jag pluggar på lite och så. Egentligen börjar terminen nästa vecka, men jag har redan koll på det jag ska göra, då det är ännu ett par-tre gamla kurser som ska fixas, kan man säga + en kurs som började redan denna vecka. - Skulle behöva lära mig att motivera mig i mitt pluggande, för nu går det riktigt trögt! Är så otroligt trött på att plugga - nu vill jag jobba och tjäna pengar! ..Vet dock att jag kommer sakna plugget så fort jag inte gör det mer.

Ikväll blir det iaf filmer och chips för hela slanten. Something borrowed heter en av filmerna - antar att det är en romcom då Kate Hudson är med. Sen kanske någon av dem som går på tv. - Såg förresten en riktigt bra film igår  kväll: MIdnight in Paris. Otippat, av Woody Allen faktiskt. Jag är inget Woody Allen-fan, så detta var överraskande. Ja, jag tyckte faktiskt att den var hur inspirerande som helst, trots att slutet kanske var lite cheesy. Och i början tänkte jag att jahaa, ännu en "sån där" film.. Men det vände! Owen Wilson spelade så bra och töntig - jag förstår den och dem liksom. Och så vill jag så gärna åka till Paris nu. Se den!

Trailer: (en sådan som inte avslöjar för mycket - och därför kan verka lite tråkig?)



Frukost.

Här är min goda frukost.
Ägg med salt/majonäs och kaviar + smoothie gjord på jordgubbar, banan, blodapelsin och havremjölk. Goott.

[Om man vill ha smoothien lite gräddigare kan man ta röd mjölk, eller tillsätta vispgrädde, men om man vill få fram mer fruktsmak, lite mer åt juice-hållet, kan man använda havremjölk då den är tunnare och inte tar över med smaken så mycket.]





Affären hade stängt

Denna blir ju aldrig gammal..



American horror story

Som jag skrev för någon vecka sen så kollade jag igenom American horror story, och jag måste säga att den var riktigt bra! Lite mysko, lite väl sex-fokuserat ibland (kanske inte så konstigt dock iom att ett stort fokus var att bli gravid och få barn), lite väl "lätt-tittat" och efter denna första säsong kommer nästa att handla om ett helt annat ställe och andra människor (vilket jag kan bli tokig på, vad hände sen?! liksom) - men förutom detta var den bra! Inte så farligt läskigt heller, lite lagom sådär. Tips.









Skulle vilja ha någon ny serie att titta på.. En serie som har en handling som fortsätter helst. Funderar lite på Big love, Flight of the concords (har bara sett något enstaka där), New girl, Sons of anarchy och tredje säsongen av Glee. Fast tredje säsongen är inte slut än, och det är ju ännu en sak man kan bli tokig på; att behöva vänta en vecka till nästa avsnitt.. gör så med Vampire diaries nu, och det är int kul int. OM någon har ett tips, hojta!

Träningsvärkssjukan

Idag har jag lidit av "träningsvärkssjukan". Det är alltså träningsvärk som gör att man känner sig sjuk/febrig/bakis med lättare muskelinflammtion därtill. Det blir jämt såhär när jag tränar "de vanliga" grejerna, och sen slänger in något "konstigt" (balans igår i detta fall), sådär en gång varannan månad. Så jag har inte fått mycket vettigt gjort tyvärr. En långpromenad med Leia, handla mat och årets första tulpaner, och film med fika var de trevligare utförandena i alla fall.






Brödet med röran med den obehagliga mörkröda färgen är en hallonmarmelad
med mörk choklad, som jag och Björn kokade före jul - god!

ja ee en fulltankad HD och jag kan aldrig äta mig mätt

YOOO. Sitter och äter frukost. Den ser inte ut såhär:

 

men nästan! Addera ett ägg och ta bort brien, groddarna, majonäsen och rommen, så är vi där.

Smoothien var godast: med hallon, banan, laktosfri RÖD mjölk och en ipressad blodapelsin.


Balans

Jahapp. Inledde mitt uppbyggande av starkare knä med ett 75 minuters "balance"-pass. En blandning av yoga, pilates, och avslappning. Med mycket stretch, balans och statisk styrka - borde det nog passa bra? Hade hoppats på mycket balansövningar, men det blev bara lite tid till det i slutet - stereon på kauif strulade som vanligt, och därför blev det lite kortare slutdel innan avslappningen och stretchen (hoppas verkligen att de skaffar en ny stereo snart). Men det kändes väldigt bra! Jag känner ju ingenting i knät, vilket jag inte gjorde igår heller så fort jag slutade springa.. mycket mystiskt tycker jag.




Yep, "krigare C" körde vi också (man börjar med flygplanet som
är armarna rätt ut, och sen tar man fram armarna i krigare C).

Music maestro

You are the hole in my head
You are the space in my bed
..





Ja, även såna här saker kan göra att jag blir totalt uttråkad när jag går in på bloggar (precis som med recept).. En youtube-video, och ännu värre; en låttext?! Huah. ..Men så upptäcker man en låt och låttrext och gillar den mycket, och vill att andra också ska uppäcka den (och kanske får jag lite mer förståelse för dem som gör så var och varannan gång). Så jag gör det igen..!

Löparknä?

