myzer med hjortarna..

 ..ja, eller typ. Det också liksom. Men mest har vi hittills funderat på VAD vi ska undersöka (jag är alltså i dovhjortsgruppen), och HUR.. Och det är inte det lättaste att komma fram till.
 
- Vi befinner oss alltså på Tovetorp som är en forskningsstation drygt 1,5 timmar från Sthlm. I ett hägn har de tolv stycken smått äldre dovhjortsbrudar som lever livets glada dagar. Sen finns höns/tuppar och ett par huskatter. Vi är här för att lägga upp vårt stora arbete i kursen, och utföra, framförallt, den praktiska biten i det. Och jag, tillsammans med tre smurton till, ville alltså arbeta med dovhjortarna. Och som det ser ut just nu så är det hur rutin- och inducerad spaning inverkar på furagering hos de tama och hos vilda dovhjortar/na. Översatt: hur mycket kostar predatorspaning för hjortarna när de äter, och vad är skillnaden med vanlig - typ lyfta på huvudet och ta en koll ibland ändå - och "tillsatt" förändring i miljön - t ex. som i vårat fall: vi tutar i jägartutor som låter som olika djur (t ex. en kråka, ett ångestskrik eller hejskrik från rådjur, vildsvinstut osv). Och är det någon skillnad mellan olika ljud och mellan de tama och de vilda. Vi smyger upp i ett gammalt -men uppvärmt!- rum i ett fågeltorn i hjorthägnet när vi kikar på de tama (de är väldigt sällskapliga, så det funkar inte att stå nånstans nere på marken), och står ute och fryser i skogen tidig morgon och kväll för att se de vilda. Såg idag min första vilda bjässe till vildsvin också, tack vare det!
 
Nu blev jag trött. Har det iaf väldigt bra här, äter massa god mat (lagat av "mattanterna" och bara att ställa ifrån sig disken!) och glider runt, kikar på vildsvin i hägn, joggar vårvarma turer (ja, en jogg då..), klättrar i jakttorn - bastu, eget stort rum, massvis med fin natur och djur. Det är fint.
 
 
 
 
 
 
 
 

Tjejvasan 2013

Long time no see. Liksom. Hade sådan panik över fix inför seminariet där på onsdagen (lite) och torsdagen (dog ju typ), sen var det ju seminariet på fredag, sen tjejvasan på lördag, sen tidigt till sthlm igen på söndag och packa och överleva och nu är jag på Tovetorps forskningsstation med kursen hela veckan (och nästa, med ett uppehåll över helgen), så det har varit fullt upp! Vill hålla igång bloggen, för jag segar till om jag inte uppdaterar med jämna mellanrum. Så nuså.

Tjejvasan ja. Åkte till Hoffan och sov på fredagskvällen. Sen åkte vi därifrån någon gång innan 8 på lördagsmorgonen. Kom fram till starten utanför Oxberg rätt tidigt så vi hann ta det lugnt där i det mystiska (och svårvallade!) men fina vädret. Hämtade ut nummerlapp, tog lite fika i ica-tältet, tittade på min personliga vallare/chaufför (dvs. min snygga kille) när han "arbetade", och teståkte lite skidor mellan startgrupperna. Bestämde en valla, och gick sen till startfållan.


Jag var (tyvärr) i startgrupp 15 av totalt 17 stycken. Hade ju aldrig åkt, plus anmälde mig rätt sent - då blir det så. Det var totalt kaos efter något hundratal meter. Bredden på spåret smalnade ju av och så skulle alla vi 800 pers i den startgruppen förbi så snabbt som möjligt. Folk trampade på varandras skidor och stavar. Sen var ju allt helt sönderkört, inte ett spår i sikte och mjölsnö (typ som mycket snö blandat med salt på vägarna blir) helt och hållet. Jag hade noll fäste och fick saxa uppför till Hökberg. Det var mest uppför hela vägen dit.. Jag tycker jag är rätt härdad, och tre mil ska inte vara något problem, men jag var nära att ge upp under dessa första 11 km alltså. Men - väl framme i Hökberg var min älskade vallare framme och trollade på lite klister, och efter att hällt i mig varmt vatten och blåbärssoppa kunde jag åka skidor igen! Klisterfäste och superglid tack vare Björnes sickling kvällen innan! Det var mycket nedför därifrån och det var riktigt bra och lättåkta backar, men med fart i - lätt att ploga där det behövdes osv. Folk stod i klungor i backkrönet och tvekade (-och jag som tjatat om hur feg jag är!? kanske inte så värst alltså?) medan jag var så tacksam för varje backe att jag nästan fällde en tår. Sjukt kul var det! Och så fick man bort ännu lite mer folk genom att swischa förbi dem.

