Vurpan

Har verkligen fullt upp med skola och "levnadssysslor" just nu, och bara önskar att jag kunde vara ledig för alltid. Men det är spännande och intressant såklart - jag läser ju "mitt" ämne liksom. Men jag har sömnbrist och den där känslan av att man aldrig hinner plugga så mycket man behöver finns såklart. Finns det folk som lyckas undvika den känslan? Hur gör de? Pluggar 14 timmar om dagen? (och resterande 2-3 vakna timmar ägnas åt mat, toa, dusch, städning, tvätt, förflyttning, handla osv. för något annat hinner man ju inte?) Sjukt.
 
Fick faktiskt till både ett långpass löpning (minst 12,5 km iaf? - telefonjäkeln la av) och en längdskidtur (8 km) här i nackareservatet(-en?) i helgen - som önskat. Joggturen gick trögt fartmässigt, men jag kände att jag kunde hålla på läänge, och det var ju det som var meningen.
 
Längdskidturen var så sjukt svår. Bara teknikträning. Spåren går upp och ner och svänger hela hela tiden, inga stakningssträckor alls.. Sladdriga spår som försvinner helt titt som tätt, ploga nerför isiga branta backar - ofta med en kurva längst ner när man har som högst fart osv. Jag ramlade minst fem gånger. En av dem blev en rejäl vurpa med mina ben och armar som flög hit och dit. Är fortfarande öm och blå på höften. Men inte mer än att jag kunde resa mig och åka vidare såklart. ((Tappade dock nycklarna här vilket jag inte upptäckte förrän hemma! Drog i panik ut och letade, fick mycket stöttande ord av snälla folk ute i spåren, och hittade dem tillslut hängandes på en gren vid "vurpbacken"- yey.)) Det märktes verkligen  - nu när inga stödjande spår fanns - att jag inte har någon "kunskap" i utförsåkning alls alltså.. Åkte bakom en tjej som jag snabbt kom ikapp mellan stora nedförsbackarna - men så fort det kom en nedförsbacke så kunde hon utnyttja den så himla mycket bättre, medan jag fick stå och ploga för allt vad jag hade för att inte åka av banan i någon gran eller så.. :) Och det tjänade hon så mycket på att jag adrig kom ikapp helt, trots att jag kom ikapp henne så mycket mellan backarna. Bara som ett exempel på hur kass jag är på det.. Som tur är finns inte ett uns av skämskänsla när man ramlar här. Stockholmarna är verkligen bra på att göra saker - alltså att alla kan/får - det är inte bara de som kan/som hållit på med det sen man var liten t ex- vilket det kan kännas som på en mindre ort. De flesta har byltat på sig täckjackor och tjockbyxor och går och hasar sig fram på skidorna i promenadtakt, står och stapplar, ramlar osv. Det blir som en aktivitet för utevistelse för folk liksom, helt skiljt mot vad det blir när man tränar liksom (då man skulle få rejält ont av sån teknik och svettas ihjäl av så varma kläder typ) - det finns inga fel. Skönt! Fast man får också räkna med en del "störningar"  - såsom trasiga spår, och folk att åka om. Men det ger väl bara mer utmaning. Har aldrig efter ett längdskidspass känt ett sånt extremt sug på att ge mig ut igen för "revansch"träning. - Och så är det en stor jäkla slaskpöl ute nu.........
 
 

Frejdag

Japp, det ER fredagg. Igår körde jag ett lätt styrkepass (hade fokus på coren - har träningsvärk i skuldrorna idag..bra jobbat..) på en timme, som gick sjukt tungt - trodde att jag skulle svimma några gånger, men det genomfördes. Tänker nog att jag ändå bör träningsvila då jag verkar halvt ur form, och vilken dag, om inte idag, är slappdag? Eller slappkväll snarare.
 
I helgen sägs det bli mildare väder, vilket är perfekt då jag vill uuuuut. Skidor eller löpning måste det bli.
Eller båda?
 
Kvällen får bli ungefär såhär..
 
