Pärlor

Ja, vi kör på en veckans höjdpunkter igen tycker jag (- trots att veckan varit rätt tung med skola och stress).

Springturen i måndags: Jag satt i pyamas i soffan och skulle dricka te och äta choklad och se tv, klockan var 21 ungefär - och då drar Björn med mig och Leia ut på en löptur. Trots att jag tränar så var det verkligen jobbigt, men jag antar att löpning är en annan sak än träningspassen inomhus.. 6,6 km, 40 min!
Bullar: Upptäckten av ett nytt, helt perfekt kanel-/vanlijbullsrecept - godare bullar får man leta efter med lupp. (fotot är gammalt dock)
Utan dina andetag: Ja, jag kanske är lite efter, men tycker så mycket om Carolina Wallin Pérez versioner av Kentlåtar och speciellt Utan dina andetag (är väl inte ensam direkt..). Har alltid haft svårt för Jocke Bergs röst även om jag varit medveten om att det är bra musik och framförallt bra texter. Ibland passar sångaren och musiken ihop, ibland inte.
Vasaloppet: Idag har min älskade Björn kört Öppet spår - dvs. "vasaloppet" men en vecka före. Går till precis på samma sätt som vasaloppet men lite mindre folk och mindre stress.. men inte en mindre prestation för det - jag är så otroligt stolt över dig, förstår inte hur man klarar av det.. 9 mil! Herregud. Kanske ska ta och satsa på det nästa år jag också? Krävs en del träning för det isf. Får se var jag hamnar med loppen jag tänkt göra i sommar istället.






Hyperballad

Helgen är återigen här! Jag vet inte längre vad som är helg och inte, dagarna ser ungefär likadana ut var som. Jag har märkt att det har börjat ta på mig.. Jag trodde att det var lungt, spelar det någon roll om jag sprider ut allt på hela veckan, än om jag har två lediga heldagar och plugga mer i veckan? Ja, tydligen. Det går sämre att få något ordentligt gjort med skolan när jag liksom slöpluggar, det tar så mycket mer tid!, och jag känner mig stressad. Så jag bör sätta upp någon sorts rutin. Rekommenderar alltså inte att göra lite här och lite där "för att man ändå pluggar på distans" för dem som gör det - åtminstone inte alltid. Fast det är klart att man ibland kan få utnyttja det med att ta en sovmorgon, eller en halvdagsutflykt eller något sånt :)

Nu är jag och Leia ensamma några dagar här i Karlstad igen.
Idag tog vi en längre promenad ner till Granngården där vi köpte en stor påse med ben, öron och godis till henne. Hon är för det mesta med när vi åker dit, så hon vet vad som väntas - totalfokus på alla goda ben och allt godis! Hon såg inte ens hunden som stirrade ut henne därinne, utan började att smaka på ett ben när jag stod bortvänd. Efter det fick hon sitta stilla och inte röra sig tills jag var klar. Vid kassan blir hon som vanligt bortskämd av den trevliga personalen och denna gång blev hon matad med några nävar godis också. Ujuj, får se om det går att ta med henne dit igen, kanske inte när hon är så matglad som hon är nu.

Ikväll blir det tv och läsning i min nya bok, Främlingen i huset - bra bok som tydligen ska vara lite av en spökhistoria i första halvan av 1900-talets England. Än har jag inte märkt av några spökerier, men jag är fast ändå.




Som synes så skriver jag låttitlar i rubriken - denna, en av de bästa av Björk, hela Post-skivan är underbar så det är bara att sätta igång och lyssna tycker jag.

Milk

Nu sitter jag och äter frukost. Bästa måltiden på dagen börjar det nog snart bli.
Ägghalvor, brie, alfagroddar, smoothie och vatten är en ganska typisk frukost för mig. Ibland - som igår - lyxar jag till det med med fulllastade mackor eller havregrynsgröt. Tyvärr är jag inte jätteduktig på att få till ett snyggt foto som så många andra är, men gott är det ändå.

Dagen ägnas åt skola, hund och tvätt. Hej hej.


I don't like mondays

Eftersom jag inte fått till något bloggande under veckan så summerar jag istället den med veckans höjdpunkter! Kanske kan bli ett bestående inslag i slutet av varje vecka?