Neeeeeej. Trodde att det var en engångsgrej, det där med att jag fick ont i knät när jag sprang för två-tre veckor sen. Har hunnit jogga två gånger sen dess - 5-6 km för en och en halv vecka sen (vilket gick riktigt bra) och så idag, då jag fick avbryta för att mitt knä gjorde ont. Eller ont vet jag inte om man kan kalla det. Det blir som en konstig känsla som gör att jag inte kan stödja på det, som om knät vill vika sig. Sitter på framsidan till höger på högerknät liksom. Tror att det är det som kallas löparknä.
PALLAR INTE.
Jag kan inte åka skidor för att det inte finns någon snö här i Karlstad, och nu kan jag inte ens springa. Känns som att jag får glömma det där med halvvasan? Eller försöka fixa knät..
..Som jag ser det kan jag göra tre saker för att få till det.
1) Träna upp muskler kring knät som gör det starkare och mer stabilt
2) Köpa nya löparskor; de jag har nu borde jag ha slutat springa i redan efter sommaren
3) Gå ner i vikt, för att åtminstone minska lite på trycket som blir vid varje steg

- men allt detta tar tid. Och till halvvasan är det ungefär 6 veckor. Åh.
Får forska lite i det här med löparknä och försöka hitta på något.


Iiiinga skidor..

Update

Juuuhuuu. nu var det alldeles för länge sen jag gjorde en vanlig "uppdatering". Har ju int haft tid - men nu, denna fredagskväll, har jag ett andningshål.

[Måste säga att jag tycker att systemet med att ha flera tentor de närmaste två-tre veckorna efter jul är värdelöst. En del av hjärnan tänker - under jullovet - hela tiden på de där skolböckerna som man släpat med sig över julen, och på de där tentorna som det ju inte alls är så lång tid kvar till, som det kändes som veckorna innan jul..]

Nåja, har gjort en tenta idag, i en gammal grundkurs i biologiprogrammet som jag hade kvar, och på torsdag kommer nästa tenta, också den i en gammal grundkurs. Klarar jag dem har jag äntligen städat undan allt det gamla jag hade kvar - sen kan man blicka framåååt. Har tänkt göra ex-jobb andra perioden i vår, men vad i hellskotta ska jag skriva om???! Vet inte ens inom vilken fördjupningskurs jag ska fördjupa mig ytterligare i. Har ju en del att välja på; naturvårdsbiologi, evolution - eller någon sorts djurbeteende kurs kanske? Det är ju faktiskt etologi jag läst så himla mycket kurser i och nog helst vill rikta in mig mot, men här i Karlstad finns ingen direkt djurinriktad lärare eller så.. hmmmmmmmm.

Efter tentan idag (som jag för övrigt fick skrivkramp i - bokstavligen - höll på att sprängas i småbitar av ont i hand/fingrar, nacke och rygg.. klarar jag den inte blir jag galen! behöva skriva sådär igen!) cyklade jag hem, städade och tvättade lite, tränade, åt pizza - och nu sitter jag och väntar på att börja se en film på tv. Trean tror jag det var.

Men innan dess ska jag ta mig ut med vår vackra dam Leia, som blivit alltför mycket åsidosatt nu när vi har massa plugg att göra. Ska verkligen "make it up to her" (vad heter det?!) när tentan på torsdag är över.





Utbakad fläta

Måste bara visa upp flätan som min duktiga syster gjorde på mig på julafton. En utbakad fläta som sneddar över huvudet. Jag har nog bara haft inbakade förut, så detta var något nytt. Helmystiskt var det att få ur den sen.








Har lyckats börja göra ganska fula och slarviga inbakade flätor på mig själv, men hade gärna kunnat göra såna här också. Eller så flyttar jag till Gävle och plingar på hos syrran varje morgon, för att få frillan fixad! ..

dina kyssar smakar smultron och mjölk

Det finns inget sammanhang, och knappt någon mening i texten till denna låt. Men den är ändå så bra! Och så får den mig att längta till fjällen och sommaren i en liten norrländsk håla, på ett konstigt, och kanske nostalgiskt sätt.





Snö i ögonen

Jag var förresten nyss ute med Leia på långpromenad. Hela vägen kände jag mig som X.



Summering av julen

Sähår va: tentaveckor nu, och får nästan panik om jag gör något annat än sånt som går blixtsnabbt - därför dålig uppdatering här. Spelar ingen roll att jag pluggar ganska dåligt/lite och är rätt slö - jag får ändå panik. Nästan så att jag inte kan laga mat ens.. har inte tiiiid. Men ändå har jag tagit mig igenom hela första säsongen av American horror story på en vecka.

Här är lite foton.


I K-stad innan avfärd till Hoffe - ingen snö!

 

Skidåkning i H dag 1 och 2, tack vare massa snö!

Sen försvann dock snön helt.


Liten julafton innan julafton, med de tre finaste tjejerna.





 

Umgänge med hjärtanen.

 

Julafton hos familjen G.
Syster gör sin snyggaste fotomin.

Hej hej.

 

Denna eviga väntan. Tur att jag redan hade fått mitt.



 

Coolaste drakriddaren.

Sistahs.

 

Klappade kattskrällena.



 

Nyårsaftonsmiddagen var sen så vi spelade en omgång i "spelet som min bror skulle vinna". Men det blev min björne som tog hem segern. Heh heh heeee. 


RSS 2.0