Kunde inte ta ut mig helt - fick staka! förbi folk på insidan (pga. brist på bra spår, gjorde att diagonala var en omöjlighet stundtals - trots att jag hade superfäste ju) - dvs. i de högra spåren. Då är alltså vänster spår omkörningsspår - men tydligen trodde folk som startat två timmar före mig att de åkte så snabbt att de kontinuerligt körde om folk? ..Ja man kan kanske ana en bitterhet här. Jag måste verkligen jobba på detta.. att inte bli sur på folk som inte följer regler och stoppar upp för mig... utan ta det som en utmaning. Ska jobba på det i år! Jajja, stakade på så att det pirrade i ryggen av mjölksyran, men har nog aldrig varit så inne i något som jag var under hela vasan. Jag kom knappt ihåg det sen! ..fast på ett bra sätt.. Tänkte nog inte en tanke på något annat än vad jag höll på med alltså. Kom in i mål med en tid på 3 timmar och 13 minuter (och om jag förstått det rätt: en totalplacering på 2700nånting av nästan 10 000). Rätt långsamt alltså - men ändå inte, med tanke på omständigheterna. Väldigt glad och nöjd i slutändan i alla fall.


..och sjukt hög på endorfiner..


Fick en påse med godsaker i mål, och ros och choklad av min käraste <3 (vilket inte är med här på bild dock)


 - och så den obligatoriska medaljbilden såklart..

Sista träningen innan helgen

Joggade precis en kortrunda med Leia, som lunchpromenad och lite kroppshålligång inför helgen. Har kört ett yoga-stretchpass, ett styrkepass och så en kortjogg denna vecka, och nu får torsdag och fredag bli vilodagar. Det blir för slitsamt annars, speciellt för mina stackars armar och axlar som annars kommer att få mjölksyra efter 500 m på tjejvasan annars. Anna frågade om jag ville med på ett träningspass på söder imorgon kväll, och å vad jag vill det, men jag måste vara klok här - det kommer vara nog så jobbigt på lördag, utan ett extra (och nytt träningsslitage i kroppen). Möjligen att det blir ett litet skid/tekniktest ikväll, även om det ju inte finns mycket att göra/jobba på, på den vägen NU - man får liksom ta det man har och göra det bästa man kan av'et. Bara få in lite skidkänsla i kroppen typ.
 
 
Äter en jäklarns god lunch nu också: tortillabröd med philadelphiaost, kallrökt lax, rödlök, ruccola, groddar - och så ett ägg, som ju är världens bästa livsmedel, och som mättar lite extra. - Jag som tjatar om hur jag inte äter mjöl i olika former.. Ja, såhär: Jag försöker undvika det så mycket som möjligt. Men förbud har jag inte. Och som den tacosälskare jag är (minst en gång i veckan) så brukar jag ha tortillas till det varannan gång, för det är ju så de "klassiska svenska" tacosen är som godast - ett fullproppat tortillabröd! Och igår åt vi tacos, och bröd finns såklart kvar. Så ja - ibland får det bli så! Gott som satan. Och uppladdningen inför lördag är ju också smått igång såatte..
 
 

Spagetti på svarta bönor

Såg en uppdatering på fejjan från Naturskyddsföreningen lite ögonvrån.. Spagetti på svarta bönor. Vaknade till på en gång. För även om jag faktiskt minst av allt saknar pasta (av bröd, pasta ris typ..), och inte längre kan minnas sist jag åt det, så är det ju förbaskat enkelt med sådan mat. Att man då - istället för att hiva i sig mjöl - hivar i sig bönor med sitt höga proteininnehåll, som ändå funkar som pasta rent strukturellt, är ju bara fint! För hur många gånger har man inte stått där och suckat över vad man ska laga för mat, och tänkt hur jäkla enkelt allt vore om man åt (eller snarare ville/tillät sig äta) ris och pasta och bröd.
 
