Morgonrundan

Igår kväll var planen att somna tidigare (om efter 23 nu är tidigt..), så att jag kanske kunde sticka ut på en skogsjogg innan frukost, trots min slitna kropp och själ.. Och ja, kvart i sju joggade jag iväg, och det var heelt jäkla underbart. De dagar jag faktiskt lyckas ta mig ut tidigt så inser jag hur himla bäst morgonen ju faktiskt är. Det vet jag iofs ändå - men jag känner det inte förrän jag ju faktiskt är där.
 
 
Skogen luktade höst, det var liksom friskt ute (jag fick ha tunna löphandskar) samtidigt som solen strålade och det ångade från ängarna och sjön. Hade bestämt att köra en mil, men väldigt lugnt - hålla på ca en timme. Lyckades bra med det, det blev aldrig riktigt jobbigt, trots en slinga med lite backar som får den där ökända abborrbacken (som kanske ju inte alls är så speciell) att blekna ett snäpp. Jag är väldigt nöjd med det - för det är svårt för mig att inte alltid köra rätt hårt, sådär så att det känns att en tränat. Jag vet att de lugna passen är viktiga, och kanske också väldigt passande för ett sånt här sammanhang; På morgonen går kroppen främst på energi från lagrat fett, vilket gör det optimalt att köra längre och lugna pass på, just för att energidepåerna inte tar slut, som de gör på kolhydrater.. Förmodligen kanske en jäkla bra strategi där att gå in i en ordentlig fettdrift inför lidingöloppet och vasan? Förmodligen kanske en jäkla bra strategi för allt egentligen.. Nåväl - en helt perfekt start på dagen (rekommenderas!), och både kroppen och själen har pallat med betydligt bättre nu.
 
I övrigt är det en förbannat segdragen förkylning jag fått. Drygt två veckor sedan jag blev sjuk och jag hostar fortfarande - och har känslan av att inte vara helt frisk. Idag blev hostan lite sämre och mot kvällen har jag fått ont i halsen igen. Hur länge ska det sitta i liksom? Kan en ta något mot det - eller kan en läkare skriva ut något? Någon som vet? Hjälp!

Sunday.

Kände först att jag var tvungen att "göra något" idag. Men vid närmare eftertanke kände jag att jag ju för det första redan hade en hel del annat som jag ändå måste/vill göra, men också att detta är sista dagen innan ännu en tuff vecka (även imorgon är det tiden 7-19 - eller så tidigt jag kan börja - som gäller) sätter igång, och då är det nästan bättre att ha gjort så lite som möjligt.
 
Så efter en sovmorgon och långsam frukost tog jag tuben till söder för att blanda ett par ärenden med lite shopping. Det viktigaste ärendet blev dock inte gjort för att jag misslyckades med att hitta ett söndagsöppet apotek på söder, eller sjöstan dit jag också var.. Men ett par byxor och ett par toppar lyckades jag shoppa. Duktigt.
 
Bland annat en topp som liknar en snygg en som jag sett på fröken hanapee, som jag suktat efter ett tag. Denna är nog dock snäppet snyggare. ;) Från Weekday.
 
 
Och ett par jeans som sitter precis som jag vill - äntligen! Har varit ute efter ett de perfekta mörkblå med smala ben, hög midja och som samtidigt är i sån kvalitet att de inte känns som tights. Och smal-smala längst ner vid foten. Ska de vara lite rejälare så gäller det att de sitter bra, annars blir formen oftast fel ju.. Det blir den i och för sig i såna där jättelstretchiga stretchbyxor också - men det är ju en annan historia.. uuhh.. ryser av tanken på såna. De jag hittade var inte mörkblå - men mörka i alla fall. 300 pix på Monki. Som hittat alltså.
 
 
Innan jag drog ut till den mest avlägsna tbanestationen på röda linjen (kändes inte ens som att en var i Sverige längre), för att hämta upp nycklar och annat till nya lägenheten, tog jag en - med största sannolikhet sista - soltimme för sommaren ute vid lilla sjön. Otroligt skönt, och väldigt trist att sommaren faktiskt är nästan slut.. Tur vi har världens bästa resa framför oss då i alla fall.
 
 
Flera trollsländor kom och landade på mig när jag låg här även. En till och med precis nedanför halsen! Vet inte vad det handlade om..
 
