Lördag - elak?

Hej och hå.
Det här har nog varit den sämsta pluggveckan i världshistorien. Så fort jag läst några meningar har det spänt och svidit i och kring ögonen.. och jag som har massor att läsa. Hur ska detta gå? Och hur länge ska det hålla på? Det känns som att jag håller på att bli blind eller nåt och får ont så det går verkligen inte att läsa. Måste läsa om samma sak tio gånger ibland. Dags att göra en synundersökning kanske? Alla i familjen har ju glasögon/linser, så det var ju inte direkt oväntat att dagen skulle komma, men man hoppades ju att den inte skulle det. Pappa har ju bara läsglasögon så jag hoppades på att ha välsignats med hans ögon också - har ju hans tåliga (men ack så fulgula) tänder också verkar det som. Synd att starka tänder inte är vita. Eller finns det såna också? Okej, nu kom jag helt utanför ämnet - från att inte kunna plugga till färg på tänder. Jag hoppas på bättring i mina ögon inför nästa vecka, annars får jag pallra mig ner till stan och kolla upp det..

Angående rubriken så funderar jag lite på om jag nyss var just elak.. Vi håller på att tvätta (16-19) och när Björn kom ner typ tio-kvart över fyra, så hade någon stoppat i sina kläder i den ena (av två) tvättmaskinen. Jag blev arg, jag menar, man har tre ynka timmar på sig, alla bokar tid, då kan man ju inte stoppa i tvätt i den ena..? Ja iaf så gick jag ner när den andra människans tvätt skulle vara klar och där stod han och handtvättade i en annans tjejs tvättbås (det finns tre bås, med två maskiner, torktumlare osv, var) medan hon står och väntar med grejer i famnen på att han ska ta ur sitt ur torktumlaren. Eh? Ja, jag blev sur och när han väl kom över till mitt för att fixa sin tvätt så informerade jag honom (på min väldigt fina engelska då han var utbytesstudent) om hur det går till och att man måste hämta en bricka hos vaktmästaren och bla bla. Han hörde väl att jag var irriterad och svarade ännu otrevligare tillbaka, så då sa jag åt honom att sluta vara så otrevlig. Sen så höll han på att plocka över sina kläder i torktumlaren, så då sa jag åt honom att jag skulle använda den om 15 min, så han tog sina kläder och gick till det tredje båset (där det också var upptaget) och stoppade i dem där. Suck. Jag känner mig som en surkärring - när jag kom upp tänkte jag att vem bryr sig om nån jäkla tvätt egentligen, jag kan väl tvätta nån annan dag, jag har ju inte direkt brist på kläder. Och så fick jag skuldkänslor. Usch.. Men samtidigt så vill jag ju utnyttja tvättiden när jag har bokat den.. Svårt sånt där.

Denna vecka har det iaf trillat in lite nya saker i min garderob, så det tänkte jag ju visa.

En helt perrrrfekt kofta från Gina tricot, älskar den verkligen för att den är så bred och har urtvättadsvart färg.


En sweatshirt (Supremebeing)  -sweatshirtgalen som jag är- från nodoubt.se.


En fin t-shirt från La redoute (fast i vitt - den länkade automatiskt till den blåa).
ToppTopp

Ännu en sweatshirt (Object), i modell stor, från nodoubt.se - favoriten för tillfället.


Har fått lite dille på grönt, fler och fler saker är gröna i garderoben.. fint!
Nu ska vi äta nachotallrik med tacorester från igår, sen blir det förhoppningsvis Ice age 2 och 3 - det som visas på tv nuförtiden är ju bara skit - vad har hänt liksom? Har inte de bra grejerna kommit igång eller är det mig det är fel på?

Måndag - hjälp.

Skulle behöva hjälp från någon som lyfte mina armar och ben varje gång jag vill röra mig. Man skulle ha varit en marionettdocka en stund kanske. Kom nyligen hem från mitt livs första crossfit-pass. Crossfit Styrka som det heter här borta på kauif. Ja, det var sjukt jobbigt. Hade inte hört talas om crossfit förrän någon vecka sedan..: alla på passet kör iaf olika övningar lika många gånger efter hur snabbt och mycket man själv orkar.. Hmm, inte så lätt att förstå kanske.. Om man säger såhär: vi hade typ 5-6 olika övningar vi skulle göra, som kettlebells, rodd, upphopp från liggande osv. Alla dessa skulle göras först 21, sen 15, sen 9 gånger - man började alltså på 15 gånger direkt när man gjort alla 21. Sen en liten paus och sen 18, 12 och 6 gånger. Och så snabbt man kunde då. Alltså det låter kanske inte så mycket - men det var det! Får se om jag fortsätter med det, känns som att jag skulle behöva bygga upp muskler, men ett vanligt styrkepass kanske skulle vara bättre för mig som inte har så mycket att jobba med på ett crossfitpass.

