happy Up here

Hoho.

Har hunnit haft några superdagar här i Hofors med fina vänner, kalas, mors dagsfika, shoppingrunda med Anna, träning med Björn och mer. Idag började jag jobba. Trots att detta blir mitt/min nionde/tionde år/gång så får jag ändå gå och sitta på introduktionen och lyssna om företaget och allt sånt där. Det är iofs bra med uppdateringar för det byts ju ägare och blir ändringar i produktionsmängder osv. allt eftersom. Man ska ju ha lite koll på vad/vem det är man egentligen jobbar åt och vad det hela egentligen handlar om.. Efter lunchen, som vi i vanlig ordning blev bjudna på, - mums - så fick jag åka ner och börja jobba. Nästan allt var sig likt. Fick dock fixa med mitt passerkort i södra porten, då det sitter kodade dörrar överallt på förrådet nu, så det skulle fungera där också.

Jag hade svårt att somna igår och har inte fått många timmars sömn. Det tillsammans med en sjuklig träningsvärk i rygg och skuldror gör att min hjärna lagt ner verksamheten lite halvt för dagen. Ska därför bara slappa här hemma, även om jag saknar Leia massa massa. Det är ett stort åskväder precis ovanför oss nu efter värmeböljan som slog till idag, så det hade varit mysigt att sitta inne med henne (turligt nog är hon inte rädd (än?!), men jag kan tänka mig att hon kanske står och buffar/skäller lite smått när det låter som mest), men nu är hon några kilometer bort, och jag har som sagt lagt ner större delen av verksamheten idag. Det får bli imorgon istället.



hound dog

Det var ingen hemma hos Björn igår kväll när vi kom, så Leia blev lite "besviken" när Björns föräldrar inte var hemma, och samma hemma hos mig idag första halvan av dagen.. Men när mam och pap kom hem så hade hon ett stort leende framme mest hela tiden, och lilla valpen i henne tittade fram. Dessa fyra personer lyckas framkalla såna glädjereaktioner hos lilla vovvan så det är inte klokt. Någon enstaka gång har hon blivit så när jag eller Björn varit borta från henne länge - en gång när jag åkt till Karlstad en vecka innan Björn och Leia, och de kom så trodde jag hon skulle spricka som en liten såpbubbla eller nåt, hon visste inte vart hon skulle ta vägen när hon såg att matte satt där i soffan i lägenheten - men annars är det en litet lagomt leende hon ger oss med några viftningar med svansen och en puss. Undrar varför det är så? Kanske att det har med att göra på längden på tiden man varit ifrån henne? Eller känner hon att det är våra föräldrar och ser dem som även hennes flockföräldrar på något sätt?

Björn har för övrigt klickat in att Leia ska dra av honom strumpan från foten. Jag är en sån som tycker att det ska finnas ett vettigt syfte med saker man ska lära hunden, men Björn tycker att allt man lär in är bra. Visst håller jag med honom delvis, och Leia älskar det, men dra av strumpan? Hämta snusdosan? Tända och släcka lampan? Haha.. Mja, varför inte? Hon lär sig allt sjukt snabbt också, har aldrig sett något liknande. Nu med strumpan t ex. var jag inne i badrummet och höll på och fixa mig och sen när jag kom ut så kunde hon det! Visserligen hade vi gjort en 15 sekunders testträning dagen innan där hon tog min strumpa i munnen och fick klick och godis för det.. Självklart behöver det finslipas också och det är riktigt svårt att få Leia att hålla på en längre stund, det är tre minuter i taget - max - men ändå!

Avslutar detta inlägg med några foton från ännu en promenad från Alsters herrgård/bäverdalen (där vi för övrigt såg en bäver simma alldeles brevid i ån i förrgår, den dök dock när den såg Leia..), god natt.












-dog days are over-

HOHO, då är hemtentan klar! Den var svår och jag vet inte alls hur det kommer att gå, men jag har gjort mitt bästa vilket var det enda jag kunde med en tidsbegränsning osv. Nu är det bara resten kvar.. :)

I alla fall, vi firar med en väldigt bra låt, som jag förmodligen lyssnat på 50 gånger senaste dygnet. Bör lyssnas på med hög volym.



