Onsdag?

Har ingen riktig koll på dagarna.. Tiden går så snabbt, man hänger ju inte med! Den här terminen har gått så sjukt snabbt, det var ju alldeles nyss jag var i Kalmar på de där djuruppfödningsgårdarna (tidigare inlägget) i slutet av september. Det var ju alldeles nyss det var så varmt ute att jag inte kunde ha jacka, vilket var jobbigt, för då hade jag ingenstans att lägga hundgodis, mobil och allt annat. Det var nyss jag gick och funderade på om jag skulle köpa träningskort för den här terminen. Fast nyss var det väl kanske inte då.
Snart är det jul! Och efter det: nytt år. Vad händer då? Jag vill så gärna läsa en kurs i Umeå. Distanskurs, visserligen, men det är 4 träffar där uppe. Jag har verkligen inte möjlighet, råd att åka upp och ner till Umeå så många gånger. Samtidigt så är den såå klockren - precis det jag vill lära mig och rikta in mig på. Hmmhmm.

Leia vaccinerades i måndags. De är så bra där borta på smådjurkliniken tycker jag. Det var en hel del hundar där, så Leia hade väl lite svårt att spänna av och ville lukta på allt, plus att de andra hundarna skällde och gnällde, så det gjorde ju sitt också. Men det gick ju. Väl inne hos veterinären var hon också lite gläfsig och ryggande, men det gick bra att hantera henne ändå. Jag brukar då och då göra "undersökningar" där hon får hoppa upp på vardagsrumsbordet och så kollar/känner jag igenom kropp, öron, tänder och så - så det verkade inte vara helt främmande. Men sprutan gjorde ont på henne, så då drog hon sig loss innan allt var klart så det fick bli ett till stick. Synd att hon inte hade lika lite känsel i skinnet som när hon var 3 månader, då märkte hon inte alls av sprutan, utan hade bara ögon för godiset som låg framför henne.
Jag och Björn tog en snabb sväng in i vaccineringslokalen här uppe i kronoparken och fick våra sprutor igår vi också. Konstig känsla i armen där direkt efter tycker jag och det gör lite småont, eller vad man ska kalla det, fortfarande men annars lugnt. Svårt att lyfta den bara. Jag frös en del igår kväll när jag skulle somna också - men det kanske hade med utetemperaturen att göra?
Vår lägenhet är ju inte direkt känd för sin stabila temperatur.. Har svårt att komma ihåg förra vintern helt - då när vi hämtat hem Leia, men med tanke på att vi "eldade" kanske 20 ljus om dagen, hade mössa och ibland jacka på oss inne, värmde upp ugnen och öppnade luckan, duschade varmt med öppen dörr för varm luft och hade filtar överallt så lär det ha varit kallt alltså..

Snart är det dags för promenad med Leia.. drar mig lite för den - det går inte så bra för mig med henne utomhus. Hon drar överallt, till varje liten sak som ligger på marken, hoppar upp och "attackerar" mig (oftast bara när jag pratar med någon ute) och så vidare. Hennes attacker gör jätteont, hon krafsar med klorna och biter stenhårt i händer och armar. Jag träffade min gamla klasskompis utenför för kanske en vecka sen och då blev Leia heltokig. Jag var helt blåfläckig av blåmärken på händerna någon dag efter det. Som tur är så har den här gamla klasskompisen också haft samma problem med sin hund när han var yngre, med at han hoppade och bet, så hon kände igen det. Och han var inte så längre. Håller tummarna för att Leias tonårstrots går över på ett kick. Eller åtminstone tidigare än 2 år - som många säger är åldern då de lugnar sig - annars har vi ju ett år kvar av galenskap..

Kommentarer
Postat av: Monkan

Jaa, men precis. Jag pratade med mami och sa att iaf jag inte tyckte att vi behövde någon julskinka, så till vida att hon inte hittar någon ekologisk eller nå. Något bättre dvs. Men hon sa iaf att grisen de köpt inte hade haft det så dåligt som de där grisarna. Vet inte om hon syftade på om grisen hade haft det bra eller inte, men bättre iaf. Och det är väl bra.

Mormors present ja! Ska kika på bilder today då. Leeedig helg! Har klarat alla duggor och tentor hittills, skönt som tusan. Och duggan igår gick nog också vägen! Superbra. Hoppas det går bra med uppgiften!

2009-12-05 @ 11:18:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0