Lördag - Klimatförändringar?

Sitter och tittar på Nyhetsmorgon på tv4 där de nyss pratade om klimatförändringar och att allt fler människor undrar om det egentligen inte alls stämmer, det att jorden blir varmare och varmare. Egentligen pga ett fel i en klimatrapport men i Sverige (privatpersoner?) främst pga att det varit en så kall vinter.. vilket jag skulle vilja koncentrera mig på.
Jag bara undrar: hur kan folk vara så korkade? Ser man bara vad som är precis omkring sig? Öppna ögonen, använd den extremt tillgängliga kommunikation vi ju har med omvärlden idag! Allt handlar inte bara om Sverige och länder runt omkring - det som händer här behöver inte vara samma som överallt. Isarna smälter fortfarande! Tror man att ett års kall vinter bevisar någonting, med tanke på de miljoners miljoner (miljarder, med andra ord) år som jorden funnits och utvecklats? Sjukt, hur igenstängd man verkar vara för omvärlden och verkligheten. Åren ser olika ut och bara för att de är SI något år och SÅ andra år, betyder det inte att det i det stora hela inte faktiskt händer något. Tror människor att de saker vi har för oss i världen inte har något påverkan på jordklotet? Att det vi håller på med är "naturligt"? Helmystiskt i så fall.
Jag hoppas verkligen att den här inställningen inte är vanlig och att barn som går i skolor får lära sig hur det egentligen är. Kan annars inte låta bli att tänka på de religiösa skolor i USA där man fortfarande lär ut att jorden skapades på sju dagar och Eva och Adam var de första människorna på jorden och uppstod samtidigt som alla djur.. att människor levde samtidigt som dinosaurier! ...



Aja, ska få i mig frukosten nu och sakta med säkert försöka komma igång med plugg.. Hej hej.

Torsdag - Planändringar

Det blir ingen tripp till Hofors för min del denna helg. Känns väldigt tråkigt, jag hade verkligen sett fram emot det! Men när Anna blev sjuk (som gjorde att den främsta anledningen till att jag skulle hem pajjade lite) så började jag fundera och det blev till slut för mycket som talade emot att åka den här helgen. Inte minst när det gäller pengar.. Det hade nästan blivit dyrare för mig att åka tåg nu själv (vill inte åka bil så långt själv med min ganska lilla långkörningserfarenhet + att det miljömässigt känns väldigt dumt) än vad det kostar för mig och Björn att åka bil tillsammans så..
MEN å andra sidan får jag vara här med mina älsklingar och får betydlig mer tid till plugg vilket verkligen behövs just - det är väldigt mycket för tillfället.
Fick (tog mig?) också tid till en ordentlig städning som tog hela min förmiddag.. dammsög, tvättade hundfiltar och andra filtar, städade och så.
Sen gick jag och Leia ut till "parken" som vi kallar en liten plätt här utanför, och lekte i snön. På ett ställe var det så djupt att jag sjönk ner med hela benen under snön! Galet mycket snö är det.. Leia började bete sig som när vi simmar och skulle klättra upp och putta på mig, hon tyckte nog att det blev lite väl djupt alltså..
När vi kommit in och jag stod och skrev en inköpslista i köket hörde jag plötsligt världens brak! Leia hade puttat ner två blomkrukor som kraschades sönder när hon skulle stå och kika ut genom fönstret. Normalt så får hon inte vara i soffan, men vi har "låtit" henne stå i den och titta ut någon stund om dagen. Nu räckte tydligen inte soffan utan hon skulle ställa sig så nära fönstret som möjligt. Hon blev rädd för krachen plus att jag slängde ur mig ett fy direkt och sen fick jag dra fram dammsugaren (som hon alltid håller behörigt avstånd till) så den lilla tokan ville inte vara närmare än längst bort i andra änden av lägenheten och kika fram medan jag städade upp röran. Efter det har hon varit väldigt lugn och inte ens tittat åt soffan. Jag vet inte om jag gjorde rätt med att skälla på henne men jag blev så ledsen när jag såg att en av krukorna var en speciell (ansiktskrukan till höger på bilden) som jag hittat på en secondhand för flera år sen och som är gjord av någon "privatperson".. Nåja, ingen kom till skada och nu är allt bra!
Nu ska jag försöka ta tag i lite vettiga saker och sen blir det ett träningspass ikväll också.



Onsdag - Osi buku

Hej och hå.
Min uppdatering är som synes nästan lika med noll, jag har tyvärr ingen tid att lägga på det just nu. Samtidigt sitter jag som en sengångare när jag gör skoluppgifterna - det tar sån tid! Vet inte vad det är, men jag måste defenitivt olja mina kopplingar där uppe. Ska få fiskleverolja av min kära mor så jag hoppas att det hjälper.. har inte ätit sånt sen åtminstone tre månader tillbaka, vem vet det kanske har med saken att göra?