Älskar verkligen videon också.

It's no good..

Hej hej!

Nu har det varit segt med uppdatering.. Jag är mitt inne i panikpluggande med hemtentan (herregud, hur ska detta gå..?) så jag har inte ro att skriva här. Men nu är jag så slut i huvudet så jag kan ändå inte göra något. Jag var på ett styrkepass igår, körde stenhårt, sov alldeles för lite och så tentastressen på det - är verkligen helsnurrig. Men jag ska tillåta lite sovmorgon imorgon så att jag blir piggare.

Närmaste tiden är verkligen fulltecknad:
Förutom hemtentan som ska in nu fredag kväll och en riktigt svår uppgift kvar i samma kurs så måste jag plugga till ännu en tenta i Karlstad nästa lördag ändå, plus att jag nu på måndag börjar jobba i Hofors (ska jobba HELA sommaren, heltid, dag), sen är det konfirmation för brorsdotter i Uppsala den veckan också, och kalas för fina Selina och Bessemerfest och sen kommer x antal släktingar hem till mamma och pappa (där jag ju då kommer att bo) som man ska försöka göra sig förstådd med (på polska dårå). Allt inom en och en halv vecka. Help.

Nåja, det är väl bara att ta en sak i taget antar jag?

Första steget är att vänta in Björn som är ute och cyklar så vi kan äta tacosen jag precis lagat. Han ringde dock nyss och sa att de åkt fel och kommer en timme senare OCH att han precis sett en vildsvinsmamma med ca 15 ungar. Jag = avis och matt. Och hungrig.

Ha det bra!


Några foton från en promenad i blåsten för ett par dagar sen







Derezzed

God morgon!
Imorse när jag gick upp och skulle fylla på mitt vattenglas så upptäckte jag att vi inte hade något vatten. Visade sig att det var en vattenläcka och att alla på kronoparken, rud och stockfallet saknar vatten. Läste också att det fanns vattentankar vid centrum så jag och Leia gick dit vid 9.30 kanske, men det var sådan kö så vi gick hem igen. Nu sitter jag och dricker bubbelvatten från kronoparksjouren, vi har lite vatten hemma till Leia och sådär så vi ska nog klara oss till eftermiddagen, då det skulle komma igång igen. Ännu en grej som jag satt upp på listan till mitt framtida hem: egen brunn. Man är så väldigt beroende av att samhället fungerar alltså, det är verkligen skrämmade.. Kan inte tänka mig hur det är i länder där det är krig eller liknande, hur överlever man? Patetiskt hur beroende man är.

Nu ska jag försöka göra skola ett tag.. Har en tenta hela nästa vecka och jag är inte ett dugg förberedd.. ajaj.



Drömmen

Idag har det storstädats och skrivits på en uppgift om en rättegång som jag besökte igår (jobbigt var det att sitta där och känna sig som att man inkräktar i någon annans liv). Nu ska jag snart ta med mig min lilla hare (Leia har varit alldeles nipprig och orolig nu senaste timmen av någon anledning) ut på en sväng - förmodligen ner till kohagarna vid Alsters herrgård - och sen blir det hemmagjord pizza när älskling kommer hem från sin cykeltur (han kör stenhårt inför sommarens lopp!).

Jaa, tror att vi firar in helgen med en låt av Hofors gamla stoltheter! Verkar som att det blir peace&love en dag i år i alla fall, så då blir det till att kika på dem live också, nice.




Let it fall

Idag mår jag verkligen mycket bättre, träningsvärken är nästan borta, hurra! Det firas med ett powerstep-pass om ett par timmar. Tror att den mesta träningsvärken kom från alla olika krigarställningar vi stod i, då det blir en väldigt statisk och tung belastning på lårmusklerna, och från "spiken" (syns längst ner till vänster på denna bilden) som jag, trots att jag inte går på yoga har lätt att stå i ändå konstigt nog. Det kanske inte är så svårt? Det kräver iaf ganska mycket av musklerna i skuldrorna och rygg och mage, vilket inte kändes precis under tiden, men desto mer efteråt.
Fick höra från käraste syster att de kommer att köra yoga hela sommaren på aerostep i Hofors, så jag tror jag fortsätter med det - tror att det är bra att varva vanliga träningen med mer statisk träning och strech-träning.


