Choklad&banan


Nu var det väl länge sen som jag smoothie-uppdaterade här. Jag var ju inne i en riktig smoothieperiod där för ett par månader sen, men det gick över litegrann tills det inte längre fanns kvar. Jag vet inte varför. Men men, jag hittade en banan som var lite för brun för att kunna ätas med god aptit.. Vägrar slänga mat (tycker alltmer att det är så himla dumt att man slänger så jäkla mycket ätbar mat??! Vad håller vi på med?!), och bruna (mogna) bananer kan man ju göra massor med. Mosa ner i en pannkakssmet eller kesella eller i en banankaka - eller kanske i en smoothie. Denna innehåller en kravbanan, kanske 1,5-2 dl mjölk/vatten, 0,25 dl grädde, 1 msk krossade linfrön och 1 tsk kakao. Och två isbitar. Gott och gott.

Snabbt

Nu har jag fått mina skor. Igår vid lunch redan låg det en hämta ut-lapp i postlådan faktiskt. Jag är imponerad måste jag säga. Inte nog med att priset var närmare halva butikspriset (i Sverige), så var leveransen sjukt snabb. Jag beställde dem vid lunchtid i fredags.. från Storbritannien! Testgick en promenad i dem igår kväll i alla fall och de är riktigt sköna. Fast de känns som att jag har stora bollar på fötterna. Det stämmer ju inte, vilket man kan se på bilderna, men jag är så van vid mina som är väldigt följsamma och också byggda lite smalare kring foten. Men det är ju bara en fråga om vana. Precis som den vita färgen som känns som att jag har två lysrör som lyser upp min väg.. :]


Köpte denna t-shirt också, för en dryg hundring. Fick även med riktigt bra löpstrumpor (gratis) till skorna!

sommarvindar

Jag försöker plugga. Det går inte bra. Och har inte gjort på några dagar. Jag vill bara vara ledig. Vara ute i skogen. Träna. Åka "hem". Planera flytt. Se filmer. Serier! Baka. Shoppa. Och så vidare. Jag är så trött och omotiverad att det går bara inte! Jag vet ju att det är så lite kvar, men det går inte! Kan någon bara skicka lite energi? Hur som så kommer jag få ägna några timmar i sommar till uppsatsskrivning - jag har hamnat efter redan pga. att jag varit lite dålig, min praktiska handledares vab:ande, jag började ganska sent, mmm. Men det gör inget! Det är NU jag känner att jag kastar bort tiden om jag inte utnyttjar den.

Igår åkte vi till Alstern och var ute i finvinden som blåste. Läste tidning på filt, åt banan och tittade på Leias påhitt. Björn och Leia badade. Jag var badkruka. Eller osugen bara. Men mysigt var det.









haha, sista bilden. Leia var lite splittrad i frågan om pinnen var rolig eller skrämmade. ..kom den underifrån vattnet och petade på henne så var hon inte sen att reagera i alla fall.

Godis


Ja, eller mellanmål kanske man skulle kunna kalla det också. Men det var så sött, och så jäkla gott att godis passar bättre i mina ögon. Äppelpäronvaniljkeso med créme faiche, banan, kanel och valnötter.

Jag har precis kommit hem från träningen.. ett pass styrka ("body pump") blev det idag. Jag var lite tveksam då den här värmen är riktigt energikrävande, och vår lägenhet ju, som jag skrivit flera gånger redan, är helt värdelös när det gäller att hålla temperaturen (är det vinter och kallt ute ligger temperaturen på 16 grader, om vi inte gör något åt det, och på sommaren värmer solen upp det stora fönstret i v-rummet och glasskivorna blir som element. Allvarligt alltså. Det är strax över 30 grader här inne, och min dator pumpar för fullt trots att jag inte gör saker på den för att den inte pallar.. stackarn). Men jag tänkte att jag gör så gott jag kunde, och det gick i princip lika bra som vanligt. - Vad otroligt sakta man kan öka i prestationen i såna här uthållighets-styrkepass. Funderar på att träna riktig styrka i sommar, så man får lite muskler att visa upp också.. ;|

