"Gästinlägg"

När jag cyklade en tur till mormor nyss så skrev Björn ett inlägg här, tänkte att jag kan publicera det, även om det inte direkt är typen av inlägg jag brukar skriva. Haha.

--------------->

Hej bloggen!
Idag har jag klippt mina naglar, det gick liksom tokbra med min nya nagelsax.
Fick hem den igår från www.nelly.com liksom... *GLAD*.
Efter det så gick vi på bruket och tog en fika, latte-redbull *GOTT*. Senare blire typ mys med hunden och några drinkar, kanske PIZZA-CORNER (står på VIP så jag får en egen stol och gå före kön *NICE*).

JUST JA! idag blev jag så jäkla lack, att man inte kan bara få vara den man e liksom... PÅ bruket så kommer det förbi några sliskiga otvättade killar som liksom bah "jäkla spackel" och vi bah "va?".
Jag menar .... skaffa ett liv liksom. *TRÖTT*

Om jag vill se ut så bra som jag gör liksom, bry er inte liksom.


CIAO BLOGGEN (lärde mig ciao förra veckan när jag va i italien, det betyder liksom hejdå)

Sigh no more

Å, ovanstående låt (med Mumford & sons) är så bra. Hela skivan är bra!

Nu har det nästan gått en vecka igen sedan sist jag skrev här. Har inte hållit igång så mycket som jag hoppats att jag ska göra med uppdaterandet. Dock känns det som att "det värsta" passerat nu - har bara en grej kvar som tar upp för mycket tankeverksamhet nu, så att jag kan slappna av ett tag sen.

Ännu en arbetsvecka har gått, trivs bra där nere. Kul också att det börjar trilla in fler sommarjobbare. Har varit riktigt trött denna vecka och det känns orättvist mot jobbet på något sätt.. Bara för att jag inte går och lägger mig/kan somna så tidigt och har mycket hemma ska det ju inte gå ut över jobbet.
Släktingarna kom tillbaka från sin Norge-tripp och stannade några dagar denna vecka också, väldigt trevligt. Jag har en mysig känsla när det gäller Polen och släkten där av någon anledning.. Kanske har det att göra med barndomsminnen då vi var där ofta då.

Sitter just nu i Björns säng med en trött och blöt hund inrullad i ett täcke brevid. Vi gick en liten skogspromenad och det ösregnade, men jag älskar verkligen skogen när det regnar/är grått och blött på sommaren så.. Bara man har någonstans att gå in sen.. Är det ett tält man ska bo i så hurrar jag inte när det regnar direkt. På torsdag är det tänkt att vi ska åka till fjällen med min bror, hans flickvän och deras (hennes) vovve - och då hoppas jag verkligen att regnet kan hålla sig borta under helgen.

Har varit dålig med min träningsuppdatering, jag som skulle skriva främst om träning här.. Har faktiskt fått till några löppass och även ett body pump-pass senaste veckan, men har sedan onsdag varit sjuk igen (var sjuk även förra veckan).. Blir galen på dessa ofrivilliga uppehåll, nu får det verkligen räcka med sjukdom för resten av sommaren, pleeease.


the words that maketh murder

Ännu en vecka har gått. Sedan sist har släktingar från Polen varit här, och åkt, syster tagit tandhygenistexamen (!), bror + son varit här och jag och Björn varit på en snabbtripp till Karlstad och tillbaka. Och så har jag såklart jobbat.

Det är väldigt vad ett heltidsjobb tar mycket av ens tid. Inte bara just de nio timmar man befinner sig där, utan hemma också.. Det är planering och fix av luncher, packa ner och packa upp i jobbryggsäcken, men kanske framförallt den extrema trötthet som infinner sig nästan varje dag när man kommit hem, och som gör att mycket som man annars gärna hade gjort, skjuts åt sidan.. för att man inte orkar.
Är inte säker på att jag trivs med det.. Det finns såklart fördelar och nackdelar med just denna typ av jobb som jag pysslar med nu. Fördel kan vara att man har sin inkomst, och arbetet är det det är, det lämnas kvar där och man sedan har sin tid och sina resurser att göra vad man vill efteråt. Nackdel är ju det jag skrev, var tar tiden och orken vägen?? Är det värt det? Som vanligt är det prioriteringar och behov som styr.. Än sålänge har jag inte så många behov att lägga in i mina val, vilket känns bra.. håller det nog så ett tag till.