Men det var inte det jag skulle skriva om, utan jag tänkte tipsa om en enkel lunch (som egentligen är en förrätt) som jag och Björn åt nyss.. Receptet kommer från tidningen laga lätt - tror att det är februarinumret. Receptet är för fyra personer som förrätt, så ska man äta det som lunch eller liknande så kan man nog vara två, kanske tre på receptet.


RÄKMACKA MED ÄPPLE OCH PEPPARROT

500 g färska eller tinade räkor (de räknar att räkorna är med skal, så kanske 400 g utan skal?)
1 äpple
2 msk riven pepparrot
1/2 dl hackad dill
2 msk majonäs
1 msk gräddfil
4 skivor mörkt rågbröd
salt och peppar

Skala räkorna, lägg i en bunke.
Skala äpplet, skär bort kärnhuset och skär i små tärningar.
Blanda räkor, äpple, pepparrot, dill, majonäs, gräddfil.
Salta och peppra (ca 1 tsk salt och 1/2 kryddmått peppar).
Lägg röran på brödet och peppra lite till.


You will find me if you want me in the garden/ unless it´s pouring down with rain

Goddagens.

Oj, vilken dålig dag jag har. Känns som att jag ska falla ihop närsomhelst.
Jag var på Poweryoga igår. Det var just den instruktörens sista pass på kauif så hon uppmanade oss att ta i så mycket som möjligt.. och jag tror hon gjorde ett riktigt tufft pass också. Plus att det höll på typ 10 min längre än de 75 min det skulle ha hållit på. I alla fall: jag kan inte röra mig idag! Ajaj.. Hela dagen har liksom varit konstig.. Jag har fått saker gjorda, men inte riktigt varit närvarande i det på grund av min onda kropp. Har aldrig varit med om något liknande av yoga..
Skulle ha sprungit med Björn och Leia idag också vilket det inte varit riktigt något läge för, om det ens är möjligt. Å, har inte tid med detta. Satte nyss vatten i fel strupe så att ett halvt glas vatten sprutade ut också.. blir så matt..

Tog en filmpaus mitt på dagen och tittade på dokumentärfilmen The Cove. Och blev såklart arg. Arg på människor - som vanligt. Det är bara oss människor man kan bli arg och besviken på, det är något som är en av få sanningar för mig.

Nu ska jag dricka te och äntligen få testa macarons, har suttit och undrat hur det smakar efter att varenda blogg (känns det som) lägger upp sina fina små fikabilder på dessa söta kakor. Återkommer om det. Hej hej.



Personal Jesus

Som jag skrev tidigare så var jag på arbetsmarknadseftermiddag för biologer. Det första passet handlade om konsten att sätta mål, där vi jobbade med att verkligen formulera mål, som man annars kanske bara luddigt tänker i huvudet. Och Wow, vilken skillnad att verkligen skriva ner och formulera sina mål, istället för att - som i alla fall jag bara gör - tänka dem.

Bara det första steget där vi listade "det här har hänt inom 3 år" (vi skrev ner vad vi tror och/eller önskar ska ha hänt inom den tiden) gjorde att allt kändes mycket mer möjligt och konkret. Man såg liksom det man gått och tänkt på framför sig på ett annat sätt. Där skrev jag saker som att "har flyttat", "klar med utbildning", "åkt vasaloppet" och massa fler.

Sedan väljer man ut fyra av de målen som är viktigast och skriver ner dem igen.

Sedan tar man ett: det viktigaste/det man helst vill klara/uppnå av de fyra viktigaste och skriver upp allt som krävs att jag måste göra för att klara det - dvs. delmålen som krävs - vad krävs för att ha exempelvis klara av att "åka vasaloppet"? Det som krävs är kanske t ex. "konditionsträning" och "en startplats" och "skidträning" osv..

