Äppelkaka

I helgen har det ätits massa av en jättegod äppelkaka här hemma som jag bakade i fredags. Det är defenitivt den godaste äppelkaka jag ätit, är inte jätteförtjust i det annars, men denna var så god. Så därför måste jag dela med mig av den här!
Receptet kommer från "Linnéas skafferi", om ni bakmonster inte varit in där än så rekommenderar jag att ni tar en titt.



Äppelkaka, ca 15 bitar


150 g smör

1 dl sirap

1 dl strösocker

2 ägg

2 tsk bakpulver

3 1/2 dl vetemjöl

2 tsk kanel

 

3 medelstora äpplen

25 g smör

1/2 dl sirap

2 msk kanel

 


Smält smöret och blanda i sirap och socker. Låt detta svalna något och rör sedan i äggen, ett i taget. Blanda samman bakpulver, mjöl och kanel och vänd ner det i äggsmeten. Rör smeten helt klumpfri. Klä en liten ugnsfast form med bakplåtspapper och ha i smeten.

Skär äpplena i skivor, smält smöret i en stekpanna, ha i sirap, kanel och äppelskivorna. Låt dem bli genomvarma och lite mjuka, fördela dem jämnt i formen med smet, häll över smöret och sirapen som är kvar i stekpannan.

Grädda i 180 grader i ca 30 minuter. Kakan kan gärna få vara lite kladdig i mitten.

 



Receptet är kopierat från Linnéas skafferi - jag gjorde precis som det stod. Kan iofs lägga till att jag skalade äpplena också då det var köpta äpplen med ganska hårt skal, men det gör man ju som man vill med. När jag stekte äppelblandningen så stekte jag såpass att äpplena blev mjuka och resten bubblade på ganska bra vilket gjorde att det blev nästan som knäck, fast utan att bli hårt på kakan. Den blir ganska kladdig och suupergod. 

Ingredienser..


..och färdig kaka.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0