LCHFvänlig glass

 
För några veckor sen upptäckte jag av en slump denna glass på ICA när jag stod och suktade efter vanlig glass.. - glass gjord på stevia! Perfekt ju. Inte nog med det så är den även gjord på laktosfri mjölk och grädde. Perfekt igen. Så att det passar de flesta, vare sig man är laktoskänslig eller inte.
 
Det fanns denna smak, plus vanilj eller choklad. Hoppas att man utnyttjar detta så att den finns kvar och att också fler smaker tillkommer. Dock får man ju påminna sig om att man trots detta inte kan vräka i sig som om det vore vatten.. Men det är bra om man någon gång vill ha en söt efterrätt, trots att man inte äter socker/vill höja blodsockret (så mycket..?)/har diabetes eller så. - MEN - har man ett sockerberoende som kanske lätt triggas igång av att få sött på tungan, så är det kanske inte det bästa.. Då ska man nog undvika det helt.
 
Glassen var i vart fall jättegod, den smakade precis som vanlig, bra glass, som alvestaglass brukar göra. 
ETT TIPS.
 

Missing Moutains // Lost River

Det senste halvårets nya musikupptäckter för mig har, direkt eller indirekt, till kanske 95 %, varit genom serier och filmer. Jag såg nyligen God bless America, vilken inte var mer än okej - däremot innehöll den ett par riktigt bra låtar, som i sin tur ledde till ännu ett par riktigt bra låtar, vilka alla för mig var nya.
 
Denna, vilken inte finns utgiven (tror jag?) - åtminstone inte på spotify, verkar vara filmens musikvideo typ. Dock har bandet fler bra låtar.
 
 
När jag letade efter ovnstående på spotify kom denna upp istället - vilken faktiskt påminde om den ovanför. Så himla bra, älskar den! Och finaste skivomslaget också.
 

Tar det lugnt

Ja - tar det lugnt bara. I fredags fungerade jag ju endast lite halvt, så jag tänkte att lördagen skulle få inberipa lite mer aktivitet. Men det blev kanske inte så mycket.. Sovmorgon, en fin promenad i Hammarby sjöstad (vi skulle bl. a kika på laxtrappan), så jäklarns god sushi, film, bokläsning (den översta på bilden läses nu.. har läst den förr och sett x antal filmatiseringar, men den är braa), och en löptur strax innan "Så mycket bättre", som gick dåligt. Ont i fötter, stress (jag sprang 5 km i kolsvart skog och mötte en person, och fick under hela färden lyssna på en flock hundar som ylade mot månen..kanske skulle ha tatt med mig hunden där..) och allmänt tung bara. - Ja, det är väl inte så himla mycket att fylla en dag med kanske.. Idag ska vi snart ut på annat som måste göras, efter att ha haft sovmorgon igen och gått en lång skogspromenad. - I övrigt ska jag ta och få igång löpningen mer nu tänkte jag, och också lite bättre styrketräning, så att jag faktiskt blir stark, och inte kör sånt där body pump-liknande tjafs som ju är mer uthållighet. Hur jag gör det ska jag klura lite på.
 

cravings from hell

Joråsatte. Gårdagsaftonen var riktigt skoj, och blev extra fin med snöfallet som kom. Öl och mycket yrande på stan, besökte fisförnämstället Hamburgerbörs och blev bjuden på öl av Tessan som jobbar där, innan vi tog oss till ett rockställe på söder. Idag hade jag möte på arbetsförmedlingen på förmiddagen och morgonens huvudvärk mm. var inte att leka med.. Insåg varför jag inte partajjar så mycket nuförtiden. De isande vindarna och snön var som en välsingnelse under morgonpromenaden för mitt dunkande huvud. När jag sen slängde mig på cykeln och trampade iväg till globen var dock de isblanka vägarna lite mer otrevliga.. Höll på att gå under av sömnbrist under mötet, och tröstade mig med ett besök på konsum på hemvägen. Skulle kanske inte ha gjort det.. Behövde egentligen inte handla alls - kom hem med två påsar med bara sånt jag var sugen på. Insåg ännu en gång varför det där med festande inte är något jag pysslar med. - Längtar tills imorrn, då jag kan och ska ta en löptur!
 