Och till sist så skriver man vad man kan göra just idag för att ta sig framåt i det målet. T ex. kan jag då sticka ut på en löptur för att träna konditionen, och genom det arbeta mot mitt mål 
- Och så antar jag att man gör så för varje mål, åtminstone de viktiga - de som man verkligen vill ska hända. Vi valde bara ut ett för att prova och testa. Att bli klar med utbildningen eller få jobb var nog dominerande i salen. Även jag valde det målet dårå.. Kanske inte så konsigt.

Rekommenderas, verkligen för alla. Det här kan man alltså göra för vilket mål man än har - jag menar, alla har ju - om de tänker efter - en bild/vision av hur ens liv ser ut, eller hur man vill att ens liv ska se ut om 3 år. Det gäller att komma ihåg att det går också! Kan du tänka det, så kan du göra det.


Älgtjuren Dennis (och jag) för snart fem år sen. Vet inte riktigt vad jag vill ha sagt med denna bild. Men älgar är ett av de finaste djuren och att jag fick klappa en var en stor grej då.

Baby says

God morgon god morgon.

Sitter här och är "helt färdig" (inte helt slut, utan klar med sysslor), har hunnit koka potatis till lunchen och fixa saker på datorn och "morgontoaletten" (ganska löjligt ord men sammanfattar flera saker: typ klä på sig, tvätta ansiktet med alla produkter, mascara och så) och sett nyheter och mer. Annars brukar jag försöka tvinga mig ur sängen nu, men eftersom Björn har skola tidigt idag så ringde klockan 7.00 - och det måste ju vara det svåraste att inte vakna till när man inte behöver det? Känner mig riktigt pigg nu, så jag kanske bör satsa på tidig uppgång varje dag?!

Gårdagen ägnades till plugg, promenad och eftermiddagen spenderades i skolan på någon typ av liten arbetsmarknadsdag för biologer. Mycket givande, första passet ägnades om att formulera sina mål - och hur ens dröm blir verklighet helt enkelt. Skriver mer om det senare.

Igår var jag och Björn ute och åt på lunchen, och när vi kom hem hade Leia snappat åt sig frolicpåsen (vi använder frolic som godis) öppnat den försiktigt nästan utan att den gått sönder något (den är en sån där återförslutningsbar) och käkat godis. Mest godisrester hittades i soffan; jag kan verkligen se henne framför mig ta godispåsen (som hon inte får), sätta sig i soffan (som hon inte får) och äta, haha.

Kvällen igår ägnades åt Eurovision också. Förstår inte varför jag tittar, eftersom jag sitter och tänker att vad-i-helv-.. för nästan varenda bidrag, förutom när Sverige framför sitt, då är jag så nervös att det är som att jag själv ska framföra det. (Trots att jag inte ens tycker att låten är bra!) Så har det varit de senaste åren. Stört. Kan inte förstå vad folk sett i de utländska bidragen liksom..det är ju bara pinsamt. Man kan nog sammanfatta det ganska bra i det som sades i nöjespanelen i morgonsoffan imorse: "det är som att titta på en föreställning som framförs av några barn man inte känner" (säger jag som inte ens har barn, haha) - men just det att man inte är involverad känslomässigt riktigt, och det - just för att det är barn (och utan att mena något illa) - inte är det minsta proffsigt. - Nåja, nu kommer jag väl sitta och titta på samma sätt på lördagen också.

Ikväll tar vi nog och tittar på den nya rysaren Insidious. Nu ska jag ta ut den sjusovande hunden som förflyttat sig från sovrummet till hundsägen bakom mig och snarkar vidare..




