Kärlekens Alla Färjor

Så bra låt av Detektivbyrån.. Kan inte sluta hitta på text till den.
Här är länken på spotify - bör lyssnas på!

Setting forth

Nu blir det en snabbuppdatering här med läget och senaste träningen. -Vi håller på och fixar här hemma med tvätt, skoluppgifter, packning och annat innan vi packar in oss i bilen och åker till Hofors.

Egentligen borde jag sitta hemma och skriva skriva skriva arbete nu, men det går inte att få ut något bra när man stressar och sitter i princip dygnet runt och försöker koncentrera sig. Jag har gjort det några gånger och det är så mycket jag hade kunnat göra bättre om jag bara tagit det lugnare. Jag har av någon anledning hamnat lite halvt efter i uppgifts- arbetesinlämningen i skolan och har tänkt att jag ska komma ikapp - men jag tar det ändå i en lagom takt. Även om det är inlämningsdatum som gäller så har man alltid hela kursperioden på sig och jag vill hellre lära mig något, än att passa varenda litet datum till punkt och pricka. Självklart strävar jag efter att lämna in i tid och det gör jag såklart oftast men det går inte alltid och just nu har det blivit ett par sena inlämningar. Jag får se det positivt; jag har ju ändå lämnat in överhuvudtaget!

Träning!

Har inte mycket att dokumentera, har inte haft ork eller tid till träning senaste två-tre dagarna..
Onsdag: Styrkepass 60 min. Egentligen var det 75 min, men detta pass hade så himla lång avslappning/strechtid (vilken annars brukar vara ca 7 min av 75 min-passen) så det blev 60 min. Gick bra, men som jag skrivit tidigare: tränar jag mer kondition så blir det tydligt att jag inte orkar lika mycket på styrkan och att lägga på och öka med vikter med jämna mellanrum är inte att tänka på. Jag är nöjd ändå!

Nu ska jag fortsätta här så att vi kommer iväg någon gång. Glad påsk!

Leia med sin lindade tass. - Kanske ett besök i Hofors får fart ordentligt på läkningen? Man vet aldrig!

Lambada

Förra inläggets rubrik var Taboo, som är titeln på låten LIorando se fue, eller Lambada som man ju brukar kalla den, fast i gruppen Don Omar:s version. Här är den gamla videon:


HAHAha snacka om nostalgi! Undrar hur många gånger man sett videon? Jag har nog inte sett den på snart 20 år och ändå känner jag igen hela. Haha, lilla tjejen och killen som dansar! Roligt roligt.

Taboo

Hej hej hallå. (dagboken)
eller hur var det? Det var inte direkt igår man satt och läste Bert-böckerna.

I alla fall - har precis stoppat i mig mat; baconlindad fylld kycklingfilé med röd quinoa-grekisk sallad till, gott! Kan dock inte helt undvika tankarna på grillat - det luktar ju överallt! Inte så konstigt kanske med tanke på att solen strålar, gräset är grönt, knopparna på träden är påväg att spricka och fåglarna kvittrar på morgonen när man vaknar.

Ja, det är faktiskt hur underbart som helst. Tyvärr så är ju våran lägenhet så otroligt varm pga. det stora söderfönstret och dåligt bygge (antar jag?) överhuvudtaget, så hjärnan ligger på strax under koknivå de flesta dagstimmarna - verkligen jobbigt. En annan sak som är mindre kul är att det känns som att man inte kan utnyttja våren så som vi annars brukar göra pga. Leias trasiga klo. Jag blir galen, det tar sån tid för det att läka. Leia störs av den ofta och det känns så himla tråkigt att inte kunna släppa henne så hon får rusa runt som man ju så tydligt ser att hon vill. Jag tror inte att det är något fel, så att vi måste kontakta veterinär igen, för förra gången när Leia skar upp trampdynan så tog det ju också mycket längre tid för den att läka mot var vet. trodde så att.. Jag hoppas bara att det läker snart, för Leias skull.

Träning! v.16
Skrev ju tidigare om att jag tränat yoga i måndags, men jag skrev liksom inte riktigt upp det så..:

Måndag: Tränade Poweryoga 75 min. Mycket jobbigare än jag räknat med att det skulle vara, vilket är positivt, och jag tror att det kan vara bra att varva den vanliga träningen med den här uthållighets-stretch-träningen som ju poweryoga är. Och inte minst träningen/avkopplingen för hjärnan som det ger.

