Skogen/Vår

Idag har jag varit hemma och jobbat med det sista (hoppas jag) på hästarbetet, efter att läraren har kommenterat på några få saker. Räkningar och tvätt har också hunnits med, en promenad runt Örsholmen, och storhandling på ICA. Lyckades pricka in shoppingen klockan 16, idag, löningsdagen och allt. Lagade ihop nån finfisk med coleslaw och annat och nu fikar jag te och jordgubbar, grädde och glass! hör och häpna. Ben & jerry's nya (?) knäckiga vermont-smak med pecannötter, lönnsirap och sånt kunde jag helt enkelt inte motstå, plus att jag ju sagt att jag ibland ska unna mig (hua, hemska uttryck).. Men kommer såklart så mycket som möjligt hålla mig ifrån det söta giftet. I helgen kommer iaf bästis hit så då ska jag nog unna mig både hit och dit. Unna unna unnaunnaunna.

Leia har vind i håret

Och sand är jäkligt kul

Glass, jordgubbar, grädde

Fjäril


Idag igen

När det gäller frukost är jag en periodare, och äter oftast samma sak varje dag i flera veckor, med några dagars undantag, och byter sen. Intressant att man kan göra så med frukosten liksom - lunchen och middagen skulle man väl aldrig göra samma sak till i flera veckor - jag undrar varför? Kanske frukosten inte spelar så stor roll för att det är som en uppstart på dagen.. det är själva energin man stoppar i sig som är viktig, inte vad det är? Viet jente.

Adderade en grapefruithalva idag också rå


Måndagsfrukost

God morgon. Tänkte bara visa upp min nya favoritblandning i filen dårå. Det är krossade linfrön, massa kokosflingor, några russin, hackade valnötter och tinade jordgubbar i bitar + saften som blir när man tinar upp dem. Och till det ett hårdkokt ägg med randig kaviar/majonäs och svart stenbitsrom. Obs! Ska jordgubbarna vara så goda och naturligt smakande som möjligt så ta Polaricas kravmärkta. Jag köpte Icas en gång och de smakade som att en katt kissat på dem innan de frystes in.




Helgen

Då var det snart schlutt på söndagen. Ganska trevlig helg har jag haft, trots en ständig pluggstress som lurar i bakhuvudet. Meen meeen. Fredagen vet jag inte vad jag gjorde (hoppas något vettigt?) förutom träningen och middagen.. Ja just det, såg filmen Mansfield park på kvällen - älskar såna där brittiska 1600-1700-1800talsfilmer, där man måste gifta sig med ett bra parti, annars blir familjen urfattig och så vidare ni vet. Fastnar alltid för dem.

Jaja, på den snöiga lördagsmorgonen var det dags för Naturkompaniets magasinjakt igen! (skattjakt efter presentkort och lite andra prylar i hela landet) De lade ut koordinaterna klockan 8 på morgonen, alltså ingen sovmorgon, och vi var på plats på närmaste ställe - bäverdalen nedanför Alsters herrgård! - typ 10 över 8 tror jag. Koordinaten visade mitt i vattnet, vilket inte riktigt kändes rätt i den kylan som var. Den lutade dock lite åt andra sidan stranden mer, så Björn vadade över och letade runt medan jag hejjade på från andra sidan. Det kom fler och fler som letade, och en tjej gick till och med i och badade, medan hon kände sig fram på bottnen med fötterna! Hua. Hon fick sällskap av Leia som simmade över fram och tillbaka ett par gånger också, tokhunden. Hon verkade dock ganska road av det tills hon började frysa efter kanske trekvart. Då hade ingen hittat något så vi gav upp.. Det visade sig idag att någon har hittat det, utan att rapportera in det, och jag tror faktiskt att det hände innan koordinaterna ens lades ut, av en slump kanske.
Lördagen fortsatte med storstädning och tvätt, som vanligt - en rask kvällspromenad på Sörmon - och avslutades med filmen The descendants, vilken var helt okej, men inte så mycket mer.