 
Håller verkligen tummarna för att detta är bra, då kan kanske en måltid i veckan innehålla det. Förutsätter att det faktiskt smakar och "beter" sig mer eller mindre som pasta. För nej, det är inte samma sak att bara koka bönor och tillsammans med resterande tillbehör servera som en pasta carbonara, haha.
 
Beställde dessa tre, plus något mer skoj från Gryningen, som är en vegetarisk/raw food/osv.-affär. Det var stället med lägsta priset på dessa pastasubstitut som jag kunde hitta på nätet.. Lata jag funderade på att ta frakt hem för 59:- istället för att hämta ut det på söder. Lata jag vann inte. Tur.
(obs. bilden är lånad från deras hemsida)

Lunchar kallrökt lax

 
..med jäklarns goda tillbehör. Gillar när man har mycket olika 'fresscht' plock hemma, och bara kan lägga ihop till en sallad. Här: isbergssallad, ruccola, gurka, tomat, paprika, alfagroddar, ägg, ost, kallrökt lax och dressing av rapsolja, äppelcidervinäger och diverse kryddor på salladen, plus en röra på fil, créme fraiche och rödlök till laxen.

Enkel efterrätt med grädde, hallon, kesella citrus och lakrits

Har haft en väldigt lugn och långsam dag innehållandes seg kropp (sen löpning igår), längdskidtv, låångpromenad i skogen, croissantfika mm. Ikväll gjorde vi en liten finmiddag med kött, vitlökssmör, sallad, potatisklyftor och bea - vilket ju nästan var tvunget att följas av någon god efterrätt. Björn har pratat om denna i ett par veckor nu, vi gjorde den ett par gånger i våras när det stod om den i Buffé, men har inte gjort det sen dess. Fräsch och god, superenkel och perfekt för lakritsälskare; 
 
 
Vispa ett par-tre dl vispgrädde så att den blir lite halvfast. Blanda drygt hälften av den vispade grädden med valfri mängd kesella citrus (jag tog ca 2/3 av en burk). Mortla kanske 5-10 turkisk peppar-karameller. Varva sedan kesellablandning, grädde, hallon och lakritskross i en skål eller på en tallrik. Denna mängd för kanske 2-3 personer? - Perfekta smaker ihop med varandra, och enkelt, som sagt. KAN vara så att det i ursprungliga receptet ska vara någon krossat smul med också - typ digestive eller så. Jag minns tyvärr inte då vi gjorde såhär från början, och receptet inte direkt krävde att man sparade det.. ;)
 

Distanslördag

 
Lördagarna verkar ha blivit min distanslöpdag.. Visserligen inte när jag varit på skidhelg i Hoffan, men annars så. Idag blev det en rätt tråkig, sladdrig och stelslirig runda kring hammarbyhöjden - nackareservaten - hammarby sjöstad. Det landade på 13,5 km på närmare 1 timme, 20 min. Eller ja, på screenshoten står det 13,26, drygt 1h18.5min, men den började ju inte mäta förrän en stund senare, så 240 m kan man nog addera? Såå, 13,5 km i timmen-tempo - det är fint! Men jag känner att jag har hamnat i något halvbekvämt löptempo jag inte riktigt kommer ur. Blir liksom inte snabbare. Samtidigt så är ju fokus just nu inte att bli snabb i löpningen, utan att hålla kondisen, och kanske öka uthålligheten/distansen lite istället. När allt med skidorna är över, och marken blir lite barare igen så sätter jag igång med lite mer seriös löpträning.. Intervaller och sådär. MÅL liksom. Jeeepp. - Har just nu även, väldigt tydligt, kommit in i en period där jag i början av löpningen (kanske 3-4 km) har det jättelätt, sedan möta en liten vägg på ett par km; och om jag kämpar mig igenom den, går det lätt igen sen. VARJE gång. Har varit i andra perioder, där det gått sjukt tungt från början innan det lättat upp efter ett par km, men också perioder där det gått jättelätt i upp till 1 mil, innan jag HELT gått in i väggen och det tagit stopp. Undrar vad såna där "väggningar", perioder osv. beror på?