RAK BANANA

Godafton!
Dagen idag har ägnats åt städning här hemma, guacamoleätning (både till lunch och middag fick jag det att passa in, Mums!), en joggingrunda (å, ligger så långt efter mot vad jag borde ju. Sprang 7 km på 50 min - gah! - det kändes dock väldigt behagligt hela tiden så det blir nog bra), plugg, en tur till Alsterdalen med lejonhyndan (det luktade så himla gott av träden där, som en vägg när man klev ur bilen), sprayfärgning av en whiteboardram och ett par fina örhängen (måste visa bild på dem sen!) och en hel del mer faktiskt nu när jag tänker efter. Jag som nyss satt och tänkte hur lite jag gjort idag - men så var icke fallet! Nu ska jag vänta på att "Bored to death" börjar på Svt1 och sedan sussar jag förhoppningsvis lika gott som hon här nedanför efter det.
God natt!



Horses in my dreams

Har precis kommit hem från en långpromenad med Leia. Nu när vi äntligen kan gå på längre promenader efter två månaders fjuttpromenader så blir det att jag prickar av alla favoritrundor som vi har. Idag blev det till sjön Alstern. Vägen dit går förbi flera hästgårdar vilket är bra övning för Leia tycker jag, speciellt som idag då många hästar stod precis vid vägen och tittade nyfiket.
Leia fick ta sitt första dopp för året också, snacka om att hon var nöjd! Hon hoppar inte ut och börjar simma runt bara sådär, utan jag får kasta ut en pinne åt henne, men tydligt är att det var det enda hon stod och väntade på att jag skulle göra.
Nu när jag kom hem så höll jag på att smälta så jag gick ner och köpte isglass på jouren. Leia ville av någon anledning inte äta sin frukost idag (hon som varit så matglad igen senaste tiden) så hon fick efter lite tandvisning och koll av öron, ögon och tassar ett grisöra.






Vitsippor (som ju började blomma för läänge sen, men de är fina fortfarande!)




Hämta pinnen..




Skaka..


Harsyran blommar.


Var inte direkt samarbetsvillig till ett foto här..


Glass!


Grisöra.


down by the water

..
Little fish, big fish, swimming in the water.
Come back here, man, gimme my daughter.
..




Lyssna lyssna.

legs

Försöker motivera mig till att börja kolla på en inspelad timmeslång föreläsning om ormar och ormhållning. Den är säkert spännande men det har hänt något med mig, jag orkar ingenting! Jag sover extremt mycket nu, idag sov jag över mer än två timmar. Förkylningen är kvar, går fortfarande och snyter mig och måste använda den där nässprayen, som inte alls funkar så bra längre.. och som jag snart är beroende av om det inte går över. Ska minska på den till att bara ta den innan jag går och lägger mig iaf, vägrar bli beroende av något sånt. - Det kanske är pollen? Fast Björns pollenspray hjälpte ännu sämre än vanlig. Nu får det ta och bli bra igen hursomhelst tycker jag!

I helgen har vi så mycket som möjligt utnyttjat finvädret. Även igår tog jag och Leia oss ut och solade lite, vad underbart när man kan gå i shorts och linne sådär utan att frysa, men även utan att svettas på en gång.
Innan dess gick vi två också på en promenad ner till stan för att sen ta bussen hem.
Björn brukar göra den rundan, och då jag fått ett 14-dagars provbusskort så tänkte jag att jag ju kunde utnyttja det. Jag har inte åkt buss med Leia sedan första halvåret vi hade henne (då vi inte hade någon bil) och Björn har berättat lite hur hon brukar vara, även om det variterat väldigt mycket.
Vi satt långt bak i bussen där den sista bussdörren är, den som är liten. Varje gång bussen stannade så skulle Leia kliva av! Förstår inte riktigt varför, då jag ju satt kvar, men hon kanske inte gillade bussen överdrivet mycket då? Hon blev lite flåsig där inne och kunde liksom inte riktigt sitta stilla, men efter några gånger slutade hon i alla fall försöka ta sig till dörren då den öppnades.
Enligt Björn har det gått både bättre och sämre när han åkt, så jag antar att hon helt enkelt inte gillar bussen överdrivet mycket.
Kanske jag ska utnyttja den här sista veckan jag har med busskortet att åka några korta svängar här i närheten bara? Det är jobbigt när det är en sådan tung hund som försöker möla sig förbi en, men det kan ju inte bli värre? Erfarenheten av Leia säger ju tydligt att vissa situationer som hon haft svårt för helt klart blir bättre ju oftare vi gör dem.


cat claw

Goddagens!