Söndagen började ganska tidigt också med en tripp till katthemmet med grannen. Efter det tog vi hundarna på en promenad. Grannens lille chihuahua är lite osäker och måste träna på att umgås med okända stora hundar, och hans skällande avtog ganska snart! Leia, som också är osäker, måste ju egentligen också umgås mer med hundar, men hon var rätt ointresserad av lillen, vilket var ganska väntat, hon brukar inte bry sig speciellt mycket om småhundar. Men det var nog en bra promenad får båda två! Efter det pysslade jag med skola, lagade tacos när Björne kom hem från vårens första cykellopp som han kört och åt lite mer kladdkaka. Sen tog jag och Leia oss ut på ett intervallpass på 7-8 km också. Första halvan flög jag fram, medan andra halvan gick segt tills jag fick riktigt ont i magen. Det glömde jag dock bort i slutet när det kom några coola grabbar på cross och fyrhjuling och höll på att köra över oss. Förbannad som sjutton blev jag då de inte hade haft en chans att stanna om det varit ett barn i vägen, vilket inte var helt osannolikt att det hade kunnat vara. Även under denna tur träffade vi på en vovve, denna gång en lös rottweilerhane som dreglade och ville åt Leias rumpa (jag tror hon ska löpa snart igen). Leia var gansa lugn då också, men när jag sa åt honom att gå hem (vi stod mitt på bilvägen) så "hjälpte" Leia till ganska bra tyckte hon nog.
- Ja det var denna helg i ganska noga format. Nu blir det nog sängen för min del, ska tillbaka till mina små djur och stereoluppen hela dagen imorgon. Hej hej.

Glada människor, trots kylan


fredagsdinner

Vi har nyss ätit goood mat. Jag kom hem från träningen strax före fem, men åt alltså inte förrän nu; inte bra. Fick dock i mig en liten smoothie när jag kom hem så det är nog ganska okej. Annars bör man äta åtminstone något litet, som en banan, eller en proteindrink eller vad som helst inom 20 minuter, och sen något ordentligt (middag typ) inom en timme om man vill få ut så mycket som möjligt av passet man kört.

Till middag blev det i alla fall rotfruktsgratäng (morot, palsternacka, kålrot, potatis, grädde, ost, vitlök, timjan, saltpeppar) med marinerade kycklingben och sallad. Och till efterrätt en kladdkaka (smör, ägg, vaniljpulver, kakao och 100 g mörk choklad - jag tog med mintsmak) med grädde.




Kladdkakan kommer från Katrin Zytomierskas bok om lchf. Jag sa ju tidigare att jag läst den och tänkte skriva något ord om den. Men ärligt talat vet jag inte riktigt vad man ska säga.. De som vet vem KZ är vet ju hur hon uttrycker sig. Och det är ingen skillnad i hennes bok heller. Det är det dåliga med boken.. Att det är som en högstadieungdom (inget illa menat, men faktiskt. så. typ fjortis) som skriver en blogg om man ser till ordförrådet - och att fokus för henne, åtminstone till en början, ligger på att provocera läsaren genom att säga ungefär "det är äckligt att vara fet, du vill väl bli av med fläsket, ingen vill vara en tjockis" och så vidare. Kanske någon blir provocerad och motiverad, och upprättar en vilja att jobba bort sin "feta kropp", men jag tror att de flesta inte är alltför på´t. Har man skaffat hennes lchf-bok så är man väl redan såpass nyfiken på det, så att hennes "du vill väl vara snygg, och man är inte snygg om man är tjock, nu måste du bli smal" inte ger något (om det nu någonsin gör det, förutom på lågstadiet). MEN det är mellan detta tjockissnack väldigt lättläst och bra info om lchf. Hur det fungerar i kroppen litegrann och hur man kan lägga upp det. Om man orkar med hennes uttryck så kan man absolut läsa den för att åtminstone få en inblick/start i lchf, och också en del bra recept. Men man bör läsa vidare mer seriöst sen kan jag tycka.. Speciellt för att även KZ lägger upp det som en diet/bantningsmetod - fokus är att bli smal med hjälp av lchf - vilket inte lchf handlar om alls. Lchf handlar om att äta på ett sätt som är naturligt för arten människan.. Punkt.

Frukost

Gomorron. Äter frukost jag. Fil med banan, blåbär, hasselnötter, psylliumfrön och linfrön. Och ett icke löskokt ägg. Jag ville ha löskokt, men tack vare datorn så blev det inte så. Datorn avgör ofta hur maten jag lagar blir..