 
 
Addera ett par filmer, pill med ny dator, naturgodis och -tyvärr då- tvätt, så är slappkvällen i princip komplett.

Kylan

Hur kan -18 i Stockholm kännas betydligt kallare än -18 i Hofors.. Har det med förväntningar att göra? Fukt i luften? Eller klär man sig sämre (vädermässigt) för att man är här? Det bör ju inte vara så... jag går i smyg och skäms/-skrattar åt stockholmarna (vuxna alltså) som har gummistövlar så fort vädret blir lite "tuffare". Snöar det lite, drar de på sig stövlar - är det kallare, drar de på sig stövlar - osv. Hunter hos de yngre (tjejerna) oftast också. Men har också sett skäggiga professorer påväg till universitetet med stövlar på vid rejäl kyla. Dock inte Hunter. - Har väldigt svårt att förstå det där stövelvalet till sånt väder alltså..
 
Hursom är det en pina att vara ute om man inte har bra med kläder. Men att köra någon sorts träning, där man måste andas mest med munnen, är svårt trots bra kläder. Jag försökte mig på ett kort löppass igår, då det var -13 ute. Tyckte att jag hade en bra fart, men det gjorde riktigt ont i hals och andningsvägarna alltså. Gick inte att skyla med buffen heller då den åkte ner. Tänkte dock att när jag kört såhär hårt så bör jag få en bra tid. Men nej, 5 km på strax under 30 min bara? Det kändes nog som snabbare pga smärtan i hals/bröstkorg, och att det gick tyngre pga det. Hostade konstant ett antal minuter när jag kommit in också.. Avvaktar nog med sånt till en dag med något högre temperatur - man vill ju inte förstöra något därinne, även om det just för mig nog är en lång väg till en riktig skada - men astma eller liknande låter inte speciellt lockande.
 
Idag är jag hemma och pluggar! Laddar för långdag i skolan imorgon, ska städa, och tänkte också försöka mig på ett litet styrkepass.
 
En fröken som är glad att matte också fryser utomhus..

 

Snabblunch, lchf

Kom precis hem från en föreläsning, och var svinhungrig - är inte van att gå upp/äta så tidigt nu ju - men Leia hade stökat (..) och var tvungen att gå ut också ju, så jag fick hitta på en bra lunch snabbt. Så det blev detta
 

Kokt ägg från imorse med majonäs och finkornig svart kaviar, stekt bacon, stekt babyspenat och goudaost lagt på det när pannan stängts av, groddar-paprika-gurka, plus "hallon-isvatten". Väldigt gott, bra och enkelt. Nu ska jag se nya avsnittet av Girls och slappa ett tag innan jag fortsätter med skola..

Ännu en skidhelg

Jomenvisst, det blev att vi åkte hem till Hofors över helgen ändå. Jag hann inte med så mycket mer än skidåkning och plugg, och gosa lite med nya lilla katttjejen som flyttat in hos mamma och pappa. Är så otroligt nöjd över skidåkningen. Inte för att det var något speciellt med den, varken distansen eller tiden, men ja.. ändå. Lördagens skidpass var nog det bästa skidpass jag någonsin gjort, upplevelsemässigt. Det var så sjukt jäkla fint ute i skogen så jag blev helt lyrisk, kunde inte sluta känna glädjekänslor och kolla runt på omgivningen. Blå himmel, strålande sol, bitande kallt utan att man frös, så fort man kom längre upp i skogen/på hyggena så var allt kritvitt och täckt av sån där stor frost, och så blåste det lite smått så det regnade ner glittrande frostflingor - ja sånt som man kanske ser många många vinterdagar här i Sverige, men som aldrig sett så perfekt ut i mina ögon som då, och till de superba ljuden från skidorna och stavarna. Yeey. Hade såklart inte mobilen med heller, bara för det. Vi körde slingan ett varv vardera, lördag och söndag, 18 km stycket. Har börjat staka betydligt mer - och mina axlar, armar, skuldror och min mage säger sig vilja ta någon dags paus från träning nu känns det som. Kanske också låren, ljumskarna och ländryggen också..
 