Höjdpunkterna denna vecka har varit många;
Alla frukostar. Frukost är verkligen hur bra som helst, på alla sätt och vis!
Smörgåstårta. Jag och Björn har varit sugna på det ett tag så vi gjorde vår livs första egentillverkade (vilken blev mitt livs godaste också)
Filmkvällar med min Björn.
Nya knivar. Tänker alltid när jag är hemma hos mamma att jag måste vässa våra egna knivar, men nu har den ena pajat så mycket att jag tyckte att vi behövde nya, den är nästan en ren lycka att skära lök och tomater nu.
Helgfika. Så gott så gott.
Morgonpromenaden med Leia. Vissa promenader är bättre än andra, så är det. Den i söndags och den i onsdags var bäst.
Styrkepasset igår. Det gick så bra, kände mig så stark och kunde öka med vikter och så.
Guacamole idag. Alltid gott.
En av otaliga gånger när man plötsligt kommer på att man inte sett Leia på länge och går iväg och hittar henne pysslande med något konstigt eller bara sovande sött. - skönt hakstöd Leia?








Speedy gonzales

Godafton.

Idag var planerna att jag skulle plugga, men det var ju nästan omöjligt. Var för det första alldeles seg på morgonen. När jag väl tog mig upp blev det en rask promenad med Leia i den strålande solen, det var så fint ute, underbart när det fryser på så att precis allt, alla små trädgrenar, allt blir vitt. Det var väl drygt 15 minusgrader ute så Leia studsade lite då och då (frös, speciellt om tassarna), men det löste vi med lek under promenaden med jämna mellanrum. Ibland får man värma någon tass, men denna gång var det bara tassen som jag inte lyckats smörja in som blev lite kall precis innan vi var hemma..

När vi kom hem var det Alpint på tv, går inte att sluta titta på det, så jag gav upp pluggplanerna och tittade på det medan jag åt frukost.

Sen tyckte Björn att vi skulle ta hund, sele och skidor och åka till skutberget för lite skidåkning på Vänern. Jag var tveksam eftersom det var så kallt (med tanke på Leias tassar), men det hade ju gått upp till 11 minusgrader så vi åkte dit. Björn fick åka först och så drog Leia mig bakom. Gick riktigt bra - andra gången min lilla dam får dra mig på skidor nu - men jag var lite rädd ändå.. kan inte sluta tänka på hur det skulle vara om isen gick sönder.. hu.. Men med mycket folk ute och så fint väder och sådär så kändes det rätt okej ändå. Det är en sån hjälp att ha någon som drar en på skidor.. Många gånger när jag tappar balansen lite så gör den extra farten från Leia att jag kommer "på rätt köl" igen. Så fort jag ramlar så stannar hon och kommer bak och kollar hur det är med mig.. Hon är verkligen jätteduktig. Det är riktigt roligt!
Vi funderar på att köpa såna skor som draghundar (tävlingshundar) har när de springer, för att skona hennes tassar, men jag vet inte om de får så bra grepp med tassarna då? Tål att tänkas på.


Björn och Leia åker skidor i Skived (tror jag?), för tre-fyra veckor sen kanske..

No Wow

God morgon!

Sitter och äter frukost. Den är inte riktigt som på bilden, men nästan. Älskar groddar, har det till nästan allt när jag väl har det hemma.. Därför har jag faktiskt börjat fundera på att göra egna, tror inte att det är alltför svårt? Har någon en aning om hur osv. så tipsa gärna!

Idag kommer mina två hjärtan hem från Hofors. Innan dess ska jag hinna med ett träningspass. Jag blev förkyld för två veckor sen och den satt kvar i en och en halv vecka! I onsdags tränade jag första gången på två veckor och det kändes sååååå bra. Och igår kväll började jag få känningar i halsen igen! Blir galen om jag blir förkyld igen alltså.. Känner mig bättre idag, men inte helt tiptop. Hoppas att träningspasset kommer att hjälpa (och inte stjälpa).

Hoppas på en fin dag för alla! 