Lunchen idag............

Lalalaleia


Leia börjar gå ur skendräktigheten nu, har massor med lekenergi, har svårt att lyssna - eller är alert till tusen (inget mellanting), är betydligt lugnare och verkar trivas bättre här än i Karlstad, vilket ju känns bra!
 
Har betalat räkningar, surfat runt, dragit omkring på min träningsvärkande (utegym igår) kropp på långpromenad med söta hunddamen, gjort gott potatisbroccolimos med falukorv och skrivit inköpslista. Idag/kväll kommer Soffa och då blir det mat och öl på stan - så innan dess tänkte jag att jag kan spendera lite pengar av min sista lilla sommarlön som kom idag. På mat främst. Ja.

Fröbröd

Okej, det gick inte så bra med pluggandet nu på förmiddagen. Tankarna var ute och flög, och lite hypokondriker som man är, så var det kanske ganska typiskt efter imorse. Gör kanske ett nytt försök senare. Nu sitter jag istället och äter lite lunch: fröbröd, som jag gjorde i söndags, med makrill i tomatsås och en mango-passionsmoothie. Gott! Ska kika på serien som jag skrev, och sen blir det en långpromenad med hunden, innan jag kanske sätter igång med vettigheter igen.
 
Fröbrödet var hur enkelt som helst att göra, går säkert att variera i, nästintill, det oändliga och smakar jättegott.
 
Blanda 2 dl majsmjöl, 1 dl solrosfrön, 1 dl sesamfrön, 0,5 dl linfrön, 0,5 tsk salt och 0,5 dl rapsolja, i en bunke. Häll över 2,5 dl kokande vatten och rör om. Bred ut smeten på bakplåtspapper på en ugnsplåt. Skär den i rutor (så att det går att bryta sen) och stör över flingsalt. Grädda i mitten av ugnen i 150 grader, drygt 1 timme. Ta ut, låt svalna, bryt och ät.
 
 
Receptet kommer från PT-Fias blogg.
 
Jag tycker inte att majsmjöl känns jättekul då det är så mycket kolhydrater i - men det blir ju glutenfritt (och väldigt gott) för dem som föredrar sånt i alla fall. Jag såg faktiskt att någon kommenterat att de brukar ta 1 dl av varje frö (vilket jag också gjorde), plus byta ut majsmjölet mot dinkel eller råg. Testar nog råg nästa gång.. Och kanske graham skulle funka?
 

Jag glömde skära skåror så mina bitar blev inte så fina..

Morgonstund


Joråsatte. Den där bocken stod vi brevid i princip innan den tyckte att den skulle flytta sig. Sprang några steg, ställde sig och tvättade sig och så.. Tama är vad de är.
 
I och med min situation nu, har jag ju möjlighet till sovmorgon och långsam aktivitet på morgonen. Visserligen har jag varit uppe ur sängen senast 7.30 varje morgon ändå, men har tagit det mycket lugnt med resten - alltså frukost och sånt. Idag hade jag dock tid för kontroll av ett födelsemärke, som jag tycker har förändrats alltför mycket på för kort tid, så jag var tvungen att skynda påå. Just idag när det var så otroligt jobbigt att ta sig upp! Jag och Björn joggade en tur igår kväll, och i förrgår körde jag ett pass på utegymmet, så min kropp är helt slut idag, och hade verkligen önskat en sovmorgon. Är aldrig så klubbad på morgonen som när jag är träningsslut i kroppen. Leia, som också är van att få sovmorgon till minst 9 (och även då får man tjata med henne ut) fick följa med ut och vänta i bilen medan jag var inne hos läkaren, så hon intog plats i sängen nu direkt när vi kom hem. Själv har jag dragit på mig tofflor, och ska sätta igång te så man vaknar till liv och kan plugga. - Eller ska jag kika på sista avsnittet av Torka aldrig tårar.. kanske? Fast det känns som att koncentrationen helt kommer att utebli då. Det, plus vetskapen att jag ska få remiss till hudläkare då jag hade flera märken som kunde utvecklas till något..........(hjälp!) Näe, skola får det bli.
 
