Midsommar och sjukdom

Jamen goddag. Har ju inte hunnit uppdatera här riktigt.. det är så mycket nu. Men jag skriver ju främst om min träning dårå - och den har det inte blivit speciellt mycket av. En 6 km-jogg i fredags morse (innan festligheterna satte igång) och en till liknande runda på tisdagen före det. Är sjuk just nu (halsontet satte såklart igång på dagen på midsommaraftonen..) och känner mig med andra ord som en potatissäck. Det går snabbt tills den känslan sätter in när jag inte tränar på ett tag. Idag hade jag tänkt sätta igång med ett träningsschema för att få ett bra milsresultat på midnattsloppet, men det får visst vänta.
 
Snörvlade visserligen omkring på jobbet idag - kan jag stå och gå kan jag ju jobba också.. eller? Känner mig totalt slut och febrig nu.. vem i hellskotta har smittat mig??! Jag som så stort skrev att jag så sällan är sjuk i förra inlägget här.
 

Midsommaraftonen blev i alla fall bra - det mesta av den! Vi hade heldagsfest hos Björns föräldrar i Hofors, med sillunch och nubbe, tårta, lekar, grill och sådär. En annan kollade för djupt i glaset och sov sött de sista festtimmarna, men innan dess var det trevligt. Är sämst med att ha med mig telefonen så jag tog inte en enda bild - lånade denna bild av någon (Jessica tror jag? -hoppas ok?) på fejjan, för att ha något att lägga upp..
 
En del av festisarna
 
Denna vecka ska ägnas åt att kurera sig (så att jag kan få träna så snabbt som möjligt), jobb, förberedelser för flytt i helgen, depeche mode på torsdag inkluderat besök av syster och senare mange - och förhoppningsvis något kul tillsammans med dem.
 
Hatar stenhårt detta med att flytta alltså.

Varför tränar jag..

Ibland undrar jag varför jag tränar - ger det verkligen mycket liksom? Om en tänker allt slit och all tid det tar - och hur mycket piggare (och snyggare ;)) en blir jämfört med de som inte tränar alls, och kanske på det också äter mycket "skräp" och festar mycket på det - så är ju inte skillnaden stor! Nu kan det ju tilläggas såna faktorer som gener osv. - jag kanske behöver jobba mer för att hålla samma pigghets- och friskhetsstandard som någon annan.. men ändå. I alla fall har det varit mycket av såna tankar senaste tiden.. Varför jag tränar och vad det egentligen ger mig. Löpningen har gått dåligt - eller i varje fall känts extremt dålig och trött som sjutton har jag varit trots att jag tränat (vilket normalt gör mig såhäääääääär mycket piggare). Men så kommer en sån där löprunda som den igår..
 
 
 Den ser kanske inte så mycket ut för världen, men den kändes så sjukt bra. Endorfinsprut och den där känslan när en känner hur starka låren, höfterna, rumpan och vaderna är - trots att det gör ont i dem. Att flåset, trots att det är högt, inte är på väg att ta slut utan orkar läänge till. Det är fint! Och då minns jag direkt varför jag tränar igen; förutom ovannämnda anledningar, kan tilläggas exempel som; mitt humör är gladare och jämnare, min sömn är bra, jag är sällan sjuk (senaste åren har det varit en rejälare och en liten förkylning per år!), min mage är gladare, jag klarar allt fysiskt tungt slit på jobbet utan att känna att t ex ländryggen efter ett tag säger stopp - och så vidare.
 
Sån här fin utsikt kan det vara över Sofia kyrka när en springer längs sjöstadens vatten.
 