Nu har jag precis kollat på andra delen av En klassiker och snyftat lite. Blir så rörd och imponerad av folk som kommer i mål efter att ha kämpat sådär, det är så otroligt duktigt! Får alltid samma känsla, vare sig det är såna här motionslopp eller typ eliten i längdskidor. Kanske känner med dem eller något.. För det har ju kommit efter att jag ändå fått ett pyttelitet hum om vad de kanske faktiskt kämpat sig igenom.. helt otroligt!
 
Det här blir jag gråtfärdig av bara jag tänker på det:
 

Bellmanstafetten

Godaftonens. Är helt slutkörd efter denna jobbvecka.. Förstår inte varför, då jag jobbat lika mycket tidigare veckor, förutom den tidiga morgonen igår. Antar att det är mentalt då det egentligen var en 32-timmarsvecka vi skulle ha.. Inställd på att börja 12 varje dag förutom en, vilket blev 10 eller 8, kanske dubblade bördan? Blir en tidig kväll ikväll.. Inte minst för att det blev lite löpning idag! Syster frågade i veckan om jag kunde hoppa in för en person i deras lag som skulle köra i Bellmanstafetten idag - och javisst kunde jag det!
 
 
Tog mig till norra djurgården efter frukost och mötte landstingetgävleborgfolket. Fick en funtionst-shirt att behålla; fint med ny tröja att träna i ju! Stack ut som nummer fyra (av fem) på den 5 kilometer långa slingan, med stafettpinnen i handen. I den stekande solen kändes det rätt tungt, benen var som bly, och inte nog med det fick jag världens mensvärk under loppet. Fick stanna till och gå flera gånger när det gjorde som ondast och humöret gick verkligen ner några gånger. Under en så kort tur tycker en att det inte ska hinnas med så mycket negativa tankar, men det gjorde det. Kom ändå in på 25.09 förvånande nog. Det kändes som att jag varit där ute i närmare en timme ju.
 
Efteråt var dock alla negativa tankar och all smärta som bortblåst, som tur är. Picknick följt av lite huvudstående och "kråkan" (yogaposition) körde vi i gräset, innan det var dags att fara hemåt. Trevlig dag allt som allt!
 
Detta miffo skulle visa hur en står på huvudet. Duktigt tycker jag!
 
 
En del av juryn syns i bakgrunden. Något missnöjda tror jag de var.. "Inte tillräckligt stilfullt, men pluspoäng för orginellt nummer"
 
 
Tandhygenisten visade även upp hur healthy teeth ska se ut.
 
 
Jajjemänn!

Fredagsfrukost

Okej, svimmar av snart för att min frukost blev så sjukt god. Väldigt snäll och söt frukost, men ja - det kanske var det som behövdes.
 
Kaffe mä mjölk och grädde. Yoghurtblandning (naturell plus jordgubb) med lite grädde och nektarin. Ooooch det godaste: hårdmacka med smör brieost och blåbärssylt från runt omkring Ö-vik. Y. U. M.
 
El chefo frågade om vi kunde komma 7 idag. Jobba 7-19? Nja tänkte jag, men 8 kan jag väl klara av.. trevligt med fler övertidstimmar om inte annat. Off till tuuben då.

Yoga hemma.

Good evening.
 
Min bästa träningskombination, då min kropp mår bäst och är som mest i balans, är när jag "blandar" löpning, styrketräning och yoga. För mig, ungefär fördelat på 1-2 pass yoga, 1-2 pass styrka och 3-4 pass löpning i veckan. Har insett (och det tog lång tid att inse) att stretch inte ger ett prutt, men att "sträcka ut" kroppen är sjukt bra för att jag inte ska spännas ihop till en korvad sträng, så att säga (tänk räka). Det vill säga att träna yoga eller liknande. För mig gör yogan att hållningen blir bättre, eventuell stelnad (från annan träning - eller från för lite/ingen träning alls) försvinner och kroppen känns strark och mjuk på samma gång. Det sträcker ut lungor (ja, många fridykare tränar just yoga exempelvis, för att kunna hålla andan längre) och skelett, organ och muskler hamnar liksom på plats. - Mycket bra.
 
Nu när jag inte har något träningskort någonstans (och även är för snål fört) så gör jag ju allting själv, planerar och lägger upp. Yogan är dock fortfarande ett gruppass för mig och jag har ingen aning om hur länge jag ska stå i en position, hur många andetag jag ska ta osv. trots att jag kört mycket och kan en hel del. Därför brukar jag leta upp videos på youtube för det. De finns med mycket olika kvalitet och störighetsgrad, men kan en bortse från att vissa verkar lite knasiga i bollen så kan de ge riktigt mycket. Tänkte därför tipsa om ett par stycken..
 
