Milen

Temperaturen sjönk, och i och med det ökade min löpförmåga. Stack ut på en kvällsjogg - och äntligen kändes det lite bättre än vad det gjort på länge. Är långt ifrån något mål, och tror inte att det kommer lyckas - men om jag skärper till mig så kaaanske jag gör något sorts personbästa innan augusti är slut. Känner ju att jag byggt så mycket nu att jag har kapaciteten fört. En dryg mil i nästan 55-tempo blev det ikväll i alla fall.
 
Med lunchen som syns på bild nedan (plus lite till) - och på den en promenad till lilla sjön för ett dopp, en frukt och en kopp kaffe - blev det visst alldeles lagom att springa denna afton. Känns magen tung går det tungt liksom.. Men gränsen är hårfin - hunger gör mig totalt omotiverad att anstränga mig. Som midnattsloppet förra året - då jag pendlade mellan hunger och ett illamående (förmodligen orsakat av det kvava vädret och hungern) som fick mig att leta en plats att kräkas på flera gånger under loppet - då var jag definitivt för hungrig. Sånt där får jag nog testa mig fram lite med också nu under träning - lidingöloppet närmar sig ju faktiskt........ - Gillar för övrigt att runkeeper har höjdkurva med nu också!
 
 
Och nu är det dags för bokläsning innan sömnen förhoppningsvis anländer - imorgon börjar jag jobba heltid för några veckor framöver och med mina morgon/förmiddagsrutiner lär jag behöva kliva upp rätt tidigt för att hinna..

Sommarn

Det känns som att det inte varit riktig sommar på flera år - nästan inte sen en var liten och hade sommarlov - förrän nu. Det är både bra och mindre bra. Det är ju såhär sommar ska vara, det är fint att kunna gå i shorts redan tidigt på morgonen, bada när en vill och känna den där riktiga sommarkänslan. Samtidigt är det rätt jobbigt att alltid vara svettig, sova ganska dåligt och vara nära att svimma av när det är dags för en joggtur. Det var en dag i veckan som var snäppet svalare och jag kände direkt hur jag levde upp och orkade göra lite mer saker - helt klart funkar lägre temperaturer bättre för mig. Men fint är det, ändå. - Löpningen går riktigt kasst just nu, men annat fint görs istället..
 
Bilköande när alla ska åka mot dalarna och sådär till midsommar. Detta var kilometerlånga köer alltså, runt 22 på kvällen - det var tre bilar av oss som var på midsommarfesten bara som stod någonstans i kön plus mina föräldrar av dem vi kände.. Men det var faktiskt riktigt trevligt också..  Folk gick ut och snackade med varandra - ingen alls irritation och brådska liksom.
 
Gå på bra konsert (de spelade black celebration! yey)..
 
Ute på fina skogspromenader med hund som är valpigare igen sedan löpet tog slut..
 
..men som inte tål värme överdrivet bra och däckar snabbt efteråt.
 
Lunch på jobbet..
 
..och (tyvärr) för mycket sånt här. Blir visst så när man jobbar för en restauranggrossist och saker inte alltid säljs slut innan satt datum.
 
Festdagar med fina vänner (blev bjuden på Iron Maiden bland annat!) - och fina främlingar.
 
 
(bilder lånade av Soffis och Stoffis :))
 
Tidiga (korta) löpturer innan frukost - bland annat brevid en golfbana, och med fin himmel.
 
Rejäl och svingod (2 kulor; lakrits och pecannötkola, mjukglass och vit choklad-topping, mmmm) glass får en trycka i sig efter 2 mils jogg.
 
Finns inte colan med snyggaste stavningen på namnet i Sverige - så får en skaffa den i Polen istället.
 
"Bagis" är djurens stadsområde. Förutom mängder av bland annat igelkottar överallt (en mamma med en liiten pluttunge utanför porten här <3) är rådjuren allt annat än vilda. Joggar en förbi någon meter ifrån ger de en knappt en blick innan de fortsätter äta eller börjar tvätta sig.
 
..Och mer glass. Denna har jag väntat på läänge. Tyvärr inte så fantastisk som jag trodde.

Söndagsfrukost

Gick upp något tidigt idag - hade behövt mer sömn, och känner redan nu att jag kommer att få betala för det senare.. Men jag hade tidiga träningsplaner. Antingen gymmet med Anna, eller ett yogapass - beroende på hur kroppen skulle må efter joggen igår.. Jag känner mig relativt pigg, men det gör ont här och där, så det får bli yoga idag ändå. Det hade annars bara blivit ett halvdant styrkepass tror jag..
Men först frukost dårå. 
 