Lördagen fortsatte med radonmätarinstallering, godmatshopping i sickla, och sedan fiiint mys med finingarna från huset brevid; Vi åkte till söder och skulle äta på svejk! Liite lång kö där så vi gick till ett ställe i närheten och tog en öl under väntetiden. Jag tog någon sorts "svartöl" (mina kriterier till bartendern var mörk och söt), som var sjukt god. Tog väl en kvart att få den för att den skulle hällas upp rätt och stå ett tag och hällas upp mer osv. Den ölen serverades tydligen bara på ett ställe till i hela Sverige också. Fint alltså! Synd man inte minns namnet på den dock.. -Åt godaste jäkla raggmunken med fläsk och rårörda lingon, tillbaka på svejk igen i alla fall!  Nu sitter jag mätt (och törstig som sajtan) i soffan med snarkande vovve brevid, och ska nog kika på första delen av Gengångare på svtplay. Har sneglat på det lite sedan det började sändas, men inte haft lust eller tid. Men fransk spökhistoria lär väl kunna funka va?

Efter tentan-Fredag-Jogg-Helg?

Åh - kan inte påstå att endorfinerna sprutar efter denna tenta, som de gjorde efter den förra. Fast nervositeten innan var obefintlig denna gång; tror poängen jag fick på förra steg mig åt huvudet, för såhär slö och lugn inför en tenta har jag aldrig varit.. Det är visserligen bra att vara lugn, men detta var för mycket, det blev på bekostnad av prestationen helt klart, och ett betydligt lägre resultat än sist är att vänta. Det kanske är därför jag direkt satte igång att petnoga-städa när jag kom hem? Torka lister och hela köret. Fixar. Planerar. Skriver inköpslistor. Ojoj. Ska snart skaka ur filtar och milimeterdammsuga. Borde kanske träna ett pass? ..Vi får se. Det är ju ändå fredag.
 
Fick för övrigt till den där löprundan i förrgår i alla fall, 5,3 km på 28 minuter blev det. Gick otroligt lätt trots snömodden. Härligt att det är så, hoppas att det håller i sig. För snart är det tjejvasan, och trots att distansen inte är övermäktig, så blir det helt klart att jobba på att klara sig igenom det utan att ha brutit benet eller råkat döda någon med staven. Ska inför det försöka få till en långlöprunda, ett stretch+yogapass, ett styrkepass och 1-2 teknikpass på skidor (alternativt kortare, snabbare joggrundor) innan dess, det borde bli lagom.
 
Annars funderar jag på hur jag och hjärtat ska göra något "hjärtligt" denna helg. Hann med lite alla hjärtans-mys igår, men ja, sen satt jag ju och segpluggade till 23 ändå liksom, så det räknas inte riktigt. Kanske man ska hitta nåt kul ställe att äta på på söder? Men är inte väldigt södertaggad.. Påväg hem från skolan hoppade jag av vid skanstull för att fixa ett par saker. Kan inte sätta fingret på det, om det är götgatan tillsammans med den fulaste tbanan man sett (delad förstaplats med medborgarplatsens) och det gråa slasket som gör att det bara känns jobbigt att vara där? Kunde andas igen, 5 min bort när jag klev av i hammarbyhöjden. Kanske har torgskräck?? Omedveten torgskräck, det vore väl något.
 
Vår egen Yubaba..

plöggfika

Åh, är så förbaskat jäkla trött. Vill bara somna på soffan framför en halvkass film. Men nej, måste ju plugga för tentan. Jag som avskyr tentor. Jag som aldrig mer skulle göra tentor. Jaja, klarar jag den imorgon så är det inga fler i denna kurs. Utan nästa vecka är det seminarievecka där man ska presentera en varsin artikel genom att hålla en ppt-redovisning på 15 minuter. Inte alls jobbigt, nej nej.

Fredag imorgon i alla fall! Får se om vi hittar på något "hjärtligt" i efterskott dårå.
 
