Torsdag - Hund som växer

Jag sitter och funderar och tänker lite på hunden ja, därav rubriken. Hur saker förändras och vilka skillnader som sker, utan att man egentligen märker det. Saker och ting går så mycket bättre med Leia allteftersom tiden går. Först tänkte jag skriva att "Leia blir allt bättre" - men det är ju inte så det fungerar. Vi utvecklas ju tillsammans och fungerar bättre ihop ju längre tiden går och ju mer vi "övar".
Det jag tänker främst på är vardagssaker.. Typ här hemma så lyssnar hon mycket bättre, är lugnare och tryggare än vad hon var förut. För att ta ett litet exempel: förut när vi skulle torka tassarna och under magen när hon varit blöt så bara bet hon i handduken och man fick muta henne med några godisar liggandes framför henne och sådär. Nu ställer hon upp sig så att det blir lättare att torka och sträcker fram tassarna. Björn kom tex nyss hem och släppte först in henne medan han tog av sig skorna. Sen ropade han på henne med handduken i handen och hon kommer springades med viftande svans. Det gjorde hon inte när hon såg den förut.. Såna saker..
Sen kan man ju se en stor skillnad på mig och Björn och var vi är. Tex har vi börjat ha henne lös då och då när man bara går vanligt, alltså inte för lek i skog och sånt. För Björn är hon betydligt lydigare när han säger "här" och menar att hon ska gå brevid, medan hon är mer tveksam till att lyssna på mig när jag säger samma sak (även om hon alltid till slut gör det). För mig så lyssnar hon och är mycket mer villig att låta mig göra saker på henne hemma. I och med att jag mycket oftare gör saker som att kolla hennes ögon/öron och sånt så "går det bättre" för mig med det. Där kan man verkligen se en skillnad på vem som oftare gör vad.
Det enda som inte fungerar är umgänge med andra hundar. Såå tråkigt att hon är så orolig är det gäller sånt. Inte så att hon inte kan hälsa/lukta på andra hundar, men så fort hon blir lös så ska hon ställa sig tryggt mellan våra ben och skälla mot hunden. Det fungerar bättre med små hundar också, än större. Undrar om man kan lösa det på något sätt? Det stör ju inte speciellt mycket, hon är ju inte PÅ på hundar, utan helt enkelt undviker dem och då jag inte tror att det skulle vara något problem alls om vi exempelvis skulle skaffa ännu en valp eller så - men man vill ju att hon ska få ha kul tillsammans med andra hundar. ..

Annars är vi båda hemma och pluggar litegranna idag. Mysigt! Jag ska träna powerstep lite senare och sen så är jag och syster tillåtna att fika gottis idag, yey, så det blir väl att plocka fram några småkakor ur frysen eller köpa en muffins från donk (ja, jag har tänkt på en sån läänge) ikväll!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0