Dessa två körde jag efter varandra ikväll:
 
 
 
 
- och de är verkligen skitbra. Den första är jobbig, jag blir både varm och svettig - och tempot är rätt högt. Har en inte gjort yoga förut kan det vara svårt att hänga med. Yoga ska ju inte vara som något sorts aerobicspass, vilket det lätt kan bli om en inte har lite rutin. Det är mycket viktigare att göra rörelsen rätt än att hinna så mycket som möjligt.. Väldigt effektivt pass hursom.
 
Det andra passet var typ en välsignelse för mina (tyvärr) framåtsträvande axlar och klena nacke. Det kommer jag nog att lägga in i alla yogapass just för att jag behöver få upp- och bak mina axlar och även nacke. Ingen alls stress i det passet och rekommenderas för alla, kanske framförallt de som sitter mycket vid datorn och så. Viktigt att känna in rörelsen, kroppen och musklerna så att det blir rätt dock.. och det är ju det yoga handlar om. Att verkligen känna sin kropp.
 
Här finns en spellista från samma serie - har inte testat fler än dessa två än, men chansar på att allt är lika bra.
 
Annat jag kört bland annat från Yoga zone. Betydligt b-igare men bra rörelser och mycket förklaringar. Det är viktigt att yogaledare berättar exakt hur det ska kännas för att det ska bli rätt, vilket de gör mer i dessa pass.
 
 
Kan verkligen rekommendera att träna yoga - det är, förutom det jag nämnt ovanför, väldigt tålamodskrävande, vilket gör att just tålamodet tränas upp. Och det ger ju i sin tur bra förutsättning för annan träning.

Godmorgon.

Äter frukost, trött som satan. Fattar inte varför - B och L är bortresta, jag sover hela nätter nu utan avbrott (vilket inte händer annars för att jag är så jäkla ljudkänslig dumt nog), jag har bara mig själv att rå om osv. Jobbar visserligen stenhårt nu - bara nästa vecka kvar sedan och vill jag få komma tillbaka efter resan så får en väl visa framfötterna tänker jag.
 
Okej - google behöver väl inte mer reklam direkt, men jag vill ändå tipsa om'et. Jag har det som startsida och ser därför deras "påhitt" vare sig jag vill eller inte, men alla kanse inte har det.. Och med påhitt menar jag de fina små filmerna, serierna, bilderna mm. som de har ovanför sökraden när de vill uppmärksamma något speciellt för dagen. De är supermysiga. Idag är det exempelvis en påminnelse om födelsedagen av Claude Debussy. Bra musik alltså. En liten film där staden blinkar och reagerar i takt till Clair de Lune - mycket trevligt.
 
google.. dårå.

Fysisk aktivitet ger mer avkoppling och återhämtning jöö

Förut, när jag inte tränade så mycket förutom sporadiska styrke- och gruppass (och långpromenader med hunden varje dag då) så tyckte jag att min avkoppling och där jag "hämtade energi" hörde till sånt som att sitta och slappa, se film, äta chips eller popcorn, baka (och äta nybakat såklart) och liknande. Det var detta jag längtade efter när jag gjorde något som jag "var tvungen" att göra (ex. skola) men var trött.

 

Nuförtiden - när jag tränar runt fyra pass i veckan (förutom hundpromenader mm. still) så är det annorlunda. När jag sitter på lunch på jobbet och tänker på vad jag längtar efter så är det just att få träna. Att få sticka ut och röra på mig.. Det sjuka är ju att det ofta är förjäkligt under själva passet. Det är inte SÅ ofta som endorfinerna brusar (som exempelvis i lördags) - men när det väl gör det så räcker det för flera pass.. Pluuus att; känslan efter passet infinner sig i princip alltid - vare sig en var sur eller glad på passet. Och det är ju såklart det en minns, det som får en att längta och planera till nästa gång alldeles efter att sista passet tog slut.