Idag skulle jag plugga massa tänkte jag, men det blev bara ett par timmars projektledning på förmiddagen, sen kom Björn hem så vi tog bilen till Bergvik där jag storhandlade mat medan han gick en sväng med Leia på skutberget.

Har inte så mycket mer att skriva. Nu ska jag se på Damernas detektivbyrå från igår på svtplay - det är ju så himla bra!

Lite bilder från vår utflykt igår.

Söndag - söndag.

Hej och hå.

Jag har massa saker att göra hela tiden, listan tar aldrig slut. Så tråkigt att livet ser ut på det här sättet tycker jag - jobba och stressa hela tiden, för att ha en stunds lugn och sen igång igen. Har tänkt på det många gånger och önskar att det såg ut på ett helt annat sätt detta.. Skulle mycket hellre försöka jobba ihop mitt eget liv, min egen mat och jobba bara några timmar i veckan på ett arbete.
PÅ tal om det längtar jag tills man bor där man ska bo (en bra bit utanför någon ort eller stad) och jag får skaffa mina höns jag planerar att ha. Jag äter både ägg och kött från höns och mår dåligt av att tänka på hur de har det. Inte ens ekologiska ägg är ju bra: "frigående höns inomhus som äter ekologiskt foder och har tillgång till utevistelse". Okej? Det säger mig ingenting?! Höns lever egentligen i grupper där antalet nog inte överstiger max 15 stycken, de äter en mycket varierad föda och undersöker mycket med näbben, de sover på pinnar (i träd) och så vidare. Hur mycket av sånt kan de ha i den produktionsuppfödning som existerar?
Ja, visst är det bra att de äter ekologiskt - besprutade saker vill man ju inte stoppa i sig alltför mycket - men sen då? En sak jag fått lära mig är att höns - om de har möjlighet - plockar ihop sin egen sammansättning av föda. Varje höna äter den mängd av just de och de fröna och insekterna och vad det nu är, efter hur det passar dem och deras behov. VARFÖR glömmer människor att djur är levande varelser? JO, för att vi inte har tid att tänka på sånt! För att sättet som detta masskonsumtionsliv är uppbyggt på ger inte tillfälle till mycket liv ..  Köttproduktionen av höns har vi ju redan tittat på. Jag vet att mamma brukar köpa ekologisk kyckling ibland (vilket är mycket godare! precis som de ekologiska äggen) men jag kan inte hitta det någonstans. Så - för att återgå till det jag började med - det ska bli hur bra som helst att ha egna fjäderfän att ta ägg och så småningom kött från. Jag är väl medveten om problem som kan uppstå i fel sammansatta hönsgrupper och nya kullar och så vidare så man kommer nog inte ha det lätt - men när man väl får det att fungera kommer det nog att ge lön för mödan. Måste bara försöka lära mig ett och annat av mammas gröna fingrar nu också så man kan odla en del själv också. Alltså, vad minns man av sitt liv när (om) man blir gammal? Att man jobbat och stressat med ungar och heminredning och tv-program och shoppat i köpcentrum? Jag skulle känna mig så himla mycket mer nöjd om jag arbetat ihop min mat om jag levade mer i och av naturen, tror jag i alla fall. Att jag mindes naturvyer, årstider, djur som lever naturligt - att jag kunde känna i kroppen att jag arbetat fram mitt liv och inte bara träningsvärken av för tunga shoppingpåsar.

Jaaha. Söndag står det ju i rubriken.. Idag började jag med en "toapromenad" med Leia (=en promenad på högst 15-20 min så att hon får göra det hon ska) sen städade jag badrummet, vilket jag skjutit på alltför länge, sen frukost och så packade vi ihop spritkök, mackor, pulversoppa och lite köttben till Leia och åkte ner till den lilla tågstationen nedanför universitetet. Därifrån gick vi längs vänern till en grillplats som har fixats på ett jättemysigt ställe alldeles vid vassen på några klippor (när vi precis flyttat hit och brukade gå där så var inte grillplatsen så fixad och jag tyckte att det var en perfekt plats där man kunde ställa en sommarstuga i närheten). Leia hade superskoj och det kändes kul att kunna slå ihop långpromenad, lunch och umgänge alla tre på samma gång.

