best of you

Goderafton.

Väntar för tillfället på min nya mobil, som jag beställt. Den kommer någon gång nästa vecka, som det ser ut nu. Inte en Iphone som alla skaffar nu, känns som att varenda prick har en. Stekarn på klubben såsom grisbonden ute i svinstian. Inte för att det spelar någon större roll, det kanske man snarare ska ta som ett tecken på att Iphonsen är ganska bra? Men man blir ju låst till bara Iphone på alla sätt, tror att det blir bättre med en Android..

Så det blev en Samsung Galaxy s2. Den har mycket (i princip allt..?) som är bättre är Iphone. Exempelvis kameran (8-megapixel) som är viktig för mig då jag bara använder mobilen till foton, har ingen kamera till det. Hoppas att jag blir nöjd med den dårå.

Annars sitter jag här och har tråkigt. Skulle springa med syster, men hon är lite dålig, best friends jobbar, har precis kollat färdigt på veckans avsnitt av True blood (säsong 4, så bra!), Leia är slö och Björn är "inge rolig", jag orkar inte hitta på något vettigt men inte heller ingenting? Kanske hälsar på ena bästis på jobbet då.. eller? Ovanligt att man har det såhär.. annars är det mest stress.. kanske man ska "njuta" av detta?


Träningen ju. Och pulsen.

Är helt slut i kroppen efter ännu ett pass i slalombacken. Det gick bra idag, jag "lär känna mig själv" mer och mer när det gäller träning och hur jag ska lägga upp det för att orka med för varje träningspass.
-Ju mer man tränar, desto mer kan man få ut av det, genom att man lär sig när och hur man är som bäst, och när man ger upp. Jag tror att det gäller speciellt löpning faktiskt.. T ex; tar man ut sig för tidigt är det ganska svårt att komma tillbaka under samma träningspass.

Idag åkte jag, syster och Björn till Hoforsbacken där vi började med att gå upp första backen, jogga ner och sen köra löpning totalt 5 upp och nergångar (inräknat första också). Gångerna före har jag bara kört fyra (fyra och en halv) gånger upp och ner.. Då har jag visserligen tagit en mycket brantare backe, men inte alls kunnat springa så mycket som idag - idag sprang jag i princip hela tiden - dock väldigt sakta - uppför, och nedför såklart.

Jag kan utnyttja pulsklockan mer och mer också, ju mer jag använder den! Jag har koll på vilken zon jag ligger i, om jag måste lugna ner mig (om jag exempelvis kör distanspass och råkar komma upp i för hög puls) eller tvärtom, öka takten. Idag lyckades jag komma upp i högsta pulsen hittills också; 183!
..Jag vet inte alls vad min maxpuls är, det kan variera väldigt mycket för olika personer, även om formeln 220 minus åldern överlag nog är ganska rättvisande (den skulle isf ligga på 193-194 för mig..).
-Maxpulsen kan man inte göra något åt, dvs. träna upp den eller så, däremot kan man träna sig till att ens kunna komma upp i sin maxpuls och att ligga på den en stund. Antal pulsslag i minuten nedåt, dvs. i vila, kan man dock göra något åt, och ju bättre tränad man är desto lägre vilopuls har man (beror på att hjärtat blir större träning). Det är just den spännvidden mellan lägsta vilopuls och maxpuls som ökar när man tränar/ökar sin kondition, och gör att man ju bättre man blir, kan ligga på lägre puls för samma arbete.

Jag är nog skadad av all träningsfakta jag stoppar i huvudet, men jag tycker att det är intressant.. och för mig hjälper det också när jag förstår de fysiska (och ibland psykiska) processerna. Det som är dåligt är dock att när man läser in mycket sånt här, och kan prata en del om det, kan det låta som att man är duktigare och bättre tränad än man egentligen är. Jag har en lång bit kvar till att kunna kalla mig vältränad. Men det är såå kul att träna ändå. Oftast.


Sommardagar

Tiden tickar på så sjukt snabbt nu under sommaren; snart är den slut ju.. I veckorna jobbar jag och där går dagarna på ett mystiskt sätt också jättesnabbt trots att de sista två eftermiddagstimmarna ofta känns lika långa som en arbetsdag i sig. Sen blir det träning eller häng med fina människor, den korta stund man orkar efter jobbet.

På helgerna försöker vi hitta på saker, då man hinner med lite mer.. Förrförra helgen var vi exempelvis i helagsfjällen då, som skrivet. Förra helgen gick lördagen åt peace & love - vi hade riktigt kul och lyssnade på bra musik. Den här helgen har vi kört obligatoriska edskenfest-utgången också i fredags, jag skrev ju att jag fått nog av Hofors uteliv, men Edsken (en sjö med camping och restaurang osv.) måste man ju till en gång i alla fall.. ..och i lördags blev det sol, bad och slapp.