Sitter här framför datorn istället för att vara ute i det fina vädret som kommit tillbaka. Finns en bra anledning till det - nämligen skola och uppgiftsinlämning idag! Jag och Leia var faktiskt ute och solade på en filt för ett tag sen. Men man kan ju inte göra det hela dagen heller även om det var väldigt mysigt. Bra att jag istället sitter och klickar mig från blogg till blogg och läser lite här och där istället.. Det är otroligt hur många det är som har blogg alltså. Börjar jag klicka mig vidare från en blogg som jag brukar läsa och klickar i någon av deras vänner osv. osv. så har man ju snart tagit sig över hela samhället (som t ex. i detta fallet när det var Hofors jag kikade runt i).

Igår tränade jag faktiskt powerstep 75 min, vilket gick bra, men efter ca 20 min så började jag känna att jag inte riktigt var frisk ännu och idag har jag haft lite rassel i halsen och varit lite mer snuvig än igår, så det blev väl lite tidigt. Känns inte kul alls för jag hade hoppats på att jag skulle skaffa en sen plats i vårruset som är nu på onsdag här i Karlstad. Inte för att jag räknade med att får någon bra tid, men jag vill ju ändå testspringa en-två gånger innan - nu kommer jag ju inte ens kunna göra det. Jäkla förkylningar alltså. Men man kan ju inte annat än att bara vänta ut det..

Grannarna (tror det var två stycken i nära anslutning till våran lägenhet) hade brak-efterfester inatt också, till och med så att jag vaknade, vilket jag inte brukar göra då man är van vid fester sent på nätterna här. Men inatt var det hög musik, hög sång till och diverse skrik hit och dit. Kanske var därför jag sov till 11 idag? DET är extremt ovanligt för mig, kan nog räkna på en hand alla gånger i livet jag sovit till efter 10 - det kanske var festen som gjorde det? Eller träningen? Vem vet? Vem bryr sig?

Nu blir det uppgiftsskrivande. Hej hej!



Testade förresten dessa för ett tag sen! Kan inte säga att det var mycket att hurra för..

Hunter

Nu finns ett par stövlar, som är kängor samtidigt, på Nelly - från Hunter. Dregglar lite över dem en stund.

Godnatt!

I know places.

Goddagens.
Sitter här och väntar på att vår grisstek i ugnen ska bli färdig! Ibland sticker Björn iväg till lite annorlunda affärer (dvs. inte typ Ica eller Coop dårå) och kommer hem igen med massa konstiga ätbara saker och ofta massa kött (man kanske kan jämföra det med att han varit på jakt om man tänker på jägar- samlarsamhället? :)). Jag skulle aldrig köpa en stor köttbit på 1-1,5 kg, speciellt inte av gris. Men nu är det bara att göra det bästa av situationen och därför har vi då alltså en stor timjankryddad stek på en bädd av gul/röd/vitlök, äpple och citron i ugnen. Spännande om inte annat..

Det blev inte Red riding hood igår, utan någon film som hette Vanished on 7th street. Precis som en annan film vi såg för några dagar sen - The silent house - så var den bara konstig. Det kändes som att när man väl kommer in i handlingen, så tar den slut och man sitter där som ett frågetecken. Ungefär som att man utan förklaring bara får se en liten bit av en mycket längre historia som hållit på ett tag innan och som fortsätter efteråt. - Kan ju också informera om att det enda jag ser på tv nuförtiden är Mitt i naturen som är en halvtimme i veckan och möjligen nyheter då och då, därav alla filmer..

Min förkylning börjar släppa taget, hurra hurra. Känner mig riktigt pigg, förutom när jag får hostattacker som lämnar blodsmak i munnen, och jag funderar till och med på att träna ett pass imorgon.. Men det är kanske lite förhastat? Kanske tar en liten uppstart-löptur, där jag joggar/går omvartannat en halvtimme? Det är nog skonsammare.