Som jag skrev så hade syster tagit examen, så i fredags hade vi examensmiddag här hos mamma och pappa. Trevligt var det! Tyvärr tog jag inga bilder, så jag lägger upp några fina bilder från torsdagen för 1,5 vecka sen när vi packade in oss i bilen och åkte till Uppsala, då brorsdotter konfirmerade sig.

Syster, huvudpersonen denna dag, storebror (den äldre)


Min käre bror med familj hade gjort supergod mat- och fikabuffé..


Linslusen gillar tårta.


Planering av fjällresa, som ska ske på midsommar.. (Anna, Pap, storebror (den yngre), Björn, Mam)


En del av det goda.. te, bigaråer, kladdkaka osv.


Fina sis.


De två fina brorsdotter (den yngre) + brorsson. Och schnyggve där bak till vänster.

BackträningSitter här och försöker komma igång efter ett träningspass på ovanstående plats, nämligen Hofors slalombacke.
Det var helt sjukt jobbigt - jag har inte kört backträning alls, vilket jag borde, det räcker inte att bara springa vanligt i lagom takt för att bli bättre.

Vi började med att gå upp första gången och att jogga ner. Vi bytte backar, så den som syns till vänster, som är brantast tog vi efter uppvärmningsbacken (högra). Sen tog vi en som inte syns i bild och sen tog jag den högra igen, medan Björn körde på den brantaste igen. 4 vändor alltså! Plus upp i barnbacken för att ta sig till bilen då såklart. Det är svårt att visa hur pass brant det är, men det är det verkligen. Jag klarade inte jogga uppför mer än kanske totalt en och en halv backe, resten gick jag, medan joggingen neråt inte kändes ansträngande alls, snarare befriande efter pinan uppför. En timme totalt.

Känns riktigt bra att köra igång med något sånt här också och nästa gång går det bättre!

Leia var också med och hon hade det nog betydligt lättare, men när vi efter andra gången kom ner och hon skulle dricka i en "liten" pöl så klev hon bara rakt ner och simmade en vända, vilket inte brukar hända ofta utan att man sagt åt henne eller leker - så det tog nog på lejongumman också.

På toppen.


Ner.. (crossbanan i bakgrunden)


Björn och Leia påväg upp. Dumt att det inte riktigt syns hur brant det är trots att jag knäppt i lutningen..


Påväg ner (jämför man denna med första bilden så får man ett hum om hur lång backen faktiskt är).


Snabb sallad efter. Gott! Har fått en grej för lufttorkad skinka nu också. Fast med mozzarella helst.

call your girlfriend-

Goderafton.

Har befunnit mig i Hofors i en vecka nu, och längtar hem redan. Jobbigt jobbigt. Samtidigt vill jag ju vara här. Men jag är helt klart för gammal för att bo hemma hos mami och papi - även om det bara är för en kort tid. Man har ju olika rutiner och sätt att göra saker. Jag kommer ju såklart anpassa mig, men det tar väl säkert någon vecka eller så.

Helgen har gått i fest-tecken. Bessemerfest här innebär öltält och langos. Nu har jag fått min dos av Hofors uteliv för ett par år framöver skulle jag nog säga. Låten "Från Hofors intet nytt" är passande, och så även för öltälten på bessemerfesten. Men roligt var det.

Idag var jag, Björn och Leia ute och fiskade. Leia var rätt jobbig, hon blir taggad när man kastar då själva kaströrelsen + att något flyger iväg (draget) förmodligen är likt att man kastar en frisbee eller boll som vi ju brukar göra. Till slut blev hon lugnare iaf. Även fast Björn tyckte att det nappade alldeles för dåligt så gjorde mysig kvällssol och en varsin gädda turen mycket bra i mina ögon. Nu ligger de brevid och snarkar båda två.Multipass!

Min absoluta favoritfilm nånsin, sedan massa år tillbaka är Femte elementet. Den är helt perfekt på alla sätt och vis. Dramatisk, komisk, fylld av kärlek, spännande, ännu mer komisk, eftertänksam, vacker, - ja jag kan inte hitta ett enda fel på den. Allt är så klockrent. Älskar den!
Om någon mot förmodan inte sett den; se den.


 


RSS 2.0