Lilla missan.



Och min träningslogg börjar fyllas på nu efter förkylning första veckan, och de där dryga två veckorna i december. Mitt mål förra året var att träna 200 timmar (ren träning, räknar inga promenader/pw's eller så), men kom bara upp i mellan 180-190 timmar. Bra ändå, men detta år hoppas jag på minst 200. :)

ägg+lax+smoothie

Matuppdateringarna fortsätter hagla. Men denna frukost var bra, så den får komma upp på "listan". Ägg och kallrökt lax, plus en smoothie gjord på pressad blodapelsin, fil, grädde och proteinpulver med banansmak igen då. Det behöver nog inte vara krångligare än så.
 
 
Springer upp och ner i tvättstugan för tillfället, och känner mig lite stel.. Jag körde ett styrkepass igår, vilket gick rätt tungt alltså. Vet inte om jag inte kommit igång helt än efter uppehållen, eller om det är sviterna från skidhelgen..? Björn bestämde i alla fall redan i söndags att vi åker till Hofors även denna helg. Jag är lite tveksam då jag har skola att göra, och åker jag dit blir det inte så mycket gjort. Plus att min kurs börjar på måndag och jag kan tycka att det är skönt att ta det lugnt och förbereda sig, se till att man har allt osv. Eftersom vi har Leia, och eftersom det är så förbannat omständigt att ta sig någonstans i denna stad, så behövs en hel del tid på mornarna, vilket kräver att så mycket som möjligt redan gjorts kvällen före. - Nåväl, det som avgör är hur långt jag lyckas komma med plugget idag..

Lunchen

 
Såhär blev den. Vet inte om det är så mycket mer protein liksom, men protein är det ju. Lite för lite fett/mycket kolhydrat däremot. Men jag har det lite mer öppet där för tillfället - av bekvämlighet och av träningsmängd typ. Tänkte tipsa om detta i alla fall då det är så enkelt, men betydligt bättre än lasset spagetti som ofta slängs upp. Gjorde ganska mycket köttfärssås nu, för att ha till lunch imorrn och för att kunna plocka fram framöver, vilket är ett av det positiva med denna rätt. Förutom vanlig köttfärssås är det också kidneybönor och kikärtor i. Ibland är det svårt att hitta ett bra lchfalternativ som tillbehör till just köttfärsås kan jag tycka. Har kört mycket haricot verts, zucchini och så, men tycker att det blir för vattnigt. Men detta tycker jag blev bra: tacoskal, massa ost, grönsaker och créme faiche. Inte direkt tacos, men enkelt att äta.
 
- Mycket mat här nu.................
 
Råkade bli efterrätt också.. Ops. Choklad-jordnötsmazarin. Bakade i höstas - har nog aldrig lyckats ha kvar bakverk i frysen så länge. Och kaffet kan väl knappt räknas som kaffe för "riktiga" kaffedrickare, med all mjölk och grädde - men de e fiiint.
 

Mer protein

Gårdagen var nog den första dagen på år - då jag allvarligt kunde säga att jag hade en riktigt dålig dag. Tappade ägg, tjafs, bråk med främling, bot, pms osv osv. Men det var en hel del bra igår också, och jag får tänka på det istället. Bland annat hittade jag en kursbok för mycket billigare peng, fick lägenheten städad (ja, det var faktiskt ett av de bra), öppnade och satte igång min nyya dator (äntligen! slipper vara rädd att den bara lägger av) mm.
 