- Dagen har annars bjudit på plugg, långpromenad och årets första fot&ben-dopp i Alstern (ja, nu går det helt klart att bada) med Leia, betalning av räkningar, städning och s¨å beställde jag träningsdojjor också dårå. Det blev de jag skrev om i förra inlägget, fast modellen från året innan (asics gt 2160) som kostade 30 pund mindre! Enligt marathon.se's skotest är det bara kosmetiska förändringar som skett på den skon så det kändes som en onödig summa att lägga på det. Längtar tills de kommer! - Nu ska jag kika på de två sista avsnitten av säsong 1 i Downtown Abbey, yey.

Värme och joggskor

Det går inte att sluta kommentera denna värme. Och efter den här lunchturen jag gjorde med Leia så tycker jag att jag med all rätt kan göra det. Var ute och joggde sakta nästan 1 timme, och det är 27 grader i skuggan.. ni kan ju ana hur svettig jag var. Jag köpte en piggelin innan duschen också, och gubben före mig i kassan vände sig om tre gånger och kollade på mig. Nog för att jag var svettig, men det är väl inget nytt här i världen egentligen. Min ökade träning har gett mig en förmåga att svettas väldigt mycket mer och tidigare i passet, så kanske jag såg konstig ut..

Nu sitter jag och äter lunch! Testade göra varma mackor på lchfbröd - blev perfekt! Ett kokt ägg (kvar sen frukost) och lite gurka och isvatten till det så vaknar jag nog snart till igen.


Imorgon får vi äntligen pengar, och det första jag ska skaffa är ett par nya löparskor. Just nu joggar jag i ett par asics gel trabuco - dvs. ett par terrängskor. Inte så bra faktiskt. De har inte samma dämpning eller stöd (jag kör modeller med lite pronationsstöd), även om de är riktigt bra i skogen och när man är lätt i fötter och kropp. Har ett par kayano (asics populäraste modell, vilket säger en hel del i detta fall faktiskt) inomhus och de är riktigt bra, så jag tror jag ska köra på ett par såna, eller ett par gt-2170, som är ungefär lika, men billigare och med kortare livslängd.. Hade gärna testat ett par med mindre "sluttning", alltså hur hög hälsulan är jämfört med fram på foten, men jag hittade inte de jag testat på den sida jag ska beställa från.. Så jag avvaktar lite. Man ändrar fotisättningen när skorna blir lägre, och jag vet inte om det blir lite dubbelt att köra det samtidigt som jag jobbar med mitt knä.




Ikväll ska jag kika lite på Eurovision. Som vanligt är det pinsamt att titta, man undrar hur de tänkte när de skickade sina bidrag, men Sveriges ligger på en helt annan nivå så jag hoppas vi vinner på lördag. En väldigt bra låt, om än uttjatad till tusen.

Lunch

Lunchar här vid dattan. Stekt ägg, stekfläsk, färdig krispsallad och paprika - mmmm. Och ett stort glas isvatten också, för efter den korta hundpromenaden nyss behövs det. Har tänkt träna om några timmar också, så ett ännu större behov av vatten finns, eller kommer att finnas. Så sjukt varmt här i Karlstad de senaste dagarna alltså. I helgen som var låg temperaturerna runt 20 grader, men från måndag har de krypt närmare 30. Härligt! Även om jag mest tycker att det är jobbigt då jag mest blir seg vid pluggandet som ju måste göras.. Men en sak är säker, jag kommer sakna Karlstads klimat mycket vid flytten.


So american

Nya om och om igen-låten.