Mina pluppar är i Hofors över helgen medan jag har haft fullt upp.. Jobbade till sent på fredagen, gick direkt och körde en halvtimme på löpbandet plus styrketräning i 40 minuter. Kom hem och dog i soffan med godis. Igår var jag ute överallt, Sickla, shopping på söder och besök hos frissan - innan stortvätt och storstädning. Idag har jag precis kommit hem från jobbet (100% ob - ja tack) och tänkte städa färdigt innan jag placerar mig i soffan och ser film (Oz the great and powerful - den verkar ju skitbra, plus James Franco är meee). Och senare: sista passet på träningsstället innan kortet går ut.. (snyft).
 
Saknar denna korv massaa.

Postfasta-frukost

M-m, något "fylligare" frukost idag. (Har man inga begränsningar så..). Sitter och äter den nu. Har fått i mig hälften och nu börjar det gå tungt. Men jag antar att det blir så om man inte äter så mycket. Stoppade i mig en finncrisp med ost och några jordgubbar igår, förutom frukosten och några koppar te/kaffe med mjölk.
 
 
- Det skulle kunna vara löjligt kanske - att kalla en dag, då man ändå äter frukost och en liten fika, för fasta. Men man ser det som så att man under 36 timmar (från sista måltiden på kvällen, till frukosten nästnästa dag) bara äter max 600 kcal. Sömnen räknas liksom också in på något sätt - framförallt den andra (som var inatt liksom).
 
Sen kan man lägga på dryga två timmars träning igår för mig också, som ju gör att jag gör av med mer energi än normalt. Yoga (kämpade som sjutton med mina igenstängda höfter..ujuj), 30 minuters jogg på löpbandet och drygt en halvtimmes bålstyrka med lite avslutande stretch.
 
Okeej - i med kaffe och sen får man försöka starta upp denna dagen också.

Fastefrukost

..eller nja..
 
Jag kom på att jag under senaste veckorna inte hunnit med eller riktigt haft möjlighet att köra mina fastedygn. Det där med 5/2-fastan är ju finfina grejer, åtminstone för cellerna (och min mage!), så jag vill ju gärna hålla i det. Men vågar faktiskt inte gå till jobbet på fastande mage - för även om man efter de första gångerna knappt påverkas mer än att man är hungrig, så känns det riskfyllt att köra omkring och kanske inte vara riktigt lika skarp i huvudet som man är normalt (hehe).
 
Nåvääl. Idag är ju annars en ypperlig dag att fasta kan jag tycka. Kör en frukost till frukost-fasta. Eller sån där max 600 kcal-fasta snarare. Äter frukost, och äter kanske något litet (typ ett ägg) ikväll bara. Och sen som vanligt imorgon igen då. När denna vetskap slog mig imorse flippade min hjärna ur och blev sugen på allt. Så frukosten fick bli lite konstigt blandad..
 
Fil, créme fraiche, vaniljkvarg, blåbär, hallon, kokos och valnötter i en salig blandning - och ägg med kaviar - och finncrispbitar med brie och apelsin / hallonrabarbermarmelad. Det sista var godast! Mmmm.

Hej och hå; träning och så

Jomen goddag eller! Känner mig väldigt produktiv idag på något sätt. Förmodligen för att det är lördag och jag är stentung i huvudet - och har trots det hunnit med en långlöprunda, kontraktsskrivning (lägenhet i Bagarmossen juli-augusti åtminstone, den i sjöstaden blev det inge mää), fika, vaccin mot TBE (första sprutan dårå), hundpromenix och några timmars slapp i soffan på det. Jaa, ganska bra för att vara lördag tycker jag.
 
Kossan (som gör mycket för ett riktigt fint och saftigt gräs) säger hej
 
Stockholm har senaste veckorna exploderat i sommarvärme och en annan går runt och svettas konstant. Jaja, vem bryr sig. Det jobbiga är att pollenet verkar vara som en osynlig vägg ute och jag, som sagt, sover klubbad och har svårt att vakna. Nässprayen vet jag inte hur länge jag tagit nu.. FÖR länge. Skit. Ska jag någonsin kunna andas normalt igen? Eller är det inte pollen? Är det just för att jag tagit nässpray så länge - och för att jag helt enkelt är extra trött nu bara.. Jobbar ju 75 % nu och försöker samtidigt hålla igång med träning och hund och allt - och har alltså mer att göra än jag haft på ett bra tag. Vem vet liksom.
 