 

Men juste. Brynäs vann igår. Jag är inget hockeyfan direkt, En väldigt mystisk sport där många av deltagarna känns som öööö, men jag har lätt att ryckas med när det är såna här avgörande grejer. Speciellt när det är "hemmalaget" som vinner. Däremot blir jag trött på *grabbar* som måste kommentera det "förlorande" lagets besvikelse, och håna dem för att de är ledsna. Jaja, hursomhelst var det kul att se!


Nyckla småttingar

Jag har fullt upp, med skola - och med träning. Nu har jag kommit igång med nycklingen och sitter och gluttar på en massa smådjur -evertebrater- (främst insekter) i en stereolupp. Det är som en helt ny värld som öppnar sig när man ser detaljer på hur djuren är uppbyggda, och med lite kunskap om varför, så blir det ännu en nivå av djup som lägger sig över det hela. Det är kul, men jobbigt. Och framförallt svårt. Som att lägga pussel med alla nycklar.

(nyckel: vanligtvis i böcker, där man börjar på steg 1 där kanske står "- antenner med 3-5 segment, ofta korta....2, - antenner med minst 5 segment, alla med lika storlek och utseende.....4" och så tittar man på djuret och väljer steg 4 t ex osv. osv. eftersom det ju finns tusentals insekter. Problemet är bara att den typen av steg jag skrev är det enklaste, oftast är det på engelska, och så står bara alla delar på djuret med sitt latinska namn, och de flesta nycklarna går bara till ett visst steg och sen får man byta för att gå vidare. Och så vidareeee. En utmaning är det)

- Jag är så trött, och vill helst bara sova några dagar. Sova och titta på filmer. Men det har man ju inte tid med. Här är några foton.

Pill och plock

Torsk med nötpanering och godaste äggsåsen

Nya lurar - ser helmysko ut men sitter förhoppningsvis kvar när man joggar

Sötaste prydnadskudden

Shopping och hockey

Idag har det verkligen varit en riktig ledig dag för min del, och jag har gjort precis det jag känt för (förutom att äta glass, det har jag inte gjort trots att jag gärna ville). Sovmorgon, slapp vid datorn och så. Sen åkte jag ner till stan då jag hade ett par saker jag ville kolla upp.. Men istället kom jag hem med ett par nya tröjor, byxor och snoddar.. Ja, så kan det vara ibland. Det är så sällan jag går i klädaffärer nuförtiden ju, nätshoppare som man är...... Sen stack iallafall jag och Leia ut på en joggtur. Jag körde någon kilometer uppvärmning, sen 5 km kortintervaller, och så ett par km lugn jogg och gång som avslut. Jäklar vad jobbigt det var, men det behövs verkligen om jag vill få igång mig själv. Har inte haft sån hosta jag fick efteråt på säkert ett halvår - jag tar det som ett gott tecken. "Lite" matinköp och sånt gjordes nyss och nu är det hockey som gäller denna afton. I alla fall för Björnen min. Jag får väl kika lite jag också, Brynäs är ju trots allt påväg att ta guldet.

Svart, grått, vitt är min melodi.. tydligen.

Godis till hockeyn.


Chokladboll

Fikasuget och chokladsuget var påtagligt idag, och chokladbollar tycks ju kunna lösa både det ena och det andra.. Sagt och gjort - jag letade upp ett recept på lchfchokladbollar, gjorde en liten egen version och blev mycket nöjd.



Blanda 100 g rumsvarmt smör, 100 g kokosflingor, 1 tsk vaniljpulver, 3 msk kakao, 2 msk kokt kallt kaffe och 2 msk stevia strö (enligt receptet ska det vara 1-2 msk sötning, vilket är många gånger sötare än strösocker, men stevia strö motsvarar ungefär samma mängd strösocker - dock räckte det faktiskt bra med 2 msk). Rulla till bollar. Smält ca 50 g 70+% mörk choklad över ett vattenbad, rulla chokladbollarna i det och lägg på smörpapper. Strö över kokos och låt stå kallt.