 

Fredag - Lördag

Måste vara de bästa dagarna. Sen ger också regniga höstiga dagar upplägg för en massa mys, vilket passar mig bra just nu. Bakning, hundar, promenader, god mat, filmer och läsa morgontidningen länge, är typ vad dessa två fyllts med nu. Ikväll blir det ett par serieavsnitt (andra säsongen av American horror story har börjat), baka chokladjordnötsmazariner (kan det bli annat än gott?) och se någon film (kanske denna eller denna).
 
Fredag/lördag;
 

Konstaterat att det fortfarande är höst.
 

Lärt känna mitt nya område ytterligare. Här en promenad i ett, till synes, väldigt nybyggt, snyggt, avskalat och ganska tråkigt hammarby sjöstad.
 

Läst om att heltäckningsmatta åter är på modet. Folk tycker jag, har alltid sagt att det är så äckligt och ofräscht, men jag har ändå alltid tyckt om den mest av alla golv"bonader", och önskat mig det i åtminstone ett rum. Härligt att man kanske inte blir helt utmobbad nu då om man skulle uppfylla sin önskan.
 

God och enkel lunch. Älskar att ha ett fönster nu som kan hysa färska kryddväxter, utan att de dör direkt.
 

Bakat drömmar med cornflakes - åt upp halva degen kanske..
 

Verkar som att det blir festival nästa sommar också. Dock ett rykte ännu bara..
 

Gjort en supergod laxospenatpaj (kallrökt lax är ju godaste laxen helt klart)
 

Har, efter lång tids övervägande, bestämt mig för att absolut godaste frukten är mogen mango.
 
Fotat grejer till traderaauktioner, som ska få joina de redan utlagda.
 

Varit hundvakt åt Leias kusin Nero.
 

Och trängts i soffan framför en film med snarkande hundar och en Björn.

Älgar och tvivel.

Okej, börjar få en känsla av att jag måste ta tag i mig själv nu. På många olika sätt. Jag måte ta några beslut, och jag måste också leva efter dem även om jag tvivlar.. beslut som vad jag vill och hur och vad som är viktigt osv. Framförallt måste jag få min latröv att bli en annan sorts röv.. en som inte latar sig. Vad otroligt snabbt man blir låst och seg när man sitter hemma. Det känns som ett helt stort projekt bara att exempelvis gå och handla.. som om det skulle vara den stora händelsen under dagen. Fy..
 
Jahapp, efter den lilla, kanske något oklara, texten tänkte jag ge ett tips till den naturintresserade, eller Sverigeintresserade. På svtplay ligger flera delar ute av det fina programmet "Nordisk vildmark". Jag har än sålänge bara hunnit titta på Sverige-avsnittet, men är jättenyfiken på de andra. Lär känna din egen natur lite bättre, få upp ögonen för vad som finns här, nära, och kanske skippa nästa utlandssemester för en fjällresa istället. Sveriges natur är ju så sjukt fin, och så enkel att få uppleva.
 
 
(OBS. Skynda! Finland är redan borttagen :(  )

Chokladfestival och middagar

I helgen har vi haft fullt upp med besök, umgänge, choklad och annat fint.
 