Tisdag: Löpning, 5 km, 32 min. Kändes så bra att springa, kom flera gånger in i en sån där bra rytm där det känns som man bara kan springa och springa och andningen känns bra. Tog ett par en halv-en minutspauser mitt i och gick i början och slutet, vilket fungerar bra att göra enligt mig. Men jag måste börja springa längre då och då nu, och framförallt snabbare. Ska försöka lägga upp något bra schema!

Idag är det onsdag och jag ska iväg på ett styrkepass om en stund. Gillar inte att träna såhär sent på dagen (passet börjar 19.15), men det ska väl gå. Så fortsättning följer väl antar jag..


Mina nya shorts från Nike, köpta från Nelly. Det var läänge sen jag köpte ett par träningsshorts, men jag tyckte dessa var fina plus att det blir så himla varmt att springa i sommar - så det kan vara en idé att ha något svalare än löpartights då kanske.

Cotton

Ja bomull, det är det rätta ordet. Fullt av det i huvudet. Har sovit massa och känner mig ändå som om jag varit uppe och tränat hela natten. För jag har en hemsk träningsvärk också. Jag var på poweryoga igår och tänkte att, ja det blir lagom att få strecha ut lite och använda andra muskler mellan att ha sprungit i söndags och styrkepass idag. Hujuj, sån här träningsvärk har jag nog aldrig fått av yoga förut? Konstigt är det. Men träningen idag blir då inte av - tror inte på att träna bort träningsvärken som är vanligt att man säger. Träningsvärk beror på att fästena i musklerna är trasiga och håller på att repareras, så det verkar konstigt att göra ännu mer skada med mer träning tycker jag. Däremot blir det nog en liten löprunda ikväll, för att varva konditionsträning och styrketräning är nog bra tror jag. Mycket tro och tyckande här nu..
Appropå tycka, så tyckte jag att min bakgrund var hemsk och skrikig och har bytt ut den mot en lite mildare variant som jag målade lite snabbt med en färg jag haft i huvudet ett tag. Det blev nog okej och jag byter kanske ut headern senare också.

Träning!:

Förra veckan, v. 15:
Tisdag: Powertstep 75 min. Oj vad tungt det var. Kanske för att passet var uppbyggt så att man körde stenhårt direkt, jag blir alltid trött väldigt snabbt av sådana pass - att bygga upp passar bättre för mig. Blev lite yr och tog en dextrosol efter 30 min. Tyvärr började den verka när det bara var tre styrkelåtar kvar i slutet. Jag gick pigg därifrån i alla fall..

Fredag: Styrka 75 min. En annan ledare hade hoppat in och körde sitt pass, vilket jag inte gått på förut. Ett väldigt fokus på ben var det, och jag kände mig lite vinglig. Men ganska kul och effektivt pass ändå.

Söndag: Löpning, 6 km, 37 min. Det kändes riktigt bra och samtidigt så gick jag mer på det här passet än vad jag gjort tidigare.. både i mitten av passet och uppvärmning och nedvarvning. Ändå tycker jag inte att det var så dålig tid. Jag fick mindre/knappt ont i fötter som jag har fått tidigare - kanske för att jag sprang på elljusspår-slingan en stor del nu när den äntligen är torr - men överhuvudtaget kändes tekniken bättre; Upp med bröstet, inte spänna händer och armar men ändå låta dem hjälpa i rörelserna, försöka hålla bra vinkel på nacke/rygg så att man naturligt kan hålla stolt hållning och andas så bra som möjligt är lite det jag jobbar med..

- Ska för övrigt försöka skriva lite oftare så att inläggen inte blir så jäkla långa.. en gång varje dag skulle nog vara mer lagom kan man kanske tycka?


under African skies

Idag är det fredag; fint väder, städat hemma, kokosparfait gjord imorse i frysen, träning osv - underbart.

Igår hade jag en dag då jag verkligen var matt på allt. Hade så mycket att göra, har inte tränat på länge och kände mig dålig, hundens tass krånglade och skon var trasig och dålig. Tog dock en sak i taget; fixade mig igenom sysslorna, tänkte att det var okej att jag missat träningstillfällen att det inte är hela världen och åkte till djursjukhuset och inhandlade lite grejer plus en ny sko till hunden. Och det kändes mycket bättre. Det är så lätt att man bara sätter sig ner och mår dåligt när man har ett berg framför sig att bestiga, men har man väl börjat så går det andra ofta "av sig själv", för mig är det så iaf.