Frukost

Det börjar gapa tomt i kyl och skafferi här hemma, vi måste nog ta oss till affären inom kort. Men jag lyckades ändå baka ihop en god frukost. Fil med tinade jordgubbar, kokosflingor, hackade hasselnötter, krossade linfrön och psylliumfrön - och så en lchfmacka med skinka och paprika. Och ett glas med järn/C-vitaminbrus. Jag tror inte på såna här tabletter direkt, det ska gå att äta så att man mår bra ändå, och vad som tas upp av det där känns ganska oklart. Men det finns ju gånger när det varit svårt att få i sig vissa saker kanske, eller som i mitt fall, man är tjej/kvinna, och på det har en sjukdom stökar till det med näringsbrist. Då kanske det ändå ger något.. Gott vare i alla falla.


Maskrosor

Kände att jag måste lägga upp dessa fina och somriga bilder på Leia - idag känns det helt klart som att det är sommar. Inte bara som att sommaren är påväg alltså, utan sommar nu. 20 grader, allt är grönt, det luktar blommor, fåglar kvittrar, barn cyklar i shorts/klänning och folk är uteuteute. Jag tog en 9-10 km promenad med Leia och kände hur otroligt mycket jag längtar tills jag kan vara ledig! Även om jag sommarjobbar så kommer jag vara så jäkla ledig när jag blir klar med skolan. Å.

Hur fint är det inte med maskrosor i gräsmattan? Med blommor överhuvudtaget i gräsmattan! Otroligt tråkigt med såna spikraka, platta och exakt klippta gräsmattor (helst med en sån där liten gräsklippar-robot som åker omkring..ehh..), det ska vara vildvuxet och ängsblommor! Åtminstone en del av gräsmattan.

Lchf pannkakor, igen

Nu har jag testat ännu ett recept på pannkakor, och det är nog det bästa och godaste hittills. Blandade ihop lite av olika recept jag hittat, så jag har ingen direkt källa. Detta behövs i alla fall för till en lunch för 2 personer;

- 4 ägg
- 1 dl vispgrädde
- 1,5 dl mjölk
- 1,5 dl mandelmjöl
- 1 msk fiberhusk
- salt, ca 1/4 - 1/2 tsk
- vaniljpulver, en nypa

Vispa ihop allt och låt det sedan stå i ca 10 minuter.. Fiberhusken sväller så att smeten blir tjockare. Stek sedan på strax ovanför medelvärme. Jag använde ekologisk kokosolja, men det går säkert lika bra med rapsolja eller smör. Tips är att inte göra hela pannkakor, utan mer som plättar, då lchfpannkakor går sönder lättare eftersom de inte får den där bindande "gummieffekten" som vetemjöl ger.


Jag åt med vispad grädde (som smälte av pannkaksvärmen) och tinade jordgubbar/blåbär. Annat "sött" som kan vara gott till (som inte är proppat med socker) är créme fraiche, banan, mörk choklad - smält kanske?, andra bär, keso, kanel, äpple tex.