Fyller på med sånt här med jämna mellanrum, för att inte slockna helt. Sämst att jag går på
socker (och kaffe! :/ ) nu igen. Det blir totalskärpning sen - orkar verkligen inte vara zombie..

Pizza och surkål

Mmmmmmmh. Äter lchfpizza (med tacofärs på bland annat) och mammas goda surkål som jag fick med mig i söndags. TACK.
 
 
Funderar på att ta en kort löptur senare, men är rätt mör. Vet inte om det är yogapasset igår, eller att just det passet aktiverade någon slitenhet från skidåkningen i helgen (12 km på sladderspår, UTAN fäste + 18 km på fina spår med ypperligt fäste..). Men en 5-km:are klarar man väl alltid? Kanske? Eller också vila idag, och kortjogg imorrn.. Ja, vi får se.

Hihi ?

Bläddrade igenom en hög med tidningar innan de slängs i pappersinsamlingen nu när jag ska ut med hunden. Initialt kanske lite skrattretande faktiskt - efter ett tag kanske främst ett obehag. - Har nog aldrig sett en så lång tax? Såklart utställningsvinnare. Verkar som att avel mot extremer fortsätter, nu när debatten lagt sig lite igen. Eller har jag missat något?
 
från söndagens DN
 
från SKK:s tidsskrift, Hundsport

Tur att det finns sådana här intressanta artiklar också. Älskar DN:s vetenskapssidor på söndagarna;
 
 
 
- Ja.
Återgår till tentaplögget.

myzer

Befinner mig i Hofors över helgen för skidor och fet-myz. Vi kom fram närmare tolv igår kväll, efter en långsam bilfärd. Vad är det med just E4-an och vintern? Så jäkla snöigt, blåsigt och snörökigt där jämt; så fort vi svängde av på riks80 (..vad den nu heter nu?) så blev det lugnt och fint. Jajja - med lite mindre sömn, men istället med en betydligt mjukare kropp kom jag för någon timme sen hem från ett tidigt morgonpass (yoga-90min) på aerostep. Älskar yogan här - instruktören är så otroligt himla bra! Engagerad, rätt från hjärtat, och så luktar jag gott efter en linimentliknande salva som hon smög runt och smorde in våra nackar och axlar med i slutet när vi låg i avslappning - mmm! Om ett tag blir det skidor i snöblåsten, och senare mys med Anna och Selina. JA detta gillas!
 

Kvinnohat och balett

Sitter och väntar på att den egenkomponerade pajen (t.o.m pajskalet blev påhittat) i ugnen ska bli klar - och tittar samtidigt på Uppdrag granskning. Det handlar om näthatet, men framförallt mäns kvinnohat/förnedring med sexistiska kommentarer och hot. Med mera. Mår illa av att det ser ut såhär; alltså i grunden icke jämställdheten - och mäns rädsla (?) för att kvinnor ska kunna ha makt. Makt över dem. Att de måste hoppa på och "slå ner" kvinnorna med så mycket sexism. För alla har vi väl varit med om det någon gång i livet? Bli kallad hora, bli tafsad på osv osv. Senast för en vecka sen hade jag en konflikt med en väldigt arg person på statoil, som tyckte att han var före i kön till luft/vattenpåfyllningsskåpet - vilket han visade genom att backa mot vår bil "våldsamt" - stanna ett par cm ifrån (!), trampa på bromsljusen tusen gånger om och om igen. Tillslut kom han ut och började gapa om att vi var dumma i huvudet osv. Vi stod alltså bakom bilen som håll på i skåpet just då, och han tyckte att vi borde ha fattat att han genom ovanstående aktion står etta i kön. När jag sa emot, att han kunde ha sagt att han stod i kön då (istället för att nästan köra på oss) fick jag direkt svaret "vad ska jag behöva göra, dra ner byxorna och kn*lla på dig". Så sjukt typiskt - BARA för att jag är kvinna. Så dumt att folk inte tänker på det, mer än att "jaja, det är någon dum jäkel". Man reflekterar inte över det - i alla fall har inte jag gjort det så mycket. För hur ofta ser man det omvända? .. Så hemskt att det finns så otroligt många såna idioter. Men bra att det tas upp.
 