Jag har en del skola att ta tag i nu - två av de tre nya kurserna har börjat (den tredje börjar andra perioden av terminen), plus att jag bestämde mig för att ta tentan i projektledning nästa gång den ges. Känner att jag vill kunna "stå" för att jag läst den kursen, jag vill kunna säga att jag KAN det liksom. Har börjat betala kåravgifter och sånt nu, men pengar är en rejäl bristvara just nu. Gick dock in och kollade på csn för några dagar sen och i och med att registreringarna är färdiga så får jag pengar imorrn! Skönt att kunna betala alla jäkla räkningar och kunna köpa mat utan att fundera och plussa varje gång man lägger en vara i korgen.

Nu ska jag försöka ta tag i min garderob, det är alldeles för trångt där..

(Måste lägga till att jag inte försöker visa mig bättre på att konsumera mindre eller så, jag handlar en hel del kläder och köper min mat i vanliga affärer - vilket ju är lika värdelöst som allt annat - men nånstans måste man ju börja, eller hur?)

Onsdag - Slö.. Lat.. Seg.

Något av ovanstående måste jag säga att jag varit denna vecka hittills. Jag har inte fått speciellt mycket vettigt gjort, har mest slappat ju. Sett filmer, surfat runt, kikat lite här och lite där. Tränade gjorde jag i måndags iofs, men det har ju inte med skola att göra. Ville testa ett av step-passen då jag tänkte köpa ett kort för att träna ett annat pass en gång i veckan, men har man tillgång till massa pass så vill man kunna variera och testa och sånt. Gratisvecka som det är så gjorde jag så. Tycker nog att mina step-taker satt kvar någotsånär trots att det var över ett och ett halvt år sen sist. Får se om jag testar ytterligare ett pass imorgon eller övermorgon kanske. Träningsvärken sitter i än - jag har inte tränat på hundra år och det var sjukt jobbigt i måndags.

Har hittat massa massa fina kläder överallt på internettet - blir tokig, som fattig student kan man inte köpa allt man ser.. Det kan man iofs inte annars heller, men de få tusenlapparna man får i månaden räcker inte långt. Speciellt inte när man har både hund och bil också. Nåja ett par beställningar har det faktiskt blivit och behåller jag något så måste jag visa, speciellt från en av sidorna, som jag faktiskt hittade idag först. Så himla snygga grejer och på rea även. Ja, det gjorde dem inte billiga då det var märken som i vanliga fall är svindyra, men det var överkomliga priser tycker jag. Här är den sidan.

Idag brummade jag och Leia iväg till frödingstenen igen och gick vår runda där. Det var djup snö och inte speciellt mycket spår så det var rätt tungt att gå, men Leia hade det kul och sprang och tokade. Vi har det lite jobbigt med henne nu, hon testar oss om och om igen - vissa dagar får vi säga åt henne att gå ner från soffan närmare 20 gånger - hon morrar och visar tänderna när hon inte gillar att man flyttar henne ner från soffan och för mig drar hon massa i kopplet. De där attackerna mot våra händer utomhus börjar komma tillbaka också. Men men, det är väl bara att bita ihop och vara konsekvent, vi försöker att inte reagera alls när hon ska låta farlig (vilket vi ju inte tycker att hon är - så många bett man fått i lek så betyder det inget farligt med hennes tänder för mig) och jag försöker att aldrig dra tillbaka henne i kopplet när hon drar, utan väntar tills hon kommer till min sida igen. Jag tror det kommer att bli bättre! En sak jag inte tror blir bättre är hennes hårande dock - hon lossar mängder av hår och i och med hennes korta päls så faller ju allt bara rakt ner, det är ju inte så att man kan kamma bort det då och då. Yes, då var jag färdig vid klagomuren. Nu ska jag försöka göra liite vettigt iaf.


Söndag - kallt.

Sitter här och fryser av någon konstig anledning. Har en dubbelvikt filt runt mig, fläkten värmer för fullt rakt på och innan jag satte igång den var det 22 grader inne.. mystiskt. Jag skyller på golvet. Det kyler alltid ner en.