(hus)Djur och bajs

Pff, vilken dag. I djurens tecken har den gått, skulle man kunna säga. Jag och Sandra åkte ut till katthemmet imorse - för sista gången tror jag, eftersom jag börjar jobba i juni, och så flyttar vi ju förmodligen. Det var massor att göra där, ovanligt dåligt städat, överfulla kattlådor mm. plus att det var många fler katter, så vi fick slita i några timmar, och hann inte alls med så mycket gos med katterna som vanligt. Kom hem, åt en sen lunch och slappade lite. Sen åkte vi till bibblan, för jag skulle skriva ut ett antal vetenskapliga artiklar om mina små evertebrater, och sen vidare till skutberget. Vi skulle springa milen. När vi närmade oss 5 km sa jag, joggandes snett bakom, till Björn att det luktade illa. Han sa att känt något för en liten stund sen. Jahaja.. konstigt..  Efter några sekunder travar Leia upp brevid mig, och jag frös till is samtidigt som jag skrek - hon var helt insmetad i bajs! Höll på att få en riktig ångestäckelattack alltså och började nästan grina på samma gång.. Men när det lagt sig så var det inte så hemskt längre, det var ju inget att göra än att fortsätta då vi ju var mitt ute i skogen. Vi gick dock sista 5 km. Jag blev så spänd av det där snusket att jag sprang konstigt (tror jag) och fick ont i knät, plus att vi till varje pris ville undvika beröring med Leia.. Hon kände ganska snabbt att hon var "utmobbad" (ingen pratade med henne, och vi båda höll avstånd från henne) och gick någon meter bakom oss, utan att göra mer än att trampa framåt resten av vägen. Hoppas hon fattade vinken. Och kan de äckliga människorna som gör det sluta bajsa utomhus??! Man kanske blir akut dålig i magen, jag vet, men med tanke på att väldigt många (de flesta?) hundar som får chansen, faktiskt rullar sig i det, så kan man ju som bajsare räkna med det. Och då kanske det är fräschare att "ta reda" på sitt eget bajs istället för att låta oss hundägare göra det (ja, jag menar bajsa på sig).. Och ja, jag hade kunnat hålla Leia kopplad, men faktum kvarstår: någon har bajsat brevid motionsspåret. eHehehehe.. okej jag kanske inte är helt allvarligt nu men USCHVA! Leia fick tokbada i vänern innan vi åkte hem (då var hon inte brun längre, men stank) och jag har aldrig tvättat henne så ordentligt som idag. Schamponering måånga gånger. Men hon har heller aldrig rullat sig i människobajs så. Saba gjorde det en del, men då hade vi ju slangen på gården liksom. Och hon sov inte i våra sängar.. osv. ...Det känns som att jag dragit ut på denna bajshistoria nu, men det sätter spår sånt där.

Jaja, med tacos i magen, bär som jag ska vispa grädde till snart och en tablå som bjuder på film/serier (kan inte bestämma mig!; 3 Downtown abbey-avsnitt på 1:an, film på 2:an, eller film på 5:an?) ska jag försöka glömma det mesta som har med djur och bajs att göra.



slut på helgen, igen

Helgen som var ägnades åt framförallt lugn och mys, bakning och läsning, tv och film. Och lite jobbsökning. Det börjar ju så sakta bli dags för sånt. Vad konstigt det känns. Att behöva byta ut skollivet mot arbete, att sätta sig in i allt, anstränga sig på ett helt annat sätt. Nåja, anar att det blir många ansökningar jag skickar iväg närmste månaderna/åren. Jag hoppas på det bästa i alla fall. Dessa år av pluggande ska ju förhoppningsvis ge ett intressant jobb också.

"Lite" foton från helgen.. (släpper bildbomb som kompensation för dålig uppdatering)


Läste (ut) bra böcker - kan jag bara få den tredje 1Q84boken NU tack
- är du nyfiken på lchf, hur det är naturligt att äta för människan, de mycket snedvridna livsmedelsrekommendationerna som finns nu, på hur ekonomin styr allt och pushar på oss dålig mat för att tillverkarna gör stora vinster, och sedan massa medicin för alla sjukdomar som kommit sedan vi började äta fabrikat på olika nivåer - så läs kanske vad som helst av Annika Dalqvist, men nedstående bok är bra att börja med! Jag kan tycka att lite saknas, framförallt hur det fungerar i kroppen med kolhydrat/fettintag och hur kroppen använder energi, men man kan ju inte få veta allt på en gång heller.



Fina skogspromenader. Ett kul träd som ju måste provklättras..






och fina fåglar som måste kikas på.



Lchfpizza bakades. Här är pizzabottnen som förgräddats..



Och supergoda pizzan då



En jordgubb/rabarberpaj på nötter/smör/kokos/stevia bakades



Och så fler promenader..