 

Och när det gäller vilan och avkopplingen så ger just träningen detta. Mentalt för att en oftast tänker på just det som görs för tillfället, och inget annat. Kan en tänka för mycket och grubbla så är det inte tillräckligt utmanande skulle jag nog vilja påstå (såklart beror detta på). Helt enkelt: hjärnan får vila och kroppen jobba.. och med det kommer den riktiga effekten som en faktiskt bör få av "vila", nämligen energi. Alla som tränar regelbundet (med glädje/lust alltså.. - de som känner träningssug) vet att träningen inte tar energi, utan ger. Visst blir en trött under tiden och efter - men på ett bra, naturligt sätt. Ta exemplet på vilopulsen..; Det sägs ju att hjärtat har en viss förbrukningstid - "ett visst antal slag det kan slå". Då säger en del att jamen slår hjärtat ju mer när jag tränar.. Fast så är det inte. Exempelvis så minskade jag min vilopuls med drygt tio slag per minut när jag ökade träningen (ehh, började träna..typ) för ett antal år sedan. Sen kan en ju slå det på en miniräknare, hur mycket mitt hjärta slår nu (drygt 4 h träning med 140-190 i puls i veckan, men minus 10 slag per minut i princip resten av veckan)..

 

Jag blir betydligt tröttare av att sitta och titta på tv, jag får svårare att somna (för att jag ju inte gjort något), jag får ont i kroppen, jag blir sugen på att äta skräp (ja, inte bokstavligt då ;)) OCH. SÅ. VIDARE.

Obs. Med det sagt betyder det inte att jag inte sitter i soffan och käkar godis. Joråå. Men sitter i soffan gör jag efter att jag tränat. Och äter godis gör jag med - men inte så ofta. Fördelen med att en rör mycket på sig är att suget efter riktig mat är det som är påtagligt. Det håller ju inte att exempelvis orka träna ett antal gånger i veckan, gå promenader med hunden varje dag och jobba på ett arbete där en hela tiden lyfter tungt och går omkring efter att ha fått i sig en luftig, vit fralla och en påse godis bara.

 

Tänkte med detta koppla till mysteriet med att folk (som ofta är de som skyller på att de inte har tid att träna för att de har så mycket att göra i vardagen) inte använder semestern - då massa mer tid finns - till att träna, utan istället till att äta och dricka mer onyttigt?... Flera om kommer tillbaka till jobbet har lagt på sig några kilon.. Okej, jag förstår grejen att "unna sig" och "njuta".. men nä, samtidigt förstår jag inte alls. Njutningen är att känna sig stark och frisk! Att kunna äta chirre och tårta ibland ändå.
 
Jahapp. Nu fåre va nog. Ett bad stundar för undertecknad.
 
Efter utegym tonight. Lite ömmare och gladare. ;)

Midnattsloppet 2013

I torsdags bestämde jag mig för att gå till jobbet på fredagen - förutsatt att jag inte blev sämre under natten - bland annat som en liten igångsättning av kroppen igen, inför lördagens midnattslopp. För även om jag knappt tänkte att jag kunde jogga alls så ville jag ändå ha startat och gått i mål även detta år. På jobbet var det rätt tungt men ju mer jag rörde på mig och lyfte tungt, desto piggare blev jag.
 
Så när lördagen gick så tänkte jag mer och mer att jogga lugnt - det kan jag. Och så blev det! Startade i grupp 3D med starttid 22.10. Både W och B körde, men båda med tidiga startgrupper så jag fick hänga runt lite själv ett tag. Stod och snackade med en gullig tjej när jag väl hamnat i startfållan, och vi kom fram till att det bara var att ha roligt, ingen press. Och roligt hade jag! Roligaste loppet jag sprungit faktiskt. Det började redan i vår startgrupp; alla verkade vara extremt peppade så det var ett jäkla tjoande och sjungande och ett rungande JA när "löpareden" skulle sväras osv.
 
Just idag är jag stark.. ?! (det är meningen att jag ska göra tummen upp också - inte bak)
 
Och resten av loppet var precis lika fint. Allt flöt på så bra det bara kunde (bortsett från ett par galningar som skulle sicksacka och hoppa fram och knuffas), det var fokus - men glatt, publiken var helt jäkla otrolig, änglarna vid sofiakyrkan ännu bättre än sist och så vidare. Blir nästan rörd av hur folk som inte ens springer, som bara tittar på och kanske sett personen som de hejjar på ändå står och skriker peppande allt vad de kan - och funktionärerna som får stå och säga saker om och om igen, säger det med samma inlevelse och glada humör när jag kommer - flera tusen personer senare.
 