Lördag

Godmorgon. Här sitter jag med mitt morgonTE och är trött. Jag somnade inte förrän sent då någon granne hade megafest med allsång till Trasdockorna? Annars brukar jag ha lättare att somna till festljud av någon anledning, men jag tror att ljuden denna gång blev för detaljerade.. typ. Vaknade tidigare än tänkt också, någon gång före 6 av en annan stackars granne som skrek och skrek med öppen ytterdörr. Gick yrvaken ut på loftgången (tänkte att jag kanske måste göra något) men blev stoppad av hans mamma (?) som stod i hans dörröppning som sa att allt var okej. Fast sen kom ambulansen i alla fall. Väldigt mystiskt. Och att se folk över typ 30-40 år här är ovanligt (t ex föräldrar) såå jaa. Hoppas det blev bra med honom hursomhelst.

Skönt med helg nu i alla fall. Idag ska här tvättas, dammsugas, putsas, puffas, vikas och skrubbas. Skönt med helg som sagt......... Näe då, det blir bra när allt är klart. Innan dess tänker jag snart ta mig till ett styrkepass (förut som body pump, men nu lite omgjort till mer funktionell styrka blandat med crossfit-grejer? lite mystiskt detta också, men väldigt kul), och innan innan dess ska jag bläddra lite i mina tidningar och läsa min bok jag inte hunnit med på några dagar. Och när alla sysslor är gjorda ska jag bara sitta och läsa då också. Och kanske se en film. Hej hej.

Passar på att visa upp min nyaste muminmugg också. Massa "minimy:er".


Sallat och reker

Vad tråkigt det är att laga middag åt sig själv bara! Åtminstone om man är van vi att ha en ätglad björn med sig vid varje middag.. Tur att han kommer hem om några timmar. Nu gjorde jag bara en sallad med räkröra, har ingen fantasi alls när bara jag ska äta. Men gott ändå blev det; isbergssallad, babyspenat, avokado, gurka, kokt ägg och räkröra på räkor, rödlök, turkisk yoghurt, majonnäs och salt & peppar. Och vatten med frysta hallon till. (det tar fortfarande emot att stava majonnäs med två n.. ..att majonässtavningen satt sig så hårt?)

Nu är det helg och hjärnan börjar tänka "godis". Inte bra. Men jag får skylla mig själv som "åt som en gris" påsktorsdag-söndag. Gillar inte det där hemska uttrycket heller. Stackars grisar. Det jag menar är såklart att man äter och äter - alldeles för mycket och utan stopp nästan. Det är lätt att det blir så med godis, kakor och chips, tycker ni inte? Betydligt lättare än med t ex morötter, kött eller bearnaisesås. - Ikväll blir det nog ändå lite mörk choklad till teet. Ha en trevlig helg!



En blåmma

Jag har känt mig så väldigt stressad de senaste dagarna då jag trott och tänkt att jag borde ha kommit länge i mitt exjobb. En projektplan ska skrivas, och bakgrunden i den ska baseras på tidigare vetenskapliga resultat inom området - och som därför ska leda fram till en hypotes jag har på det jag undersöker, och frågeställningar. MEN efter mötet med mina handledare idag känns det bättre. Planen kan jag jobba på med under tiden nu närmast, och den behöver inte baseras på ALLT som skrivits som jag var rädd för, och det tar ju tid att söka fram en massa vetenskapliga rapporter ändå så. Jaja, jag har hela tiden haft känslan av att exjobbsskrivandet kommer att vara en enda lång panik i tio veckor, men så är nog inte fallet ändå. Man får visst andas lite också. Skönt.

Imorse gick jag i alla fall upp väldigt tidigt (efter en hel natts drömmar om ordningar hos insekter som har larvstadium som är vattenlevande - underbart!) och drog med mig Leia på ett spår och en långpromenad. Det var hur härligt som helst, jag tror inte jag har varit ute i skogen före 8 på väldigt länge. Underbara skogsdofter och frisk, kylig luft och massor med sjungande och födoletande fåglar - så aktiva är de absolut inte på dagen. Jag tror att jag måste vrida tillbaka dygnet lite så att jag får några såna skogsturer i veckan i alla fall. Rekommenderas till er som orkar ;) - Spåret gick sådär. Hon hittade leksaken, men tog några rundor hit och dit innan dess. När jag la spåret skrämde jag dock iväg ett par rådjur, så jag chansar på att de hade traskat runt lite.. Hon hittade på spåret direkt hela tiden, så det dåliga i detta var just att hon inte koncentrerade sig på min doft hela tiden. JAJA.