Idag var mina ambitioner höga - jag tänkte cykla till stan och sen hem igen! Ja alltså det är 5,5 km dit och i snömodd är det faktiskt riktigt tungt. Nåja, det blev inte så.. jag tog bussen ner. Gjorde mitt första besök på stadsbibblan (ärligt talat trodde jag att den skulle ha mer att erbjuda..) och lånade ett par skönlitterära böcker plus en stor hög med serieböcker! Det såg ungefär ut som när man var liten och var på biblioteket, typ 20 stycken stora, men tunna, böcker i en hög. Sen gick jag och kollade in vad klädaffärerna hade fått in för vårkläder och det var ju inte mycket att hurra för. Var säker på att jag skulle få hålla hårt i plånboken inne på gina och hm, men icke. På monki fick jag hålla i den lite, men nää.. Skönt! Att inte ha slängt iväg pengar på sånt som "duger".. En vit mössa från hm och aussie hårinpackning på åhlens blev det dock. Köpte med mig hamburgare hem och fick min kära Björn att hämta mig.

Ja, det var min lilla utflykt. Nu ska jag kika runt på la redoute en stund - sjukt mycket fint i vår om man ser enligt katalogen ju. Sen blir det serieläsning!

Leia är söt i skogen kring fjällstugan på nyårsaftonen. Hon var rätt orolig då det var massa massa älgspår och även två färska legor efter dem: Mamma och barn, chansar jag på.

Lördag: Film

Det går inte så bra med att komma igång med plugget. Sitter och fikar kladdkaka och te, kollar runt på en av de nya kurserna som börjar nästa vecka, är lite depp för att det är så långt kvar till true blood - säsong 3 och så vidare. Jag kollade precis klart på säsong 2 igen igår kväll. Säsong 2 är såå mycket bättre än första måste jag säga.
På tal om sånt så har jag en massa filmer jag längtar tills jag får se. Vissa har redan kommit ut och vissa kommer om flera månader - några av dem:

- 500 days of summer

- Alice in wonderland
(Jag älskar den tecknade, hur bra kan det inte bli om Tim Burton gör en då?)


- The imaginarium of dr Parnassus

- Thor

- Prinsessan och grodan
(äntligen en ny Disneyfilm igen som de gjordes förr, utan animeringar!)
- Till vildingarnas land- Upp!


Någon som sett dessa? Vet ju att ett par-tre stycken gått på bio ett tag så det vore skoj att få höra.
Nu är det tid att sätta igång med pizzabak!

Lördag: igen.

Senaste tiden har ägnats åt skolarbete. En hel del faktiskt. Jag satt precis och tänkte på att vi kom tillbaka till K-stad för två veckor sen och jag har hunnit göra en hemtenta, skrivit ett projektarbete och haft seminariekväll i projektledning. Enligt mig är det mycket. Den här veckan har jag suttit många timmar med arbetet för att få det klart. Jag började ju för många veckor sen, men det lilla jag gjort totalt då kan man räkna på en vanlig skoldag (8 timmar) och arbetet är stort.. inte bara en veckas arbete, utan snarare tre-fyra. Sen har jag ju inte fått någon bedömning på det ännu, så jag ska väl inte bre på alltför mycket om hur jag slitit med det..

Vädret är i alla fall äntligen varmare så utevistelsen med Leia blir längre och trevligare, vilket är jätteskönt - hon försöker inte längre springa fram i kopplet hela promenaden! Det märks verkligen på henne att det varit kallt ute = korta promenader och att vi har mycket att göra = inte lika mycket lek och träning - hon är otroligt taggad och villig att träna då vi gör det! Man ser verkligen hur kul hon tycker att det är. Börjar fundera på om man ska ta och kolla upp någon hundkurs framöver. Vi har ju gått allmänlydnad 1, men då var hon lite konstig med löpet så vi tänkte köra den igen kanske. Det skulle vara bra med den typen av aktivering tror jag! Hoppas på att de hundträffar som Björn åkte på på torsdagar också kör igång snart också.

Idag ska jag försöka ta mig i kragen och börja plugga till tentan i projektledning som är nästa lördag. Tyvärr tycker jag att det är alldeles för kort tid att plugga till en tenta som är på 12 hp!!! HJÄLP säger jag bara, har aldrig gjort en så stor (1 heltidsvecka = 1,5 hp) NÅNSIN. Det går ju knappt att plugga till en tenta som är 4,5 p stor på två veckor, så hur ska jag då klara detta? På den öppna delen av utvärderingen i onsdags kom det dock fram att det var fler än jag som var förvånade över de fjuttiga poäng vi fick för det enorma arbetet vi gjort under hösten och att så många poäng lades på tentan. Så nästa kursomgång blir det nog bättre fördelat. Kul för dem.. Tack och lov för att jag har det rätt lugnt närmaste månaderna (och sen dubbelarbete sista perioden denna termin) så att jag inte har problem att plugga till omtentan om det skulle behövas.