Men ja - till ämnet: Jag måste försöka få i mig mer protein. Ska jag orka träna, och få ut något av det så måste jag nog skärpa mig lite, för som det ser ut nu är jag alldeles för trött och äter alldeles för mycket annat plock, än vad som kan vara bra. Jag har ingen mängdriktning dock - jag vet inte hur mycket som kan behövas..? Men eftersom min största proteinkälla idag är kött, och jag ärligt talat har svårt för att äta jättemycket kött, eller i alla fall öka mängden av det jag äter idag (Björn tar en ölkorv till mellanmål - jag tar ett paket sesamkakor och en banan exempelvis), så får jag öka det på annat sätt. Jag har t ex hoppat över ägget till frukost ibland, vilket från nu måste ändras. Istället bör jag kanske tillsätta någon form av protein till frukosten, som den ser ut idag.. -Vilket jag gjorde nyss. Det ser onekligen ut som en helt vanlig frukost à la mig, men: i filen/créme fraichen är det även tillsatt en skopa proteinpulver med smak av bananasplit (godiset). Keso ska jag också försöka använda oftare. Och så ska jag göra en köttfärssås med bönor och kikärtor idag. Hmm.. vad mer? Tips? Ökat proteinintag utan ökat köttintag bör nog funka va.
 
 

Tröstlunch

Den här dagen började dåligt, och fortsätte så. Ibland samlas verkligen alla skitsaker ihop och dyker upp på nästan samma gång....... Nåväl - tröstar mitt stackars lilla mig med mmmlyxig lunch: råraka med créme fraiche, räkor, rödlök, kaviar mm. Detta goda kanske man inte ska "slösa på" genom att äta till lunch? - men jo - det ska man. Det är väl bara att äta på - sålänge det inte är typ sockerkaka eller princesstårta. Skulle dock behöva något sånt också, för att få upp humöret ett litet snäpp till. - Och om någon mot förmodan undrar: skala och riv en-två potatisar/person, smält massa smör i en panna, lägg i rivna potatisen och platta till en plätt, salta och peppra: klart när stekytan är fin och potatisen är genomlagad.
 
 

 
Ska snart ta min träningsvärkande (jogg drygt 5 km i snömassorna + prova på-yogapass igår) kropp ut med hunden, och sedan till tbanan och fixa lite ärenden vid univ. och på stan. Men först, det nyaste avsnittet av New Girl, tjopp.

Längdskidhelg

Då var vår lilla skidhelg i Hofors till ända. Mycket trevligt, och fick ut mina två längdskidspass som jag hade bestämt. På lördagen körde vi hela slingan där, vilken är 18 km. Vädret (vilket ju har en stor inverkan på längdskidåkningen) var den dagen mulet, drygt 5 minusgrader och ganska rått i luften. Lagom temperatur alltså - men det där råa gjorde ändå att mina luftvägar tog lite småstryk. Jag var för övrigt väldigt långsam i min åkning - vet inte om jag var trött, hade sämre glid eller bara är kass.. På söndagen var det strålande sol och klarblå himmel, men så stod termometern på -18,9.. Så med min redan slitna strupe kändes det väldigt tveksamt om man pallade sån kyla. Vi avvaktade några timmar, och när det gått upp till -12 typ så åkte vi ut ändå - samma slinga igen. Det var helt otroligt fint - speciellt när vi kommit upp på ett kalhygge efter en dryg mil typ; en stor orangegul sol som lyste upp.. Kallt som sjutton (mina smärtande fingrar började inte tina förrän vid 4 km-skylten), men annars hade jag snäppet bättre bett, och kunde tänka liite mer på tekniken. Totalt 16 km blev det - jag skippade sista "tarmen" (uuh, hemska uttryck) pga. mina halvslitna luftvägar.
 
Björn fotade och filmade mig i alla fall på lördagen, så att jag kunde se mig och min åkning utifrån. Vid stakning är det kanske framförallt att få mer tryck med låren när jag böjer mig (konstigt nog? - men ja.) och också utnyttja överkroppen/magen mer och böja lite till.. och testa mig fram med armar/stavar och se var jag är starkast och får mest tryck. Men mycket av detta vet jag, allt där handlar om att jag är så förbaskat svag bara - att jag inte orkar. - Vid diagonalandet skulle jag nog själv vilja påstå att det bara är frånskjutet som behöver arbetas på. Såklart finns MYCKET att förbättra där också, men om man ska ta fram det, just nu, väsentliga. Och också där handlar det om orken: styrkan, men framförallt uthålligheten, och att jag inte ska komma till mjölksyran så lätt. - Och så är jag rätt rädd/feg i nedförsbackar, speciellt när spåren är isiga och det går galet fort.. (ramlade en gång igår! :)) Tekniken är sådär också, tränade t ex på att byta spår fram och tillbaka också, och det gick halvkasst.. stappligt och skakigt. Allt som allt: jag måste bli bättre på allt. :)
 
Hann med lite av det finaste sällskapet, massa mysig bokläsning, och en hel del sötsaker också..
 