Lite premiärer har vi haft denna vecka, det går verkligen mot sommar nu och det är så himla skönt.
Björn åkte ut och spårade med Leia för första gången på flera månader och hon var toktaggad fick jag höra. Hon älskar verkligen att spåra och hon blir så mycket duktigare. Förut brukade hon alltid fortsätta spåra (eftersom den som gått spåret fortsätter framåt för att gå tillbaka till startpunkten i en vid båge så fortsätter ju det hon går efter..) efter att hon hittat sakerna som vi lagt ut, men nu vet hon att det är slutet på spåret och fokuserar på dem istället.
- Vi får dock ta det lugnt med aktivitet - iaf den fysiska - nu när det är som det är med tassen. Jag tycker att det tar väldigt lång tid för läkningen tyvärr, men när jag sökt på nätet så verkar det som att det kan ta väldigt lång tid innan klon ser ut som den ska, om den någonsin gör det igen. Hon är varken svullen eller varm så det verkar inte vara någon infektion i tån.. vi kanske måste lufta den mer? En ny sko ha vi köpt iaf, den hon hade var ganska trång och hon hade faktiskt fått ett litet skavsår på "tummen", plus att hon tuggat på den när hon var själv i förrgår. Det intressanta är att hon tuggat bort en bit precis där det täckte just tummen.. Kan hon vara så smart vår hund?

En mindre rolig grej var att Björn fick plocka bort en fästing nästan direkt när han var ute och spårade.. Det hade man ju glömt såklart.. vem vill minnas såna otrevligheter när man ser framemot sommaren?

Ett par dagar sen åt vi jordgubbar med grädde och såg film också (The tourist) - gott gott. Inte som när det är säsong - och jag är inte heller för att köpa för mycket frukt och grönt när det inte är säsong för det är ofta mycket energiförbrukning/transporter och väldigt lite nyttigheter i såna  - men ett "test" ville man ju göra.

Träningsdokumentation kommer i slutet av veckan istället! Det blir inte en lång lista dock..


Dream on

En video med "visdomsord" från Will Smith, som jag såg på bloggen "therunner" som jag länkar till här till höger (bortse från den kassa kvalitén och den dåliga musiken, lyssna på vad han säger istället..).Anledningen att jag tipsar om denna är att han säger något viktigt. Det jag tänker när jag ser den är det att jag tycker att folk ställer till med större problem än vad de egentligen har/behöver ha. Att det handlar om inställningen till situationen, inte om hur mycket du kan klaga och analysera problemet. Jag säger inte att det inte finns problem/svårigheter och att du inte får bli påverkad av dem. Självklart får du det. Men sen måste du bestämma dig för hur du ska hantera det.
Det blir en helt annan sak om man ser på problemet, tänker på vad man kan göra åt saken och sedan väljer - vilken väg ska jag gå? än att sitta och älta, med att sucka och säga "ja det är förjävligt" gång på gång hjälper ingen, defenifitvt inte dig själv.

Vill du göra något, men tänker att "nej det går inte, hur ska jag kunna göra det som inte har pengar, har barn, inte har tid, är så tjock, är för gammal" osv? Men vänd på det då! Tänk istället; jag vill göra det här - vad krävs? Hur kan jag uppnå det? Finns minsta lilla möjlighet? Jamen dåså! Vem har sagt att något kul/spännande man vill göra alltid skulle vara lätt att uppnå? Av min erfarenhet så känns det så sjukt mycket bättre när man uppnått något som var jobbigt att nå, än något som man bara fick.


Det kanske är så att (nu hittar jag bara på ett enkelt exempel) du vill börja löpträna, och klara av att springa 5 km utan stopp.. men du tycker att du inte har någon bra kondition och du har något, t ex barn, som tar upp din tid, och du har inga bra löpskor/kläder och barnen gör dig så trött att du ändå inte orkar för då du är ledig vill du vila och göra sånt som du inte hunnit tidigare, du har ingen barnvakt?
För det första: vad kräver målet du vill uppnå?
Ja, det handlar om prioriteringar. Prioriterar du att se på de där två serierna på kvällen som det går åt 1-2 timmar till, ja då kanske du inte har tid. Men om du kan hoppa över ena serien (
överhuvudtaget kan de flesta slänga dumburken i väggen många gånger, det är så sjukt mycket onödigt man sitter och glor på kvällarna i ända) då kanske du plötsligt har en timme över? Det krävs inte mer än två gånger i veckan för det målet. Då har vi två problem lösta; barnen sover, tiden finns. Barnvakt/sambo går att fixa för de flesta två gånger i veckan, en timme/gång. Orken kommer att komma ju mer du tränar - träning ger alltså inte det som man kan tro; trötthet, utan massamassa mer energi - fråga mig, jag vet. Okej, tredje problemet löst. Konditionen är det samma med. Sen var det det där med skor och kläder. Bekväma klder har väl de flesta, funktionskläder är verkligen inte så noga, och skor kan man få hjälp med - idag finns massa bra skor och alla sportaffärer har kunniga inom vilka skor som kan passa. Det finns ju i alla priser också och det är rea flera gånger om året. Skulle det fortfarande vara så att det är svårt att få ihop pengar? Ja, skippar du chipsen, cigaretterna, snuset, det där linnet som du redan har sjuttio stycken av från HM osv, så kommer extrapengar snart att finnas. Finns några problem kvar? Nepp. Nu handlar det bara om att man vill och att man inte går in med inställningen att man kommer kunna löpa efter två gånger. Räkna med 50 gånger istället. Men sen är du där du vill.