I alla fall hittade jag en video på en afrikansk låt som vi fick lära oss på lågstadiet - vet inte om det är en typisk låt för alla skolor att lära ut på musiken? Jag brukar sjunga på den ibland så Björn frågade vad det var jag sjöng på egentligen och efter lite letande hittade jag då denna videosnutt:



Jag minns egentligen inte vad den handlade om (även om det inte kan handla om så mycket, då det inte är jättemycket olika ord - JAG kan den ju dårå), om någon vet någonting om den så skriv gärna!

Jag åker till Hofors imorgon (hoppas jag, med tanke på tågtrafikens problem) och åker hem hit igen på söndag. Det ska bli så himla kul att träffa vänner och familj! Ska även klippa mig litegranna tänkte jag och så måste utväxten bort. Hej och hå, hörs mer sen.

Lördag - I Linköping..

Leia, vår fina soldrottning. Hon är såå nöjd att solen äntligen står högt nog att hon får den på sig inomhus igen. Fast lite väl lågt fortfarande för att ligga ner i sängen, så sitta och sola funkar det också.


Hittade ett internet här i Linköping! Najs, det var ett väldigt lyft för mitt humör måste jag säga. Gick upp 6.00 imorse och har sedan dess suttit på två olika tåg och sen direkt in till föreläsningar hela dagen till 17.40. Jag fick verkligen tvinga mig själv att inte somna i slutet då. Men så kom jag hit och slog på datorn för att göra lite plugg.. Så tänkte jag att jag kan ju kolla iaf.. Och oj då, där var visst ett tillgängligt nätverk. Nämen, det heter ju lika som just det huset jag bor i ("Maskrosen")! Klick. Och så funkade det. Najs. Skönt att man är nyfiken. Har inte pluggat än dock.. Attans. Satt och kikade på Melodifestivalen och snackade med kursfolk och stoppade i mig ett par cup of noodles (nyttig och mättande föda, jajjemen!) och nu ska jag nog se Vampire diaries. Sen är jag ju väldigt trött.. Hmm.. Skolan då? Jaa..

Har hittat min nästan drömsoffa också - den är såå snygg - genom bloggen jag länkat till här till höger: desiretoinspire (- vill man ha inredningsinspiration bör man verkligen bläddra neråt i den!). Skriver nästan för den är inte tillräckligt mysig. Men jag skulle inte tacka nej till den för det..


Jag funderar och tänker faktiskt ofta på soffor - det är en av mina favoritmöbler, defenitivt. För mig är en snygg soffa en sån som man ser är underbart skön att gosa ner sig i. Våran soffa (en vanlig ektorp från Ikea) är jätteskön, mjuk som soffor ska vara - fast den är i mina ögon inte tillräckligt mjuk och framförallt inte tillräckligt djup. (Skulle nog aldrig köpta en hård soffa, hur snygg den än var - den är ju inte till att titta på, utan att sitta i!) Sen ska den helst vara orginell (vilket våran defenitivt inte är).. Jag skulle t ex. älska att ha en stor, bred, djup,  lite nedsutten mörkgrön sammetssoffa med snygga kuddar i. Eller lila. Eller mönstrad. Ja, soffjakt on, tills man blir stor.

Torsdag - Fullt upp.

Hej och hå!
Sorry för dålig uppdatering, har suttit med skola mest hela veckan faktiskt. Har sett Avatar också då, uppdelad på två kvällar - underbar film, verkligen. Med en väldigt viktig undermening också.. (allt i naturen hänger ihop och allt - även vi - är beroende av naturen och dess mångfald och balans - det gäller inte bara i vackra sagor). Men framförallt så skulle man väl inte direkt tacka nej till att få ha ett eget djur att flyga på och såna där träd att klättra och springa i? Att känna sig som ett med naturen sådär.. Och så har jag tränat ett par kvällar också! Jepp, så ser det ut för tillfället.
I helgen är jag på kursträff hela lördag och hela söndag. Tar det tidiga morgontåget från Karlstad lördag morgon och är hemma ganska sent på söndag kväll. Som i höstas när jag var på kursträff.. (läser fortsättningen på den kursen nu: Djurens kommunikation 2). Pust. Det blir inte mycket ledig tid just nu, men har man latat sig i ett par veckor så får man ligga i sen om man inte vill hamna helt efter. Jaja - jag är alltid klok i efterhand. Jag är alldeles sjukt jätteseg och trots att jag kan komma fram till väldigt kloka saker (enligt mig själv) så kan det alltså ta jättelång tid för mig att göra det. Hjärnan bearbetar det länge länge.
Jahapp, en ny vampyrserie på 6:an började idag - jag glömde helt bort det. Tur att tv6play finns.
Nu ska jag nog sova eller något liknande. Slänger upp ett par bilder från vår söndagspromenad på Sörmon också. Hej hej.




Fredag - vinterpromenad.