Jag fick se mina första - lite morgonsömniga - vitsippor och lite senare maskrosor också. Glad! Kanske de funnits ett tag, jag vet inte? Hur som helst är våren här, i alla fall i Karlstad, träden har stora gröna knoppar och gräset har också börjat bli grönt. Äntligen börjar det grönska.






Pannkakor, lchf

Goddagens.
Jag och Leia kom hem från en hemskt dålig joggrunda nyss, och jag stoppar i mig lunch nu. Det var otroligt tungt att jogga idag, jag tog mig 7 km på 45 min. Det är inte ens 1 mil/h-tempo.. Jag gick en hel del dock, så själva farten under joggingen var det kanske så dåligt med, men jag gick gång på gång in i väggen. Tråkigt! Men, som jag sagt några gånger nu, jag måste ta tag i detta ordentligt om jag ska få upp tempot och uthålligheten igen, 1 gång i veckan, eller 1 gång varannan vecka räcker såklart icke, trots all annan träning.

Min käraste är i Sthlm ett par dagar nu så lunchen "lyxades till". Pannkakor blev det. Pannkaksreceptet jag hittade här, men gjorde om det lite så att det blev ett som passade en person till en lunch. Såhär gjorde jag: Blanda 2 ägg, 1 dl vispgrädde, ½ dl mjölk, ½ msk fiberhusk, ½ msk krossade linfrön, 1 krm salt och 1 msk proteinpulver (jag har laktosfritt med vaniljsmak), och låt stå 5 min. Sen stekte jag pannkakorna i rapsolja och åt med grädde och ihopkokta jordgubbar och blåbär. Gott, och väldigt maffigt. Kanske lite mycket till en person.. vad vet jag.. jag var hungrig. 






Tiden då

Vart tar tiden vägen? Hur kan den gå så snabbt? Ett par veckor sen hade jag knappt kommit igång med mitt hästarbete, nu vips är jag nästan klar (efter tips och bedömning och kanske någon sista ändring, som inte sker förrän om ytterligare några veckor), och ska få mig själv att börja ställa in hjärnan på exjobb. Då blir det insekter, småkryp, vatten och nyckling. I alla fall till en början. Känner mig ganska rädd, orolig, otillräcklig, spänd och lite förväntansfull. Men hur det än går så har även denna tid svischat förbi snart och då är det sommar och (förhoppningsvis) sommarjobb som gäller. Och efter det är det höst igen. Och så vidare. Och sen är man död. För alltid. ? . Skrämmande.

I nya turist är det en liten notis om en ny sorts cykelhjälm. För dem som inte vill sabba frisyren av en vanlig hjälm. Den är som en krage som blixtsnabbt vecklas ut om det händer något. Verkar jättebra! Ska nog skaffa! Fast ärligt talat tycker jag att det verkar helmysko och att de som bryr sig så mycket om frillan borde fundera och kanske omvärdera lite. Men vem är jag att säga nåt. Jag har inte ens en kraghjälm. Än.


Smetana och hallon

Man skulle kunna tro att jag börjat "blogga på heltid" som jag uppdaterar.. I alla fall så kom jag precis hem från Leia-promenaden (älskar regnpromenader, helt klart det bästa, om man har ett varmt och torrt hem att komma hem till sen), och tog ett mellamål; valios smetana (en mycket rågad matsked) med hallon (1 dl, rågad där också) och hackade valnötter (kanske 4 "halvor"). Supergott. Det jag dock uppmärksammade och ville visa var det lilla trycket på smetanaburken; kul!



Lchf: fler tankar och faktum

Det blir ett väldig tjat om lchf:n här nu. Men jag är väldigt inne på det nu såhär i starten (6:e veckan, även om skärtorsdag-påskdagen gick nästan helt i sockrets tecken - det var ingen höjdare), och jag är fascinerad av det också. Plus att jag ju förmodligen fortsätter med detta helt, jag ser det inte som en tillfällig diet, utan en ändring av mina permanenta kostvanor och kanske lite också levnadsvanor..