Jag hoppas att ingen tar det jag skriver personligt som om jag skriver om just dig/din situation, det är inte det det handlar om. Det kan lika gärna handla om en kurs i et språk eller hur man stickar. Jag vet hur jobbigt det är att börja - jag har i många år haft en tanke om att jag vill bli riktigt vältränad och känna mig både stark och full av energi. Jag har innan jag kom in i det jag är nu haft många träningsperioder som egentligen bara kändes jobbiga, även om jag ju mådde bra av det. Men jag ville verkligen slippa flåset efter att ha gått upp tre-fyra trappor, ville inte få ont i ryggen när jag suttit som en säck eller burit på något tungt en lång bit osv. Och nu är jag påväg. Nästan varje gång jag går uppför de tre trapporna hem till oss så tänker jag "oj vad lätt det gick". Jag är absolut inte där jag vill vara än, som ni vet är det låångt kvar med konditionen och mitt mål handlar om utseende också på ett hörn - jag vill ha synliga muskler (inte biff dårå) och dit är det en bra bit. Men jag är igång, och det får mig att må bra.

Bitterbranches

Hej hej hallå.

Nu var det ett tag sen igen. Hela förra veckan har gått, och då är det plugg, hundklo, Kalmar och onyttigt som kan sammanfatta den skulle man kunna säga.

Plugget har jag kämpat på med, hade en del att få in - både uppgift och frågor inför helgträffen.

Leias klo ser inte så mycket bättre ut, den ser faktiskt ganska konstig ut, men det är ingenting uppsvullet eller varmt, så det ska kanske vara så? Ska kolla upp det. Lindat tassen och stoppat i henne smärtstillande har vi gjort i alla fall. Nu får hon inte mer metacam och i helgen ska det inte lindas mer heller.. får se hur det blir. Man kan ju lugnt säga att vi vet hur man lindar en tass nu iaf.

Kalmar kom jag för några timmar hem ifrån. Tågförbindelser med Karlstad är verkligen dåliga, det är alltid en massa byten man måste ha för sig.. Skulle chansa på att det förmodligen har med att det inte går att åka tåg direkt mellan Örebro och Karlstad, men jag kan ha fel.. Helgträffen har varit väldigt intressant - mycket långa dagar: 8-17 lördag och söndag - fullproppade med intressanta föreläsningar. Det var MYCKET information och det är mycket mycket man ska lära sig. Känns som jag bara börjat skrapa på ytan när det gäller det här med djurskydd, trots att jag snart är klar med den extrautbildning som länsstyrelsen kräver för djurskyddshandläggare.

Jag har ätit sååå dåligt. Egentligen har jag inte återhämtat mig sedan jul när man helt tappade den jag hela året innan hållit i - att äta väldigt måttligt av sötsaker och snacks och liknande, att minska på kolhydrater som potatis/ris/pasta/bröd, fast inte helt sluta, och byta ut mot annat lite oftare. Jag har ganska bra hållit i detta i perioder under våren, men när jag började träna mer så började jag äta mer "normalt", alltså mer som den gamla tallriksmodellen då det krävs när man tränar mycket, men nu har det under några veckor gått överstyr. Jag undrar om jag är lite sockerberoende? Jag kan verkligen inte sluta när jag fått in rutinen - utan det ökar istället - t ex. om jag börjar med att äta några godisar en dag så sitter jag där med två bullar, tre kakor och en godispåse efter en-två veckor. Helt sjukt. Så nu blir det striktare; fredag, lördag är tillåtna godisdagar i begränsad mängd.
-Jag klarar inte att träna ordentligt när jag gör såhär; nästan bara tomma kolhydrater (socker, mjöl potatis) är ingenting att bygga en kropp som man vill ska orka med något på.