- Fredagen inleddes med frukost och DN i sängen, och med ett betydligt ljusare humör än hur det sett ut tidigare i veckan -skön t. Björn var på konfrerens också så jag hade hela sängen för mig sjääälv. Syster kom på kvällen, för ett helgbesök hos oss! Och sen kom även brorsan med Anna och Leias "kusin" Nero, över på middag och äppelpaj. Jättemysigt. - Lördagen började med en morgonpromenad med syrran innan vi åkte in till stan och mötte Stina, Josefin och Minja, för att gå på chokladfestivalen. Ja, bortser man från det väldigt stora antal människor där, så hade jag hamnat i paradiset, chokladfrälst som man är. Provsmakningar, presentshopping, praliner, marsipan, lakrits, mörk choklad, vit choklad och allt som hör choklad till ingick i "min" chokladfestival. Senare på lördagskvällen blev det mat och öl på söder med nästan alla ovanstående tjejer. - Söndagen inleddes med en något kortare och regnigare promenad, innan vi åkte till Uppsala för att fira vår andra bror, som fyllt jämnt, i efterskott. God mat och gott fika (en chokladkaka som man dog av), varvades med tv-spel och champange. Och så avslutades södagskvällen här hemma med te, choklad och superfärskt lakrits (inhandlat på chokladfestivalen såklart..) tillsammans med solsidan och skräpfilm på tv. Fin helg!
 
Kommande helg ska nog dock förbli obokad, förutom ett löppass på något fint ställe.. Och så är det ju naturkompaniets skattjakt också. Och en tur utåt skärgården kanske man kan få till. Och så har jag ett par saker jag "måste" baka. Men sen så.
 

Nööjd.

Den goda äppelpajen med kardemumma och citron (superkombo!)


Spanar på vad vovvarna pysslar med, och syster bjuder på snyggaste fotominen.


"Papporna" tröstar och fixar


Leia är något skeptisk.
 

Chokladfestival! Mycket provsmakande blev det såklart.
 

Lakritsmarsipangubbe.

 

Jag köpte en liten chokladslush som var så himla good. Det tyckte syrran också.
 
 
 

Fullastad och chokladnöjd.
 

Det jag köpte bara till mig blev kanske inte så otroligt mycket i slutändan, men jag är nöjd! Mest över chokladkalendern. Valrhona är finfina grejer.
 

Mörk öl är min melodi sedan ett tag tillbaka. Och syrran bjuder på minen igen.
 

Hamburgare på Mest Bar & Kök på söder. Helt okej detta om man ser till helheten, med brie var det klockrent, det måste vi köra på hemma också från och med nu. Börjar man plocka ner måltiden i mindre delar blev köttet och brödet rätt trist tyvärr. Brien och den goda potatisen var det som lyfte det hela.

Abisko, sista dagarna

Jag längtar såå mycket tillbaka upp. Två gånger har jag varit där nu - sommar, och tidig höst. Tror jag tyckte bäst om hösten; de otroligt vackra färgerna, lagom svettigt vid vandringarna och inga mygg. Samtidigt var det fint med de ljusa nätterna på sommaren (det var inte midnattssol längre när jag var där men fortfarande helt ljust), lite mer värme och fina fjällblommor. - Denna gång var det tyvärr dock invasion av någon sorts fjäril, av någon anledning. De första dagarna när det hade snöat lite på fjället och var kallare överlag, så kändes det bara sagolikt att gå omkring i fjällbjörkskogen med dessa vita fjärilar flygandes här och där i solskenet. Men de sista dagarna blev det varmare och det blev heeelt galet. På kvällarna drogs de till lampor så de satt över hela fönsterrutorna på stugan, och hade vi utebelysningen på, för att se vägen till dasset, gick det inte att gå ut där. De sagolika små fjärilarna blev bara äckliga. :( Nåvääl, här är resten av bilderna på våra dagar i Abisko..
 
Finaste morgonutsikten från stugan.


Eftersom jag haltade pga mitt hemska skavsår, tog vi det väldigt lugnt på måndagen. Vi gick till turiststationen och längs abiskojokken uppåt längs kungsleden en bit.