För min egen del kändes det alldeles över förväntan. Jag hade knappt rört mig under veckan, haft en rejäl förkylning, och förkylningsefterdyningar med snuva med extremt mycket snor och hosta/hostattacker som satt kvar då (och även idag), och allmänt svag bara - så att jag ändå klarade att jogga hela milen, skitglatt och faktiskt vääldigt bekvämt, var helt underbart! Det enda tyngre var uppförsbackarna och jag fick gå uppför ett par av de värsta. Extremt varmt och kvavt i vissta "instängda" partier utefter banan så jag var totalt sjöblöt också - vet inte vad det är med just midnattsloppet - ALLTID kvavt, trots att resten av stan inte är det. Konstigt. Och även om det här känslomässigt var en av mina bättre löpturer jag tatt så var jag vääldigt glad när upploppet kom. Jag kom in på 55.21, vilket jag är väldigt nöjd med, med tanke på omständigheterna.
 
Såklart medaljen ska vara med på bild.

Återuppstånden

Jämfört med gårdagen - som innehöll mängden mat för en mus i mina mått mätt (en miniskål fil med halv banan, en ölkorv, en tortilla med smält ost och en piggelin) - ser matlusten betydligt bättre ut idag. Kanske inte så konstigt med tanke på att jag fick tillbaka smaksinnet för ett par timmar sedan - plus totaldäckade i feber allteftersom gårdagen fortskred och fick med jämna mellanrum sätta mig på golvet och bara andas när jag gjorde något i köket. Feber när en är vuxen! Fy sjutton alltså.. Hur överlevdes så många febertoppar när en var barn?!
 
Jag lyckades nyss till och med masa mig till affären för att köpa mjölk, hallon och -förmodligen- årets sista färska jordgubbar.. (att jag tog bilen till affären drygt 1 km bort och att jag var genomsvettig när jag kom hem igen är en annan historia..) Tyvärr holländska GMO (? :)) gubbar, men ibland får en offra sig. Lite brie och en tortillawrap (försöker äta bort allt vitt skärp som ligger här hemma) med kallrökt lax, saltad och pepprad créme fraiche, paprika och sallad fick bli lunchen idag. Hade gärna haft färskost med pepparrot, eller ännu bättre; blandat i lite riven pepparrot i créme fraichen tips! och rödlök till - men pepparrotstuben fanns konstigt nog inte i kylskåpet, vilket annars är en sån där standardvara här (tackar vi mamsen och papsen för).
 
 
Näemen om en ska ta och slänga sig i soffan igen då. Lika bra att passa på - även om det är långtråkigt som bara den att vara sjuk..

Nostalgi

"När jaa va liteen, bodde det en man, i ett hus, på andra sidan skogen. Han förstod inte varför gud, som är så klok, hade skapat daagis, och lågstaadiet, och mellanstadiet - när man kunde gå på höögstaadiet."
 
 
(Från varantv) Åh. 90-tal. Detta var ju högsta mode när vi 84:or gick i 8:an tror jag? Diademet sådär. Ljus/vit/silvrig ögonskugga. Och de där jäkla fula polotröjorna från JC. Allt utom diademet satt på plats på mig, fast polotröjan hade någon babyblå och beige färg tror jag. Mmmm, beautiful.
 
 
 
 
Och så dessa.. Känns som de kom alldeles efter vi började ha internet "på riktigt" (typ i alla klassrum) i skolan?

Sjuk.

För i hellskotta liksom.. Jag är sjuk! Halsen smärtade verkligen igår (och så brukar jag inte känna för halsont) och en riktigt känner hur en rejält tung infektion sitter innanför övre bröstkorgen.. Och hosta på den..ajaj. Förstår att det förmodligen var intervallerna i söndags som kickade igång det hela - kanske i kombination med kylan på jobbet - men skyller i det stora hela allt på den förjäkliga maten jag äter nu. Massa kolisar, och betydigt enklare att dra till med ännu skräpigare skräp (exempelvis godis i lördags, munkar i söndags). Och ja, visst går det att äta nyttigare mat trots att en inte har en spis - men det är svårare. Och det blir för ofta handla och pengar hit och dit (om en varannan dag ska köpa en nygrillad kyckling t ex) .. Nåväl.
 
Bakiskuren lär väl funka idag också va? C-vitamin och resorb..
 
Är glad att något sånt här äntligen kommer i en stor tidning, X antal år efter.. men ändå. Antar att en har en annan syn på saker och ting.. bland annat för att jag läst biologi gör väl sitt till, men det är ju så grundläggande ändå och inte ett dugg svårtförståeligt. Jag vet ju att det är svårt att äta mer åt paleohållet - spannmålen och socket är precis överallt, vårt samhälle är uppbyggt kring det.. det är gott, det är snabbt och det är billigt.
 