Träningen har också varit dålig under förra veckan (och att jag åt dåligt gjorde att den kändes ännu sämre) men jag hann med:
Tisdag: Tränade styrka 75 min. Detta är nog det jobbigaste styrkepasset som ges under hela veckan, mycket kondition och kombinerade rörelser med, vilket gör att man inte orkar lika mycket tyngd på vikterna. Vilket är både bra och dåligt, beroende vad man är ute efter..
Onsdag: Löpning, 5 km, 35 min. Gick alltså inte alls så bra! Vet inte varför det gick så dåligt/sakta - jag vill ju öka hastigheten, inte minska den. Kanske berodde på trötthet från dagen innan?
Lördag: Tränade på hotellets gym ca 60 min. 30 min var det crosstrainer (tror jag att det heter? Den som man typ springer på fast fötterna går runt runt?) och sen nästan 30 min styrka.

På återseende!


Sheela-Na-Gig

Etar froukost.


Grov lingongrova med ost, majonäs, groddar, gurka plus ägghalvor med majonäs och finkornig rom plus kiwi. Moums. Förresten, är det sant att majonäs stavas majonnäs? Har alltid stavat majonäs och jag vill inte påstå att jag är den som brukar stava fel ofta. En sak som jag dock gör ofta är att äta majonäs. Gott är det och det passar till mycket!

Dontstopbelievin

Goderafton.

Nu har jag suttit och pluggat hela kvällen så nu går ögonen snart i kors. Jobbigt att pluggsegheten ska släppa när man vill gå och lägga sig två timmar senare. Men ja, jag orkar inte så jag får fortsätta imorgon.
Helgen har ägnats åt skola, twin peaks (har äntligen sett färdigt boxen och jag tänker att det saknas MINST! ett avsnitt :( ), kolakakor och bananmuffins, träning och framförallt veterinärbesök och senare lindande av en tass (igen).

Leia har ju, som jag skrivit, fått en spricka i en klo. I torsdags var jag ute och busade med henne - då hon var så taggad efter allt lugn hon haft efter att vi upptäckte sprickan - och när jag kom in så såg jag att ena halvan av klon stod rätt ut, så vi klippte bort det. Då såg man dock mycket av pulpan och det kom lite blod så det fick bli veterinärbesök på fredagen (efter att Björn först åkte dit ett par timmar tidigare och snabbt visade upp klon) för att ta bort den helt, så att bara pulpan blev kvar. En spruta i rumpan och sen leddes vår plutt bort.. Vi åkte ner och åt lunch på stadsbibblan under tiden, gott, och sen åkte vi och hämtade en seg hund med uppgiven blick. Väldigt gosig var hon efter det, skulle helst ligga mot eller på oss hela tiden, och så har det varit hela helgen. Smärtstillande i en vecka och så ska vi linda tassen minst två veckor plus att skon ska vara på ute i tre. Så kan det gå. Måste säga att "klon" ser lite smågrotesk ut också. Tänk att det ska bli en så stor sak av en så liten. För övrigt har Leia gått upp myycket. Hon har normalt vägt runt 32,5-33 kg. Nu efter all träning och skendräktighet ligger hon på 36 kg. Inte konstigt att benen domnar bort när hon ligger halvt på dem på nätterna.

Träning då:

Igår (lördag): Tränade StepIntervall 90 minuter. Roligt, men ja, jag vet inte. Det var svettigt och jobbigt och gick bra, men något gjorde att det inte kändes super som det brukar. Kanske tankar på Leia eller något.

Idag (söndag): Har ju varit väldigt dålig med löpningen, men nu ska jag ändra på det! Sprang 5 km på ca 30-35 min, missade att kolla när jag stack, men det kändes jättebra! Sprang ensam för första gången också, annars har Björn och Leia varit med varje gång. - Jag har fått ont i benen varje gång jag sprungit nästan, men den här gången kändes det bättre. Läste precis i min löpbok jag har att man inte bör springa längre än 30 minuter i sträck de första 12 veckorna, så jag minskar nog på de långa passen, även om jag nog har en del grund från den andra träningen jag kör. Måste fixa bra musik att ha med på rundan också!

Hoppas att alla haft en fin helg.

April för ett år sedan..

RSS 2.0