Vårrus och freedag

Hej på er. Äntligen fredag , hurra hurra. Den här veckan har varit lite jobbig på flera sätt. Jag har mått lite halvdåligt, haft sömnbrist, varit otroligt stressad (och är lite fortfarande över ett par viktiga saker) .. och så har det gått lite trögt i skolan. Åsa, min praktiska handledare som jag jobbar/jobbat sida vid sida med större delen av tiden (och som jag är lite halvt beroende av!) har varit hemma med sjukt barn hela veckan, så jag har fått klara mig själv mestadels. Har "tvingat" lite annat folk att hjälpa mig, men ja, mest själv. Så flera dagar har jag gått hem med en dålig känsla av att inte ha "klarat" det jag ville ha fått gjort, och stått och stampat med samma små insekter/djur länge länge, trots att jag sett flera av dem tidigare och nycklat fram dem då! Har flera gånger även upptäckt att trötthet kan göra att man missar steg och bara virrar runt, och saker som var omöjliga för mitt hungriga och trötta jag dagen före, var plötsligt lätt som en plätt morgonen efter när jag sitter där utvilad och med frukost i magen. Nåååja - IDAG löste sig de stora problemen i alla fall, tack vare hjälp, och att Åsa till slut kom och löste mina sista funderingar på 15 sekunder. Nästan klar med den praktiska biten nu!

Igår var det vårruset i alla fall. Det ösregnade från lunch och en bra bit in på själva loppet. Alltså verkligen ÖSregnade. Jag hade min superbästa Norrönajacka plus paraply den dryga timmen vi kom ner dit innan och strosade (plaskade) runt där nere, så jag höll mig torr och varm ända in tills det var dags för uppvärmning, vilket var bra för då jag höll värmen ordentligt ända till slutet av loppet. Jag startade i andra startgruppen, och det ångrar jag nu, jag fick kryssa mig fram mellan människor hela vägen. Kan nog räkna på en hand hur många som sprang förbi mig, medan jag tog mig förbi folk hela vägen. Detta berodde absolut inte på att jag var snabb på det viset, utan folk missbedömt sin hastighet tror jag. Jag sprang på 27.15 (vilket jag är supernöjd med efter den otroligt sega starten och allt kryssande mellan folk) vilket betyder att även jag började i en för snabb startgrupp (de som skulle springa under 26 skulle ta den) - och ändå sprang jag förbi folk som började i första gruppen. En annan sak som var väldigt typisk just för att det var ett tjejlopp tror jag, var att vid varje större vattenpöl hoppade folk åt sidan, vilket innebar att man hela tiden kunde få något som flög fram mitt framför en. Alla var genomblöta pga regnet så det kunde jag också känna var lite onödigt, jag sprang rätt igenom pölarna, men det gav ju mig mer utrymme i alla fall! Men överlag var det hur kul som helst, superbra stämning och hänsynsfullhet bland deltagarna, så jag är jättenöjd. Nu vet jag lite mer hur det kan se ut på ett sånt här lopp som ju egentligen mest är till för att ha kul och umgås snarare än att prestera. - Gillar också (samtidigt som det är lite jobbigt) den höga pulsen man har i början. Man har inte ens börjat och har nästan högre puls än vad man har när man springer! Vet inte om det är vanligt? men Björn berättade att man har gjort tester på folk som åker vasaloppet, vilket visar att många (de flesta) hade högst puls i början, innan de ens börjat. Det har nog med inför loppet-nervosistet och adrenalin att göra kan tänkas?

Nu ska jag placera mig i soffan, läsa och bläddra i bok och tidningar, se på någon film och liknande. Hoppas ni får en trevlig helg!

På grund av det blöta vädret lät jag min mobil ligga tryggt i plastpåsen i fickan så inga foton blev tagna igår. Lånade detta foto på vårrusets hemsida (här: http://www.varruset.se/start/content.cfm?Sec_ID=3636&Rac_ID=110&Lan_ID=1), och ja jag står faktiskt nånstans där i klungan, men tyvärr där man inte längre ser vem det är. Under uppvärmningen är fotot taget! 

frukost som lunch

Goddag. Sitter här med mina sena och mycket efterlängtade lunch. Jag ville få så mycket som möjligt färdigt innan jag åkte hem från skolan idag, då jag tänkt vara hemma och fixa med skolsaker här hemma resten av dagen. Så med extrem hunger, sömnbrist och världens träningsvärk osv osv. var de sista timmarna i skolan allting annat än angenäma. Tänkte också att jag skulle stoppa i mig en ordentlig lunch också, men ingenting finns färdigt och kokt ägg, lchfmackor och honungsmelon duger väl ganska bra det också?!