 
Räknar med att vara halvfrisk imorrn och tillbaka på jobbet senast torsdag! Jajjemänn! Sköterskan jag pratade med sa att hon inte trodde på det efter att ha pratat med mig och satte preliminärt frsikdag på måndag. Näääjj säger jag till det! Nu ska jag kurera mig. Horisontellt läge och bland annat varan-tv (<3 JA åtminstone säsong 2 håller än) kommer att göra mig frisk. Ja. 
 

Haha. 

Upptaggning, nedvarvning, pepp & stress?

Jamen nu är det ju snart dags för den där kvava, trånga, stressfyllda och pulshöjande kvällen, nämligen midnattsloppet. Sex dagar kvar - och jag är mer eller mindre medveten om att milen under 50 är långt borta. Åtminstone för den kvällen. Kanske fortfarande skulle kunna klara målet att springa under 50 i augusti men det lär inte hända då. Startar i grupp 3D (!!) och lär får kryssa mig fram till förbannelse. Plus att optimalt för mig är att springa eftermiddag-tidig kväll i svalt väder, och då utan en miljard störningsmoment.. MEN med det inte sagt att det inte ska bli kul! Jag och brorsan (han med en betydligt bättre startgrupp, men också med betydligt snabbare löpsteg) blir det detta år.
 
Hej från ms magväska - min bästa vän när en vill ha med blaffemobilen på rundan
 
I torsdags gjorde jag sista milsrundan i spöregn, och därned utan mobil och gps, men om jag räknat rätt, på 53-54 minuter?? - och idag sprang jag sista lite slitsammare passet innan lördag, med tio 30-sekunders intervaller - då jag alltså spurtar i 30 sekunder och joggande vila 2 minuter emellan. Och någon kilometer lugn jogg innan. Det kändes skit mestadels - trots mycket mat senaste dagarna och efter en natt med 10 timmars sömn (! hur många år sedan hände det liksom?) - men illamåendet satt i magen och "halsen" snarare än i muskler och ben. Det var denna lilla jäkel
 
 
som inte hade tumlat ner riktigt ännu. Vi (och alla andra.........) tog en tripp till Sickla för ett par ärenden och tryckte i oss dessa extremt goda burgare på ett litet ställe som hette Sovel i en av galleriorna. Brödet var inget att hurra för enligt mig, men min medium-well-burgare var riktigt riktigt bra.
 
 
Efter löprundan, då jag fortfarande var relativt mätt fick en resorb sport (hur bra är inte detta pulver??! att totalt slippa "träningsbakfyllan" är guld värt!) och en ölkorv stå för återhämtningen. Och med den där korven kom den extrema längtan efter fjällen farandes. Och om tre veckor bär det av...; Närmare två veckor i Abisko med omnejd - kan det bli bättre? <3
 
Lite sånt här, kvar från igår kväll, fick också slinka ner..
 

Tre saker

För det första; löpningen går, trots osunt leverne och minimalt med sömn, bättre! Nu har jag inte joggat sedan torsdags - men då gick min 6,3 km-runda på 32 minuter, vilket är betydigt snabbare än på länge (i snitt 5,05 per kilometer). Om mindre än två veckor är det midnattsloppsdags och då är tanken/förhoppningen att jag i alla fall kommer under mina 54 min + nånting-sekunder från förra året. ..kanske kan det lyckas..
 
 
Hej hej rådjuren
 
För det andra; nu har vi med största sannolikhet (snart) ett hem för en lite längre tid. Tyvärr rätt långt från stan (Älta) men jättefin lägenhet, bra läge med skog runt hela området, omöblerad, ett år framåt osv. Yey.
 
Dagens frukost kan får representera denna andra sak.
 
För det tredje; Nyaste säsongen (säsong 6) av True blood är så sjukt bra. Går varje måndag och längtar till kvällen när en får glutta på nyaste avsnittet. En av topp-tresäsongerna helt klart.. Kanske min entusiasm lite beror på att förra säsongen var så jäkla tråkig och jag faktiskt inte alls kände för att titta mer på't - men det är nog inte bara det.. Så mycket nytt - bra vändningar - chockhändelser osv. Till och med så att jag "tycker om" hatobjektet Bill igen.
 
 

RSS 2.0