Är relativt nyligen hemkommen från lunchpromenaden med Leia. Det är så fint ute idag så jag var tvungen att fota kände jag. Vi åkte ner till Alsters herrgård och gick en sväng nere i bäverdalen och ut och kikade lite på det nya fågeltornet som de byggt där ute. Här kommer bilderna!











Och sen kommer här några actionbilder jag försökte få till. Med min väldigt långsamma mobilkamera kan man inte hoppas på mycket, men ett par är så himla roliga.

Öron och svans rätt upp!




Här kastade jag pinnen brevid henne rakt upp bara, vet inte varför hon gjorde en vändning - den gick iaf sjukt snabbt jag hann inte se den förrän jag såg den på bilden. Min lilla atlet.


Rumpa stumpa.


Å! Alltså det här kortet hade ju blivit så himla bra om inte min hand kommit i vägen. Full attack på pinnen. Hon ser ut som en backhoppare! Haha.

Torsdag - Bra dag.

Hejsan svejsan.

Leia i snön förra veckan.. (hon har såna jättemuskler på rumpan - ska det vara så? Förstår inte var de kommer ifrån.. alla skutt och hopp i skogen kanske?)


Idag är jag på bättre humör. Dagen började sådär, men sen kom man igång. Björn satte fart på mig så att jag gjorde skola hela förmiddagen - jätteskönt att komma förbi den första spärren. Sen tog jag och Leia en lång lunchpromenad i snön, det var så fint och mysigt ute och Leia har inte gått så bra som hon gick idag på nästan ett halvår med mig! Hurra! Jag tror inte att något vänt, men det kan ju vara påväg eller hur? Väldigt skönt att inte behöva flyga som en vante efter buffelhunden.
Fick ett paket från Nelly, med ett skopaket i, som brevbäraren hade pressat in i vårat postfack - fick kämpa länge med det måste jag säga. Men iaf, det innehöll ett par svarta TOMS skor - de är så himla sköna! De kommer att användas mycket i sommar har jag en känsla av. När man köper ett par så skänker toms ett par till behövande barn, vilket ju inte är negativt iaf.
Här är två andra par som jag inte skulle tacka nej till, såå snygga:

















(Om någon någonstans ser dessa färger säljas så säg gärna till!)

Idag skulle jag har tränat powerstep, men har ont i halsen. Det är så himla typiskt! Har man kommit igång med träningen så slår det aldrig fel - ett par veckor och förkylningen sitter där den ska. Tänker ta det lugnt resten av kvällen och hoppas på att jag är piggare imorrn så jag kan gå på ett styrkepass.
Resten av dagen blir det lite mer skolläsning, bullbak och matlagning. Hej hej.

Onsdag - Ingenting.

Sitter här och kikar runt med ena ögat på internetett samtidigt som jag kikar med andra ögat på Supersize me på fyran. Ja, det är ju egentligen omöjligt, men det skulle se jäkligt kul ut om jag kunde dela på ögonen på det sättet.
Känner lite smått illamånde av att titta på det där, inte konstigt att jag kräktes nästan varje gång jag ätit på Mc Donalds förra året. Ja, alltså nu får ingen tro att jag gjorde det med vilja - jag började helt enkelt må så jäkla dåligt att det var den enda möjliga utgången var just det.. Tack och lov gör jag inte det mer - men jag äter inte där så mycket mer heller. (Hoppas inte att någon blev äcklad nu.. vill bara visa på att jag tycker mig känna av vilket skräp den där maten är, vilket tydligt visas i den här dokumentären).
Okej, nu har jag klagat färdigt. De blir rätt ofta klagomål här - men det är ju jag som väljer vad jag fyller denna blogg med och är man arg på omvärlden och mänskligheten så kan man ju skriva lite om det ibland.

Idag har jag inte gjort något. Inte igår heller. Och kanppt i förrgår heller. Jag har gett upp detta att få igång pluggandet nu, det kommer nog snart.. Det kommer när det kommer. Det blir liksom bara värre om jag försöker för då blir jag frustrerad. Tyvärr har jag en inlämning snart på en kurs jag knappt tittat på, så jag hoppas att det kommer snart!
Annars springer jag runt och städar - Leia tappar som sagt sjukt mycket hår och nu hittar man hår lite överallt: i munnen, i kläderna, i maten, i nagellacket (jag faktiskt) - och jag känner att jag bara får svårt att andas och nästan ångest, det är sååå hemskt. Sticks i kläderna och sånt. Så näe, för att slippa det städar jag som en galning istället..

Jag försöker få lite lite fin design och testar - var kan man hitta fint bloggutseende? Jag hittade något förut, men det fungerade inte riktigt och när jag pysslar lite så ser det bara B:igt ut. Å.

Nu blir det en (eller kanske två) bakpotatis (ar) med rom/rödlök/gräddfilröra. Hej och hå.

Mycket snö nu..

RSS 2.0