Nåväääl. Till något helt annat. Igår gick vi på en balettföreställning på operan! Törnrosa var det - och jag hade sett fram emot det såå mycket. Dock blev vi sena.......... Hade läst så mycket att man inte släpps in om man är sen, så jag var rätt nere när vi kom dit, att jag fick till det så dåligt - men de som jobbade där var snälla och fick in oss på två andra platser precis vid en dörr, under första akten. Det var väldigt fint, men också väldigt "mättande". Första akten var 70 min och andra 80. Och ja, är man väldigt intresserad av balett är det säkert perfekt, men för mig så blev det stundtals liite långdraget. Men aldrig så att det var dåligt, otroligt bra! Fint att fått uppleva det så. Och imponerade av de dansande - en del mer än andra. Nästa grej i samma "stuk" får nog bli någon teater dock.
 
 

Lunchar kokosplättar

Hade förmiddag i skolan, kom hem efter 12 och hade ingenting bra att göra lunch av hemma/tinat. Förutom ägg. Men är trött på stekt ägg, kokt ägg, omelett osv. Men pannkakor är ju inte riktigt samma, så det fick det bli. Eller ja, kokosplättar. Har säkert skrivit receptet här förut, men det är så bra att det tål att upprepas:
 
Vispa ihop 4 ägg, och rör ner 4 dl mjölk och 3 dl grädde. Blanda separat ihop 2,5 msk kokosmjöl, 1,5 msk fiberhusk och lite salt. Rör ihop allt och låt stå typ 15 min (eller kortare - men ju längre, desto bättre konsistens). Stek i något fett (jag hade både smör och rapsolja), på låg värme och lite längre istället! Gör plättar istället för pannkakor, då de lättare kan gå sönder när man ska vända dem! - Detta receptet är till typ 3-4 pers tror jag. Jag gjorde halva, och då kommer jag ha till lunch imorgon också.
 
Och ät med något jäkla bra pålägg. Idag hade jag bland annat mandelsmör+banan+kanel, keso+hallon, gouda+apelsinmarmelad. Sjukt gott det där sistnämnda - brukar äta med ost+marmelad såhär istället då jag inte äter bröd så mycket ju - men är lite halvt fixerad vid det sedan jag upptäckte att det ju faktiskt var skitgott för något år sedan.
 
 

Söndagspromenad

Jag hade en del jag skulle hinna med denna helg - men nej. Varför blir det alltid så? Jag måste sluta med mina listor (skriver listor jämt, om allt - har en hel liten skrivbok full med listor; kurser att gå, böcker att läsa, prylar att köpa..) - istället för att göra mig effektiv och noggrann gör de mig mest bara stressad.. Fast å andra sidan vore det väldigt jobbigt om jag glömde och sen står där och tänker "vad var det nu igen..". Nåväl, har denna helg i alla fall hunnit med typ: slapp, godis, serier, jogg, mys, hundpromenader, lite plugg, filmer (Django = bra! och Taken 2 = njaa), god mat, skidtv, fika mm. ..eheh. Jag får väl vara nöjd med det.. med att jag känner mig som en ny människa jämfört med i torsdags/fredags.
 
Idag fick lillkusin Nero följa med ut på långpromenad med oss också, och efter det proppade vi i oss fika. Höjdpunkterna på dagen. För övrigt har jag tills nu suttit och läst dåligt inscannad kursbok på dattan och fått ont i huvudet. Så nu får det bli b-film på tv innan en stunds Kristin Lavransdotter (närmar mig tyvärr slutet på denna fina fina trilogi som fått agera gonattlitteratur i ett par månader nu) får söva mig.
 
Haha.. Nero springer och har kul och leker, medan Leias intention här nog främst var att
jaga bort "den lille jäkeln från min husse" ..fast kanske på ett halvt lekfullt sätt. :)

 

Ond mage (Ajs, B. 2013) i kombination med löp

Sitter här och har tråkigt (hunden och Björnen sover och godisskålen blev tom..) medan jag väntar på att det nyaste Glee-avsnittet ska ladda upp (OBS. inte ner, upp) - kollar såklart streamaaaat. Så jäkla bra att det finns sånt. Så man slipper vara olaglig liksom (?).
 