Jag stoppade vid prick 15. Kul att den lever ett eget liiiiv
 
Har denna senaste vecka hunnit med löpband+styrketräningspass, yoga, balans, skogsstigjogg med Leia, jogg med finingarna efter ett stenhårt body pumppass (ja, det bästa pumppasset jag varit på - man kan lägga på bra mycket mer med vikt, vilket gör att det blir bättre styrketräning och inte denna konstiga uthållighet liksom) och så en 15-kilometare idag. Ville komma upp i 20 km men jag hade tight om tid - och skulle ärligt talat inte klarat det heller. Det kommer! Snart! Har liksom gjort en typ tvåtimmarslista med bra musik som ska användas till det o allt.. Siktar på köra lite styrka (framförallt bål) imorgon innan gamla vanliga söndagsyogan också.
 
Sitter och suktar efter detta som fick bli vår nationaldagsmiddag. Och ja: nog för att jag hellre har köttet snäppet mer stekt än rårött, men denna var faktiskt röd i hela den mittersta tredjedelen, även om den ser välstekt ut. Förbjudet att översteka en oxfié. Kvällens middag går åt den något enklare (men ack så goda) maträtten Tacos. - Älskar för övrigt att den färska vitkålen finns att tillgå nu också!

Sommarvärme och kall smoothie

Har haft en jäklarns lugn och skön helg - trots att jag varit "upptagen" i princip hela tiden. Kände en liten stress över att jag inte hade någon alls plan för helgen, och Björn är på Island med jobbet så det förstärkte känslan ytterligare. Men sen sket jag it, och så blev det så jäkla najs på något sätt ändå. Har en löpande vovve här hemma så storstädning och tvätt har jag tagit mig igenom, har varit och kollat på en liten lägenhet här i sjöstan och fixat massor kring det - som - OM vi får den - vi får hyra ett år framöver minst!, tränat yoga och gymmat - plus löpband, filmer i massor (Jakten var skitbra och Warm bodies har ett förjäkla bra soundtrack!) och massa mys med älskade hunden. Saknade henne jättemycket när jag var iväg på yogan tidigare idag.. har man varit för mycket med doggen då kanske? Och på tal om yogan; har aldrig varit så sjukt dålig på´t som jag var idag. Pinsamt nästan. Skyller på att jag gymmade till 21 igår kväll.. Lite för kort mellanrum för mig som äter som en kratta när jag är ensam. - Det enda jag inte gjort denna helg är att ha diskat, och har ångest för det där jäkla berget i köket..........
 
 
I veckan blir det jobb hela (utom torsdag som ju är betald ledig dag - tjoho). OM vi nu får den där lägenheten så blir det ju en massa fix och kanske så småningom påbörjan till flytt också? Proppan kommer och kramas med mig på tisdag kväll. Och i övrigt får man väl njuta av sommarvädret så länge det finns. Har varit ute en hel del med den segaste hunden (och som under löpet får en krympt hjärna från ärta till sandkornstorlek) som finns, men känner mig hela tiden orolig för de där snuskiga små djuren som sprider otrevliga sjukdomar. Björn har varit och vaccinerat sig - Leia har fått fästingdoppar i pälsen - kanske jag bör ta tag i det också..?
 
 
Gjorde nu när jag kom hem en svingod smoothie också.. Funderade på att köpa glass men min mage är fortfarande i protest (jo, det börjar kännas lite jobbigt och utdraget nu) och det blir inte bättre (tvärtom) av rent/processat socker så..
 
Mixade ihop halvtinade jordgubbar frysta hallon och blåbär, en banan och lite kallt vatten. En dryg ½-dl av allt. Och klart.
 

RSS 2.0