Idag har jag som sagt en rejäl träningsvärk, och det var ett tag sen kan jag säga. Återhämtningen i kroppen efter träning blir verkligen mycket bättre när man inte äter mängder av socker, mjöl och andra kolhydrater. Men igår på styrkepasset körde jag stenhårt då jag visste att jag skulle ha en vilodag, så idag känns det. Imorgon är det ju vårruset och jag vill i alla fall inte vara jättetrött i kroppen, även om skillnaden i resultat nog inte kommer att skilja sig väldigt.. Upptäckte dock att det är någon typ av startgrupper ändå finns, även om de är lite mystiska och väldig subjektiva. Fast enligt rykten så är det många som struntar i det och ändå lunkar på fyra i bredd trots att de startat i startgruppen "springa" eller "jogga fort", så ja - jag vet inte. Vårruset verkar inte vara ett lopp som man springer för att få en tid heller, så det spelar väl kanske ingen större roll. Det ska bli spännande hur som helst.

Nu ska jag se nya avsnittet av New Girl som äntligen kommit (sista för säsongen tro?) och dricka te till det.

På vägen hem hämtade jag ut denna bild jag köpt på tradera. Fin?! Jaa det tycker jag.


week end

Då är denna helg också snart till ända. Jag ligger massa efter i skolarbete (skit) men har haft en finfin helg med finfina människor: mycket gott att äta igen, massa snack, lite shoppa, och utflykt. Det gillas.


Middag och efterrätt åt vi hos oss på fredagskvällen.
Jag hade bakat en mörk kladdkaka med peanutfrosting - mycket maffig, men god!



Utflykt i blåsten i Segestad



Finmiddag på munken..


..med två söta blåbär:




Créme brulée till efterrätt


Och söndagsförmiddagen inleddes med en God frukostbuffé på Elite.. De nybakta, fyllda croissanterna var inte att leka med.. Och jag åt ca 10 gånger så mycket och olika saker, som det som syns på bild, kan tilläggas.

Jogging. Joggning?

Goderafton.

Sitter och dricker en cola och har ätit godis. Jaa så blev det, då vi åkte iväg till Skutberget och tog milspåret där, trots att vi båda var halvdöda. Dryga timmen tog det och då gick vi sista kilometern. Sen påfyllning med naturgodis direkt och så går det ju inte stoppa den sockerstenen när den väl är i rullning. Läsk efter träning är ibland det enda som "hjälper". Och nu är jag så sjukt mycket piggare! Kan ju bero på colan (zero dock) och sockret, men den där brännande träningsvärkstyngden jag hade är nästan borta också, så jag vet inte? Jag är inte mycket för den konstgjorda sötningen som är i light och zero, men av någon anledning smakar det så mycket bättre än vanlig cola. Och varför inte? Mina två burkar cola light jag dricker i månaden är kanske inte så väldigt farligt.