Stakar..

Sötnosen "dansar och pussas med sin prins" :)

Isbjörnen.

Nöjd och isig. Fått på mig jackan och försöker tina upp.


Frukost

 
Äter frukost (uppenbart vad - men jag tog faktiskt créme fraiche istället för grädde i filen idag = bättre), tvättar och känner mig bra mycket piggare idag, trots mindre sömn. Men igår vaknade jag ju med rejäla träningsvärken.., så det verkar som att jag kan behöva mer sömn när jag tränar lite hårdare pass. Får ta med det i beräkningarna nästa gång.. Plugg, hundpromenad, packning och en bilfärd mot Hofors blir det idag, och i helgen: förhoppningsvis en del längdskidåkning!
 

Styrka igår, jogg idag

Sedan jag satte igång med träningen igen i söndags har jag fått till några (aningens sega..) pass - såsom yoga/stretch, korta joggpass och så. Igår tänkte jag väcka musklerna till liv, och körde ett styrkepass på en timme, med kettlebell och kroppsvikt. Uppvärmning med dubbelhands- och enkelhandsswing - och lite annat, och sedan de "vanliga" övningarna, som benböj, utfall, marklyft, rodd och sånt för biceps, triceps, mage och vader, fick det bli. Gjorde ett par kettlebellrörelser som jag tycker är särskilt effektiva.. En som jag gillar är t ex "halo" (? - man snurrar kb:n runt huvudet medan man står helt still med huvud och kropp - sjukt bra för axlar framförallt).. Och smärtan idag alltså. Öschhh. Har inte tränat någon "ren" styrka på två veckor, så det kanske inte är så konstigt.
 
 
Vi planerar dock att åka till Hofors på ett kort  "skidläger" i helgen, och jag vill i så fall vila helt imorrn. Därför tog jag, trots värken, ut hunden på ett kortare joggpass nyss; 5 km, drygt 30 min. Förstår inte varför det tog sån tid då det kändes som att jag hade en "bra" fart med min värkande kropp.. Jaja.. Jag är ju knappast i form så atte.. Hoppas jag orkar minst två ordentliga skidpass i helgen i alla fall.
 
Sitter nu och laddar för en dusch och sen mer plugg, genom att poppa Alphaville och dricka en smoothie.. Går okej.. Smoothien gjord på en blodapelsin, halv banan, kanske en liten dl mjölk och en skvätt grädde - och är verkligen god. Den sura apelsinen tillsammans med det gräddiga blir verkligen bra, tro det eller ej.
 

Lönchar och letar

Äter god och bra snabblunch bestående av ett par ägg, smått omrörda med gräddädelost, gouda och persilja ovanpå - lite som en omelett och äggröra i samma. Till den också gurka och några skivor polsk korv. Verkligen supergod korv detta, innehållandes inget mer än fint kött och kryddor, och så rökt på det. Som korv ska vara va? Kan inte säga att jag ogillar typ weinerkorv, grillkorv och så, men allt innehåll man hittar i såna korvar är ju inte något att hurra för................... Krakowska heter den i alla fall, och säljs även i Sverige, även om just denna är köpt i Polen. Kanske bara på "utvalda" butiker, och den kostar nog en slant, men ändå! Tipss.
 
 
För övrigt är jag och Björnen på jakt efter en lägenhet här i Stockholm, då vi bara har knappt två månader i denna. Sitter och letar runt lite, men det är rätt svårt - sånt där andrahandsgrejs kan jag tänka mig ofta går genom konakter.. Men om någon vet något ställe, där två vuxna och en hund (lugna och rökfria ;)) kan tänkas inhysas, hojta till!