De flesta nuförtiden vet nog att jojobantning, där man bantar med nåt pulversoppaskräp eller nåt sånt skit (ja, det är SKIT) och sedan tillåter sig att äta som en "gris" (under julen, sommaren/semestern eller vaddetnuär) under en tid, inte fungerar och framförallt inte är bra! En del verkar tycka att lchf också ska vara någon sån där period-diet där man snabbt går ner och sedan kan äta kakorna, godiset mm. Men faktum är att det inte stämmer. Visst kan en mycket överviktig person gå ner snabbt med lchf, men det handlar då inte om lchf i sig, utan om förändringen som man utsätter kroppen för. Lchf gör att man lägger sig på en nivå där kroppen mår bra och får i sig lagom mycket, hela tiden. Så ligger det till just för att det är svårt att äta för mycket i lchf, trots att man ändå alltid äter sig mätt, och alltid håller sig mätt. Man vill inte äta för mycket av fett och protein - man blir mätt både fysiskt och psykiskt.

MEN: nu gör ju jag det som jag egentligen menar att lchf inte är - nämligen blandar ihop lchf och diet i samma sammanhang. För det är det inte. Lchf (eller vad man nu vill kalla det) anser jag är ett naturligt sätt att äta, där man minskar på kolhydrater, och utesluter giftet: socker. För ja, socker är ett gift, precis som exempelvis alkohol. På vetenskapens värld igår meddelade de om nästa veckas program som ska handla om just socker och bland annat om hur det är socker som "matar" cancertumörer (ja, obehagligt, men cancertumörer lever på socker, vilket jag för länge sen läste i Björn Ferrys lchfbok, men hade svårt att tro på helt) och det hoppas jag att så många som möjigt ser! Vetenskapens värld klockan 20.00, måndag alltså. En annan sak som jag tänkt på, eftersom är rätt insatt i pga. min "åkomma" jag drabbades av i höstas, är detta med den väldigt stora ökningen av mag- och tarmsjukdomar som sker. Som jag läst så ökade dessa sjukdomar kraftigt i västvärlden efter andra världskriget.. vilket var samtidigt ungefär som vi i stort ökade vårt sockerintag. En slump? Kanske. Kanske var det också andra saker som ökade då (industrier, miljöfarliga ämnen mm.). Men faktum är att man inte vet orsaken till tarmsjukdomen Crohns exempelvis ännu. Man vet vad det är som händer i kroppen, men inte varför. Och kopplingar kan ju göras till tarmsjukdomar och tarmcancer exempelvis.. och ja, ni förstår min tankegång. Men vad vet jag? En sak är säker och det är att, som jag sagt förut; en sånt högt kolhydratintag som vi har nu är inte "normalt" för vår art, och absolut inte en sånt sockerintag som vi har. Det finns dock mycket att tycka och fundera på i den här frågan - det skulle vara jättekul om någon hade något att säga, vad som helst! :)

Bakningen som jag skrev i förra inlägget tar vi en annan gång. Nu blir det en promenad med hunden i det härliga vädret!



Frukost

Hejsan hejsan. Jag har haft väldigt svårt att få till något inlägg här på ett tag. Skolarbeten, påsk, "hem"resa och ex-jobbstart har tiden gått åt till. I söndags kom vi hem till Karlstad igen. Jag var helt sjukt trött efter lite dåligt med sömn, men jag och grannen hade katthemmet då så vi var ut dit under kvällen. Igår var det hästarbete, storshopping (det ekade tomt i kyl och skåp här hemma) och finmiddag och bakning - tänkte visa det senare - som gällde.. Och nu är det hög tid att sätta igång med dagens sysslor.. Plugg, träning, hundpromenader och en hel del annat ska hinnas med i det underbara vårvädret (läs: regnrusk, dag 2). Ha en bra dag!

Idag bestod frukosten av kokt ägg med salt & lchfbröd med ost, majonnäs, spenat och gurka & en halv blodgrape. Jag har länge haft lust att testa grape då så många verkar gilla det, men jag har varit skeptisk då jag inte gillar bitterheten i exempelvis grapefruitjuice och så. Detta var dock jättegott! Visst kände man lite av det beska, men det var minimalt.