Jag körde 6 stycken 30-sek intervaller idag (på 1 mil: först ca 3 km uppvärmning; sen 6 intervaller: springer i princip det snabbaste jag kan 30 sek, och joggar sen sakta 3 min; sen lugn jogg 2-3 kilometer) - jag har de senaste veckorna hunnit med tre såna intervallpass (förutom vanliga) och oj, vilken skillnad det blir på de vanliga passen då! - Det känns som att man bara är ute och glider när man joggar vanligt (okej, det är svettigt och flåsigt det också - men ändå!). Förra veckan joggade jag milen på en timme, första gången på länge och det kändes så bra, äntligen. - Knät kändes lite, men ingen smärta alls. - Och flåset var jämnt och bra. Eftersom jag inte joggat så långt på länge så blev det jobbigt mot slutet mentalt, men jag jobbade mig igenom det, vilket jag inte skulle ha gjort för ett par månader sen. Det tackar vi intervallerna för! Nästa vecka är det dags för vårruset - jag hämtade ut nummerlappen idag. Det är första gången jag kör det och det är främst för att jag verkligen måste jobba på den mentala biten - jag tror att jag kan ha lite svårt för det där med massa folk och ansträngning på samma gång?.. Som jag förstått så är det många som går i vårruset och alla startar ju samtidigt - det är inga startgrupper - så lyckas jag komma under 30 min blir jag överycklig. Men som sagt, ingen tid är viktigt i just det sammanhanget för mig, utan träna hjärnan är det som ska göras.

Nu ska jag snart försöka sova med min colafulla kropp, imorgon blir det städning, bakning, plögg? och kanske lite träning?.. innan M & M kommer - så kul det ska bli!


Lunch

Äter lunch här hemma innan jag cyklar tillbaka till skolan och fortsätter med de små spritade liven. Det känns som att någon klubbat mig i huvudet inatt, men förmodligen är det trötthet kombinerat med träningsvärk från powerfightpasset igår kväll. Det märks att jag slappat över helgen, jag blir alltid såhär slö om jag inte håller igång med träningen. I helgen kommer syster och Magnus hit så det blir ett till litet avbrott, men jag planerar träning fredag och söndag kväll så då bör det hålla.

Lunchen: Lchfbröd med blandsallad, ägg, majonnäs och räkor / ost och ćwikła. Gott!!

Dark shadows


Jamen hello there säger vi väl till denna film - du är mycket välkommen! Vampyrer+Tim Burton+Johnny Depp (m.fl. bra skådespelare!) ser ut att bli en finfin mix och en succé i mina ögon.

Långhelg

Goddagens. Jag hade en riktigt mysig och rolig helg med käraste vännen. God mat, shopping, slapp, promenader och fest är det som helgen spenderats på. Igår satt jag i labbet i skolan några timmar, och idag ska jag också försöka jobba bort lite skola, men det känns ändå fint och "ledigt" med valborg/första maj. Helt sjukt hur lugnt det är här! Vi har ju spenderat i princip varje valbrg i Hofors dessa år. Igår såg man knappt en kotte på universitetet och alldeles tyst hela kvällen efter att alla förfestande studenter dragit iväg. Inte ens fyrverkerier! Brukar det inte vara sånt på valborg här i Kstad tro? Vår kväll blev lugn iaf - Björn tog en cykeltur, medan jag och Leia joggade, sen åt vi god mat och avslutade med en film; My week with Marilyn, vilken var okej, men kanske inte så mycket mer.. Idag blir det som sagt lite plugg, tvätt, och när tvätten är klar och Björn kommer hem från sin cykling tar vi en långpromenad och lägger ett spår. Kanske jag går på ett träningspass ikväll också..  Imorgon är det dags för labbet och de söta små insekterna igen. Hoppas att alla har en fin och solig första maj!

Vi tog en långpromenad på lördagsfömiddagen. Här är körsbärsträden utanför univ. som blommar för fullt.

Lite bus med glad hundtjej.

Godis!

Innan Anna skulle åka på söndagen tog vi en liten runda i Mariebergsskogen. Älskar detta fotot..; Björn med sin snus, Anna med sin roliga min, och Leia som inte vill sitta när jag försöker ta kort.

Gehehe meehehej mahahahat. (ehehe..)

Minigrisen i sitt lilla hus.

Gårdagens frukost. Det röda på mackan är ćwikła, vilket är ett polskt mattillbehör gjort på riven pepparrot och kokta rivna rödbetor. Vi brukar ha det till jul- och påskborden och det är såå sjukt gott, slår senap och liknande grejer med hästlängder.

RSS 2.0