Och så ner längs jokken en bit där vi ställde upp spritköket och lagade lunch.


Det blev en tur på ca 8 km. Det räckte gott och väl då jag fick en mystisk träningsvärk pga haltandet sen..


Dagen efter det, på tisdagen, bestämde vi oss för att ta oss upp på Nuolja och vidare därifrån. En klättring på ca 700 höjdmeter, vilket var rätt svettigt, men väldigt vackert!


Såhär såg det ut när man vände på sig och tittade ut från lite mer än mitten och uppåt. Ända vid husen längst bort började vi, och själva klättringen tog (drygt 2 km nerifrån och upp) en timme, så vi hade ett bra tempo!


Efter gott fika på Nuoljas toppstation bestämde vi oss för att gå mellan de två topparna Nuolja och Slåttatjåkka.


Och därifrån tog vi beslutet att gå genom dalen bakom Nuolja, till Björkliden (skidort). Det var nog den vackraste fjälltur jag gjort - helt sagolikt.


Det började med molnen vi vandrade ner i, och lagom vindstilla, och fina små djurspår och och och


till att hösten inte kommit riktigt än, blommorna växte och den fina lilla jokken i klyftan forsade.






Efter Björkliden gick vi rallarvägen hem, och även den var hur fin som helst. Det blev en tur på ca 25 km, vilket är ganska maffigt med stigningen vi gjorde i början. Och tack vare att jag skippade mina kängor och tog mina älskade terräng-asics så hade mitt skavsår blivit bättre efter detta.


Dagen efter skulle vi hem, och hade nattåget att passa vid 16-17nånting. Så vi tog det lugnt. Städade ur stugan och så.


Tåget var såklart försenat. Precis som det var från Kiruna till Abisko också..


Men tillslut kom vi på. Kanske kan verka långt att åka för bara fem dagar (över 120 mil bilvägen), men det var värt det. Speciellt då det var så mycket mindre ansträngade att åka tåg än bil (som vi gjorde förra gången vi var upp).
 

Att humörsvänga

 
Alltså, den här veckan har mitt humör svängt för mycket. Ner i de djupaste dalar där ingen mening med något alls finns, till panik, till hopp, förväntan och glädje, och ner till galenskapen igen. Som om jag vore ca 13 år yngre. Eller fortfarande åt p-piller vilka gav sådan (konstant!) effekt på mig. Tur att man skippat dem sedan ett antal år. Mindre tur att jag, trots det, gått såhär i drygt en vecka nu.. Jag är dock medveten om orsakerna; pms, plus att konstant vandra i en lätt stressdimma av ovetande om 1framtiden - 2skola (när tar jag mig i kragen och gör klart?!) - och att 3inte ha någon inkomst. Men framförallt; att jag inte tränar lika mycket och regelbundet längre. Vilken otrolig skillnad det skulle vara om jag hade mina pass jag stack iväg på. Nu blir det någon form av träning (räknar inga hundpromenader till detta) max 3 gånger i veckan, och inte alls så hårt/länge som jag gjort tidigare. Nej, detta får det bli ändring på, på något sätt. Börjar nu: joggar en sväng med Leia, och funderar på hur man kan lägga upp det med passen. Och det andra.
 
Tre andra små saker att få upp humöret med:
 
Bröd som visserligen är dyrt, men väldigt gott trots frånvaron av kolhydrater

Äntligen läsa en bok man haft i sin ägo i åratal, som visar sig vara riktigt rolig



Utnyttja den bästa årstiden till fullo.
Visserligen längtar jag hem till barrskogen, men vilka om inte lövträden representerar hösten bäst?

Världens vackraste Abisko

Jag har ingen väldig lust att "skriva" just nu, men vill ändå hålla igång uppdateringarna här för annars sjunker kanske detta undan igen. Så kom jag på alla Abiskobilder jag länge tänkt lägga upp, men glömt gång på gång. Så här kommer del ett - resan till, plus de första dagarna i Abisko, i mitten av september.
 