Utvärdering LCHF - 5 veckor

Jag sitter och skriver på mitt hästarbete hela tiden just nu, och när jag inte gör det så gör jag allt annat som jag måste och vill göra - städa, laga mat, läsa bok (läser just nu Katrin Zytomierskas lchf bok, eheheh..mer om det sen), se film/tv, tränar och annat. Så det blir inte så mycket blogguppdaterande närmaste dagarna, men snart så blir jag nog färdig med hästarbetet. Då kommer jag iofs vara i startgroparna med mitt ex-jobb, men förhoppningsvis blir det en lite lagom mjukstart, åtminstone nu kring påsk.

Idag var jag och Leia ute och joggade - ca 8 km totalt, men jag gick första kilometern plus några gånger under rundan då vi mötte bilar, hundar och rådjur (hon var lös) - men jag tror jag fick till ca 6 km jogg nästan. Och det hela gick på under 50 min, så jag känner att jag hade ett riktigt bra tempo för att inte ha joggat på säkert två veckor? Det kändes iaf riktigt bra, förutom sista kilometern när jag kom ut på asfalt och mitt knä ballade ur igen! SKIT. Fast jag har ju verkligen inte hållit igång så bra som jag borde om jag vill bli bättre på löpning.. Nej, nu blir det skäpning. Testar igen om någon dag, annars är det tillbaka till någon kilometer per gång bara. Orkar inte med knät också - inte nu när ryggen fortfarande är trasig (när jag ska böja mig får jag göra benböj). Ååå, är jag en gammal gumma nu eller vad är det som händer!??!?!

Jjjaaaja, "lchf:n" då? Vet inte hur mycket lchf man kan kalla det då jag, som sagt, äter en-två frukter nästan varje dag, plus alla sorters grönsaker jag vill (ja, även söööta röda pappprikor), plus rotfrukter. Men jag vet inte? Jag tycker att det ändå kan ses som lchf, om man äter sånt plus kött/fågel/fisk/skaldjur, ägg, massa feta saker som grädde; olja; smör; ostar; créme fraiche osv osv., nötter och frön, bär, mjölk, mörk choklad osv. ? Jaaaaadå. Nu är det fem veckor jag hållit på med detta iaf. FEM VECKOR! Kan inte fatta att jag gjort detta så länge? Inget mjöl, bröd, pasta, ris, bulgur, couscous, KAKOR, muffins, GODIS, CHIPS, ljus choklad osv osv. (Jaja, förutom mina *fyra självvalda och helt OK snedsteg; en liten portion créme brulée, en kycklingburgare med vitt bröd, chili cheesebollar och en stor skål med lösgodis) - men hallå, DET på FEM veckor? Det hade jag ätit på en dag, plus en pastalunch och frukost för några månader sen. Minst.

- Och jag mår riktigt riktigt bra! Relativt jämn energi/pigghet om dagarna, inga blodsockerdippar, mycket bättre i magen, inget konstant sockerätande på helgerna (som sen måste vägas upp med chips för att det blir sött) mm. Tycker också att min hy (jag har haft problemhy sen jag var 11 år) är bättre och "jämnare". Att återhämtningen efter träning är bättre.. Jag har gått ner 3 kg. Det är inte mycket, men för mig som inte är överviktig är det ändå en del, även om jag helst skulle hamna på ytterligare 4 kg ner, - och att min kropp är lite omformad. Smalare midja och höfter (jeansen sitter mycket bättre!) och lite tydligare muskler.

Än sålänge känns allt riktigt bra, och jag är helt på det klara med att detta mer eller mindre kommer att vara så jag alltid kommer att äta. (Trots att det faktiskt är ganska jobbigt då vårat samhälle nu är så att vår basföda är kolhydrater..) Visserligen kommer jag att "unna" mig saker då och då sen, fika när man blir bjuden på kalas eller så, och kanske "lyxa" någon gång med en sconesfrukost eller så. Men överlag ska jag äta lchf. Jag kan ju inte inkludera lite kolhydrater normalt, för då går det inte ihop med fettet. Jag tror att det är där folk nog gör fel.. Som de sagt på tv, att hjärt och kärlsjukdomar ökat för att det blivit mer ok i människors ögon att äta fett - ja, men självklart - om man fortfarande äter potatis och bröd, men sen ökar fettintaget så är det inte så konstigt. Lchf inebär Low carb high fat, inte High carb high fat..

Det var det för denna gång. Nu blir det film (Carnage)!


RSS 2.0