Igång

Sedan jag fick hålla upp med träningen, och nu sedan jag blev sjuk runt nyår, så har jag verkligen slöat till och framförallt blivit så himla trött på mornarna. Kan sova länge länge, och då är jag normalt en morgonpigg person. Men sedan lördag/söndag är förkylningen borta - bara massa snor kvar, men med bara snor gör det ju vilket som om jag anstränger kroppen eller inte. Så idag tog jag tag i detta.. Ställde (igårkväll) klockan på 6.45, lade fram löparkläderna och hoppades på det bästa. Det tog inte alls så mycket emot att gå upp, men jag tvekade en del när jag såg att det toksnöade. Tänkte dock att jag får för sjutton skärpa till mig, plus att den nollgradiga snön ju gör att det går att springa trots all is på vägarna. Så det blev en halvtimme, 5kilometer - och trots en träningspaus och förkylning på över en vecka, och kanske o tro ligt många snöflingor just in i mina ögon, kändes det bra! Och jag är betydligt piggare. Ska försöka komma ner till lite tidigare uppstigning, så smått nu - man hinner mycket under den/de där timmarna på morgonen..
 
 
 
Nu är det plugg som gäller......... Har laddat upp en stor kopp pulverkaffe (än sålänge kaffet som funkar bäst för en icke-kaffedrickare som mig) med mjölk och grädde, ska dra igång nåt klassiskt (oftast den bästa pluggbakgrundsmusiken faktiskt), och slå mig ner brevid hunn som redan placerat sig i soffan. Det är ett antal sidor som ska läsas - mitt värsta alltså: läsa skolbok sida upp och ner.
 
 

Fjäril'n vingad syns på haga

Idag tog Björn mig till Fjärilshuset vid Haga. Fåglar, fiskar, grodor, ödlor, spindlar, dvärgvaktlar, tusenfotingar och framförallt fjärilar! Kanske mer en aktivitet för barnen, men jag var i himmelriket. Fjärilar, stora som fåglar, flög omkring - såå fint, medan Björn duckade oroligt för dem varannan sekund (hans favoriter var fiskarna..). Det bästa var helt klart alla puppor och fjärilarna som kläcktes - så otroligt fascinerade. Foton här på pilgiftsgroda, fjärilar som åt och flög (stora som små), pirajor, puppor av alla dess slag, klättriga fjärilar med ännu ej uppumpade vingar, stora malar (fiskar alltså), papegojor som sa "mjau" och "hejdå", och till sist: lite annorlunda snacks, som Björn "tänkte ta till en öl nån gång". Fint.
 

Djur

Idag mår jag betydligt bättre, halsontet är äntligen borta, bomullen i huvudet, snuvan i näsan och rinnögonen likaså - hurra! Hostan och snorigheten/täpptheten är kvar, men så kan det ju vara. Skidor på tv:n igen (nu!), tvätt, tacos, plögg mm. blire. En långpromenad ska jag våga mig på också, då det dags att sätta igång kroppen lite smått, för nu har jag verkligen latat till mig - en alltför lång paus ger såna hemska tankar som "mycket skönare att ta det lugnt här i soffan än att anstränga mig ju", fyfy. Kanske kan man våga sig på ett yogapass i helgen också? Någon löpning blir det inte än på ett tag med tanke på hostan som visar sig så fort jag anstränger andningen lite mer. Lika bra att låta kroppen bli ordentligt frisk nu tänker jag.
 
       Hunden -

      Och hägern.

Försöker-piggna-till och lchfpizza

Jomenvisst, förkylningen håller i sig. Är dock snäppet piggare.. Tog en sovmorgon till efter 9.30 idag och det - tillsammans med vitaminer/frukt, "bra" mat (ingen tycka-synd-om-mat här inte, förutom ett par extra bitar mörk choklad), vila och att ändå hålla sig uppe och "fräsch" (inte ofixad, flottigt hår och pyamasbyxor hela dagen, som det lätt kan bli) - gör nog att man känner sig piggare, och förhoppningsvis går hela förloppet lite snabbare.. kanske? Dumpar alvedonen också, tills att det verkligen skulle behövas, och låter kroppen jobba på själv. Peppa immunförsvaret lite sådär..
 