Sov ut för första gånger på över två veckor inatt i alla fall (hello min nya hjärna) och tänkte att jag ju måste använda min pigghet till att springa. Dock har jag hela veckan, förutom sömnbrist och stress, också haft strulig mage. Är ju redan känslig med mitt "syndrom" så det blir lätt så i stressiga perioder. Iaf, detta ledde (förmodligen) till att jag är ganska svag - liksom, näringsupptaget blir ju inte det bästa - vilket ledde till att löppasset idag blev rätt tungt igen. Det verkar som att, om jag håller en energimässigt relativt låg, konstant fart i någon fysisk aktivitet så funkar det helt okej - men jag har noll explosivitet och så. Det blev att jag fick "sakta ner mig" hela tiden idag.. För jag ville hålla på ett tag, men hade gått in i väggen om jag hållit för hög fart. Är väldigt nöjd över mina 13,5-14 km som det ändå blev (i timmen-tempo), även om jag siktade mot 15. Magontet satte dock igång igen så det var bara att ta sig hemåt. Jäkla skit. Jag vet att många löpare får "löpmage" titt som tätt (dvs. akut behov av en toa - vilket är omöjligt att ignorera om man springer), det är inget ovanligt, men jag brukar faktiskt inte det - om jag inte äter mer kolhydrater. Eller/och som nu, har en sån period - skov kanske man kan säga. Undrar om sånt är kopplat till andra knasigheter som kan komma? Förut hade jag jätteproblem med fötter som domnade bort och halvkramp i vader, när jag sprang - idag var det så nästan hela tiden! Alltså, fick stanna och knyta upp och knyta upp . och nu kan jag allvarligt talat inte gå pga. vaderna. Men det kanske handlar om teknik, och att man håller sämre teknik om man är trött i kroppen? Det låter mer troligt kanske..
 
Är fortfarande ganska "svag" så det blir ännu en soffkväll (så jäkla skönt!) ikväll. Kanske man lyckas få iväg hjärtat på en liten jakt efter chips? Själv kan man ju inte gå liksom.
 
Rotknölarnas guld

Stressont och fredag

Aaah, vilken dålig vecka. Fram tills lunch idag ungefär, då jag blev klar med första tentan och lämnade in den. Visserligen med, inte bara lite, dåliga och luddiga svar, som jag verkligen får hålla tummarna för att få någon poäng för, men ändå - den är klar. Jag har varit så jäkla stressad, sovit dåligt, nästan knappt kunnat plugga och blivit så stressad för det osv. Hela denna vecka. Vilket lett till ont i kropp, dåligt mat(och annat)intag och så. Allt sånt verkar gå hand i hand jämt. Och tunnelbanan imorse.. det närmade sig smått detta (japansk tbana) haha; en arg förare skrek i micken på tcentralen och vägrade åka för att folk varit på dörrarna, och ändå stod det minst lika många kvar som inte kom på utanför. Huhh. Det här med att vara skogsmänniska i storstan alltså (i morgonrusningen även). Nåväl.. Har nu två hela dagar då jag kan sova hur länge jag vill, ha tid att laga god mat, ligga i soffan och se filmer, sticka ut på joggtur och så vidare. Något kul måste nästan hinnas med också. Är lite smått ölsugen. Eller kanske 3Dbio skulle vara något.. Men ikväll blir det soffan blandat med tvättning (på en fredagkväll igen.....). Fick äntligen komma ut på en långpromenad med hundtjejen idag, runt sicklasjön blev det, vilket gav lite nyork till att storstäda och byta sängkläder. Väntar på att älskling ska komma hem (sparade badrummet till honom.. hrrm ;)) så vi kan ta ett beslut om kvällsmaten - det enda riktigt jobbiga kvar att göra denna dag.
 
Leiagumman med hammarbybacken i bakgrunden

Hittade denna skrämmande sak i köksfönstret. Onda ögon - mhm

Fått fina blommor av finaste grannarna! Älskar min nya dator! Vet att de flesta köper små minisar som är eller liknar mac air, idag, men jag ville ha något mer rejält. Hade nog inte insett hur jäkla gammal och kass min dell var alltså. Har dock fortfarande dåligt samvete för att ha övergivit den ;(

RSS 2.0