Fulufjället och Städjan i Idre

Hej hej.
Tänkte skriva och visa lite om fjällhelgen vi gjorde!
För snart två veckor sen åkte jag, Björn och Leia snett norrut i Dalarna till Fulufjället (som ligger ca 3-5 mil från Idre) för att vandra ett par dagar. På fredagskvällen gick vi några kilometer upp på fjället och slog upp tältet i närheten av några raststugor vid Rörsjöarna. Leia är helt med på att sova i tält och la sig direkt när vi hoppade in för att gömma oss för myggen. Hon vaknade och skällde till en gång mitt i natten dock, men annars var det lugnt.
Under större delen av lördagen gick vi uppe på fjället, lunchade vid Harrsjön och avrundade fulufjället litegrann vid Njupeskärsfallet, som är Sveriges högsta vattenfall.
Sen gjorde vi också ett besök vid regnkatastrofen-området längre ner i fulufjälls nationalpark där vi kokade ihop lite middag i spritköket.
Vi var alla tre riktigt trötta och det regnade så vi bestämde oss för att försöka hitta något vandrarhem att sova på, vilket vi också hittade i Särna, 2 mil från fulufjället, efter några försök.
På söndagsmorgonen brummade vi iväg till Idre, 3 mil bort och tog en tur upp på Städjan där. Det var så himla fint där uppe, vädret var perfekt och renarna vandrade omkring. Lite obehagligt var det iofs då det var rätt brant och Leia hela tiden drog mot kanten för att nosa.. förmodligen efter renarna.

Starten på fredagskvällen..


Björnstatyer som Leia skulle lukta i rumpan på och resa ragg för..


 

Frukost.

Tuunga ryggsäckar..

Lunchrast.

Börjar närma oss fallet..

Regnkatastrofen..

Frukost, söndag.

Halvvägs uppe på Städjan.

Nästan uppe..

Leias öron fladdrade så roligt när hon nosade i uppåtvinden..

Uppe på toppen!

Renar som Leia inte brydde sig speciellt om tillslut.


Torsdag - Zummer

Ja det är sannerligen sommar. Allt (eller det mesta iaf) känns så himla bra! Man kan bada och sola nästan varje dag, min fina hund är underbar, jobbet är så kul och jag ser fram emot att gå dit varje dag (trots att det är lite segt utan något att göra ofta) och så vidare och så vidare.
Idag var jag och syrran på ett träningspass som heter Functional moves, det var ett av de värsta passen jag varit på. Så sjukt jobbigt och svettigt. I måndags var vi på ett spinningpass (även det för första gången i livet för mig), vilket gick superbra för mig, medan det såg betydligt enklare ut för syster idag än var det gjorde för mig. Vet inte om det är dagsformen eller just typ av träning. Idag var det knappt någon återhämtningstid mellan blocken i passet och jag tror att jag är svag med sånt.. att inte få pusta ut några sekunder mellan. Men samtidigt är det ju så det ska vara! Träningsvärken kommer med största säkerhet sitta på plats imorgon iaf.
Hoppas dock på inte alltför stor värk: jag, Björn och Leia åker till Fulufjället efter jag slutat jobbet och vandrar och tältar ett par dagar.. Det vore jobbigt att gå och ha ont, plus att bära med sig hela sitt "hem" på ryggen dårå. Det ska bli så kul! Hoppas jag.. Dels för att jag får komma iväg med mina älsklingar och göra en fjällvandring i miniformat, då det inte blev något Abisko med kungsleden.. dels för att vi har pratat en del om fulufjället på senaste kursen jag hade - naturvården. Fulufjället är det enda fjäll där det inte är renbete och det ser därför annorlunda ut i växtligheten och sådär.. Plus att Sveriges högsta vattenfall finns där. Och även världens (?) äldsta gran på över 9000 år finns där, men till den är det nog guidade turer.. jag tror att de inte vill avslöja var den är.
Nu blir det lite läsning (Lilla Stjärna av Ajvide = bra!) och sömn. God natt.

Inget Abisko och Lapporten denna gång.. (kolla in valkarna på Leia.. ehheh)

Torsdag - Varmt

Hej hej. Oj, nu är jag sämst med uppdateringar igen. Förra veckan på måndagen sist det skrevs något.
Sedan dess har jag tagit tillvara på min sista lediga vecka. Björn har varit bortrest några dagar också så jag och Leia har haft några dagar då vi badat, spårat (hon var huur duktig som helst.. JAG trodde att jag mindes hur jag gått spåret, och att hon gick fel, men hon följde mina snitslar, som jag hade hängt så att jag inte såg dem förrän några meter ifrån, perfekt!). Gjorde ett relativt rakt spår och sen ett till med en 90 graders vändning och det enda var att hon var ur spår kanske 2 meter snett två sekunder på det andra spåret. SÅ duktig. Igår var hon dock mindre duktig.. Jag och syster bestämde oss för att träna lite så det blev en joggtur med lite backträning och Leia var med. När vi joggade gick det bra, men upp och ner för backen hoppade hon och bet efter oss. Alltså LEKbet. Men så otroligt irriterande. Sen var hon helt bäng i huvudet hemma hos mamma och pappa också efter springturen och jag chansar på att hon var övertrött - då brukar hon bli så. Lite motsägelsefullt så, men hon gör faktiskt så för att visa att hon inte orkar mer.. Blir totalvalptokig med hopp och bit i händerna. Hon får följa med när det är svalare ute istället.

Annars har det blivit bad, sol och åter bad. Så skönt när man kommer igång och börjar bada så är det bara att hoppa i på någon sekund. Annars är jag ju badkrukan nummer ett, men nu är det lagom temperatur i vattnet och kroppen är van vid chocken verkar det som.

Började jobba i måndags och där är allt sig likt. Lite ombyggnad och omflytt, men annars är jobbet lika som tidigare och det tog inte lång tid innan jag var inne i det - jag som faktiskt var lite nervös då det var två år sen sist. Men lastbilarna ramlar in som vanligt, tröttheten är lika stor (förutom från tio i fyra när man nästan hänger på dörren) och snacket är likadant. Kul! Måste dock komma in i en bra sömn, för jag har varit SÅ trött..

I helgen är det tänkt att vi ska åka på lite bio. Nya Twilight dårå. Sen har det varit prat om Orsa björnpark, men det blir nog om någon vecka. Kanske tar en tur ut till Björns stuga istället.
Uppdaterar mer med bilder sen!

RSS 2.0