Inget speciellt egentligen, men gott. Lax, ägg med smör, ost, polsk korv - och krämig yoghurt med jordgubbar, nektarin, hassel- och valnötter. Och pulverkaffe med mjölk och grädde.
 

2 mil

Men hej rå! Så dåligt bloggat nu - och tänkte att nu när jag väl gört får jag göra ett senaste tiden-inlägg, med bilder och så. Men nu blir det inte så. För idag har jag joggat min första 2-milare på snart två år. Och det måste ju dokumenteras! Märk väl att det står joggat - inte sprungit. Jag vet inte när joggen går över till spring eller löpning, men man måste ju hålla absolut minst snabbare än 10 km/timme. Eller? Det kanske finns någon definition på detta?
 
Hursom.
 
Tänkte köra korsåvägenrundan (vi är i Hofors! förra helgen blev en partajjhelg i storstan för min del istället), det vill säga min klassiska 1-milsrunda, två varv. Men väl där tänkte vi att ska vi vara ute så länge kan man ju utnyttja det. Så vi började med korsåvägen, upp till Roberstsholm, vidare till tolven och in i skogen längs med sjön från Hoforshållet sett, Lissjön, skogen bakom värna och så hemåt. Jag fick springa en vända i villaområdet i centrala Hofors, men ändå var det ca 400 m kvar innan jag nått 2 mil när jag kom hem, så jag sprang runt gården (med en avdragen näve röda vinbär inkastad i munnen varje varv) fyra gånger också.
 
 
Fy sjutton säger jag bara. Vi hade bara vatten med oss, så förutom lite blåbär och smultron så fick vi inte i oss något under dessa nästan 2 och en halv timme. Och i det kvava vädret som kom på eftermiddagen.. Tiden slutade på 2 h och 24 min, men det är inräknat bär-, vatten- och kisspauser, ett par väggningar där den ena gapar på den andra (varför blir en arg på sin partner när det tar emot jämt? haha) och ett stopp vid en kall källa för påfyllnad av vatten.
 
Haha, splitsen. Vad hände vid 11 km liksom? Kisspausen och tjafs och en lång uppförsbacke tror jag.
 
Men det var rätt lagom tid - det är bra att jag har en person med mig som ser nyktert på detta med att hålla nere farten - det är nog mitt svåraste.. att hålla en fart som man orkar i två mil och inte köra på för vad som för stunden känns bäst.
 
Även om det inte syns på bild hittades det bästa och mesta smultronstället (bokstavligt) ever!
 
Är riktigt nöjd att ha genomfört detta - för en träningssvacka utan dess like har "rådigt" dessa senaste veckor sedan vi flyttade.. Har blivit allt segare och sämre för varje dag, tror att det har att göra med främst "maten" jag äter nu.. Bara micromat i princip. Inte så bra.. Speciellt inte med tanke på hur min mage ballar ur med allt mjöl och skit som blir. Omöjligt att äta lågkolhydratskost (vilket är sjukt välbehövligt nu känner jag) om man köper färdigmat tyvärr. Nåväl. Tillfälligt är det - och det överlever jag förhoppningsvis.

Söndagsvärme och helgträning

Aaaaaahhh. Årets varmaste dag eller vad säger ni? Skulle jag vilja påstå i alla fall. Har badat för första gången denna sommar också. Tog en promenad med hjärtorna bort till lilla sjön här i de södrare delarna i naturreservaten och plumsade i. Jag är ju en badkruka - det smärtar verkligen om vattnet är för kallt - så jag chansar på temperaturen låg på 20+ eftersom det faktiskt var skönt i vattnet.
 
Ja, denna bild var ju med i ett tidigare inlägg. Ville bara visa att jag inte är lysande kritvit som det såg ut..
 
Långsamma promenader (vill se den som lyckas få upp farten på betongklumpen Leia) har varvats med diverse gottis att stoppa i mund, bokläsning (alltså - nivån på dessa böcker och hur den är skriven är sjukt  låg och irriterande på olika sätt.. men: måste. få. veta. vad. som. händer. !.) och lite träning denna helg. Igår stack jag ut på en joggrunda. Tänkte först köra en lång en, typ 15-20 km, men kom på att jag nog inte klarar det nu. Så siktade på upp mot 10 km.. Kämpade på i värmen och kikade på sträckan jag hade igång i runkeeper. Blev sjukt frustrerad över att ha kämpat som sjutton men inte kommit någonvart (drygt på 6 km på 48 minuter kändes ju något mysko...hade jag fått blackout nånstans eller vaad) men insåg att min gps jäklades igen. Såå mätte upp rundan och kom fram till att det blev runt 10 km på drygt 57 minuter. Bra! känner jag då.
 