Resan började en fredag, i djurvagnen på nattåget. Typ 4-5 hundar och massa lediga platser (så att man kunde ligga över två stolar) och mumlande från pratande, vindrickande människor. Riktigt mysigt var det!

Vi stannade i Kiruna på lördagsförmiddagen, hos Björns suupergulliga morföräldrar, där vi blev bjudna på lunch. En kylig promenad till den vackra kyrkan, plus ett besök på systemet, fick bli det lilla "turistande" som gjordes.

På söndagen bestämde vi oss för en dagstur till lapp-porten.

Med Nuolja på vår högra sida - åtminstone till en början - begav vi oss iväg.

Japp.. Som jag sa redan då, tur att vi inte bor i fjällen året om, annars hade jag sett ut som ett russin i fejjan nu.

Första snabbstoppet var på lillnabben där vi tittade ut över Abisko Östra (där Björns stuga ligger) och Torneträsk.

Och åt andra hållet har vi den första (av många) bilder på lapp-porten.

Leia klättrar mellan fotoposerna.


Nästan framme. Björn hittade en intressant sten, "det måste vara järn"

Stenen återbördad och vandringen återupptagen.

Detta måste vara en av de bästa luncher (och lunchutsikter) jag någonsin haft.

Sen bar det av neråt och hemåt igen. Vid det laget var mitt feltejpade skavsår ett köttsår, men det var inte förrän hemma i stugan man tänkte närmare på det. En tur på ca 22 km blev det denna dag.

Lchfpizza och arbetsförmedlingen

Hej. Precis hemkommen från Arbetsförmedlingen dårå. Sitter och lyssnar på Backstreet boys I´ll never break your heart och äter "second lunch": hårdmacka med ost, ägg, majonäs och sallad - och drömmer om gårdagens riktiga lunch: lchfpizza med tacofärs.
 
Jag var och visade upp mina betyg och intyg på arbetsförmedlingen (arbfm-Glooooben - inte skitkul att köra dit med nya arena-bygget), men fick vänta typ en timme innan det var min tur. Så jag satte mig vid en dator och kikade efter jobb. Sist jag var där satte det sig en tant vid datorn brevid mig som hela tiden satt och lät. "Mmmhmmhuum oum hoo hiiom mmhmppppppmm" - otroligt störigt. Och vad upptäcker jag efter ca 10 sekunder när jag satt mig och loggat in idag? Jo att hon sitter brevid mig igen! Gah.. vad är oddsen..
 
Jaja, nu åker vi snart mot Hofors, och här är receptet på den hittills godaste lchf-pizzabottnen:
 
 
För 1 ugnsplåt:
 
100 g riven västerbottensost eller liknande (eller vanlig ost bara)
4 ägg
0,75 dl vispgrädde
1 msk fiberhusk
0,5 dl mandelmjöl
0,25 dl kokosmjöl
Lite salt
 
Blanda ihop allt (se till så att fiberhusken inte klumpar sig) och låt stå 5 min. Bred ut smeten på en plåt och förgrädda mitt i ugnen ca 10-15 min på 175 grader.. Ta ut den, bred på fyllning som vanligt (min favorit är: någon form av tomatsås, skinka, färska champinjoner, lök, något grönt, typ basilika eller babyspenat, riven ost, mozzarella i bit), och in i ugnen igen på 200 grader tills osten fått fin färg!
 
Detta smakar precis som vanlig pizza. Kanterna är väl inget att hurra för, men vem sjutton bryr sig om dem? Är det pizza så är det, bröd kan man äta en annan gång.
 
Receptet är från denna blogg!