..Och idag åkte jag, Björn och Leia till Vansbro för Vansbrosimmet. Det var Björn som skulle simma de tre kilometrarna, och han gjorde det på 1 timme och 13 minuter - jag är imponerad! Jag och Leia gled omkring där bland alla människor - verkligen mycket folk - och jag försökte få lite färg på den snygga Ovakobrännan man har. Mysig dag, förutom att marken luktade sådär snuskigt som den gör på festival.. förstår inte varför många människors trampande får det att lukta så..

Nu ska jag slappa lite här hemma och ladda för morgondagens arbete. Tänkte ta en löptur, men skjuter på den tills imorgon. Hej hej.


Björn testar våtdräkten i Alstern i Karlstad för någon månad sen..
Leia hakar såklart på.. måste valla in husse till land igen..


Helags, dag 3

På lördagen skulle jag och Björn gå en kortare väg än de andra och hade därför ingen karta. Det var en jättefin dag och så himla fint ute, men tyvärr så hamnade vi på villovägar då leden svängde av från den väg vi egentligen skulle gå. Det märkte alltså inte vi förrän efter ett tag och då var det ingen idé att vända, eftersom vi inte visste var och hur vi skulle ta oss annars.. Så vi körde på i terrängen, och enligt mig var det bästa dagen. Vi fick klättra och vada och gick nästan på renar och såg massa fint. Eftersom vi hela tiden såg en mast vid helags så hade vi den som riktmärkte och tillslut kom vi fram till leden vi hade gått till själva fjällstationen på, på torsdagen - så vi gick tillbaka till bilen och åkte hem där på kvällen istället för att tälta under natten. Fin resa ändå!

Helagsfjällen var verkligen otroligt fint och jag kommer att åka dit igen så fort möjligheten kommer för det - rekommenderar verkligen det.


Leia i sin vackra skrud.. ..tills vi kom på att det ju inte var kallt ute längre och tog av den.


Leia hade fullt sjå med alla fjällämmlar (det kryllade av dem - lämmelår?)..
Lunchpaus. Det ser kallt ut med huvorna på, men det var främst för blåsten de satt där.


Fjällsippa.


Börjar komma ner på sydligare breddgrader.. (vegetationen blir högre, och vi är under trädgränsen igen)


Obligatoriska knäppakortpårenfrånbilen-fotot.Helags, dag 1 och 2

Här har det varit dött ett bra tag. Försöker uppdatera lite nu igen då, så vi kan börja med förra helgen ändå, när vi var i fjällen. Det bar av till Helagsfjällen från torsdagen till lördagen (skulle egentligen ha varit söndagen).. Jag hade fortfarande min konstiga förkylning kvar och var inte alls på topp, så när vi efter många timmar i bilen kom fram och gick de 12 km ut till Helags fjällstation så var det rätt tungt. Kan ha berott på det höga tempot (normalt brukar man säga att man går kring 12 km på en hel dag - vi gick på tre timmar) och att det regnade konstant.

När vi kom fram var det meningen att vi skulle tälta.. När man bor vid en fjällstation så betalar man en tältavgift och så får man tillgång till kök, bastu, dass osv. Eftersom vi hade hundar så fick vi en helt annan (egen) stuga att värma oss och laga mat i, där det också fanns bäddar som vi kunde sova i - mot ett lite högre pris dock. Jag tvekade inte. Kall, blöt, sjuk och så det var helt perfekt med stuga där vi hade det supervarmt genom att vi eldade i kaminen .. .

Andra dagen tog vi oss upp på själva helags. Det var kallt, blåsigt och moln däruppe - så när vi kommit upp en bit började det snöa. Snö på midsommar vet jag inte om jag varit med om förut.. Men det var superfint ändå. Vi hade lämnat packningen nere på stationen så det var bara att njuta däruppe utan att behöva bära tungt. Vi lagade lunch och trampade runt på glaciären, och senare när vi var hemma igen lagade vi mat och spelade spel i stugan.

Fjällstationen, efter att ha gått en kort bit upp på helags.


Påväg upp i molnet.


Snö..


Nästan framme vid glaciären. Leia hade fått på sig sin sjukt fula fleece"pyamas" och såg ut som något juligt.


Glaciär.


Började vända neråt. Sjukt mycket sten på vissa ställen vilket gjorde det lite svårt för hundarna ibland.
Ner fortfarande.. Fjällstationen syns där i dimman.


Halvdöda smurfar, efter värmande fika, innan ännu mer värmande bastu..RSS 2.0