Lite vinterpromenadbilder:


Hej hej, hej då.

Lördag: Veckans mat..

Hej och hå.
Är förkyld nu sen torsdags och det är såå jobbigt. Alltså, det har inte slagit fel nån januaribörjan än - förkylningen kommer krypande under tentaplugg och arbetesskrivande JÄMT. Jag är rätt pigg ändå, trots snuva med x antal nysningar i timmen - så jag hoppas på uppiggande nu inför det sista i höstens kurser.

Nu tänkte jag iaf lägga upp lite bilder på olika maträtter och liknande som har ätits i veckan. Som många vet så gillar jag bilder på mat - och även om min mobilkamera inte är bra och mina matupplägg inte är vackra så kan jag ändå inte låta bli. Mat mat mat.

En frukost.


Socker.


En lunch.. Stekt halloumiost med couscoussallad.


Mina goda muffins jag gjorde igår! Inte så fina, men de smakade fint.


En till lunch. Fick med mig "salatka" och en "rullstek" från julen i Hofors. Gott!


Skaldjurspaj på fredagkvällen.


Tacos på lördagkvällen.

Onsdag: Hemtenta och vargjakt.

Är mitt uppe i min hemtenta i etologi jag jobbar på. Har ju mellan måndag och fredag på mig, så det gäller att gasa på. Jag känner mig ganska lugn ändå, har bara en av tio frågor kvar - men jag måste också kolla igenom de andra. Vilken tid det har tagit! Trots att jag ju känt igen och åtminstone lite vagt kunnat svara på varje fråga så har jag suttit tre heldagar nu och är inte klar än! Nåja, förhoppningsvis kan jag runda av tentan imorrn.. behöver verkligen någon dag extra till mitt andra arbete jag skriver.. i samma kurs.

Som alla vet så är det svinkallt. Som några vet, som jag skrivit tidigare så är vår lägenhet värdelös på att utestänga kyla. När vi kom hem i lördags kväll var det 15 grader här inne! Elementen var redan på för fullt, så vi satte igång spis/ugn och värmeljus, men temperaturen hamnade inte på mer än 16 och nästan upp på 17 på söndagsförmiddagen. Så vi åkte iväg för att köpa en sån där liten fläktgrej som sprutar ut varmluft. Det var slut på flera affärer och jag var trött och redo att åka hem, men Björn ville inte ge upp. Så vi åkte in till stan också och där lyckades han hitta två stycken på Clas Ohlson. Yey. Nu är innetemperaturen uppe på 20, ibland nästan 21. Då har vi den som sprutar luft på dygnet runt (ståendes i det rum vi är - i den änden av lägenheten som vi inte är i är det betydligt kallare) och den andra som är mer som ett element, på dagarna. Får frysstunder då och då - men det är så skönt med varmluften! Det är värre ute, det är knappt så jag klarar av att vara ute.. Leia ska vi inte prata om ens. De längsta promenaderna hon fått senaste tiden är max 15 min. Hon försöker hela tiden springa, vilket är ganska svårt när man är kopplad, och efter en stund börjar hon studsa på benen, ja krampa antar jag. Konstigt nog är hon lugnare och tröttare inne också - trots att hon får betydligt mindre motion och aktivering. Har lite dåligt samvete med aktiveringen där men jag har ju fullt upp med hemtentan och Björn är i skolan och pluggar till sin. Försöker ändå lägga en träningshalvtimme eller lekstund då och då - det verkar funka iaf!

Fick ett paket med sommarkläder från HM i lördags kväll också. Kändes ju väldigt passande att prova bikinis i vår "sommarvarma" lägenhet.. Men det blev faktiskt till att behålla en blå bikini (så färgglad har jag nog inte varit sen jag var liten), en kofta med skärp och halv ärm, ett svart lite oversize linne med midjeband och en kökshandduk och löpare. Har fått en massa andra kataloger också, så kliar det i beställningsfingrarna vill jag lova. Men jag försöker hålla mig. Med tanke på hur mycket jag skickade tillbaka i det där HM-paketet så funkar det rätt bra.