I övrigt är det funderingar på framtiden med diverse "fix", och skidor som präglar min dag. Tour de ski och möjligen också VM är det bästa med hela skidsäsongen tycker jag, och idag och fram till på söndag visas det sista av touren - så nu "laddar" jag (med te och lite mörk choklad i soffan) för damernas 15 km fristil. Äter lchfpizza till lunch. Läser om hur fysiker nu kan ha bevis för att universum är en datasimulering. Lite lagomt sådär när man är sjuk.
 
 
Gjorde två små plåtar igår. Då brukar det räcka till två ordentliga måltider för oss två vardera..

Plus en extra till mig...

Smoothie

Strepsils, nezeril, snytpapper, alvedon, svidande näsa (efter snytpappret), på med tjocktröja för att man är genomkall, av med tröjan för att man får värmeslag - det är kul att vara förkyld! ... Jag gjorde en smoothie (och spräckte min gräns med max 2 frukter/bär om dagen, men vem bryr sig) nu när vi äntligen fått med oss mixerstaven från Hofors. Tänkte att det kunde vara bra nu.. Gott vare i alla fall.
 
Mixade 1,5 dl bär (jordgubbar, blåbär), en halv banan och ca 1 dl mjölkochgrädde.
Hällde på lite kokos sen också..

Årliga förkylningen kräver träningspaus

Sedan igår kväll är vi tillbaka i Stockholm, från julfirandet hemma i Hofors. Dagarna avrundades med tjejpartajj på lördagen och lite familjefirande på nyår. Lite tidigare denna gång, har jag dragit på mig den årliga förkylningen, som alltid kommer under de första två veckorna i januari. Jag har varit förskonad från förkylningar och liknande väldigt bra sedan jag börjat träna regelbunet och dragit ner på kolhydrater - men januariförkylningen slippper jag visst aldrig undan.. Det har väl att göra med allt umgänge och kramande och allt onyttigt man stoppar i sig under julen. I förra inlägget skrev jag ju att jag tyckte jag varit relativt duktig att hålla mig ifrån kolhydrater under julen.. Lite senare den dagen blev jag bjuden på pizza hos Björn. Sedan blev det mer under dagarna fram till nyårskvällen: chips, öl, surdegsbröd, vallmokaka, saffranskaka, choklad, lingongrova osv. På söndagen och måndagen hade jag alltså ont i halsen - och sedan dess har det lagts på hosta, rejäl snuva och täppthet, och lite halvfrossa..
 
- Det är väldigt tydligt detta: jag har hittills aldrig fått något förkylningsproblem när jag strikt hållit mig ifrån mjöl och socker och ätit "nyttigt" (mot lc/lchfhållet, med upp till en-två frukter om dagen) - men det är ofta jag vaknar med ont i halsen på morgonen efter att jag ätit en påse godis exempelvis.
 
Det blir ju då i alla fall ännu en träningspaus för mig...... Hann med ett längdskidspass på 13 km i lördags innan sjukdomen och plusgraderna kom. Känner att jag helt okej kan klara tjejvasan nu ändå, om jag inte skulle kunna få några fler skidmil i kroppen, men jag vill såklart få det. Uthålligheten måste upp, tekniken - framförallt i kurviga nedförsbackar - måste jobbas på, och så är det ju så kul också. Får se om det blir någon mer träning - just nu ser det inte lovande ut, det känns lite som vår ute, vilket också fåglarna är snabba att haka på.. Men skulle det snöa rejält på detta så skulle det ju kanske vara ett bra grundunderlag där spåren går här i nackareservaten i alla fall..
 

Frukosten idag: fil, grädde, halv banan, kokos, valnöt, linfrö + ägg, kaviar, majonäs + blodapelsin.

Och äntligen finns ju detta bästa, i fruktväg - vintertid, här ett tag.

RSS 2.0