Bullar och regn

Aah, massa kanelbullar precis överallt. Och jag kan inte bestämma mig om jag ska "fira" denna trevliga bulldag med en bulle, eller om jag ska hålla mig ifrån det. Jag har äntligen kommit ifrån det där konstanta sockerintaget som jag satte igång för några veckor sen när vi var i Abisko. Galet hur svårt jag har att komma ur en sockerloop när jag väl startat, och märker det direkt på hud (har inte haft så kass hy sen jag gick på högstadiet, dessa veckor), humör (blodsockret åker bergochdalbana) och orken (ju mer kolhydrater in, desto tröttare - förutom de första tio minuterna, då jag speedar istället). Men jag vill inte sätta upp något förbud heller, och ibland kan man "önna" (bättre än fulordet unna) sig. Frågan är om jag verkligen behöver den där jäkla bullen? Och när jag väl har ätit den där bullen, och den ligger som en klump i magen, har det varit värt det? Förmodligen inte. Inte idag. Då var det bestämt då.
 
Hade jag valt att äta bulle idag hade det inte varit en gjord av mig (som de ovan är), vilket gör det ännu mindre värt, eftersom jag inte har, eller har möjlighet att göra, såna. Annars hade jag nog tryckt i mig ett par..
 
Jag var ute på en joggrunda med min fyrbenta älskling nyss, och det SPÖregnade. Funkade bra, även om det bara blev 4,5 km - så ett fint lugn i kroppen har jag nu. Resten av dagen får ägnas åt skola, Glee och Mitt i naturen (nya säsonger ju), städning, jobbsökning (hittade precis ett trevligt endagsjobb) och pizzaätning (lchf - testade nytt recept igår). Imorgon åker vi till Hofors över helgen!
 
Dessa rådjur alltså.

Nyinflyttad

Goddagens! Då är man inne på andra veckan som "stockholmaré" (läs med söderkis-dialekt), och tycker att det "e´ helt okej va". Har inte hunnit med en utflykt till "skergårn" än, vilket jag längtar lite till, men det kommer sen det. - Jag kommer aldrig att på riktigt bli någon stockholmare eller stadsmänniska. Men det är otroligt fint här. Överallt alltså. Stad, skog, gata, stig, gammalt, nybyggt - allt är fint.
 
Hittills har jag varit väldigt fokuserad på att leta jobb och skaffa och skicka in miljoner papper och olika intyg av de slag, till arbetsförmedling, a-kassa mm. .. - framförallt för att jag är extremt skoltrött och bara vill skjuta på att göra det sista skolarbetet. - ..för att igår fått veta att jag ändå inte kan få a-kassa om jag inte helt avbryter mina studier. Och det vill jag inte göra, jag vill göra klart dem! Så ja: från idag fokuserar jag på skola istället. Räknar på att jag kommer behöva minst ett par månader heltid till det. Fattig som sjutton blir jag, men jag får ju förhoppningsvis in skolarbetet snart så att jag kan börja söka riktiga jobb?
 
Under förmiddagarna och luncherna passar jag på med korta och långa strapatser med vovven, och björnen ibland då. Försöker såklart att få koll på området vårat - och framförallt nackareservatet med omrkingliggande fin natur. Har ärligt talat bara lyckats gå EN promenad ensam (längre än 20 minuter) som jag inte virrat bort mig på. Jag har otroligt svårt för vädersstrecken här och snurrar omkring på dessa många stigar som finns, förutom de fina gångbanorna. Så promenaderna har oftast orivilligt blivit runt en timme längre än tänkt.. Jag skyller på att det är mulet hela tiden (det har regnat varenda dag hittills).
 
Imorse var det dock lite ljusare ute, så jag tog lite bilder.
 
Först vandrade vi upp på Hammarbybacken.
 
 
Det är massor med rådjur här som är i princip tama. Nedanför oss i backen stod en get och bock och åt.



 


 


Det är också en jäkla massa trädgårdssnäckor här. Allrahelst har de sniglat sig upp i träd och buskar också.

RSS 2.0