Jag och syrran har gjort upp ett godiskontrakt också, sen den första.. Vi båda vill sluta äta så mycket godis och andra onyttigheter, sluta köpa så mycket sånt och minska ner på bakandet. Försöka äta mindre godis och mer mat, grönsaker och frukt helt enkelt. Så en gång i veckan är vi tillåtna att baka en sak.. Nog för att det gått bra dessa dagar, men det är inte utan att man längtat bra mycket till fredag då det blir bakdag.

Annars då? Vargjakten startade i lördags. Jag blir upprörd bara jag tänker på det. Det handlar inte om att man inte ska få jaga/driva naturvård - det är självklart. Men .. ja.. det finns så mycket att säga. Jag mår dåligt av att tänka på det.
Men det främsta handlar väl om att man för det första kanske inte bör jaga en så ostabil stam - de har ju precis etablerat sig! Att chansa sig fram på detta sätt - typ "vi vet inte vad resultatet blir men vi testar ändå!" är något man inte skulle göra många gånger med någon annan fråga och jag känner mig lite fundersam vad som har fått detta beslut att gå igenom..
För det andra tycker jag inte att man ska låta jägare (som det ju inte är en hemlighet att ett varghat finns etablerat hos alltför många av dem) jaga dessa. Detta är ingen jakt man får ut något av förutom att få döda. Vilket jag blir smått äcklad av. Men det hör inte hit. Jag tycker att det istället borde vara hos något naturvårdsarbete den här uppgiften hamnar. Inte hos jägare som tar sin licens på "ett kick" och gör det hela till någon sorts tävling.. vilket ju resulterar i det som hände, att för många sköts.
För det tredje och det jag funderat mycket på: VARFÖR skjuter man bara vilken varg som helst?! Vi VET hur vargar fungerar socielt, vi VET att deras flockar bygger på alfaparet med deras ungvargar. Vi vet att ungvargarna stannar hos de vuxna ett - ett par år och lär sig att jaga och så från de vuxna. Vad händer om vi skjuter/skjutit av ledarvargar där endast väldigt unga vargar finns kvar.. Om inte det främjar problemvargar (de som söker sig till människobebyggelse och söker föda där), så vad gör då det?


Nu ska jag nog gå och lägga mig med mina två fina. Godnatt.

Fredag: ?

Man vet inte riktigt vilken dag i veckan det är, dagarna flyter helt ihop här i julledigheten. Men nu är ledigheten nästan slut.. Imorgon åker vi tillbaka till Karlstad. Jag har en hemtenta under den 4-8 så det bästa är nog att befinna sig hemma då, utan störningar och bland alla böcker som kanske kan hjälpa en att besvara frågorna.. eller vad det nu kommer att vara som man ska besvara.

Igår kväll var vi ett antal par hos Anna och Lasse för middag, spel och trevligheter. Alla par hade bakat en varsin paj, så med fem olika pajer, goda kalla såser och sallad blev det en hel del man stoppade i sig. Plus att Anna gjort en riktigt god cheesecake till efterrätt. Leia var med och det gick bra när Selinas leksaker tagits bort (mjukdjur är svåra att motstå tydligen..), hon verkade inte bry sig alls om de smällarna som smälldes under tiden vi var där. Vi åkte hem vid 23-tiden och då satte vi oss i soffan framför skansens inringning av det nya året, och sedan film. Vid tolvslaget gick Leia till olika fönster och tittade på fyrverkerierna som poffade här och där. Jag hade gärna sett att hon struntat i dem helt, men samtidigt så kan man inte "klandra" henne för att titta och lyssna på det när det inte är något som händer varje dag - hon satte sig framför fönstret och tittade som om hon såg på tv.. eller som ett barn som sitter och tittar på något spännande. Jag och Björn struntade helt i fyrverkerierna och fortsatte se på film i soffan - så jag hoppas att hon "fattade vinken".

Slänger upp lite fler bilder från julen.. Gott nytt år på er!!

Mina två finaste vänner med hunden Vicky och sötaste lilla flickan Selina. Vi hade lite julklappsutdelning för Selina dagen innan julafton.


Leia och Björn "kom förbi" en sväng på julaftonen för lite mys och så.Systrar! Vi plus mamma spelade Alfapet här, jag var rätt trött som synes.. Men vann gjorde jag ju såklart ändå.. ;P

RSS 2.0