 
Denna afton cyklade jag bort till utegymmet och körde ett styrkepass. Fokus på core (diverse övingar för mage, ländrygg och sidorna) med lade till lite lats, triceps, militärpress och vader också. Så himla fin sommarkväll alltså. Första riktiga sommardagen/kvällen.
 
Nu laddar vi för ännu en arbetsvecka, innan det bär iväg hemåt Hoffan i helgen.
 
 
 

Skrivbordsbakgrund

Har en ny, fin skrivbordsbakgrund. Är otroligt nöjd med den!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Svenska börgareköket

Jamen hallå eller. Här sitter jag i min svinsnuskiga lägenhet och mår bra. Magen är full med en massa "godsaker" (gott för munnen och hjärnan, men mindre gott för kroppen) och jag fortsätter fylla på. Plopp, amerikanska linser, fazer mint, twix, lysmelk och diverse lakrits sugs in som i en dammsugare. bzzzzzz. Egentligen skulle vi ha åkt till Hofors denna helg (som alla kommande, lediga helger - allt för att slippa spendera alltför mycket tid här) men Björn har jour, så vi får vänta en vecka. Vi lyxar istället bland annat med goda grejer som går att inmundiga.
 
Middagen idag skaffade vi oss på Svenska hamburgerköket, hamburgerälskare som en är. Tråkig restaurang som sajtan, som en mörk, brunt inredd pizzeria i någon liten ort någonstans i landet. Men maten vägde upp det! Burgaren var skitbra. Väldigt bra och "välarbetat" kött - flottigt och luftigt med ren smak, lagom mängd annat på, rödlöken stekt - villket gav en bra helheltssmak, och perfekt bröd - sötsmakande och som en blandning av småfranska och korvbröd. Roligare pommes som var flottiga och smakade riktigt bra (till skillnad mot exempelvis flippin som var tråkigare än mc donalds pommes till och med) - och en efterrättsmilkshake på hallonsorbet, vilken faktiskt gjorde att man kände sig uppfräschad efter den flottdrypande maten. Visserligen var flottighetshalten precis som jag gillar och som jag tycker att det ska vara - men en vill ju ändå helst gå vidare sen med en fräsch känsla.
 
 
Bra priser, mycket plats och knappt någon väntan på varken att få beställa eller att få maten. Ja, där kan jag helt klart tänka mig att äta igen.
 

Ångest och utomhusvistelser

Sådär - då börjar saker och ting falla på plats. För närmaste tiden då..
Vi har flyttat in i den sunkigaste lägenheten ever. Förutom ångesten i samband med flytt överhuvudtaget (vilken inte alls var lika påtaglig denna gång iofs - tror det är för att jag blivit starkare!.. på riktigt alltså) så har jag haft en sjuklig ångest över att bo i något så ofräscht. Visserligen kommer vi från ett av de fräschaste områdena - till detta - så det är kanske inte så konstigt men.. Jag har fått känningar av den ångest jag hade när jag fick skaffa hjälp för't förr i tiden.. det har jag inte fått på 7 år alltså. Ujuj. Tror det handlar om en kombination av brist på trygghetskänsla och identitetskris /mvh psykologen. Men idag är det lugnare och måste säga att jag är imponerad av mig själv och att jag faktiskt kan hantera det på ett okej sätt.
 
Tog en kort löptur igår kväll - mitt andra (jogg + utegym i lördags) träningspass sedan förkylningen lagt sig - och det känns bra! Det är klart att det märks när man inte tränat på nästan två veckor, men jag är nog snabbt tillbaka. Förutom att köra igång med något sorts löpschema för milen ska jag också försöka få igång långa och lågintensiva pass. För en annan har nyligen anmält sig till lidingöloppet! Hela alltså. Och att jogga i runt tre timmar (vilket jag räknar att det kommer att ta för mig) är jag ju inte van vid. Efter ett tips av bror har vi skaffat naturpasset och ska ut och ta kontroller här i och kring nackareservaten vilket ska bli de längre passen förhoppningsvis. Nu är inte orienteringskunskaperna större än det lilla en gjorde i grundskolan - så vissa svårigheter kommer det nog att bli, men det är okej. Lite utmaning sådär..
 
Nåväl - off to work nurå.
 

RSS 2.0