Ut i kylan

Nu har jag varit själv här i Karlstad en vecka igen, imorgon kommer äntligen mina två husdjur, björnen och hunden!
En fin vinterdag för ett par veckor sen tog jag, Björn och Leia en långlunch utomhus. Vi tog med liggunderlag, ett grisöra till Leia, hårdmackor och spritköket och kokade soppa i det. Väldigt trevligt sätt att äta lunch på måste jag säga. Vi gjorde det ofta förut men det har inte blivit så mycket senaste året.. Får försöka få till åtminstone en gång i veckan tycker jag. Här kommer lite bilder!


Leia och Björn busar runt..




Leia ville av någon anledning inte äta sin mat på morgonen så när vi satt och kokade soppa tiggde hon massa, slickade oss i mungiporna osv. Här äter hon sitt grisöra och är något mer nöjd, men hon stack ändå iväg till grillplatsen en bit bort och letade upp gamla korvar/korvbröd. Hon är en expert-sopletare denna dam..


Tittar när husse rör i soppan..


Hej hej..


Så fina ni är!

Jack The Ripper.

Hej på er. Försöker mig på en uppdatering även om det blir väldigt konstigt och ganska tråkigt när man uppdaterar såhär sällan.. Det känns varje gång som att jag måste återberätta lite av vad som hänt och därför blir det väldigt lika och väldigt överspännande, vilket jag kan tycka blir tråkigt. Det är mer roligt att berätta om någon eller några enstaka saker per gång.
Men någonstans måste jag börja och då måste man uppdatera lite sen sist.
För en-två veckor sen började nya kurser. I vår fortsätter jag på sista terminen för den sk. påbyggnadsutbildningen i djurskydd (även om den inte heter så, utan det är bara fristående kurser, bara för att Linnéuniversitetet just blivit just det univ. och gör om saker och ting vad jag förstått) - den här terminen är det kursen Djurhållning - inriktning sällskapsdjur och hästar, Förvaltning för djurskyddsinspektörer och lite senare Djurskydd.
Den första är väl lite som den jag läste i höstas (Djurhållning - inriktning lantrbukets djur), och jag hoppas verkligen att den kommer att vara lika givande som den förra. Den andra är fullproppad med lagar, regler, förordningar, författningar, hierarkier, ja massa juridik och sånt. Det är en riktig labyrint måste jag säga - kursen har knappt börjat och jag är helt snurrig, snacka om att papperssverige är invecklat! Ja, det är väl förmodligen mer eller mindre lika invecklat i alla länder, men det är en riktig kedja man ska traggla sig igenom. Och kursen har knappt börjat!

För tillfället är vi i Hofors igen, mysigt är det men jag längtar verkligen efter mitt hem. Önskar att Karlstad kunde flytta sig lite närmare hitåt.
Jag och Björn försöker hålla ett pluggschema med att sitta till 16 varje dag, så att vi faktiskt får saker gjorda även här. Det gick bra för mig i måndags, då satt jag från 8 på morognen till 21 på kvällen - kanske för att jag hade inlämning - men nu har det gått segare. Kan bero på min förkylning, men kanske mest på att jag bara sitter och tänker att jag vill hem till vårat stora skrivbord, sitter konstigt här alltså.

Leia slutade löpa efter nyår och nu är hon äntligen sig själv igen, fast ännu liiiite vuxnare, vilket är så skönt - hon är så underbar vår vackra madame. Björn vägde henne för någon vecka sen och hon hade gått upp över två kilo. Inte så konstigt kanske när hon fick älgkött i maten typ varje dag hos Björns föräldrar och Björn flera gånger i veckan åkt skidor med henne. Musklerna växer helt enkelt. Nu har hon fått ta det lite lugnare och det märks att det var välbehövligt i några dagar, hon bara sov och sov. Nu är hon mer taggad igen, så det är väl dags att hitta på något mer igen än vanliga promenader och spring och lek som det annars blir.
Får se hur jag får ihop det med hundkurser i vår också, måste ju sätta igång nu alltså. Ska grunda med de vanliga vardagslydnad för att därifrån gå vidare med något mer inriktat tänkte jag. Börjar nog om från början med henne trots att vi gått en allmänlydnad - det blir nog mer flyt då.

Jaja, nu ska jag se första säsongen av Solsidan - såg bara kanske hälften av avsnitten när det gick, så jag har inte börjat kolla på nya säsongen ännu heller.. Och det vill jag ju ändå.
Najtnajt.


RSS 2.0