Leia börjar alltmer bli sig själv nu - hon är glad och pigg, vill leka, vill äta, hurrahurra till det! Klon är torr och fin, men defenitivt inte "färdig" än så vi tar det fortfarande ko-lugnt, vägrar lägga ut fler tusenlappar för att jag själv inte kan hålla mig från att låta henne toka runt. Hon skulle dock behöva motion så mycket som hon lagt på sig (se föregående inläggsbild) - men det kommer ju det också.

Japp, det var dagens überintressanta inlägg, tack och hej.


close to me

Tjipp. Kör en snabbuppdatering här, i väntan på Björn så att vi kan börja se film. Kanske nya Red riding hood?
Är fortfarande sjuk - har sån snuva att jag borde bli uttorkad så mycket jag snyter mig. Är helt öm i näsan också.. Man kanske borde investera i bra snytpapper? Som sagt gör detta i alla fall att jag mår dåligt över massa missad träningstid - inte nog med att jag verkligen måste sätta igång stenhårt med löpningen, så är ju också terminen snart slut och jag vill ju hinna träna så många pass som möjligt på kauif innan det! Skoluppgifter som borde ha varit gjorda ligger också och pockar - men vad göra? Ska jag skicka in någon yr text som jag inte själv förstår? Nee. Får vänta ut detta helt enkelt.

Leia mår helt tydligt bättre nu, hon är piggare och gladare än på länge och studsar runt lite smått var man än går med henne. På klon börjar det äntligen synas en smal rand av svart klo - men det är långt kvar - det verkar dock vara på G på riktigt nu - känns mycket bra, håller tummarna för det! Läntar tills vi kan åka ut och spåra på luncherna istället för att ta en återhållen tråkig promenad kring de "vackra" hyreshusen runt omkring här uppe i Kronoparken. ;)

Nu är det filmdags, ha det bra!


Välkommen in

Veronica Maggios nya skiva innehåller några riktigt bra låtar.. Förutom Jag kommer då så gillar jag Satan i gatan och Välkommen in mycketmycket. Från idag är ju spotify free, som jag haft hela tiden, begränsat så att man bara kan lyssna på max 20-nånting timmar och max 5 gånger per låt. Lite konstigt det där sistnämnda, men spotify är helt klart värt att lägga pengar på, så det blir nog något sånt för mig framöver. Mn mobil är ju inte vad den borde efter alla falla-ner-till-golvet-färder den haft så jag kanske kan kombinera det på något sätt? Vore ju perfekt om man kunde ha med en mobil med spotify ut på springturen!

Idag åker vi hem till Karlstad igen. Har haft mysiga dagar här hemma med alla fina människor, långpromenader, god mat och allt sånt där.

I fredags var vi på födelsedagsfest hos Anna, där vi satt ute större delen av kvällen, och jag drog på mig en förkylning som inte verkar vilja gå bort. Nu har det ju bara gått en och en halv dag, men ibland brukar man få en sån där endags-halsont, och det såg ganska otrevligt ut när jag kikade in i halsen, plus att täpptheten och snuvan är påtaglig. Det känns SKIT rent ut sagt, nu missar jag ännu mer träning! Jag kom av mig lite med träning kring Kalmar-resan och så blev det lite så nu här också - men nu behöver jag verkligen komma igång och få upp detta till en högre nivå.

Jag har hunnit med två löpturer här i Hofors, och är lite halvnöjd med dem. Båda två var ca/nästan 5 km och det tog runt 30 min, vilket visar att det varken gått bakåt eller framåt för min del träningsmässigt. Orkar inte dokumentera dem sådär som jag brukar, jag börjar med mer "träningsdagbok" när jag kommit igång igen. Tänker skriva lite mer i matväg vad jag får i mig och sådär också, så att jag får bättre koll. Har dock en känsla av att denna förkylning kommer att bita sig fast ett tag.

Ha det bra!


Visar en bild på mina nya salt- och pepparkar, som jag är såå nöjd med. Jag fick såna från Björn i form av flugsvampar som jag verkligen älskade men en av dem ramlade i backen så då fick jag skaffa nya - tur att dessa dök upp. Från Lagerhaus.


RSS 2.0